Įkraunama...
Įkraunama...

Rasizmas religijai Lietuvoje

QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 20:34)
Tai ką aprašei apie tą filmą tik patvirtina, kad siekiant valdžios galima bet kokį gėrį paversti š..., nieko švento g.gif Juk yra pasaulyje sistema, vykdanti šią destrukciją. Visa kita tik "gėlytės" nukreipt    nuo esmės

tai papasakok apie esmę bigsmile.gif
Ei, mes su tavim irgi diskutuojam. futbolo klausimais bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos. Labai atsiprašau, kad pagavau kablį ir įsivėliau į nereikšmingą disputą, blusinėjimąsi.

Jei nematote prasmė pateikti klaidingas mano mintis, todėl nematau ir prasmės kalbėtis ir aiškintis.

Karusia, tebūnie mes šiandien susitikome pirmąjį kartą. Malonu su tavimi susipažinti.

Įdomiausia, kad diskusija nuėjo į smulkmę, nors prieš tai buvau pateikusi pagrindinius Korano, musulmonų, islamo tikėjimo nuorodų, bet jos neužkliuvo, nesudomino. Juk pati esmė nedomina, domina smulkmė, o verčiau žmogus kalbantis ne taip kaip norima.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 11 19, 18:35)
tai papasakok apie esmę  bigsmile.gif
Ei, mes su tavim irgi diskutuojam. futbolo klausimais  bigsmile.gif

Diskutuojam ir apie seksą, bet dar nereiškia kad negali nueit vienu puslapiu atgal ir paskaityt ką Lanė parašė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 11 19, 18:32)
Tai bent apie kokias nors sektas padiskutuokime, kokios nervina, kliudo, juk tai irgi nepakantumas kitai religijai g.gif

Laukiam geros pradžios bigsmile.gif Kita vertus ar nepakantumas apskritai yra blogai? Ar privaloma viskam būti pakančiam? Ar privalu būt pakančiam religijai (nekalbu apie islamą), kurios vardu žmogus gali veikt destruktyviai tiek savo, tiek kitų atžvilgiu?

QUOTE(Moonte @ 2007 11 19, 18:40)
Karusia, tebūnie mes šiandien susitikome pirmąjį kartą. Malonu su tavimi susipažinti.

Kad su ja esi kalbėjus niekas čia labai ir neabejoja (gali neišsisukinėt tongue.gif), bet kalbėti apskritai ir kalbėti apie dogmas - ne tas pats. To ir paklausiau - kokia konkrečiai buvo aptarta.

Šia gaidele einu kokio serialo pažiūrėt bigsmile.gif Esmę sunku pagaut, nes tema jos neapibrėžia tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 19 lapkričio 2007 - 19:07
Moonte - pateikei tikriausiai reklaminio islamo filmuko santrauką. kitos tos religijos pusės nematyti.
Moonte - nesakau kad nesame susitikę, bet apie dogmas - tikrai nekalbėjome. nes bendravome - "paplepėjimuose" ar kaip ten..
Papildyta:
QUOTE(Staiga @ 2007 11 19, 20:42)
Diskutuojam ir apie seksą, bet dar nereiškia kad negali nueit vienu puslapiu atgal ir paskaityt ką Lanė parašė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kur? bigsmile.gif mes? bigsmile.gif tai kad aš kitos paklaipos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2007 11 19, 18:44)
kur?  bigsmile.gif mes?  bigsmile.gif  tai kad aš kitos paklaipos?  ax.gif

Teks ir kitaip klaipytis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
jei rimtai, tas Lanės postas, kur prasideda "Baik ..."
Atsakyti
Man asmeniškai niekas nekliudo, kai žmogus viską renkasi laisva valia, vadovaujasi pasirinkime blaiviu protu.
Bet kai veiksmas pereina į finansinę, pasipelnymo kryptį, žmonės verčiami zombiais reikia sunerimti.

Mielai padiskutuosiu ir apie dogmas, bet ar čia pradėsime? Na aš diskutuoju su daugeliu, labai atsiprašau, kad tave įtraukiau į diskutuojančių sąrašą.

O ko norėtum išgirsti apie islamą? Pagrindiniai rėmai jo tau netinka.
Atsakyti
QUOTE(off topic @ 2007 11 19, 19:35)
<...>
Kita vertus, jei religija savo esme nėra destruktyvi, gilesnis jos pažinimas neturėtų būti trukdis žmonėms, norintiems susikalbėti. Greičiau atvirkščiai.
<....

