Įkraunama...
Įkraunama...

Gal kas domitės vabzdžiais ?

pas mane jos dar net kiausiniu nededa sad.gif tai nezinau ax.gif
o kokio dydzio tavo didziosios? 4u.gif
Atsakyti
Hmm..ne visai visos jos vienodos, na bet taip iš akies - kokie 8 cm. O kiaušinius tai pastebėjau išvis tik tada, kai išsirido pirma gyvalazdukė doh.gif Ir jų ten baaisiai daug blink.gif , tik kad pilki ir labai mažulyčiai (mano galva ilgis ne didesnis nei du milimetrai) ...Tik daugiau bent kol kas neišsirito...o pirmoji nieko - gyvena sau , net "butą" naują nupirkom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 27 rugsėjo 2005 - 12:10
Asah deka thumbup.gif ir as turiu tu vabaliuku. Bet ir klausimu..
1. Kaip siprasti turi buti dregna. Stengiuosi, kad aukstai buti lasiukai vandens ( jos ten nelipa), bet lapai per pora valandu apdziusta. Kaip zinoti kada gerai?
2.Kaip daznai reikia valyti? As joms smelio pripylus, tai kas kokia savaite (ar per retai) reikia smeli keisti, ar visa?
3. Kaip jas paimti? Atrodo tik prisiliesiu ir sulauzysiu, tai kol perkeliau i akvariuma...
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 09 27, 22:05)
Hmm..ne visai visos jos vienodos, na bet taip iš akies - kokie 8  cm. O kiaušinius tai pastebėjau išvis tik tada, kai išsirido pirma gyvalazdukė  doh.gif Ir jų ten baaisiai daug  blink.gif , tik kad pilki ir labai mažulyčiai (mano galva ilgis ne didesnis nei du milimetrai) ...Tik daugiau bent kol kas neišsirito...o pirmoji nieko - gyvena sau , net "butą" naują nupirkom  biggrin.gif

kaip sekasi mazylius "pereti" ? ax.gif gal su pagausejimu jau sveikinti? 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau apie jūsų džiaugsmelius...Apsišviečiau,dabar nebūsiu visai tundra ir žinosiu,kad ne visi šakaliai iš tiesų šakaliai ir yr biggrin.gif
Tai tuo pačiu dar klausimukų:ar žiemą lieka pas jumis naminės gėlės be lapų g.gif ,ar vasarą šienaujat ir džiovinat gyvalazdžių mėgstamus lapelius???
Kaip kalbinat savo vabzdžius,ar vardus turit? ax.gif
Man jūsų užsiėmimas gražesnis nei tų,kurios augina tarakonus...
Šitie "basliukai" visai simpatiški...O vaikams tikriausiai tie padarai patinka???Kai mama jais rūpinasi... biggrin.gif

Atsakyti
Sveikutės,aš ir labai norėčiau gyvalazdžių smile.gif Gal kuri nebrangiai parduoti turite?O jos tik žalius lapus valgo,džiovintu ne?Kinrožę gan didelę turim žiemai turėtu užtekt rolleyes.gif Jei kada turėsit šių gražuolių tai lauksiu!
Atsakyti
QUOTE(baltavarna @ 2005 10 27, 19:05)
Pasiskaičiau apie jūsų džiaugsmelius...Apsišviečiau,dabar nebūsiu visai tundra ir žinosiu,kad ne visi šakaliai iš tiesų šakaliai ir yr  biggrin.gif
  Tai tuo pačiu dar klausimukų:ar žiemą lieka pas jumis naminės gėlės be lapų g.gif ,ar    vasarą šienaujat ir džiovinat  gyvalazdžių mėgstamus lapelius???
  Šitie "basliukai" visai simpatiški...O vaikams tikriausiai tie padarai patinka???Kai mama jais rūpinasi... biggrin.gif

