Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

QUOTE(laurrike @ 2007 01 16, 13:26)
na matai labai sunku pasakyti, nes ivairus pozymiai gali buti ir auksto tonuso padariniai.. pvz smakriuko virpejimas, galvos nelaikymas, akyciu trukciojimas..
o del galvytes apimties tai nerimauti verta ne tada kai didele, o kai smarkiai dideja.. o kokia apimtis buvo pagimdzius ? nes jei per menesi paauga daugiau nei 3-4 cm, tada verta pasitikrinti...

gime su 36cm o dabar 40cm. kazi kiek per antra men normalu paaugti galvutei? g.gif
Atsakyti
Ir mes turim sita beda verysad.gif ir va man labai idomu kokios tos normos buna.na kam teko lankytis tai juk zinot,kad ten raso desnysis skilvelis kairysis ir treciasis,tai va man idomu kokie turi but skaiciai.mano suneliui 4men.tai gal yra dar tokiu pat vaikiuku,butu idomu palyginti .....
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Mums tik šiandien davė siuntimą i KMUK doh.gif Ir tik ta daktarė pas kurią pabėgom nuo buvusio.Anas tiek laiko nieko įtartino nematė,nors pati klausdavau įkyriai jau,nes pačiai įtarimą kelė išpūstas momenėlis ir kraujagyslės labai matosi galvytės verysad.gif Tai pakeitėm gydytoja,o ta iškart siuntimą pas neurochirurgą doh.gif Sako,gal čia tokia jos anatomija,bet blogiau nebus,jei ištirs.man vis tiek baisu unsure.gif O tas momenelis sakė,labai didelis,nors vit.D geriam po 9 lašus doh.gif
Bet eile tik sausio 30d unsure.gif Kaži įmanoma kaip nors įlysti anksčiau,nes iki tos dienos stogas nuvažiuos blink.gif O gal kur privačiai galima išsitirti?
Labai jums ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi @ 2007 01 16, 16:36)
gime su 36cm o dabar 40cm. kazi kiek per antra men normalu paaugti galvutei? g.gif

2 cm (pagal knygose dėstomą metodiką)
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi @ 2007 01 16, 17:36)

Na jau kazkas minejo - 2 cm. Bet jei vaikas pvz priaugo 1.5 kg, tai atitinkamai ir kiti parametrai padideja atitinkamai..

QUOTE(mamuleAistule @ 2007 01 17, 00:05)
Ir mes turim sita beda verysad.gif ir va man labai idomu kokios tos normos buna.na kam teko lankytis tai juk zinot,kad ten raso desnysis skilvelis kairysis ir treciasis,tai va man idomu kokie turi but skaiciai.mano suneliui 4men.tai gal yra dar tokiu pat vaikiuku,butu idomu palyginti .....

na man gydytoja minejo, kad matuojamas vandenu tarpas norma yra 4 mm, ten jei oficialiai raso, tai subarachnoidinis tarpas kazkoks tai..
Atsakyti
Kaip matau si liga uzklumpa ir vyresnius leliukus, o sakykite kazi jis atsiranda veliau ar cia nuo pat pradziu buna per gydytoju aplaiduma neuzziureta? g.gif
man labai idomu ar ji pavojinga gyvybei?ta prasme jei neuziuretu koki menesi ar pavojinga? verysad.gif as pati esu sirgusi smegenu vandenlige, per plauka likau gyva ir aciu dievui be jokiu atsilikimu kiek mama pasakojo tai daug vaiku mire su tokia diagnoze, o as likau gyva...tai man dabar baisu ir del maziuko...galvoju vezti tirti del ramybes

Beje aciu uz atsakymus merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi @ 2007 01 17, 16:18)

man labai idomu ar ji pavojinga gyvybei?ta prasme jei neuziuretu koki menesi ar pavojinga? verysad.gif 

