Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

QUOTE(sillwio @ 2008 05 12, 12:02)
Taip sakant paklausa formuoja pasiula smile.gif Ar tai blogai? Manau, kad ne.

gal sakyčiau liūdna, kad taip yra unsure.gif Dėl to turbūt ir atsirado pop art g.gif Dar vakar skaičiau ir kažkaip užstrigo , kad tuo metu kai jis atsirado, buvo kuriamas toks menas, kurį kad suprast reikėdavo pagalvot, pamąstyt, tai nebuvo taip kad atėjai ir nusprendei gražu, negražu (turbūt visada taip buvo ir bus), o žmonės to nebenorėjo daryt ( ar kaip sakot neturėjo laiko , nors to aš irgi iki šiol niekaip negaliu suprasti unsure.gif - žmonės neskaito knygų, neturi jokių pomėgių, niekuo nesidomi , tai ką reikia veikt g.gif, nu bet čia jau mano problema turbūt, kad nesuprantu lotuliukas.gif) Dėl to menininkai ir pradėjo kurt tokį meną, kur nebereikėjo galvot , viskas buvo padedama ant lėkštutės, kaip tas sumuštinis rolleyes.gif

Atsakyti
Kaifuoju nuo sios diskusijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 12, 11:25)
ar kaip sakot neturėjo laiko , nors to aš irgi iki šiol niekaip negaliu suprasti  unsure.gif - žmonės neskaito knygų, neturi jokių pomėgių, niekuo nesidomi , tai ką reikia veikt  g.gif,

reikia gi teliką žiūrėti 4u.gif sroves, tv pagalbą, tv detektyvus, žinias, ypač kriminalines, visus serialus, šokių n-tukus, dainų n-tukus, realybės šou (o neduok Dieve kelis rodo vienu metu), o dar spėti LT laikraštį apie Gintarės naują meilę perskaityt, Žmones apie Paksaitės vaiko augimą ir t.t. mirksiukas.gif o tu sakai, žmonės neturi ką veikt... 4u.gif gyventi svetimus gyvenimus reikia laiko ir nemažai doh.gif
Papildyta:
bet priešingai nei pop-art laikais, žmonės dabar mano, kad jie turi SAVO nuomonę apie viską kas vyksta aplink ir ką rodo TV doh.gif kiekvienas jaučiasi laisvas, nepriklausomas, demokratiškas ir originalus, nes turi SAVO nuomonę apie Paksaitės vaiką, turi SAVO nuomonę apie Berneen sumušimą, turi SAVO nuomonę apie naujos atominės statybas, SAVO nuomonę apie muziką.... ir tik pabandyt pasakyt, kad tą nuomonę formuoja media doh.gif nepatikės niekas. juk MES protingi, MES turim teisę žinoti, o išvadas daromės PATYS....
pop-art menininkai suprato, kad MES = tai ką rodo TV, mūsų maistas - tai ką reklamuoja, mūsų namai apstatyti tuo kas "ant bangos" ir apie tą pačią M.Monroe yra nuomonė ne MŪSŲ, o tai, kaip pateikia ją mums "ant lėkštutės"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 12 gegužės 2008 - 11:36
QUOTE(Sansara @ 2008 05 12, 12:34)
reikia gi teliką žiūrėti  4u.gif sroves, tv pagalbą, tv detektyvus, žinias, ypač kriminalines, visus serialus, šokių n-tukus, dainų n-tukus, realybės šou (o neduok Dieve kelis rodo vienu metu), o dar spėti LT laikraštį apie Gintarės naują meilę perskaityt, Žmones apie Paksaitės vaiko augimą ir t.t.  mirksiukas.gif o tu sakai, žmonės neturi ką veikt...  4u.gif gyventi svetimus gyvenimus reikia laiko ir nemažai  doh.gif

aaaa ... Nu tundra, aš tundra doh.gif Bet meluočiau jei sakyčiau, kad nepaskaitau bulvarinių žurnalų, Delfi, kad nepažiūriu vienos kitos laidos , nu bet vis tiek kažkaip lieka dar to laiko g.gif Aišku jei žiūrėt neatitraukiant akių serialus, kriminalines kronikas tiek kiek rodo per TV , tai kaži ar liktų unsure.gif Nu bet ne apie tai čia tema smile.gif

