Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 10, 13:40)
svarbus rodiklis - galvytės apimtis - per mėnesį iki pusės matukų kažkur (tiksliai tų mėnesių nežinau) galvytė turėtų paaugti max 2 cm; nuo pusės metukų kažkur -  max 1 cm;\

na va ...mums prer menesi paauo 3 cm...ir dabar 4 men jau 45 cm
bet krutine platesne 1 cm tai gyditoja ramina kad nera dar labai blogai....
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 10, 14:06)
prisiminiau - dar neurochirurgas vis klausdavo, ar neatpylinėja

na jo mano fontanais atpilinejo...pfu pfu pfu ,po 4 doziu vaistu pradejo maziau atpilineti...bet kunelis dar labiau isitempe...ir dar neramesnis tapo....
kaip as bijau tokiu ligu ,kuriu negali nuspeti verysad.gif
Atsakyti
o sakykit, tas diakarbas receptinis vaistas?
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 11 12, 15:17)

taip ...
jis yra gaminamas..ir pagal vaiko svori apskaiciuojama stiprumas..nes klause kiek mes sveriam smile.gif
Atsakyti
[/QUOTE] mano lelytei padidejusius ir asimetriskus smegenu skilvelius pastebejo nuo gimimo. Kai buvom 3 men, paskyre diakarba, menesi pavartojom ir viskas lyg ir susitvarke. Bet stai, pries pora sav neurologas dare eho ir vel tie skilveliai padideje , vienas 5,3, o kitas 7.1, kai norma yra iki 4. Ir vel paskyre menesi diakarba gerti . Siaip vaikas lb aktyvus, vystosi normaliai, bet baisiai mane neramina tas skysciu kaupimasis. Gal kas zinot, kokios vidines vandenes pasekmes, kaip tai atsiliepia protiniam vystymuisi? [QUOTE]

Šiaip jau mano mano mažuliui irgi buvo nustatę vandenligę, viskas susitvarkė, kiek atsilikinėjo motorika (veliau pradėjo sėdėti ir stovėti), bet protiškai vaikas pažengęs - 8 mėn atskirdavo gal 20 žaislų (kaiprašydavau parodyti, kur mėnuliukas, meškiukas, krokodilas, varna, briedis ir t.t. atskirdavo ir parodydavo į žaisliuką), kalbėti pradėjo 1,5 metukų, dabar jam 2,5 metų - beria eilėraščius kaip žirnius ir dainuoja daineles. O motorika... viskas atsistatė mankštų ir masažų dėka, svarbu su vaikučiu užsiimti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2007 11 12, 16:37)
Šiaip jau mano mano mažuliui irgi buvo nustatę vandenligę, viskas susitvarkė, kiek atsilikinėjo motorika (veliau pradėjo sėdėti ir stovėti), bet protiškai vaikas pažengęs - 8 mėn atskirdavo gal 20 žaislų (kaiprašydavau parodyti, kur mėnuliukas, meškiukas, krokodilas, varna, briedis ir t.t. atskirdavo ir parodydavo į žaisliuką), kalbėti pradėjo 1,5 metukų, dabar jam 2,5 metų - beria eilėraščius kaip žirnius ir dainuoja daineles. O motorika... viskas atsistatė mankštų ir masažų dėka, svarbu su vaikučiu užsiimti  bigsmile.gif

na as taipat tikiuosi kad neatsilieps mazyliuj ateityje.....
bet siuo metu atsilieka verysad.gif
Atsakyti
laimike, nepergyvenk taip labai. As zinau, kad mazai guodzia kitu zodziai, kai TAVO vaikuciui kazkas negerai, tiesiog dirbk su vaikiuku, masaziukai, manksteles, pati namuose papraktikuok. Atsistatys motorika, pamatysi, vaikutis vaikuciui nelygu. Neziurek "vadoveliniu" vaiku. Maniskis galvyte laikyti pradejo 4 men. Maniau isprotesiu. O kai mama nervinasi, perduoda vaikeliui neigiamas emocijas, tada ir vaikutis neramesnis. Laikykites mamytes, tikiu, kad jusu vaikuciams viskas susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2007 11 12, 17:29)
laimike, nepergyvenk taip labai. As zinau, kad mazai guodzia kitu zodziai, kai TAVO vaikuciui kazkas negerai, tiesiog dirbk su vaikiuku, masaziukai, manksteles, pati namuose papraktikuok. Atsistatys motorika, pamatysi, vaikutis vaikuciui nelygu. Neziurek "vadoveliniu" vaiku. Maniskis galvyte laikyti pradejo 4 men. Maniau isprotesiu. O kai mama nervinasi, perduoda vaikeliui neigiamas emocijas, tada ir vaikutis neramesnis. Laikykites mamytes, tikiu, kad jusu vaikuciams viskas susitvarkys.  4u.gif

aciu uz gerus ir raminancius zodzius... wub.gif
smagu kaip yra tave suprantanciu ir isgyvenusiu ta pati tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 11 12, 13:17)

