pas mane jos dar net kiausiniu nededa tai nezinau
o kokio dydzio tavo didziosios?
Hmm..ne visai visos jos vienodos, na bet taip iš akies - kokie 8 cm. O kiaušinius tai pastebėjau išvis tik tada, kai išsirido pirma gyvalazdukė Ir jų ten baaisiai daug , tik kad pilki ir labai mažulyčiai (mano galva ilgis ne didesnis nei du milimetrai) ...Tik daugiau bent kol kas neišsirito...o pirmoji nieko - gyvena sau , net "butą" naują nupirkom
Asah deka ir as turiu tu vabaliuku. Bet ir klausimu..
1. Kaip siprasti turi buti dregna. Stengiuosi, kad aukstai buti lasiukai vandens ( jos ten nelipa), bet lapai per pora valandu apdziusta. Kaip zinoti kada gerai?
2.Kaip daznai reikia valyti? As joms smelio pripylus, tai kas kokia savaite (ar per retai) reikia smeli keisti, ar visa?
3. Kaip jas paimti? Atrodo tik prisiliesiu ir sulauzysiu, tai kol perkeliau i akvariuma...
1. Kaip siprasti turi buti dregna. Stengiuosi, kad aukstai buti lasiukai vandens ( jos ten nelipa), bet lapai per pora valandu apdziusta. Kaip zinoti kada gerai?
2.Kaip daznai reikia valyti? As joms smelio pripylus, tai kas kokia savaite (ar per retai) reikia smeli keisti, ar visa?
3. Kaip jas paimti? Atrodo tik prisiliesiu ir sulauzysiu, tai kol perkeliau i akvariuma...
QUOTE(Karbynė @ 2005 09 27, 22:05)
Hmm..ne visai visos jos vienodos, na bet taip iš akies - kokie 8 cm. O kiaušinius tai pastebėjau išvis tik tada, kai išsirido pirma gyvalazdukė Ir jų ten baaisiai daug , tik kad pilki ir labai mažulyčiai (mano galva ilgis ne didesnis nei du milimetrai) ...Tik daugiau bent kol kas neišsirito...o pirmoji nieko - gyvena sau , net "butą" naują nupirkom
kaip sekasi mazylius "pereti" ? gal su pagausejimu jau sveikinti?
Pasiskaičiau apie jūsų džiaugsmelius...Apsišviečiau,dabar nebūsiu visai tundra ir žinosiu,kad ne visi šakaliai iš tiesų šakaliai ir yr
Tai tuo pačiu dar klausimukų:ar žiemą lieka pas jumis naminės gėlės be lapų ,ar vasarą šienaujat ir džiovinat gyvalazdžių mėgstamus lapelius???
Kaip kalbinat savo vabzdžius,ar vardus turit?
Man jūsų užsiėmimas gražesnis nei tų,kurios augina tarakonus...
Šitie "basliukai" visai simpatiški...O vaikams tikriausiai tie padarai patinka???Kai mama jais rūpinasi...
Tai tuo pačiu dar klausimukų:ar žiemą lieka pas jumis naminės gėlės be lapų ,ar vasarą šienaujat ir džiovinat gyvalazdžių mėgstamus lapelius???
Šitie "basliukai" visai simpatiški...O vaikams tikriausiai tie padarai patinka???Kai mama jais rūpinasi...
QUOTE(baltavarna @ 2005 10 27, 19:05)
Pasiskaičiau apie jūsų džiaugsmelius...Apsišviečiau,dabar nebūsiu visai tundra ir žinosiu,kad ne visi šakaliai iš tiesų šakaliai ir yr
hm... i daugeli tavo klausimu galeciau atsakyti tik neigiamai, nes nei vardu rinkau savo augintinem, nei vaiku turiu, kurie galetu jais dziaugtis ir dar tik nuo vasaros auginu, tai va ir nezinau kaip ziema pasiseks juos islaikyti, nes dabar augintines nesiskundzia apetitu ir jau galvoju ar spes mano tradeskancija ziema lapus auginti, ar ja visa taip ir suvalgys
QUOTE(baltavarna @ 2005 10 27, 10:05)
Šitąąą, - aš ir žiemą dar neauginau, bo buvau apšviesta, kad žiemą anos prideda kiaušinių ir išmiršta. Na dvi didelės numiro, bet kiaušinių ir net naujagimių prisirist jau spėjo prieš žiemą ...tikis anie ne visi išgyvena...anie dabar uodo dydžio tik kai kurie dar plonesni... Nors kiek pastebėjau džiovintus klevo lapus ėda...tyčia įdėjau su šviežiu spalvotu Tai apgraužti abu...šiap vasarą bandžiau rinktis ir džiovintis braškių, aviečių lapų...jaučiu dabar dar kol visi nesupuvę reik skubėt klevo lapus temptis ir džiovint....
Dėl vardų tai gera mintis, nors nenaudota , pakalbint gi įmanoma, tai įmanoma ir vardą įdėt
Tik vardynos įtariu kai paaugs turėtų būt , bo dabar neatskirsiu, kur katra ir kada kurios gimtadienį švęst
o pasirodo reik šaldyt, o ne džiovint
Mano didžiosios gražuolės kiaušiukų primėtė ir miršta..po truputuką miršta..aš ir šildau jas spec., ir drėkinu jų gyvenamąsias patalpas, ir kinrožes jau tris vidutines suėdė, bet matyt jos jau savo atgyveno Širdį skauda, kai randu gulinčią kojom į viršų, dar būna nusilpusią, bet lyg ir gyvą kokią kabinu ant šakos
Mano dukrytė vadina vabzdelius "mamos tarakonais", o aš vadinu "poniomis" Kalbuosi Dedu kinrožę joms ir sakau "na va ponios, naujas meniu"..arba pulvezatoriumi drėkinu ir sakau "ponios, lietus" Vis dėl to baisiai smagus užsiėmimus stebėt ir augint
Mano dukrytė vadina vabzdelius "mamos tarakonais", o aš vadinu "poniomis" Kalbuosi Dedu kinrožę joms ir sakau "na va ponios, naujas meniu"..arba pulvezatoriumi drėkinu ir sakau "ponios, lietus" Vis dėl to baisiai smagus užsiėmimus stebėt ir augint
kas ten norejo gyvalazdziu? galiu padovanoti nemazai ivairaus dydzio, Vilniuje
Karbyne, gal jau išsiaiškinai per kiek laiko iš kiaušinio gyvalazdukė išsirita? prieš pusę savaitės pastebėjau, kad viena "dičkė" labai jau išstorėjo, o šiandien jau žiū ir keletas kiaušinuku metosi tik va dabar tai pasimeciau ką daryti....... padėjau juos į atskira dėžutę ant šlapio smėlio ir - ant radiatoriaus dabar net nezinau ar gerai padariau pasidalinkit savo gyvalazdžių gausėjimo patirtimi, a? labai jau mažylių noriu sulaukti