Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

QUOTE(Sansara @ 2008 04 18, 10:41)
turbūt nevalingai kyla asociacija, kad jei plastmasė, tai pigus, kiniškas daiktas, vos kelių litų vertės ir todėl muša tą didingumą moderno ir tas vertes.

oi nea, aš visi taip negalvojau, gal ta mašinėlė pvz Viktoro vaikui labai brangi ir neįkainojama. Tiesiog taip sutapo , kad ji šiuo atveju plastmasinė mirksiukas.gif Man tai vienodai, gali čia būti ir koks jaguaras ar dar kokia krūta mašina, tik manau kad viena banguota linija nuotraukoje nepadaros jos artimos tam stiliui apie kurį dabar mes kalbam mirksiukas.gif

O dėl tavo foto dar man reikėtų pagalvoti smile.gif Kas iš karto krenta į akis, tai šiek tiek viskas padrika, taip lyg be tvarkos, linijų daug, bet kad jos ką nors reikštų ar rodytų g.gif unsure.gif Ir čia lyg per didelis kontrastas mano akiai, bet iš tos pusės turbūt galima su foto dar padirbėt, šitų dalykų tai jau nelabai žinau unsure.gif

Bet kokiu atveju šaunuolė, kad darai mirksiukas.gif , 4u.gif Man labai lengva kritikuot , kai pati nieko nedarau blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 18 balandžio 2008 - 11:24
Sansara, isiterpsiu as blush2.gif vis tiek cia tupiu kaip slapuke pastoviai blush2.gif
1 foto- labai patiko linijos (galvos- kaklo posukis-super), seseliu zaismas, veido israiska, plaukai laisvai gulintys ant peties. Cia nesikabineja prie technikos, as pastabus parasysiu, kas man trukdo kad nuotrauka man taptu ideali.(nepatinka apacia, kojos gavosi neproporcionaliai dideles, ir parketas kazko tai man nesiziuri,kad nukirpta ranka, pati zinai) Manau moderna tu tikrai gerai pavaizdavai, bet ka as galiu sakyti as tik megeja-samoucka lotuliukas.gif
2 foto-"svajotoja" labai dekinga vieta pas tave namie bigsmile.gif Patinka "tvarkingas bardakas" ant lovos, patinka tie patys dalykai kaip ir pirmoje foto. Norisi seselio vos vos daugiau ant veido. O siap man patiko, as pati neisivazduoju kaip pavaizduociau moderna 4u.gif
Atsakyti
Anasko, dėkui už komentarą 4u.gif lįsk iš po lapų ir junkis prie mūsų mirksiukas.gif

Smiltis, tu kritikuok, kritikuok lotuliukas.gif pas tave daug teorinių žinių, kurių man žiauriai trūksta mirksiukas.gif
Atsakyti
Sansara aciu 4u.gif as bijau kad busiu cia tik kaip parazite bigsmile.gif , reikia dar siek tiek pabresti, o dabar man uztenka jusu diskusiju, pristatymu mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 18 balandžio 2008 - 13:36
Sansara, tureciau pritart Anasko del pastabu, ypac del pirmos nuotraukos. as gal ja daryciau taip - slepciau kojas, fone prideciau kokiu geliu, versciau i sepija ir gautus Mucha piesinukas.
Arba ne... taciau zaviuosi bandymais, ypac ta suknele tinkama ivairiems eksperimentams. Kazkaip Viktoro darbai siuo atveju manes visai nekabina - as gal priklijuociau etikete spalvos, ar zaislas ar dar velniazin kas, bet ne modernas. tik nemuskit, as gi visvien fotografuot nemoku smile.gif
Atsakyti
Ну раз Sillwio не заступается за меня, придётся самому... g.gif

Smiltis

Конечно карточки которые я тут показал не претендуют на арт-нуво никоим образом. Рад, что Ваша бдительность не пропустила подделки. Конечно пластмасса и вызывающие цвета никак не могут претендовать на модерн. Рад, что вы это понимаете и с нетерпением жду Ваших работ.