Ir man labai tas klausimas rūpi ax.gif

O kas būna,kai perdozuoji vit.D?Gal galit pasakyti verysad.gif ?
Atsakyti
Mamos,kaip jūs papuolėt pas Matukevičių?Gal jis kokioj privačioj klinikoj dirba?Šiandien mums padarė echo(privačioj klinikoj),tai rado vidines ir išorinės vandenės požymių verysad.gif
Būkit geros,neignoruokit manęs.Juk man svarbu,jei klausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(x failai @ 2007 01 18, 19:16)
Mamos,kaip jūs papuolėt pas Matukevičių?Gal jis kokioj privačioj klinikoj dirba?Šiandien mums padarė echo(privačioj klinikoj),tai rado vidines ir išorinės vandenės požymių verysad.gif

Tai dabar su echo žygiuokit pas neurologą. jis skirs gydymą ir turėtų viskas susitvarkyti. O jei apleisi tada gali būt pavojinga. Kas liečia vit D jei geriat vandeninį , tai jį sunku perdozuoti, kadangi blogiau pasisavina. Na o jei aliejinį tai tada verta susirūpint ir pasitarti su gydytoja. Ji gali padaryti tyrimus, kurie parodys ar jum jo trūksta, ar per daug.
Ir niekas Tavęs neignoruoja, tiesiog į šį skyrelį rečiau užsukama, negu į kaimynus mirksiukas.gif
O kaip pas Matukevičių papult negaliu patart, čia jau turbūt kaunietės geriau žino tą politiką. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(x failai @ 2007 01 18, 21:16)

thumbup.gif gydytojas. Kaip tik šiandien rašė laikraščiai, kad tai jis operavo ir išgelbėjo Veselių Gabrielę.

Aš buvau papuolus taip - skambinau tel į Klinikų neurologijos registratūrą ir prašiau registruot pas jį. Reg nr. 326984. Kaip suprantu, tavo vaikas dar labai mažas, gal tas faktas pagreitintų eilę...
Kovok už savo vaiką. Sėkmės.
Atsakyti
Labai labai ačiū,mamytės aciuks.gif
Prisirašiau krūvą telefonų,ryt skambinsiu.Mes užsiregistravom į KMUK,bet tik sausio 30 d.Gal kur pavyks anksčiau g.gif
Dar kartą ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(x failai @ 2007 01 18, 03:08)
Ir man labai tas klausimas rūpi ax.gif

O kas būna,kai perdozuoji vit.D?Gal galit pasakyti verysad.gif ?

vit D kaupiasi kepenyse, atrodo. Negerai jo perdozuot.

O vandenė taip greit nenumarina. Mano pirmam vaikui augo galvytė po 2 cm kas mėnesį, gimė 37 cm. Tai į trečią mėnesį buvo pradėję įtarinėt.
esu anksčiau šioj temoj rašius mūsų istoriją su gera pabaiga.

O jei norit dar daugiau sužinot, gali "pagooglint". Įrašykit vandenė arba hidrocefalija.. tiek parodys, kad oho...

požymiai: galvytė per smakrą smaila, o per kaktą - platėjanti, kartais kaktą "išpučia" kaip gulbės nosis atrodo... galvoj išryškėja kraujagyslės, jos iškyla į poodinį sluoksnį, akytės primerktos, kaip "besileidžianti saulė". Galva pagal kūną atrodo neproporcingai didelė. Tačiau visi šie požymiai neišryškėja greitai. Vaikas gali būti irzlus, atpylinėti, sutrikti jo raida...
Papildyta:
QUOTE(x failai @ 2007 01 19, 00:32)
Labai labai ačiū,mamytės aciuks.gif
Prisirašiau krūvą telefonų,ryt skambinsiu.Mes užsiregistravom į KMUK,bet tik sausio 30 d.Gal kur pavyks anksčiau g.gif
Dar kartą ačiū 4u.gif

čia jums labai pasisekė thumbup.gif lauksit tik pora savaičių. Mes va pas neurologą papulsimtik po beveik 2 mėn laukimo cool.gif
Atsakyti