Pritariu. Giliau pažinus kitus, geriau suprantu save. Matau mažiau skirtumų, o tai skatina toleranciją.

QUOTE(off topic @ 2007 11 19, 20:42)
Laukiam geros pradžios  bigsmile.gif Kita vertus ar nepakantumas apskritai yra blogai? Ar privaloma viskam būti pakančiam? Ar privalu būt pakančiam religijai (nekalbu apie islmą), kurios vardu žmogus gali veikt destruktyviai tiek savo, tiek kitų atžvilgiu?
<...>

Manau nepakantumas neigiamai veiklai - gerai. Bet nepakantumas religijai ir ją išpažįstantiems žmonėms, ypač jei net gerai nesusipažinus - blogai, ar bent jau nelabai gerai. Galima nesutikti su idėjomis, bet jos turi teisę egzistuoti, kol nepažeidžia kitų žmonių teisių.
Žmogus, bet kurio idealo vardu gali daryti tamsius darbus, idealas dėl to netampa blogu, bet ir nepateisina netinkamų priemonių. Kartais sunku atskirti, kas iš tiesų destruktyvus ideologija ar ją neteisingai interpretuojantys žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 11 19, 19:06)
Žmogus, bet kurio idealo vardu gali daryti tamsius darbus, idealas dėl to netampa blogu, bet ir nepateisina netinkamų priemonių.

Suprantu ką sakai ir pritariu, bet sakykim ar tai ką sakai tinka, kai kalbam apie pvz. satanizmą. Su visais jo "idealais"...mano nuomone egzistuoja kultai, kurie jau savaime yra destruktyvūs ( tai ir turėjau omeny, o ne destruktyvią kažkokio gero idealo "interpretaciją" savo gyvenimu).
Atsakyti
QUOTE(off topic @ 2007 11 19, 21:13)
Suprantu ką sakai ir pritariu, bet sakykim ar tai ką sakai tinka, kai  kalbam apie pvz. satanizmą. Su visais jo "idealais"...mano nuomone egzistuoja kultai, kurie jau savaime yra destruktyvūs ( tai ir turėjau omeny, o ne destruktyvią kažkokio gero idealo "interpretaciją" savo gyvenimu).

Satanizmui nereikia būti atskiru kultu, visa šiuolaikinė visuomenė persisunkusi jo idealogija ir kiekvienas mes satanistas, kai užsimirštame, ko atėjome į šį pasaulį (atleiskit jei kartojuosi, kažkurioje temoje jau kalbėjau apie tuos satanistus)
"Sprendžiant pagal pačių satanistų pateiktus tikėjimo išpažinimus, šėtonui – netgi nėra būtina, kad jį kažkas garbintų kaip asmenybę. Užtenka to, kad žmogus į Dievo vietą iškeltų savo „ego“. Tai – rezultatyviau už kažin kokius keistus ir atgrąsius atviro satanizmo simbolius.

Būtent žmogaus kultas yra tasai kultas, kurį gali priimti bet kurios kultūros atstovas. Nei islamas, nei krikščionybė – negali tapti visuotine religija. Humanizmas – lengvai.

„Būsite kaip dievai!“ – tai pats pirmasis šėtono pažadas, duotas dar Edeno sode (nesvarbu, suvoktume jį kaip simbolį, ar kaip realią geografinę vietą – tai nekeistų esmės). Pasirodo, tai – puikiai veikia ir šiandien. Gyvenk taip, kaip nori. Neribok savęs. Nesi atsakingas prieš nieką. Tu – pats sau dievas. Humanizmas, iškeliantis žmogų kaip vertybę savaime, ne tiktai sulygina doruosius su nusikaltėliais, išmintinguosius – su kvailiais, arba normą – su iškrypimu. Žmogus tampa visų daiktų matu. Gyvenki sau, ir būki sau tiesa. "
Plačiau http://209.85.135.10...t...;cd=1&gl=lt
Taigi negaliu niekinti nieko, nes kai pati nusidedu - vykdau šėtono valią blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2007 11 19, 15:12)
ka gi atnese Muhamedas - kaip jo veikla ir misija galetume trumpai apibudinti?

mohamed atnese tiesu kelia ir pati tikslaiusia kelia i roju po mirteis.
Atsakyti
Tą patį padarė Kristus. Kurio nurodytas kelias tiesesnis?
Atsakyti