QUOTE(Brudi @ 2007 05 07, 17:11)
Tai va, kad ir kaip saugojom savo mergina, bet dygstanciu dantuku pasekoje pasigavom bacila
. Jau nuo sekmadienio kariaujam su temperatura. Dabar net nakti baisu imigti, vien pagalvoji, jei pakiltu temperatura tiek, kad prasidetu traukuliai, o tu sau ramiai miegi
O ir kur ta riba, neaisku, kiek gali atlakyti jos oraganizmas
? Buvom pasikviete gydytoja, tai nieko net nepasiulo tokiam ligoniukui, tik musti temperatura, gerti skyscius, net antibijotiku neskyre, tipo per anksti ir jie nesuveiks
Zodziu, sedim ant parako statines
laba,taip sako temperaturai antibijotikai nepadeda,ir mes pries gera menesiuka karsciavom penkias dienas,tada tik jau israse vaistu
QUOTE(incia @ 2007 05 07, 19:17)
sveikos, nusprendžiau ir aš pasidalint savo patirtim. Pirmas sūnus gimė neišnešiotas, 33sav. per gimdymą buvo suspausta jo galvytė, tai pasėkmės-smeg. vandenė. dabar neatsimenu skaičių, bet 3 skilveliai buvo padidėję, labiausiai virsutiniai, net kaukolės kaulai prasiskyrę buvo keliais mm. Kadangi buvom mažiukai, dar ir su galvos trauma, tai gulėjom santariškių naujagimių skyriuj. maža to, dar vaikas susirgo pūlingu meningitu. gydė antibiotikais ir diakarbu. išrašė namo 1,5mėn amžiaus, bet kas mėnesį važiuodavom daryt echoskopija. kai buvo 1 m., nutraukėm visus vaistus, nors skilveliai dar nebuvo normalaus dydžio, bet pasakė, kad kažkaip kompensuoja skysčių perteklių. Kai buvo 1m.4mėn, taip pat susidūrėm su traukuliais, iš tiesų kraupus vaizdas, panika buvo. išvežė į reanimaciją, vaikas atsigavo per pora val, bet mus paguldė, kad nustatyt priežastis, galvojo, kad vėl gali būt meningitas. Per 2d padarė tyrimus, nieko nerado, skilveliai tokie patys. diagnozė:3dienė karštinė.išleido namo, išrašė žvakutę diazepam, jei kartais pasikrtotų traukuliai. pirmu metu labai bijodavau, kai temp pakyla. antrakart traukuliai pasikartojo, kai sirgom rotovirusu, 3,5m. žvakutę sudavėm ir iš kart į vonią šaldyt vandeniu, tai labai trumpai traukuliai buvo. greitoji atvažiavo, paėmė į ligoninę, ten tik patvirtino rotovirusą ir aš po 2 d.pabėgau su vaiku namo. dabar, kai tik pakyla temp, matuoju kas 30 min, jei 38, iš kart girdau vaistus. Žvakutės tos negalim nusipirkt, nes dabar nebepakanka papr.recepto, reik kažkokį įgaliojimą, dar kažkokių popierių, tai stengiuosi mušt temp bet kokiais būdais. kaip sakė ligoninėje, kad kažkaip vaikai išauga iš tų traukulių. Mano mažąjam sūneliui vienąkart buvo 40temp, bet nebuvo traukulių.
Tai gi, iškentėm daug. vaikas vystėsi visąlaik normaliai, nors gimė neišnešiotas ir sirgo smegenų liga. dabar net lenkia kai kuriuos bendraamžius kalboje, dar nėr 5m., o jau seniausiai skaičiuoja,net skaičių sumas, rašo raideles...
gal mano istorija padės tikėtis geriausio. Sveikite!
na mes vartojam,sirupa relanium,prie vaistu nuo temper.
Kiekvienas žmogus yra kažkurio kito žmogaus likimas.