Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 15, 22:00)
Надеюсь не обидел Вас таким разносом, совершенно этого не хотел, но и говорить лесть относительно того, что мне не нравится не привык. schmoll.gif

dėkui už išsamų komentarą. turbūt šiuo atveju, man sumaišė protas ir galvojimas kaip geriau. turiu labai panašią foto be žmogaus. tik formų žaismas, šviesa dar ne kampu, o tiesiai į dešinę sieną, bet man to neužteko... atrodė kažko trūksta... pagavo idėja, reik žmogaus. tai ir sulaukiau jo. tačiau čia kalbėjo matyt mano protavimas, ne jausmai, gal todėl prasilenkiau su tiesa.
aš retai įsižeidžiu, dažniau nuliūstu mirksiukas.gif bet šiuo atveju tikrai ne. aš atėjau čia, kad suprast ir kažko išmokt. vat ir mokausi klaidų metodu. mačiau ir pupeliuko, ir sillwio foto išsakytas panašias kritikas jų mokymosi pradžioje, todėl laukiu tos dienos, kai kažkas mano smegenyse pasistums reikiama linkme 4u.gif geriau turbūt bandyt ir klyst, nei nebandyt visai g.gif

bald.nomad. labai įdomu būtų pamatyt. nemušim
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 14, 21:07)
Sillwio
Долго думал что посоветовать из литературы, вот специально для тебя: Ролан Барт "camera lucida" (Roland Barthes"la chambre claire"). Пробовал найти в интернете, но качество картинок в книге мягко говоря оставяет желать лучшего, а без них текст не имеет смысла.Так что советую искать "живую" книгу.

Ačiū. Knyga mano norų sąraše pirmose pozicijose smile.gif Ieškosiu iš kur parsisiųst "gyvą".

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 14, 23:02)
Taigi Josef Sudek

Vau thumbup.gif Ačiū.

Sansara, apie tavo nuotrauką nieko naujo nepasakysiu, tik noriu pagirti, kad ieškai. Esu matęs tikrai įdomių tavo bandymų, taigi greitu laiku tikiuosi išvysti daugiau.
Atsakyti
trumpas priedas apie J.Sudek 4u.gif

Jo kūrybai būdinga:

....harmoningas viso kadro užpildymas.

....sugebėdavo pavaizduot ir vieningą visumą ir detales tuo pačiu.

....fotografuodavo ant didelių stiklinių plokštelių 13x18, ar 10x30 (niekada savo nuotraukų nedidindavo, kad neprarasti kokybės, nuotraukas spausdavo 1:1 kaip originalus negatyvas)

...puikiai perteikdavo šviesą ir jos kuriamus jausmus

...niekada po fotografavimo nebekadruodavo nuotraukų, visa kompozicija būdavo apsprendžiama fotografavimo metu

... dažniausiai fotografuodavo temstant, tai jo manymu padėdavo atskleisti psichologinę nuotraukos pusę, jausti atstumus tarp daiktų ir erdvę.

... niekada neryškindavo negatyvų tik nufotografavęs, juos palikdavo ilgam laikui atsigulėt, kad pasimirštų buvęs įspūdis.

...ilgos labai ekspozicijos (kurias nustatydavo be eksponometro iš intuicijos), kartais kelios valandos ar net visa naktis

...nuotraukose nėra kategoriškumo, kuris ribotų žiūrovo nuotraukos pajutimą. Šio meistro nuotraukas galima žiūrėti ilgai ir kiekvieną kartą rasti kažką naujo, pajusti kitaip, papildyti pojūčius.

...šviesa nėra tik priemonė kitiems objektams pavaizduoti, ji yra tarsi materiali, todėl jo kūriniuose neįmanoma atsikirti "formos" nuo "turinio"

... laikas Sudeko nuotraukose, nėra "sustabdyta akimirka", o trunka tiek ilgai, kiek žiūrovas stebi tą nuotrauką ir bando ją suprasti ir pajusti.

Pagrindinis J.Sudeko šukis: "Nekartot ir nesikartoti"

Paties J.Sudeko kūrybinės mintys:
Menininkas pirma turi išstudijuot visas tradicijas ir visus pasiekimus, kurie sukurti iki jo, tada jam reikia atsisukti į dabartį, kad labai gerai ją perprasti asmeniškai. Tik tada menininko vystymosi sekoje ateis nauja fazė - maksimali koncentracija, interesu apribojimas, sukauptos patirties įvertinimas, šedevrų ir pačių geriausių darbų kūrimas.

Kiekvienas žino, kad aš fotografuoju dideliu formatu, ant didelių plokštelių ir nedidinu foto. Anksčiau didindavau, bet įsitikinau juo, kad tam, ką aš noriu fotografuoti, toks negatyvo formatas yra man daug naudingesnis. Ne tik todėl, kad dideliu formatu geriau išsaugomos smulkmenos, geriau perteikiama gradacija ir nėra grūdo, bet dar ir todėl, kad aš naujai galiu peržiūrėti nuotrauką, pergalvoti kadrą, užpildyti visą kadro plotą. Gera nuotrauka gimsta kančiose.