hm... i daugeli tavo klausimu galeciau atsakyti tik neigiamai, nes nei vardu rinkau savo augintinem, nei vaiku turiu, kurie galetu jais dziaugtis blush2.gif ir dar tik nuo vasaros auginu, tai va ir nezinau kaip ziema pasiseks juos islaikyti, nes dabar augintines nesiskundzia apetitu ir jau galvoju ar spes mano tradeskancija ziema lapus auginti, ar ja visa taip ir suvalgys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(baltavarna @ 2005 10 27, 10:05)
Tai tuo pačiu dar klausimukų:ar žiemą lieka pas jumis naminės gėlės be lapų g.gif ,ar    vasarą šienaujat ir džiovinat  gyvalazdžių mėgstamus lapelius???

Šitąąą, - aš ir žiemą dar neauginau, bo buvau apšviesta, kad žiemą anos prideda kiaušinių ir išmiršta. Na dvi didelės numiro, bet kiaušinių ir net naujagimių prisirist jau spėjo prieš žiemą g.gif ...tikis anie ne visi išgyvena...anie dabar uodo dydžio rolleyes.gif tik kai kurie dar plonesni... Nors kiek pastebėjau džiovintus klevo lapus ėda...tyčia įdėjau su šviežiu spalvotu laugh.gif Tai apgraužti abu...šiap vasarą bandžiau rinktis ir džiovintis braškių, aviečių lapų...jaučiu dabar dar kol visi nesupuvę reik skubėt klevo lapus temptis ir džiovint.... biggrin.gif
Dėl vardų tai gera mintis, nors nenaudota laugh.gif , pakalbint gi įmanoma, tai įmanoma ir vardą įdėt laugh.gif
Tik vardynos įtariu kai paaugs turėtų būt tongue.gif , bo dabar neatskirsiu, kur katra ir kada kurios gimtadienį švęst biggrin.gif

o pasirodo reik šaldyt, o ne džiovint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patieška: 01 spalio 2006 - 13:39
Mano didžiosios gražuolės kiaušiukų primėtė ir miršta..po truputuką miršta..aš ir šildau jas spec., ir drėkinu jų gyvenamąsias patalpas, ir kinrožes jau tris vidutines suėdė, bet matyt jos jau savo atgyveno g.gif Širdį skauda, kai randu gulinčią kojom į viršų, dar būna nusilpusią, bet lyg ir gyvą kokią kabinu ant šakos blush2.gif
Mano dukrytė vadina vabzdelius "mamos tarakonais", o aš vadinu "poniomis" blush2.gif Kalbuosi blush2.gif Dedu kinrožę joms ir sakau "na va ponios, naujas meniu"..arba pulvezatoriumi drėkinu ir sakau "ponios, lietus" biggrin.gif biggrin.gif Vis dėl to baisiai smagus užsiėmimus stebėt ir augint smile.gif
Atsakyti
Nieko Rasma, užtat bais smagu kai naujų uodų, beveik tikrąja to žodžio prasme prisirita. Uodynas pas mane dabar biggrin.gif Tik tiek jų būsto tai aš nedrėkinu blush2.gif
Atsakyti
kas ten norejo gyvalazdziu? galiu padovanoti nemazai ivairaus dydzio, Vilniuje
Atsakyti
Karbyne, gal jau išsiaiškinai per kiek laiko iš kiaušinio gyvalazdukė išsirita? ax.gif prieš pusę savaitės pastebėjau, kad viena "dičkė" labai jau išstorėjo, o šiandien jau žiū ir keletas kiaušinuku metosi thumbup.gif tik va dabar tai pasimeciau ką daryti....... padėjau juos į atskira dėžutę ant šlapio smėlio ir - ant radiatoriaus ax.gif dabar net nezinau ar gerai padariau blink.gif pasidalinkit savo gyvalazdžių gausėjimo patirtimi, a? ax.gif blush2.gif labai jau mažylių noriu sulaukti ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti