Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

jei galiu parekomenduot kažką, tai rekomenduoju gauti/parsisiųst ar kitaip susirast (jei susitiktume, ir aš galiu įrašyti) Contacts filmukus (anglų/prancūzų k).
konkrečiai turiu šitą
ir šitą
trumpi filmukai, kurių metu rodant fotografijas, kalbama autoriaus mintimis, ką manė, kaip ieškojo... daug erdvės paliekama apmąstymams ir žiūrėjimams, o ne klausymui...
The world's greatest photographers reveal the secrets behind their images in this collection of short, personal films. Using images (contact prints, proofs, prints, or slides) with commentary by the artists themselves to uncover the artistic processes of the greatest contemporary photographers
from an original perspective. The viewer is thrust into the secret universe of creativity and into the heart and method of the evolution of a photographic body of work.
kas naudojatės torrentų paslaugomis, tai yra tikrai šie du (žada ir trečiąjį įdėt) http://torrents.ru

ir noriu pasidžiaugti knyga, kuri guli šiuo metu šalia manęs. D.Zelčiūtė "Mirties kilpa lietuvių fotografijoje". jausmais parašyta knyga. tai esė apie 13 šiuo metu stipriausių Lietuvos fotografų. autorė varto jų albumus ir rašo tas mintis, kurios jai kyla... šiaip tikrai įdomu skaityti tuos pamąstymus. įdėtos stipriausios nuotraukos po kiekvieno aprašymo.
knyga neseniai išleista ir dar galima ir knygynuose rasti (apie 28 Lt), galima ir bibliotekoje paimti.
čia autorės interviu Lietuvos rytui
skaičiau jos knygą "Drama be taisyklių" apie A.Aleksandravičių, tai labai man daug davė vėl naujai vartant jo albumą. ir ją labai rekomenduočiau, jau turbūt tik bibliotekoje rasti galima.
džiugu, kad kažką galima ir lietuviškai paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 18 gegužės 2008 - 17:55
Sveiki 4u.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 05 18, 00:19)
4u.gif
..любите ли вы собак? нет!? Да вы просто готовить их не умеете!!! blink.gif  ax.gif
...или приятного аппетита.
rolleyes.gif
В любом случае душевный плакатик, тему прочувствовали!
Особенно мило собачки улыбаются thumbup.gif

4u.gif ačiū už komentarą smile.gif

Sansara, įdomus tavo darbas- kaži kas bus stipresnis, liks dėmės ar nea mirksiukas.gif , šiuo atveju lygiųjų negali būti thumbup.gif

Ačiū už nuorodą į filmus, o tu žiūrėjai jau g.gif

Dėl lietuvių fotografų , aš irgi vis pasižiūriu knygynuose daugiau , internete vis tik nedaug informacijos unsure.gif Šiaip labai dar ir nesigilinau unsure.gif Iš tų kuo domėjausi, patiko Domicelės Tarabildienės fotografijos Čia šiek tiek informacijos ir patinka Rimgaudo Malecko darbai wub.gif

Atsakyti
dėkui, Smiltis, bet man iš tavo darbo ironija stipriau sklinda. mirksiukas.gif

filmukų tų žiūrėjau apie pusę iš vieno DVD ir iš antro kiek mažiau. labai nevienodi menininkai surinkti, labai skirtingos nuomonės, požiūriai. mane sužavėjo tai, kad parodoma kaip "gimsta" kadras. rodomi padaryti kontaktai (mažiukai kadriukai su nuotraukomis) ir autorius pasakoja, ko jam trūko šiame kadre ir va kaip šiame kadre viskas stojo į savo vietas. rodomi 3-10 skirtingų kadrų tos pačios situacijos ir galiausiai parodomas geriausias. pamatai tą kadro medžioklę. kažkaip vis sklando mitai, kad jei jau juosta, tai autorius nepleškina, o išlaukia situacijos ir atlikęs vienintelį kadrą gauna šedevrą. o čia to paties bressono parodyta ir 20 kadrų padarytų begaudant TĄ vienintelį ir visa juosta kartais tam aukojama...

