Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 24, 23:15)
Может "поп-арт"? g.gif  rolleyes.gif

tik tiek mes tenusipelnėm hihihi.gif Juokauju aišku smile.gif
Atsakyti
Victor, 4u.gif
išgirdus pop-art prieš akis iš karto spalvoti kvadratukai su merilin monro atvaizdu:4u:
Atsakyti
Labai idomia tema praleidau bigsmile.gif
Na bet negali zmogus juk visur visko suspet, vieni dalykai aukojami del kitu ax.gif g.gif

Jei pradėt nuo pop-art, man tai labiau asocijuojasi su ryskumu (net gi perdetu ryskumu), simetrija ar net pagrazintas, siek tiek stilizuotas paveikslelis, gal net galima butu cia paminet ir abstakcija ar netiesioginiu minciu perteikima. Net gi galeciau pavadinti siuolaikine reklama pop-art.
Bet tikriausiai svarbiausia vieta uzims dinamika.
O tiksliausiai apibrezt galima butu - ka dauguma pripazistama ir vertina (aisku kalbu ne apie grietinele smile.gif o apie ta dauguma, kuria sudaro paprasti zmones formalai)

Nezinau kiek tiksli mano nuomone, pataisykit mane jei ka ne ta kryptimi parasiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 28 balandžio 2008 - 15:15
aš taip įsimylėjau moderną, kad skaityt apie pop-art po jo, tiesiog per prievartą tenka blush2.gif ten viskas taip nužeminta, nuvulgarinta, nupopsinta, nureklaminta ir nukokakolinta, kad net priešiškumo jausmą jaučiu kolkas...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 28, 16:30)
aš taip įsimylėjau moderną, kad skaityt apie pop-art po jo, tiesiog per prievartą tenka  blush2.gif ten viskas taip nužeminta, nuvulgarinta, nupopsinta, nureklaminta ir nukokakolinta, kad net priešiškumo jausmą jaučiu kolkas...

Manau, kad kiekvienas stilius yra savitas ir reikalingas kiek jis butu tau ar man nemalonus - ji reikia pazinti ne tam, kad ant sirdies pasidarytu maloniau ar lengviau smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

tylu čia kažkaip unsure.gif

Įdedu savo foto , na net nežinau kaip pasakyti, tarkim iš moderno krypties unsure.gif Deja čia net ne darbinis koks variantas ir dedu tik tam kad parodyti kokią idėją turiu ta tema unsure.gif (deja kad iki galo ją įgyvendinti man reikia laisvo laiko ir bijau kad pakankamai daug, o realybė tokia, kad šiuo metu jo turiu lygiai 0 unsure.gif). Idėja turėjau nuo pat pradžios kai tik pradėjau skaityti apie šitą stilių, tai mintis būtų jauno žmogaus, šiuo atveju tai būtų mergina susitapatinimas linijomis formomis, emocijomis su gamta (konkrečiu mano užmanytu atveju tai būtų medis) . Prieš pradedant fotografuot galvojau kad versiu į j/b, bet gaunasi mirgu margu, tai palieku spalvotą blush2.gif , nors irgi gaunasi mirgu margu doh.gif Ai, žodžiu dedu, kad parodyti jog nesėdžiu sudėjusi rankų unsure.gif ir labai tikiuosi bet kokių patarimų blush2.gif

user posted image

Šiaip tema tikrai labai įdomi ir labai man patiko , ir dabar lauksiu nesulauksiu atostogų, kad galėčiau dar pabandyti įgyventinti savo sumanymą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 04 gegužės 2008 - 22:36
Sveiki visi! Panasu, kad pagaliau baigesi "juoda" juosta pas mane. Dabar turetu prasideti "balta" ar bent jau "pilka" biggrin.gif Pasiilgau sitos temos ir diskusiju cia. Daug idomybiu priraset. Aciu.

pop-art g.gif Idomu. Nuo modern is karto prie pop-art. Gal taip ir reikia smile.gif
Is siandieniniu pop-art'istu man labiausiai imponuoja David LaChapelle. Ka manot apie ji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 05 gegužės 2008 - 16:28
QUOTE(sillwio @ 2008 05 05, 17:27)
Sveiki visi! Panasu, kad pagaliau baigesi "juoda" juosta pas mane. Dabar turetu prasideti "balta" ar bent jau "pilka" biggrin.gif Pasiilgau sitos temos ir diskusiju cia. Daug idomybiu priraset. Aciu.

pop-art  g.gif Idomu. Nuo modern is karto prie pop-art. Gal taip ir reikia smile.gif
Is siandieniniu pop-art'istu man labiausiai imponuoja David LaChapelle. Ka manot apie ji?

