Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

QUOTE(agniba @ 2005 05 30, 13:54)
O gal gali smulkiau papasakoti, kokie jie. g.gif

Ai, kad nenoriu gąsdinti. Paskui prigalvosi visko. Mano vienam iš dvynukų (4 mėn) irgi panašią diagnozę rado. Bet kai abu mano vaikai ir abu su tokiom panašiom diagnozėm, galiu juos palyginti. Skiriasi kaip diena nuo nakties. Manau, kad mano mažiui tai laikina.
Todėl tikėk ir tu, kad viskas išeis tik į gera mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra @ 2005 04 05, 15:55)
mum deja irgi teko susidurti su sia liga... sad.gif  kai buvo trys menesiai paskyre galvytes echoskopija...ja daremes pas E.Micku (Centro poliklinika) rado ta hidrocefalija...labai pergyvenau ir kai papasakojau draugei isiaiskinom kad ir jos vaikeliui tas pac ponas Mickus dare galvytes echoskopija ir nustate meningita...kai drauge nuveze savo leliu i santariskes paaiskejo,kad pono Mickaus echoskopija klaidinga...mes su vyru nutareme irgi padaryti dar viena echoskopija pas kita gydytoja,ir tas kitas gydytojas nerado jokios vandenes...neurologe dar parase siuntima i santariskes treciai echoskopijai,kad butu tikrai aisku,bet pagal to Mickaus echoskopijos duomenis butume labai dideles diakrbo dozes gere,zodziu labai jau jis ten perlenke lazda...o beje tas gydytojas pas kuri antra karta darem is karto paklause ar tik ne pas Micku darem echoskopija...pasirodo daug tevu jis prigasdines yra...

Tas pats buvo su Mickum. Ir aisku nepasitvirtino diagnoze blink.gif Ir dar jis mane taip prigazdino, kad islekiau apsibliovus is kabineto ir nuo streso pienas dingo (vaikui 1 menuo tik buvo) blink.gif Zodziu, ta Micku susaudyt reiketu
gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2005 06 01, 13:18)
Tas pats buvo su Mickum. Ir aisku nepasitvirtino diagnoze blink.gif Ir dar jis mane taip prigazdino, kad islekiau apsibliovus is kabineto ir nuo streso pienas dingo (vaikui 1 menuo tik buvo) blink.gif Zodziu, ta Micku susaudyt reiketu
gun_bandana.gif

Ir kas ten per specas jus visas gasdina? Nejaugi nėra kitų neurologų Vilniuje? bash.gif
Atsakyti
Tai yra, aisku, bet centro poliklinikoj tuo metu jis planines apziuras vykdydavo sad.gif
Atsakyti
Turim beda.Mano sese turi dvynukes.Gime truputi anksciau, nei derejo ir viena su stuburo isvarza.Ta problema sutvarke,bet pradejo kauptis vandenukai.Jau trys menesiai mergaitei:zvali, naetsilieka nuo sesutes, bet...Nuo pat pradziu geria Diakarba, bet kas menesi didina doze, o liga progresuoja.Sako be operacijos neapsieis.Bet tai taip baugina.Gal kas nors turit patyrimo siuo klausimu.O gal kas nors atradot kita gydymo buda, kad ir netradicini.Gal bandet gydytis pas homeopata.
Atsakyti
Sveikos mergaites
as cia truputi ne i tema, bet noriu paklausti, kokia maksimali galvos apimtis gali buti 5 metu berniukui? Ugis vidutinis, berods 115 cm.
Na jei i tema, tai mano berniukui buvo diagnozuotas hipertenzinis hidrocefalinis SINDROMAS. Manau, kad ir jusu vaikiukams taip pat, nes kaip kazkuri minejo, gydytoja sake,tai nera tikroji hidrocefalija. Gydemes Klaipedoje pas gyd.Maskolenkaite. Gyde kaip ir daugeli - diakarbu +aspartamu kaliui kompensuoti (galiu suklysti del rasybos, aciudie seniai buvo) Po poros kursu pagerejimo, deja, nebuvo, tai keite vaistus, berods i Veroshperona (na, mazdaug taip).
Del galvos apimties klausiu, nes maniskio berniuko galva didziausia is visu jo bendraamziu (cia matuojantis kepures aisku smile.gif, bet as ir taip matau). Tai galvoju, ar cia ligos pasekme, o gal jinai dar ir yra (nors kitu pozymiu nematau), ar tiesiog paveldejimas, nes mano su vyru makaules irgi nemazos biggrin.gif
Atsakyti
mums dar tik du su puse men. bet ir mes jau turime sveikatos problemu. suneli nusiunte galvytes echo de siek tiek padrebancio smakriuko. o ten rado smegenu kairiojo skilvelio padidejima.desinysis buvo 3.5 o kairysis 5.2. tiesa ir III skilvelis 4.4mm.baisiausiai susinervinau.sako po men vel ateikit. neurologe jokio gydymo neskyre.sako kad tai dar ne hidrocefalija. atseit skilveliu padidejimas dar nebutinai reiskia sia liga. as po dienos nutempiau privaciai tai ten matmenys dar paaugo. jau kairysis buvo 6.1 o des 6.4. as jam rodau pries diena buvusius matavimus, jis sako negali but. tai tik susinervianau.ar cia nuo aparato priklauso ar cia tikrai padidejo.liepos 16 isvykstame gyventi i anglija, tai labai bijau su tokia neaiskia diagnoze vykti. patarkit gal kas susiduret su panasia beda. koki matavimai jau reiskia hidrocefalija, kokie dar buna simptomai. nes musu sunelis labai ramus, gerai valgo. maitinu savo pienu. per pirma men priaugo 1.7 o per antra 1.5 kg.skai ciau kad yra kazkoks besileidziancios saules simptomas atseit vaikas akiu negali pakelti i virsu. ar taip buvo. as pastebejau kad kai musiskis ziuri tai virsuje daug palyginus su kitais baltymo matosi. o pas mus dar ir momenelis baigia uzaugti. jau tik per naga like. pries pat kelione vesiu vel echo. matysim ar ten kazkas dideja. teks ir atskristi rudeniop manau.pasidalinkit su manim maldauju, nes nerimas baisus. jau siandien ir pieno maziau is tu nervu. gal zinot kokie tie matmenys tb kai sveikas vaikas ir kai jau hidrocefalija. is viso ar ji pagydoma.ir is kur ji atsiranda, aciu labai.
sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif cry.gif unsure.gif g.gif
Atsakyti
Noriu ir aš paisalinti patirtimi apie hidrocefaliją. Mano "hidrocefaliukui" jau aštuoneri, baigė pirmąją klasę ir vienintelis iš berniukų su pagyrimo raštu. Beje, yra super judrus vaikas, nenustygsta vietoje ir pan. Liko problema tik dėl galvytės formos, dėl ko vaikai pravardžiuoja kiaušingalviu (ak, kokie gi tie vaikai tiesūs), todėl auginame ilgesnius kirpčiukus ir tiek. Sėkmės visoms.
Atsakyti
Mano 9 mėn. mažyliui irgi įtaria hipertenziją ir siunčia į centro polikliniką pas Mickų. Kai paskaičiau šitą skyrelį, nusprendžiau prašytis į Santariškes ar kitur. Pas jokį Mickų mes neisim schmoll.gif