labai patiko William Klein pasakojimas kaip jis gaudo kadrą, jis beje šių filmukų idėjos autorius.
o iš fotografų labai patiko Duane Michals. kažkaip iki šiol neteko nei šios pavardės girdėti, nei darbų matyti. bet jo požiūris, labai artimas mano požiūriui, ir net vaizduoja jis tuos pačius dalykus (tik daug aukštesniame lygyje, aišku), kuriuos vaizduoju ar norėčiau pavaizduoti ir aš blush2.gif
šiaip manau vis tiek anksčiau ar vėliau susitiksim, tai galėsiu įrašyti 4u.gif tai turbūt bus daug paprasčiau, nei siųstis 4x2 Gb doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 gegužės 2008 - 13:57
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 16, 19:32)
Kadangi savaitgalio laisvo neturėsiu deja  unsure.gif , tai parskubu su darbu  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif
Ne visai tas rezultatas kokio norėjau, na bet esmė ta pati būtų  smile.gif

Sillwio, koks įdomus tau darbas nusimato, parodyk paskui rezultatus, labai įdomu  g.gif Sėkmės tau  4u.gif

Šauniai padirbėjai, Smiltis. Idėja puiki. Kokio rezultato pati būtum norėjusi?

Rezultatus parodysiu kiek vėliau, o darbelis labai patiko. Streso turėjau, šviesos neužteko, modeliai bėgioja greitai smile.gif ale patirtis tikrai labai gera. Ryt vienas bulvarinis dienraštukas ant Lietuvos išspausdins straipsnelį ir keletą mano nuotraukų smile.gif Va, negalėjau nepasigirt biggrin.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 05 18, 12:42)
na ir mano darbelis, paaiškinu, kad "reklamuoju" skalbimo miltelius.

Kryžiukai pradeda ir... lygiosios smile.gif Idėja thumbup.gif Manau tokie marškinėliai gerai "eitų" prabangiose parduotuvėse kaip labai "stiliovi" smile.gif Darbas man patinka, tik kol neparašei, kad miltelių "reklama", nesupratau, kad ten milteliai.

QUOTE(Sansara @ 2008 05 18, 17:55)
jei galiu parekomenduot kažką, tai rekomenduoju gauti/parsisiųst ar kitaip susirast Contacts filmukus (anglų/prancūzų k).

Ačiū už linkus. Bandysiu parsisiųst. O susitikt irgi galima. Liepos pirmoj pusėj būsiu Lietuvoj taigi manau būtų galima padaryt mažytį klubo susitikimą. Ką manot?

Na, aš irgi su pop-art smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 gegužės 2008 - 19:40
QUOTE(sillwio @ 2008 05 19, 20:32)
Šauniai padirbėjai, Smiltis. Idėja puiki. Kokio rezultato pati būtum norėjusi?

Rezultatus parodysiu kiek vėliau, o darbelis labai patiko. Streso turėjau, šviesos neužteko, modeliai bėgioja greitai smile.gif ale patirtis tikrai labai gera. Ryt vienas bulvarinis dienraštukas ant Lietuvos išspausdins straipsnelį ir keletą mano nuotraukų smile.gif Va, negalėjau nepasigirt  biggrin.gif

Ačiū. Užmanyme nebuvo centrinės kompozicijos ir erdvės daugiau norėjau, tiesiog neradau didesnio pagrindo ir išėjo kaip išėjo, bet kaip rašiau esmės tai nekeičia smile.gif

O kokiam žurnale ? Sveikinu, įsivaizduoju kaip turi būti malonu kai net išspausdina foto thumbup.gif

Tavo foto man labai juokinga, bet ironijos irgi pakanka thumbup.gif Ko gi nepadarysi dėl grožio rolleyes.gif