David LaChapelle? Pasirodysiu nemoksa, bet sia pavarde ir as girdejau... Kada tai labai patiko jo fotografuota Lavazza reklama - tokia ryski, truputi kicine, taciau labai isbaigta (ir gal net minimalistine?) Bandysiu paziuret daugiau g.gif Aciu uz ideja, Sillwio 4u.gif
Atsakyti
Доьрый вечер клуб. 4u.gif
С прошедшими праздниками всех!
Будни группируют нас у компьютеров biggrin.gif

Smiltis
По поводу мыслио том , что форма тела и сравнивается с формой дерева не могу не согласиться, что модерн теоретически в этом есть. А вот по поводу исполнения: фотография может состояться и не состояться не от того как Вы её хотите видеть, а как Вы её сделаете. В вашем наброске очень много отвлекающих деталей, которые не только отвлекают , но и полностью девальвируют главную мысль. Из-за "сумасшедшего"(извиняюсь за сленг) освещения теряется форма дерева, остаётся только немного древесной коры и невнятные формы коряги. У девочки слишком активная чёрная одежда, она слишко детально показана, чтобы говорить о фигуре и сравнивать её с изгибами дерева. Ну это брутальные замечания, а кроме того эмоции многое если не всё в снимке. Пока на снимке эмоция мягко говоря не соответствует, ну коли Вы говорите, что это даже не набросок, то и что говорить, не глядя на снимок. Будет фотография - будет о чём говорить. Не теряю надежды увидеть Ваши фотографии в стиле модерн.

Sillwio

С возвращением! drinks_cheers.gif
За широкую белую полосу! drinks_cheers.gif
По поводу Ля-Шапеля, ну наверное сильный представитель направления Поп-Арт , но мне в его снимках видна больше заказанная и просчитанная гламурная рекламма. Слишком много сладкого, а ирония на уровне дешёвого юмора. Поп-арт и отличается от кича глубиной иронии, которую в снимках Ля-Шапеля, я нахожу не везде. Созданный Ля-Шапелем "мир Барби" претендует на уникальность, но говорить о направленнии в исскустве почему-то не хочется. Говоря о Ля-Шапеле почему-то думается об улыбке, как о сокращенни мышц, а не о хорошем настроении...
В своё время я показывал проект "обои" Некоего немца, вот там поп-арт на мой взгляд представлен достойно. Если интересно могу повторить показ и возобновить обсуждение по этому поводу.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2008 05 06, 20:53)
Не теряю надежды увидеть Ваши фотографии в стиле модерн.

4u.gif Я тоже smile.gif Ačiū už išsamų komentarą, sutinku visu 100 procentų ir dar daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2008 05 06, 19:53)
За широкую белую полосу!  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 05 06, 19:53)
По поводу Ля-Шапеля, ну наверное сильный представитель направления Поп-Арт , но мне в его снимках видна больше заказанная и просчитанная гламурная рекламма. Слишком много сладкого, а ирония на уровне дешёвого юмора. Поп-арт и отличается от кича глубиной иронии, которую в снимках Ля-Шапеля, я нахожу не везде.  Созданный Ля-Шапелем "мир Барби"  претендует на уникальность, но говорить о направленнии в исскустве почему-то не хочется. Говоря о Ля-Шапеле почему-то думается об улыбке, как о сокращенни мышц, а не о хорошем настроении...

В своё время я показывал проект "обои" Некоего немца, вот там поп-арт на мой взгляд представлен достойно. Если интересно могу повторить показ и возобновить обсуждение по этому поводу.

LaChapelle - iš dalies sutinku, iš dalies ne. Ne visi jo darbai saldūs. Analizuodamas jo darbus stengiausi ieškoti mažiau publikuojamų (nors turiu pripažinti,kad tokių radau nedaug), kad pamatyti tikrąjį autorių, o ne jo komercinius kūrinius. Manau kiekvieno autoriaus kūryboje galima atrasti ir meno ir komercijos. Tiesiog LaChapelle labiau linksniuojamas už savo skandalinguosius darbus. Vienok ačiū už nuomonę.
Tapetus norėčiau pamatyti dar kartą ir paanalizuoti patį autorių. Mestelk, prašau, linką ar bent jau pavardę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 06 gegužės 2008 - 21:44
Man tik vis smalsu blush2.gif , kodėl taip staiga nuo moderno prie pop art g.gif Vis tik turbūt yra kažkoks užmanymas g.gif

Čia šiek tiek ne į temą, bet ieškodama medžiagos savo studijoms sau atradau dar vieną fotografijos atstovą ( deja ne pop art ) ir mane labai sudomino jo darbai , tai Laszlo Moholy-Nagy Foto . Tikiuosi neužpyksit , kad dalinuosi su jumis unsure.gif
Atsakyti