QUOTE(bituteanna @ 2008 09 19, 00:07)
Norejau paklausti kas su dilgelem skalavot? As esu sviesiaplauke, ar man tinka praskalaimui? Ir kaip pasigaminti ta nuovira, ar svarbu dilgeliu ir vandens proporcijos? Aciu uz informacija;-)
Na, su dilgelem as retkarciais prasiskalauju. Si treciadieni vat kaip tik skalavau.
Proporciju as nei virtuvej nei kitose srityse nelabai ziuriu. Viska is akies. Bet gautusi mazdaug taip: saujele nedidele dilgeliu (pas mane nesmulkintos, surinktos dar kol buvo jaunos pavasari ir sudziovintos) ir 2 litrai vandens. Dilgeles uzpilu verdanciu vandeniu ir susuku inda i stora ranksluosti. Palieku kokiai valandai, kad gerai pritrauktu. Gaunasi toks tamsiai zalias, beveik net juodas skystis...
Tai zinok nezinau kaip po skalavimo sureaguos sviesus plaukai - dilgeles dazo. Mano tai plaukai tamsiai rudi, tai man kaip tik !!
Sviesiaplaukei as tai siulyciau berzu pumpurus ar lapelius naudot. Nes jie butent ir tinka sviesiems plaukuciams ir dar netgi truputuka sviesina.
Papildyta:
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 09 19, 09:13)
O kaip medus, kiausinis? Kokiem plaukam geriau? Gal kas zinot kas kokiem plaukam (riebiem, sausiem, slenkantiem) labiau tinka? Butu lengviau pasirinkt sau tinkancia
Nezinau ka kiausinis daro plaukams, bet medaus poveikis tai yra toks, kad jis plecia kraujagysles, tai pvz veidui su issipletusiais kapiliarais medaus naudoti nepatartina, o vat slenkantiems plaukams turetu tikti, nes suaktyvintu kraujo apytaka ir sustiprintu saknis.
Butinai pabandysiu meduti pati ant savo slenkanciu plauku, nes plaukams nesu konkreciai nieko su medum bandziusi.
Medu naudoju tik voniai,kai noriu i vonyte isipilt eterinio aliejaus. O eterinis aliejus kaip zinia vandenyje netirpsta, jis tirpsta vat pvz meduje, tai as kazkur apie 15 lasu eterinio aliejaus ilasinu i medu ismaisau ir pilu i vonia.