Ačiū už informaciją, mamos!
Atsakyti
[quote=oksyte,2005 06 23, 22:05]
ar cia nuo aparato priklauso ar cia tikrai padidejo.

MUM VISADA DARĖ TYRIMUS TUO PAČIU APARATU, O KAI PASKUTINĮ KARTĄ DARĖ, TAI BUVO NE TAS APARATAS IR DUOMENYS IŠ KART PADIDĖJO. tAI IR KILO ABEJONĖS , KAD APARATAI RODO SKIRTINGAI, KAD YRA KAŽKOKIA PAKLAIDA. g.gif
MAN TAIP PAT RŪPEJO IŠMATAVIMAI, TAI VIENA FORUMIETĖ RAŠĖ ,KAD VIRŠUTINĖ NORMA YRA 1 CM.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agniba: 11 rugpjūčio 2005 - 11:37
QUOTE(agniba @ 2005 03 11, 15:41)
Mano sūnui 1mėn.ir 2sav. nustatė lengvo laipsnio vidinę hidrocefaliją.  cry.gif  Kas tai per liga? gal kas žinote kur apie ją paskaityti? Ar ji pagydoma? Kokie liekamieji reiškiniai? Gal kas susidūrėt su ja? Parašykit savo patirį.

Taigi, mum jau 8mėn. Ir liga pradėjo trauktis. Labai daug sportavom, darėm masažus. Stiprių vaistų negėrėm. porą mėnesių gėrėme mixtūros su magniu ir valerijonu. kai padarė echo rezultatai buvo geresni thumbup.gif skilveliai susitraukė. Dar spalio 19d. važiuosim į klinikas paskutiniam patikrinimui ir jai viskas gerai bus thumbup.gif . Galutinius rezultatus aprašysiu.
Atsakyti
Mamytes,padekit susirasti atsidavusi gyditoja.Labai reikia gero gyditojo kuris pasirupintu 1men. mazyle nes dabartinei gydytojai kaskaip nelabai rupi vaiko sveikata.Ta mazyle ne mano bet man ji labai rupi
Mes gyvename Vylniuje,ta mazyle Pasilaiciuose.Manau kad daugelis susidurete su stumdymu nuo vienu duru prie kitu<kartais net ir uzrakintu>,mazyles mama pati dar po cezerio pjuvio gan silpna,o as negaliu ramiai i tai ziuret,todel prasau patarkit,gal kas susiduret su sia liga
Atsakyti