Beje vienu metu mačiau temą skaitė net 8 blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 12, 11:43)
reikia gi teliką žiūrėti  4u.gif sroves, tv pagalbą, tv detektyvus, žinias, ypač kriminalines, visus serialus, šokių n-tukus, dainų n-tukus, realybės šou (o neduok Dieve kelis rodo vienu metu), o dar spėti LT laikraštį apie Gintarės naują meilę perskaityt, Žmones apie Paksaitės vaiko augimą ir t.t.  mirksiukas.gif o tu sakai, žmonės neturi ką veikt...  4u.gif gyventi svetimus gyvenimus reikia laiko ir nemažai  doh.gif

Na, kai kurie "domisi" ir menu biggrin.gif Pazistu viena zmogeli, kuris issinuomaves buta ir rades jame ant sienos mazyte Monet reprodukcija tapo Monet ir impresionizmo apskritai gerbeju. Netgi aplanke Luvra smile.gif Ar jis domisi impresionizmu? Ne. Ar jis zino ka nors daugiau nei kelias Monet reprodukcijas? Ne. Uztai jis gali kitiems pasakyti, kad pas ji kabo Monet ir zmones del to ji labiau gerbia. Dabar iesko kur galetu nusipirkti daugiau Monet reprodukciju. As pasiuliau IKEA smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 05 12, 11:48)
Beje vienu metu mačiau temą skaitė net 8  blink.gif  bigsmile.gif

Ir ju tarpe yra tikrai idomiai mastanciu asmenybiu, su kuriomis butu idomu padiskutuoti. Deja lietuviska arogancija neleis parasyti SIOJE temoje.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 05 12, 12:34)
Kaifuoju nuo sios diskusijos smile.gif

bigsmile.gif Долой работу, нафиг семья, да здравствует белая полоса! thumbup.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 05 12, 12:48)

...людей всегда интересуют скандалы... mirksiukas.gif

Друзья, мне кажется наша дискуссия чем дальше, тем меньше о Поп-Арте, а больше о больных мозолях жизненных ценностей, а я всё-же рискну вернуться к Поп-Арту, слава ему! rolleyes.gif
Всё-таки настаиваю, что Поп-Арт, как любое другое направление искусства, имеет весьма достойные и по-настоящему интересные образцы. Вот бы о них поговорить.
Как то моё сообщение о понравившихся мне произведениях Поп-Арта не вызвало ожидаемой реакции, может попробуете и Вы поискать и показать ДОСТОЙНЫЕ вашего взгляда произведения Поп-Арта, вот Sillwio, например, показал- теперь кайфует... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2008 05 12, 14:08)
bigsmile.gif  Долой работу, нафиг семья, да здравствует белая полоса! thumbup.gif

Друзья, мне кажется наша дискуссия чем дальше, тем меньше о Поп-Арте, а больше о больных мозолях жизненных ценностей, а я всё-же рискну вернуться к Поп-Арту, слава ему! rolleyes.gif
Всё-таки настаиваю, что Поп-Арт,  как любое другое направление искусства, имеет весьма достойные и по-настоящему интересные образцы. Вот бы о них поговорить.
Как то моё сообщение о понравившихся мне произведениях Поп-Арта не вызвало ожидаемой реакции, может попробуете и Вы поискать и показать ДОСТОЙНЫЕ вашего взгляда произведения Поп-Арта, вот Sillwio, например, показал- теперь кайфует... lotuliukas.gif

Darba siandien tikrai palaidojau biggrin.gif

Tu teisus. Nukrypom nuo temos. Tavo pavyzdzius dar analizuoju, bet butu tikrai idomu pamatyti daugiau ir ne vien placiai zinomu ikonu, o ir maziau zinomu pop-art atstovu. Sesiu vel prie google.
Atsakyti
tiesa pasakiu, aš pati dar esu eilinė abrozdėlių garbintoja mirksiukas.gif
man iki meno supratimo dar taip toli, kaip iki kitų planetų doh.gif o dar kartais pagalvoju, ar visai jas pasieksiu, ar bent kiek priartėsiu, ar liksius suktis "deramu" atstumu nuo jų ir toliau doh.gif nes einasi tikrai sunkiai... kažkaip tai tokia sritis, kurioje pas mane visiška juoda skylė g.gif nedaug tokių juodų sričių, bet ši pati juodžiausia lotuliukas.gif kartą pagalvojau, kiek paveikslų galiu įvardinti su teisingu autoriumi ir teisingu pavadinimu doh.gif mane apėmė siaubas, kad be Da Vinčio senutės Lizos ir paskutinės vakarienės nelabai ką daugiau pasakyt galiu. na Van Gogo auto, kambarys ir saulėgražos... bet tai tooooks mažas procentas iš visko... kad net gėda doh.gif todėl esu toje situacijoje, kad menas - turtingiesiems, šiuolaikinį suprantą tik bohema, o aš pati neatskiriu dar kur menas, abrozdėlių neperku, bet negaliu pasakyt kuri foto meniška ir kodėl ši foto meniška... tas veda į neviltį doh.gif