Dėl susitikimo, tai labai norėčiau su visais susipažint drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 19 gegužės 2008 - 20:56
sillwio, UŽ susitikimą drinks_cheers.gif

dėl nuotraukos tai thumbup.gif rimtai ėmesi tų kojų lotuliukas.gif patiko labiausiai n peiliukų aplink, kurie tavo gaurų "nepaėmė" lotuliukas.gif gera gumoro dozė su kraupumo prieskoniu thumbup.gif

dėl miltelių, pati supratau, kad nelabai aišku, todėl parašiau. bet užmanyme, koks prierašas būtų, kuris tai parodytų doh.gif ši mintis kilo galvojant apie fri bulvytes ir pomidorus, bet neradau nei vienų, nei kitų šaldytuve lotuliukas.gif (ne pop-art asortimentas jame). o ši mintis dar ir gilesnė pasirodė. kaip dvikova... blush2.gif

kur spausdins tavo foto, būtinai nusipirkčiau pažvelgti tongue.gif
Atsakyti
Sansara
Красные начинают и ...выигрывают? mirksiukas.gif У порошка не много шансов!
Ну здорово, антирекламма в духе Поп-арта! thumbup.gif
Огромное спасибо за ссылочку на фильмы в руской версии:"контрольные отпечатки", я только первую часть смотрел, с удовольствием посмотрю и вторую и со своей стороны ОЧЕНЬ рекомендую к просмотру! Действительно фильм сделан очень грамотно и корректно , видна и уникальность Авторского видения и эстетика серебряной фотографии, и истинные ценности шедевров.

Sillwio

Красота стр-р-р-рашная сила! blink.gif
или
Депилятор для настоящих мужчин! thumbup.gif

И конечно присоединяюсь к поздравлениям относительно будущей публикации! drinks_cheers.gif
очень интересно узнать когда и где будут показывать?

Спасибо ещё раз всем за поддержание темы. И судя по снимкам непонимания в области Поп-Арта не осталось. Вот только с фотографиями получается я в этот раз не успел поучаствовать tongue.gif rolleyes.gif
Перейдём к освоению следующей темы?
Кто предложит следующее направление? mirksiukas.gif

Atsakyti
dėkui Victor, už įvertinimą 4u.gif
torrents.ru jau ir trečia dalis guli "Contacts" mirksiukas.gif aptarti šie autoriai: John Baldessari, Bernd & Hilla Becher, Christian Boltanski, Alain Fleischer, John Hilliard, Roni Horn, Martin Parr, Georges Rousse, Thomas Struth, Wolfgang Tillmans
pilna dozė gerų vaizdų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 20 gegužės 2008 - 08:04
Aciu visiems smile.gif Straipsnis ir keletas nuotrauku isspausdinti dienrastyje L.T.

Vartau visa diena interneta ir skaitineju apie skirtingas fotografijos kryptis. Negaliu apsisprest, ka labiausiai noretusi aptart. Is tikruju jau nemazai aptarem, jeigu kalbet apie pagrindines kryptis.
Atsakyti
Apžiūrėjau Sillwio foto laikraštyje thumbup.gif Aišku tokia spauda neperduoda tiek kiek manau yra tose fotografijose, bet vis tiek įsivaizduoju kaip malonu wub.gif

O dėl tolesnės krypties, tai aš aišku norėčiau savo mėgiamą minimalizmą aptart smile.gif , bet gal čia per lengva ar kaip unsure.gif Šiaip man dar sakykim nelabai suprantami siurrealizmas ir dadaizmas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 20, 16:59)
Apžiūrėjau Sillwio foto laikraštyje  thumbup.gif Aišku tokia spauda neperduoda tiek kiek manau yra tose fotografijose, bet vis tiek įsivaizduoju kaip malonu  wub.gif

O dėl tolesnės krypties, tai aš aišku norėčiau savo mėgiamą minimalizmą aptart  smile.gif , bet gal čia per lengva ar kaip  unsure.gif Šiaip man dar sakykim nelabai suprantami siurrealizmas ir dadaizmas  unsure.gif

aš irgi apžiūrėjau thumbup.gif pavarčiau parduotuvėje (spec dėl to ėjau tongue.gif ). tikrai buvo smagu pamatyt, o fotografuot turbūt n kartų smagiau. aišku, spauda atsirenka, kas jiems reikalinga.

val minimalizmas tikrai būtų įdomu thumbup.gif
Atsakyti
man dar įdomu būtų ir atlikimo technikas aptart, pvz kokie bruožai būdingi fotografikai ir pan. Kiek pamenu buvo parašyta apie piktorializmą, dar Narajana kažką truputį buvo rašiusi, bet aplamai tai nedaug apie tai informacijos unsure.gif O gal čia aš tik viena tokia atsilikėlė unsure.gif
Atsakyti