Fotografuojant dažniausia pirmas negatyvas būna pats geriausias.

Savo kūrybos įvertinimui ir jos palyginimui su kitais fotografais, labai svarbu dalyvauti parodose.

Paprastai aš neskubu ryškinti savo negatyvų. Laukiu kol praeis laikas, kad pamiršti kokia nuostabi buvo natūra, nuotraukos objektas. Taip patiriama mažiau nusivylimų.

Eksponometru aš nesinaudoju. Daugiau pasitikiu savo intuicija. Kartą vėlai vakare ant savo stalo pamačiau dvi stiklines ir kriaušę. Kambaryje degė tik viena silpna lemputė. Natiurmortas tokiomis salygomis atrodė nuostabiai. Mano fotoaparate buvo juosta 28 DIN jautrumo. Diafragma - 2.8. Pagalvojau, kad tokiomis sąlygomis reikia eksponuot 4 valandas. Aš nuėmiau objektyvo dangtelį, užsistačiau žadintuvą ir nuėjau miegot. Kai nuskambėjo žadintuvas, pabudau ir uždariau objektyvą. Išryškinus gavosi nuostabus objektyvas.

Iš knygos: S.Požarskaja "Fotomaster", 2001 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 16 balandžio 2008 - 20:22
Idedu keleta zadetu nuotrauku is Barselonos. Akivaizdziai jos labiau tiktu i kelioniu reportazu puslapi...
user posted image
Man Barselona buvo tokia - zydincios vysnios ir architektura. Namas fone - Josep Puig i Cadafalch sukurta Casa de les Punxes arba kitaip Casa Terrades - vienas is moderno architekturos Barselonoje pavyzdziu. Sis namas yra vienas is nedaugelio kurie La Eixample rajone uzima visa kvartala. Pats pastatas panasus i siaurietiska pili su smailais bokstais (beje bokstuose yra butai per 3 aukstus).
user posted image
Sagrada Familia as maciau tokia. Is arti ji milziniska, aplink minios zmoniu, verda statybos, prekyba, blaskosi turistai su fotoaparatais... visos kitos nuotraukos - tik bandymas uzgriebti gabaliuka kazko didingo... Isigyjau nuostabia atvirute, kuri man geriausiai primeni si pastata.
user posted image
user posted image
Dvi detales is Guelio parko. Mazi zali kakadu (papugeles, bent jau man taip sake)medziuose ir nuostabus miesto vaizdai, ir keli Gaudi projektuoti nameliai panasus i namukus is pasakos apie nykstukus.
user posted image
Passeig de Gracia saligatviu plyteles sukurtos Gaudi.
Man pasirode, kad tai kad Gaudi kure cia, siame mieste, suteike postumi moderniai (naujoviskai, novatoriskai architekturai). Miesto horizonte issikiria du ne taip toli vienas nuo kito esantys ir tokie skirtingi pastatai - Sagrada Familia ir Torre Agbar - kukuruzo formos spalvingas bokstas.
Bandysiu dar kelata nuotrauku ideti ryt, jei bus idomu. ir dar kart atsiprasau uz kokybes stoka.

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 16, 21:20)
trumpas priedas apie J.Sudek  4u.gif

thumbup.gif wub.gif

Man kas dar įsiminė apie jį iš tokių detalių, tai kad buvo bandyta spausdinti iš jo paties neišspausdintų negatyvų nuotraukas, bet niekam nepavyko perteikti to, ką jis parodydavo pats spausdindamas nuotraukas. Ir kad ,berods paskutinei savo parodai, fotografijas jis atspausdino ant 40 metų senumo popieriaus, kuris visą laiką pragulėjo pas jį atelje smile.gif
Atsakyti
bald.nomad dėkui už ekskursija. pasiskaičius apie Gaudi, ėmiau pavydėt visiems mačiusiems tuos šedevrus gyvai. bet matau tame ir pliusų, kad pasiskaičiau pirma, nei pamačiau. jei pavyks nuvažiuot, kitaip visai žiūrėsiu blush2.gif

antroji nuotrauka bigsmile.gif žydinti Sagrada Familia (skaičiau, kad nelabai yra ir vietų, iš kurių ji visa matytųsi gražiai, nes aplink labai daug visko ir pastatų, ir eismo, ir dar kranai viską gadina...) wub.gif
šaunūs fragmentai įamžinti 4u.gif retą domintų fragmentai tokie. o būtent jie ir atskleidžia Gaudi, o tuo pačiu ir Barselonos dvasią. 4u.gif

P.S. palikau klaidų savo viršutiniam poste doh.gif
paskutinis sakinys turėjo būti "...gavosi nuostabus negatyvas" doh.gif matyt Froidas pasakytų, kad svajoju apie naują objektyvą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 16 balandžio 2008 - 21:29
QUOTE(bald.nomad @ 2008 04 16, 21:58)

