Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

QUOTE(Smiltis @ 2008 05 20, 16:59)
Apžiūrėjau Sillwio foto laikraštyje  thumbup.gif Aišku tokia spauda neperduoda tiek kiek manau yra tose fotografijose, bet vis tiek įsivaizduoju kaip malonu  wub.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 05 20, 19:05)
aš irgi apžiūrėjau  thumbup.gif pavarčiau parduotuvėje (spec dėl to ėjau  tongue.gif ). tikrai buvo smagu pamatyt, o fotografuot turbūt n kartų smagiau. aišku, spauda atsirenka, kas jiems reikalinga.

Iš tikro didelio meno ar kažko įdomaus nebuvo tose fotografijose. Tiesiog reportažas. Smagu tai tikrai smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 05 20, 16:59)
O dėl tolesnės krypties, tai aš aišku norėčiau savo mėgiamą minimalizmą aptart  smile.gif , bet gal čia per lengva ar kaip  unsure.gif Šiaip man dar sakykim nelabai suprantami siurrealizmas ir dadaizmas  unsure.gif

Pritariu dėl minimalizmo thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Доброе утро!

Sansara
По поводу "контрольных отпечатков" -спасибо за информацию, torrents.ru -хороший сат! Вообще такие фильмы было бы неплохо обсудить после общего просмотра.

4u.gif
насколько я понимаю на этой неделе приступаем к рассмотрению минимализма. mirksiukas.gif
Прошу готовить доклады, фотографии, ссылки, и.д.
Ударим по минимализму -нашими о нём знаниями!
Atsakyti
As dar i pabaiga su paskutine nuotraukyte i pop-art:
user posted image

Man kazkodel atrodo, kad perlengva tema yra minimalizmas g.gif

Na ta pacia tema i minimalizma taikau smile.gif
user posted image

Minimalizmas, mano nuomone, yra ta meno saka, kai objektai ar visas nuotraukos vaizdas yra besikartojantis su labai nedaug ar daugiau vienodu detaliu, gal but net objektyvumas (del sito negarantuota). Man atrodo, kad minimalizma nuotraukoje galima pamatyti, kai yra akcentuojama erdve ir tam tikro objekto erdve su kitomis detalemis, nei pati ideja. Gal but sakyciau ir paprastumas aptibudintu minimalizma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 gegužės 2008 - 16:42
labradoriuke, kuo tu savo pirmąjį darbą priskirtum pop-artui? unsure.gif
o dėl minimalizmo. jis nėra paprastas. manau tai pats skoningiausias ir jautriausias stilius iš visų. kad jį pajusti ir perprasti reikia turėti labai jautrią akį, jausti linijas ir formas, jų išsidėstymą erdvėje. parodoma mažai, bet tas "mažai" savyje turi daug daugiau, nei kitas kūrinys. reikia idealiai jausti kompoziciją, jausti kurioje vietoje padėti akcentą ir tuo pačiu neperkrauti kūrinio.Tas lengvumas, laisvumas, nesvarumas... kad kurti minimalistinius kūrinius reikia tikrai daug. todėl tikrai nepavadinčiau juo paprastu, gal net sudėtingu pavadinčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2008 05 23, 17:18)
Minimalizmas, mano nuomone, yra ta meno saka, kai objektai ar visas nuotraukos vaizdas yra besikartojantis su labai nedaug ar daugiau vienodu detaliu, gal but net objektyvumas (del sito negarantuota). Man atrodo, kad minimalizma nuotraukoje galima pamatyti, kai yra akcentuojama erdve ir tam tikro objekto erdve su kitomis detalemis, nei pati ideja. Gal but sakyciau ir paprastumas aptibudintu minimalizma.

kažkaip tu čia labai suktai surašei, nieko nesupratau unsure.gif

Aš pati rašiau, kad gal minimalizmas kiek per lengva, bet kuo daugiau skaitinėju ta tema, tuo mažiau taip galvoju. Aišku vėl susiduriu, kad jis šiek tiek persipina su kitomis kryptimis, bet čia jau turbūt visose meno kriptyse taip yra unsure.gif

Dėl tavo foto, tai antra man nieko panašaus į minimalistinį darbą unsure.gif (gal aš dar ko čia nesuprantu g.gif ), o pirma, kur popart temai, tai man gal labiausiai ta kur apčioje dešinėje nuotraukytė daugiausiai atspindėtų tą temą, bet dabar šiek tiek pasimeta tarp kitų unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 23 gegužės 2008 - 19:53
o šią mano foto ar palaikytumėt minimalistine? blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Sansara, turbūt galima laikyt ją minimalistine, bet aš skaitau apie minimalizmą ir vis galvoju apie tavo foto, nu tą kur plytiniai namai ir šešėlis blush2.gif hihihi.gif Vat ji tikrai minimalistinė mirksiukas.gif

aš tai prisižiūrėjau visokių darbų ir autorių ir vis grįžtu prie G. Richterio (gal kad parodoj buvau ir būtent prie jo minimalistinių darbų ir prastovėjau daugiausiai wub.gif ) Daug jo darbų patinka, bet labiausiai įstrigę tai su šešėliais Šitie Po to durų, užuolaidų serijos labai patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 23 gegužės 2008 - 20:33
o man pupeliuko bandymai su popierium balta/juoda prieš akis.
įmetu nuorodą į vieną foto blog'o galeriją. čia ne profesionalūs internautai patalpinę savo minimalistines foto. man patiko, kad ne vienas autorius, todėl tikrai įvairiapusė galerija. 4u.gif man buvo labai smagu akis paganyti 4u.gif maniškei šiai foto toli iki tokių grafinių ir tikslių nuotraukų doh.gif
Atsakyti
Dekui visiems uz nuomone 4u.gif

Paskutiniu metu labai daug reikia rasyt, matyt pati jau susipainiojau tarp protingu minciu ir nesuprentamu, tai va ir gavosi nei sioks nei toks tas mano apibudintas minimalizmas smile.gif
Pabandysiu vienu sakiniu apibudint: geometriniu figuru (dazniausiai) pasikartojimas ir issidestymas erdveje, kur erdve ir tam tikri objektai turi rysi. Daznai galima tai apbudint kaip objektyvuma (neapibreztuma) tam tikru dalyku.

Pabandysiu ieskoti kitokiu variantu g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 25 gegužės 2008 - 15:48
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 05 25, 15:40)
Pabandysiu vienu sakiniu apibudint: geometriniu figuru (dazniausiai) pasikartojimas ir issidestymas erdveje, kur erdve ir tam tikri objektai turi rysi. Daznai galima tai apbudint kaip objektyvuma (neapibreztuma) tam tikru dalyku.

labradoriuke, o dabar pasakyk, kokias tu pasikartojančias figūras pagal tavo apibūdinimą matai savo minimalistinėje foto blush2.gif
pasikartojančių figūrų tikrai pasitaiko minimalizme. vien europos parko Solo LeWitto "Dvigubo negatyvo piramidė" kiek jų turi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 25, 16:22)
labradoriuke, o dabar pasakyk, kokias tu pasikartojančias figūras pagal tavo apibūdinimą matai savo minimalistinėje foto  blush2.gif

Sraigtas malunsparnio smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

netyčia radau tokį straipsnį Čia, gal jau ir teko skaityt unsure.gif Ir apie minimalizmą yra nemažai smile.gif
Atsakyti