dėl pop-art nuomonę susidariau, dėl jo kūrinių - ne lotuliukas.gif tiesiog juos stebėjau iš šono, nenorėdama savo jausmais užgošti kažko. kad surasti, kas patinka - reik tikrai pagooglinti. jau su konkrečiomis paieškomis...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 12, 17:05)
tiesa pasakiu, aš pati dar esu eilinė abrozdėlių garbintoja  mirksiukas.gif
man iki meno supratimo dar taip toli, kaip iki kitų planetų  doh.gif o dar kartais pagalvoju, ar visai jas pasieksiu, ar bent kiek priartėsiu, ar liksius suktis "deramu" atstumu nuo jų ir toliau  doh.gif nes einasi tikrai sunkiai... kažkaip tai tokia sritis, kurioje pas mane visiška juoda skylė  g.gif nedaug tokių juodų sričių, bet ši pati juodžiausia  lotuliukas.gif kartą pagalvojau, kiek paveikslų galiu įvardinti su teisingu autoriumi ir teisingu pavadinimu  doh.gif mane apėmė siaubas, kad be Da Vinčio senutės Lizos ir paskutinės vakarienės nelabai ką daugiau pasakyt galiu. na Van Gogo auto, kambarys ir saulėgražos... bet tai tooooks mažas procentas iš visko... kad net gėda  doh.gif todėl esu toje situacijoje, kad menas - turtingiesiems, šiuolaikinį suprantą tik bohema, o aš pati neatskiriu dar kur menas, abrozdėlių neperku, bet negaliu pasakyt kuri foto meniška ir kodėl ši foto meniška... tas veda į neviltį doh.gif

Sansara, čia tas pats smile.gif Ale vistiek, to ėmiausi ir tai man patinka. Niekada nebūsiu meno ar meno istorijos ekspertas, bet akiratį praplėsti tikrai smagu. Juolab, kad ir mano nuotraukose tai pradeda atsispindėti smile.gif Mesk lauk iš galvos procentėlius ir pirmyn, o tiksliau atgal prie temos smile.gif Procentėliai kasdien juk didėja.
Einu googlint.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 12, 12:48)

As tai visad cia, skaitau ir kaifuoju,...o bet taciau - tikrai negaliu dalyvauti kaip lygiavertis dalyvis, todel esu tik anonimas 4u.gif
Atsakyti
Sėdžiu jau porą valandų, bet pop art fotografijos atstovų be visiems žinomų ikonų nerandu. Ar tai reiškia, kad jų nebuvo (kas mažai tikėtina), ar kad jų tiek daug, kad rašoma tik apie keletą išskirtinių? Kas įmes kokią nuorodą?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 05 12, 20:56)
Sėdžiu jau porą valandų, bet pop art fotografijos atstovų be visiems žinomų ikonų nerandu. Ar tai reiškia, kad jų nebuvo (kas mažai tikėtina), ar kad jų tiek daug, kad rašoma tik apie keletą išskirtinių? Kas įmes kokią nuorodą?

wiki pateikia tikrai ilgą sąrašą pasižymėjusių pop-artistų, tik dauguma jų dar gyvi, ir rasti pavyksta tik naujausius darbus, kurie jau nutolę nuo pop-arto g.gif o google pop-art vaizduose meta tik "ikonas" g.gif

pvz. labai patiko šis James Rosenquist darbas "Time blades". aišku, galima išvesti paraleles su S.Dali laikrodžiais, bet man ta spalvų maišalynė labai patraukli pasirodė. aš būtent taip įsivaizduoju žodį "laikas"
tačiau, tai 2007 m. darbas... manau iki šio laiko, tikrai pasikeitė ir autoriaus stilius, ir požiūris
user posted image

ieškom toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 12 gegužės 2008 - 21:29