čia turbūt tos plytelės, kur nėra nei venos vienodos g.gif

Aha, aš irgi net džiaugiuosi , kad pirmiau daugiau sužinojau, o vėliau pamatysiu thumbup.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 balandžio 2008 - 21:30
Dar keli Barselonos kadrai, kur mano akim ziurint, matoma Gaudi ir modernistu itaka naujajai architekturai:

user posted image
Parkas naujame rajone Diagonal Mar

user posted image
Komunikaciju bokstas salia Olimpinio stadiono.
user posted image
Uostas vakarejant, fone - paminklas Kolumbui.

ir paskutine nuotrauka - miesto panorama nuo Tibidabo:
user posted image
Iskart desineje salia skulpturos galvos - Sagrada Familia bei zalias plotas - Guelio parkas. Dar desiniau, mazdaug viduryje nuotraukos - Torre Agbar - spalvingasis kukuruzo formos bokstas bei nauji ofisiniai pastatai; dar desiniau, jau visai salia juros - Diagonal Mar rajonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 17 balandžio 2008 - 10:12
Dar viena nuotrauka - perfotografuota Pere Vivas atvirute:
user posted image
Kadangi tai ne mano nuotrauka, ir neradau veikiancio linko, ryt ja istrinsiu. Man rodos si atvirute ypac gerai atspindi Sagrada Familia - ji isskirtine, didinga ir neaprepiama. As gan ilgai vaiksciojau aplink, sugrizau prie jos net kelis kartus, bet taip ir neradau jokio tasko ar kampo is kurio ji butu visa matoma. Tiesa sakant is arti detaliu gausa man visiskai uzgozia bendra vaizda; gal todel "priimtinesnis" man pasirode Casa Milo / La Pedrera - manau, dauguma zinote nama su gausybe skirtingu kaminu smile.gif
http://en.wikipedia....wiki/Casa_MilĆ 
Po truputi, ispudziams susigulint, vis dazniau prisimenu zydincias vysnias ir skirtingas plyteles Guell parke, nei ispudingaja Sagrada Familia.
Atsakyti
įdomi nuoroda, siūlanti namą rekonstruoti moderno stiliumi mirksiukas.gif o visas internetas užverstas moderno stiliaus baldų pasiūlymais. vadinasi Rusijoje tai jau populiaru ir "ant bangos"

dėkui bald.nomad už nuotraukas ir pasakojimą 4u.gif tikrai naudinga ir įdomu buvo pasižiūrėt nuotraukas 4u.gif

pas mane kūrybinės kančios su moderno stiliaus foto padarymu. g.gif bijau, kad klaidingą supratimą turiu g.gif
man atrodo nuotraukoje turi būti daug netiesių linijų (mano ieškojimas, kad netiesi linija vestų prie foto objekto), šiluma iš nuotraukos sklist (jaukumas savotiškas, kuris būdingas) ir laisvė nuo statiškumo, nuo standartinių pozų g.gif
man įdomu, kaip Jūs suprantat tai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 balandžio 2008 - 17:28
QUOTE(Sansara @ 2008 04 17, 18:21)
o visas internetas užverstas moderno stiliaus baldų pasiūlymais. vadinasi Rusijoje tai jau populiaru ir "ant bangos"

drįsčiau nesutikt kad čia yra moderno stilius. Čia daugiau klasika ir netgi sakyčiau įvairių gal stilių yra, bet ne moderno unsure.gif

Va čia pvz yra grynai ampyro stilius Šitas

Moderno stiliaus baldai mano nuomone turėtų būti šiek tiek kitokie ax.gif Tuo metu labai žinoma buvo Nansi mokykla, kurios atstovai tuo metu buvo art nouveau propaguotojai : Galle išgarsėjęs su savo stiklo dirbiniais, būtent baldų gamyboje garsus meistras Majorelle- Nansi mieste yra jo vila Čia

Kad ir Gaudi baldai Čia, nepasakyčiau, kad man tai būtų panašu į tavo nuorodoje esančius baldus unsure.gif

Beje Tiffany čia irgi išpopuliarėjo tuo metu ir irgi laikomas art nouveau atstovu ax.gif

O dėl foto, tai aš panašiai galvoju drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 17 balandžio 2008 - 21:35
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 17, 21:28)
drįsčiau nesutikt kad čia yra moderno stilius. Čia daugiau klasika ir netgi sakyčiau įvairių gal stilių yra, bet ne moderno  unsure.gif

suklaidino pavadinimas salono blush2.gif žinojau, kad Liberti vadinosi moderno stilius Italijoje, todėl taip ir pamaniau, kad stengiasi tą stilių išlaikyt, dėl to taip pasivadino blush2.gif dėkui už pataisymą 4u.gif
bet kiek žiūrėjau Rusijoje, jie jau patys tarp terminų maišosi. Stil' Modern pas juos ir modernas kaip šiuolaikinis stilius, ir modernas kaip XIX-XX a. sandūros stilius doh.gif todėl butas "v stile modern", gali reikšt ir vieną, ir kitą....

dėkui, kad ir tu nuotraukos esmę supratai taip pat lotuliukas.gif nes labai bijojau, kad truputį nugrybavau į jausminę nuotraukos pusę
Atsakyti