Sansara

Хоть вы и не угадали (хотя и подозревали) провокацию, но многое сказанное Вами о модерне действительно соответствует изображению на снимке. Действительно модерн не в копировании приёмов и пластмасса может быть материалом модерна, но вот сама эстетика модерна на предполагает подобные извращения. Модерн- это гармония и изыск, чего совершенно нет на моём снимке. ТОлько форм и линий не достаточно, чтобы сформировать настроение.
Ято касается снимков, которые ВЫ представили, там очень много подражания Мухи, но мало модерна. Я вот попытался обрезать фрагмент, который на мой взгляд наиболее интересен и вполне передаёт мухинское настроение,
user posted image

но для модерна маловато. На фотографиях не хватает самостоятельного ощущения, Вы только копируетет внешнее сходство, а внутреннее ощущение модерна на мой взгляд, ещё впереди.
Как то мрачно получилось у меня тут выступить, на самом деле приятно,что Вы сделали. Правильно сделали, что показали свою работу, по другому вперёд не продвинуться.
4u.gif

Atsakyti
4u.gif А вот ещё одна интерпритация модерна.

user posted image

user posted image

user posted image

Жду коментариев.
Atsakyti
Tikiuosi čia ne provokacija ax.gif Nes man patinka wub.gif Iš pirmo žvilgsnio pirma foto mažiausiai patiko, nes tokia lyg labiausiai tiesmuka, bet kuo daugiau žiūriu, tuo daugiau ji pasakoja ir būtent joje daugiausiai randų linijų, šviesos, tonų ir pustonių žaismo smile.gif Antra iš karto patiko, o trečia net nežinau g.gif dar reikia pagalvoti hihihi.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

kažkaip pagalvojau, kad trečia foto su modernu man siejasi, ne tiek linijomis, kiek simbolizmu smile.gif Ji man daugiau siejasi su motinyste, gimimu smile.gif

kažin kodėl viena bekomentuoju unsure.gif
Atsakyti
dėkui Victor už komentarą 4u.gif

dėl nuotraukų - mane sužavėjo pirmoji. nuo pat pirmo pamatymo visų trijų, ji yra įstrigusi ir negaliu jos pamiršti. patiko viskas, kadro užpildymas, ta atvira raukšlė ir tuo pačiu tokia gracija, šešėlių ir šviesos žaismas. kaip tai susiję su modernu, aš dabar tikrai nesiryšiu pasakyt. dar reik pagalvot lotuliukas.gif ji man labai jauki, šilta ir miela žiūrėti. ją norisi tyrinėti vėl ir vėl. žavi tas atspalvis suteiktas

tik nesupykit, ką pasakysiu, bet antroji man nepatiko g.gif nepatinka nei poza, nei šviesos/tamsos kuriamomis kūno proporcijomis. šiai nutoraukai nejaučiu šiltų jausmų g.gif verysad.gif

apie trečią dar pagalvosiu blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
спассбо за коментарии. Нет - на этот раз не провокация. tongue.gif Это действительно фотографии на мой взгляд в стиле модерн, вот цитирую:

" Одним из основных выразительных и стилеобразующих средств в
искусстве модерна стал орнамент характерных криволинейных очертаний, пронизанный экспрессивным ритмом и подчиняющий себе композиционную структуру произведения. Для живописи модерна характерны сочетание "ковровых" орнаментальных фонов и натуралистической осязаемости фигур и деталей, силуэтность, использование больших цветовых плоскостей или тонко нюансированной монохромии. Динамикой и текучестью форм отличается скульптура модерна, виртуозной игрой хрупких линий и силуэтов – графика...."

Здесь весь текст:http://smallbay.ru/modern.html
Мне очень интересно Ваше мнение, после того, как мы тут прочитали о модерне не мало, наверное и можем рассмотреть материал подготовленым взглядом. Ещё раз спасибо за комментарии и с нетерпением жду следующих. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 22, 09:03)
Мне очень интересно Ваше мнение, после того, как мы тут прочитали о модерне не мало, наверное и можем рассмотреть материал подготовленым взглядом. Ещё раз спасибо за комментарии и с нетерпением жду следующих. rolleyes.gif

man dar neužtenka to ką perskaičiau sad.gif trūksta. ir trūksta tame, kad negaliu lyginti su kažkuo, nes apie tą Kažką dar neskaičiau... todėl ir visai nenusimanau, linijos lyg ir moderno, bet kaip buvo iki to ar po to??? doh.gif suprantu moderno dvasios apibūdinimą, jų idealus, teoriją, bet pajusti to nemoku g.gif o juo labiau išskirti iš kažko, kito laikmečio verysad.gif
man iškilo klausimas, o kaip su moderno peizažais? kuo jie skyrėsi nuo ankstesnių ar vėlesnių
Atsakyti