QUOTE(laimikė @ 2007 11 12, 13:18)
taip ...
jis  yra gaminamas..ir pagal vaiko svori apskaiciuojama stiprumas..nes klause kiek mes sveriam  smile.gif

diacarbą mažuliukams gamina iš diacarbo tablečių - t.y. jas trina, paimdami reikiamą kiekį miltelių, pridėdami dar gliukozės, kad skaniau būtų (ale vis tiek neskanus jis lieka)

QUOTE(laimikė @ 2007 11 12, 14:48)
na as taipat tikiuosi kad neatsilieps mazyliuj ateityje.....
bet siuo metu atsilieka  verysad.gif

laimike, pagysit - ir neatsilieps, odabar augink, rūpinkis, saugok ir klausyk, ką sako daktarai smile.gif mano pupa galvytę laikyti pradėjo, kai buvo jau daugiau kaip 5 mėn., atsistojo lovytėj 9 mėn., ropoti pradėjo 11 mėn., atsisėdo 11,5 mėn. mirksiukas.gif žinau, kaip sunku laukti - visi tik kartoja - pamatysi, viską darys, bet kai matai, kad nedaro - tai kartais norisi visam pasauliui išrėkti, kad nieko jūs nesuprantat, juk ir aš žinau, kad darys, bet KADA unsure.gif mažule, bet tikrai tas laikas ateis, pamatysi, tik reiks labai daug kantrybės - va mano gražuolei jau metukai, o dar nevaikštom - ir jau gana dažnai sulaukiu replikų "oj oj oj dar nevaikšto", bet dabar jau galiu (kol neatsisėdo negalėjau) atšauti - MUMS DAR NE LAIKAS tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikė @ 2007 11 12, 13:18)
taip ...
jis  yra gaminamas..ir pagal vaiko svori apskaiciuojama stiprumas..nes klause kiek mes sveriam  smile.gif

o mum ju negamino.tablete reikedavo dalinti i 4dalis ir vandenyje istirpinti.
Atsakyti
QUOTE(paola @ 2007 11 16, 13:06)
o mum ju negamino.tablete reikedavo dalinti i 4dalis ir vandenyje istirpinti.

KEISTA...NES MUSU OPAKLAUSE GYDITOJA KOKS SVORIS...IR ISRASE ..RADA LAUKEM PARA ,IR PASIEME MILTELIAIS...
BET KAIP JIS NENORI JU GERTI...PER ZANDUS LEIDZIA...NEBEZINAU KUR IMAISYTI KAD ISGERTU...
GAL KA PATARTUMET IS SAVO PATIRTIES....
Atsakyti
QUOTE(laimikė @ 2007 11 16, 12:29)
KEISTA...NES MUSU OPAKLAUSE GYDITOJA KOKS SVORIS...IR ISRASE ..RADA LAUKEM PARA ,IR PASIEME MILTELIAIS...
BET KAIP JIS NENORI JU GERTI...PER ZANDUS LEIDZIA...NEBEZINAU KUR IMAISYTI KAD ISGERTU...
GAL KA PATARTUMET IS SAVO PATIRTIES....

Pabandyk pilti miltukus į šaukštelį ir sumaišyti vos su keliais lašiukais pienuko ar vandenuko, kad košytė tokia gautųsi - taip sunkiau per žandus išleist ir daugiau papuola skrandukan - mums tik tas variantas pasiteisino - visi kiti būdavo išleidžiami per žandus arba išspjaunami.
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 16, 21:07)
Pabandyk pilti miltukus į šaukštelį ir sumaišyti vos su keliais lašiukais pienuko ar vandenuko, kad košytė tokia gautųsi - taip sunkiau per žandus išleist ir daugiau papuola skrandukan - mums tik tas variantas pasiteisino - visi kiti būdavo išleidžiami per žandus arba išspjaunami.

drinks_cheers.gif Mes irgi taip darydavom.Paskui jau supildavau greit į gerklę,nes nespėdavo sureguot doh.gif Arba priprato prie tokios procedūros biggrin.gif
Atsakyti