Įkraunama...
Įkraunama...

Gal kas domitės vabzdžiais ?

QUOTE(Karbynė @ 2005 08 16, 18:50)
Tai kad tas vabalas į pagaliuką panašus. Bijai pagaliukų?  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

net neįsivaizduoju kam tie pagaliukai namie reikalingi- nei priglausi, nei paklausysi, nei pasidžiaugsi.........?
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 08 16, 18:50)
Tai kad tas vabalas į pagaliuką panašus. Bijai pagaliukų?  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

biggrin.gif kam kas patinka, o man tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julyyte: 20 rugpjūčio 2005 - 14:34
Gelbekit!!!! cry.gif mano gyvalazdes apsinuodijo roze (greiciausiai, nes kol keiciau smeli, tai padejau ant nudziuvusiu roziu, o jos buvo neplautos) doh.gif tik dabar supratau, kai guli kojas ant pilvo sukryziavusios, ar bando paeiti ir griuna cry.gif suprantu, kad pati kalta per savo ziopluma, bet gal jas kaip nors dar galima isgelbeti? g.gif cry.gif labai prasau, gal kas galit patarti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julyyte @ 2005 08 20, 15:31)
biggrin.gif kam kas patinka, o man tai...

Aš irgi turiu įprastesnių gyvūnų - jūrkiaulę rolleyes.gif kaimas pilnas šunų ir kačių. Bet man tas netrukdo mėgti gyvalazdžių tongue.gif Ir pasidžiaugti jais tikrai išeina tongue.gif Nematai kiek čia mamkos džiaugėsi?

QUOTE(ida @ 2005 07 01, 10:30)
aš žiemą maitinau rožės lapais - nusiperki rožę arba kas nors padovanoja, nuplauni lapus, į sandarią dėžutę ir užtenka ilgam, be to, žiemą jos miršta, o kiaušinių šerti nereikia biggrin.gif

QUOTE(inda @ 2005 07 15, 11:48)
bet kaip ta ju "kakuti" atskirti nuo kiausiniu? g.gif ar kai juos padeda, tai padaryti buna lengva? g.gif  blush2.gif

Nu įdomu kaip su tuo mirimu žiemą ir tais kakučiais blink.gif Bo šiandien ryte pastebėjau viena mažyyytę gyvalazdukę biggrin.gif (tiesa, dvi, bet viena aukštyn kojom sad.gif ) Vaaadinas, neatskiriau aš tų kakučių nuo kiaušinukų blink.gif O kiek suprantu tai jie ne tiek trumpai turėjo jau būti. unsure.gif Dabar net nebežinau kaip atsargiai ir besielgt su "naujagimiu" biggrin.gif O gal jį galima perkelt į atskirą vietą (kad didžiosios nesumindytų) ? rolleyes.gif
O gal čia tie pilki (pelenų spalvos) yra kiaušinukai? rolleyes.gif Nes toks geras šiek tiek kitaip atrodo nei kakai (arba kita jų rūšis biggrin.gif )..ir lyg kažkokie juodi taškučiai iš šono yra unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 25 rugsėjo 2005 - 08:08
Tai va, berods viską supratau ...Tai ką supratau bandysiu sudėt nuotraukom tongue.gif
Antroje - naujagimis biggrin.gif (beje antra, pasirodo irgi gyva, tik dar nebaigus ristis tongue.gif ). O kitose - kiaušinukai, tik realus jų formatas gerokai mažesnis. smile.gif Beje, jų baaisiai daug blink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 25 rugsėjo 2005 - 11:50
Hmm g.gif o per kiek laiko jos iš tų kiaušinukų išsirita? Bo žiūriu viena dar ir šiandien juos deda ...
Atsakyti
Vieną dieną atidžiau nepažiūrėjau ir oooo tragedija, mano gyvalazdės pasirodė visos mirusios. Vieną traukiu - panašu, kad negyva, kita traukiu- negyva cry.gif Gerai, kad nepraradau šiek tiek šalto proto blush2.gif Kažkodėl man pasirodė, kad čia jau šaltas sezonas ir matyt "žiemą" jos tikrai miršta..įdėjau naują kinrožę, įpyliau šilto vandens į samanas ir pastačiau su visu "insektariumu" prie elektrinio radiatoriaus...isi lavonėliai prisikėlė thumbup.gif Laksto kaip pasiutusios, vos tik atidengiu, taip ir mauna į kambarį smile.gif Bet dabar visą parą turiu šildyti šalia to radiatoriaus doh.gif
Gal jos nemiršta? Gal jos tiesiog reaguoja į aplinkos temperatūrą ir ima tiesiog vegetuot, "žiemos miegas" kaip sakant g.gif Nors visišką nesąmonę čia pasakiau.

O gyvalazdėms būdinga mimikrija? Gal kas žinot? Nes niekur nerandu plačiau pasiskaityt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2005 09 26, 17:57)
O gyvalazdėms būdinga mimikrija? Gal kas žinot? Nes niekur nerandu plačiau pasiskaityt blush2.gif

taip, jos pacios ir yra mimikrijos irodymas, nes kaip jau anksciau kazkas juokavo, kad labai jau smagu, kai salia stiklo tupincio vabzdzio sveciai nepamato smile.gif jos supanasejo su sakutemis ax.gif
Atsakyti
Taip, supanašėjiams tai taip..bet pvz. ar jos dar "sustingsta" imamos?? na, ar apsimeta "negyvom" smile.gif
Pvz. maniškės anksčiau paimtos kažkur lipdavo ar bent kojas pakrutindavo..matyt dėl to ir nusprendžiau, kad negyvos, nes gulėjo kažkokios nuleipusios ant delno be jokių gyvybės ženklų ir "pilvai" šalti..Dabar jos paimtos vėl karstosi ir dar greitai, skuba matyt pabėgt, "pilvai" nuo radiatoriaus šiltučiai biggrin.gif Galvoju, gal jos apsimetinėjo..arba jos tikrai "ant ribos" į anapus buvo g.gif
Atsakyti
na mimikrija, kaip suprantu, tai ir pasireiskia tuo, kad tu nelabai gamtoje pamatytum, o jei jau ir pamatei, ir imi, tai naturalu, kad jos gelbejasi ir lekia kazkur g.gif gal tie atsalimai ir sustingimai jau buvo pozymis i tai, kad jos jau buvo tokioje temperaturoje, kurioje dar gali egzistuoti, bet jau neilagai g.gif as taip manau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
beje, labai smagu ziureti, kai jos pries keldamos kojas dar pavaizduoja "veja" biggrin.gif nors ten kur laikau, vejo tikrai nera biggrin.gif
Atsakyti
Aūūūū, tai per kiek laiko jos išsirita? rolleyes.gif
Atsakyti