Įkraunama...
Įkraunama...

Meninės fotografijos klubas (3 dalis)

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 04 08, 09:23)
4u.gif
Не хочется выглядеть ни ясновидящим, ни шарлатаном, по поводу того, что я вижу и не вижу. Поэтому буду откровенным: да, я не знал эту фотографию, и если бы увидел просто рак в числе других вряд-ли бы нашёл в ней яркую эротическую составляющую.  Но зная, что это снимок Мапла не могу не рассматривать её как в том числе эротически наполненную, и знания того, что это снимок Мапла помогают рассмореть в снимке больше, чем смог бы рассмотреть не зная, автора. Довольно сложно мыслить в сослагательном наклонении : "что бы было если бы..."
Вообще по данной ситуации могу сказать, что знания никогда не мешают.
Вот например как комментировали твои фотографии, когда не знали, что это пара: "чёрное-бело" больше нравилась первая фотография, вторая- меньше. И как изменились взгляды , когда выяснился контекст. Это же не повод говорить о несостоятельности снимков. Наоборот, история облагородила работу. Так и с фотографией МАпла. Она не была хуже , до того как мы о ней не знали, а знания просто помогли открыть  то что было пока увы не очевидно. А эротическая составляющая в работах Мапла всё-же присутствует, я вижу её и в представленной работе, есть работы где она и менее выражена, тем более что эторическая составляющая далеко не единственная составляющая работ Мапла, а только одна из многих,но не буду давить, не видите - не надо, надеюсь от этого работа хуже не станет. Надеюсь о чувственности в фотографии никто спорить не будет? А на счёт того насколько она коммерческая, ну думаю какую-то денежку она стоит  mirksiukas.gif

Gryna tiesa, nesiginciju. Anksciau as gincydavausi ir laikiausi tvirtos nuomones, kad meniska nuotrauka ar ne, neturetu lemti vien tik autoriaus vardas. Dar ir dabar su tuo dalinai sutinku, nors vis labiau linkstu prie nuomones, kad notint pilnai suprasti autoriaus idejas, realizuotas jo nuotraukose, reikia ji (autoriu) pazinti. Kuo daugiau analizuoji konkretu autoriu, tuo aiskiau matai, ka jis norejo parodyti ir jo darbai igauna kiek kitokia prasme.
Matyt laikas man pastudijuoti ir seneli Leonardo. Gal ateis supratimas, kodel prie senutes Lisos nusidriekia kilometrines eiles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 04 08, 09:43)
Matyt laikas man pastudijuoti ir seneli Leonardo. Gal ateis supratimas, kodel prie senutes Lisos nusidriekia kilometrines eiles smile.gif

buvau ir Luvre, ir stovėjau toje eilėje prie Lizos.... ale nieko be didelio juodaodžio, raginančio visus nestoviniuoti, o praeiti ir kuo greičiau, veido ir figūros nepamačiau verysad.gif ir tik pro pažastis ar kaklo linkį spėjau pamatyt realų to paveikslo dydį ir spalvų gamą (nustebino tamsumu ir mažumu)...
deja, toks paveikslas, prie kurio originalo negali stovėt valandas ir grožėtis (ar studijuot, kuo gi jis traukia), nes lygiai to paties nori ir dar kelis šimtai tūkstančių žmonių tą dieną, kai ir aš lankiausi Luvre verysad.gif
štai kokį furorą kelia Leonardo senutė "Lisa" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 08, 09:51)
buvau ir Luvre, ir stovėjau toje eilėje prie Lizos.... ale nieko be didelio juodaodžio, raginančio visus nestoviniuoti, o praeiti ir kuo greičiau, veido ir figūros nepamačiau  verysad.gif ir tik pro pažastis ar kaklo linkį spėjau pamatyt realų to paveikslo dydį ir spalvų gamą (nustebino tamsumu ir mažumu)...
deja, toks paveikslas, prie kurio originalo negali stovėt valandas ir grožėtis (ar studijuot, kuo gi jis traukia), nes lygiai to paties nori ir dar kelis šimtai tūkstančių žmonių tą dieną, kai ir aš lankiausi Luvre  verysad.gif
štai kokį furorą kelia Leonardo senutė "Lisa"  mirksiukas.gif

Na, i Luvra as kol kas nesiruosiu. Bent jau ne del Lisos smile.gif Cia matyt veikia bandos jausmas - buvau Paryziuj, maciau Eifelio boksta, Eliziejaus jlaukus ir Mona Lisa. Kita vertus, daVinci talentas ir indelis i siuolaikines civilizacijos raida nenugincijami. Deja mane jis domina labiau kaip inzinierius, nei kaip meninikas (dailininkas), bet prisiversti teks. Viktorai, gal gali rekomenduoti kokia nors knyga apie meno (fotografijos) istorija rusiskai? Tavo rekomenduota Bresson'o knyga parsisiunciau is rusijos. Likau suzavetas pacia knyga, o ir internetines parduotuves paslaugu lygis aukstesnis, nei as tikejausi, tik susidariau nuomone, kad jie bando prakisti daug slamsto graziais virseliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 balandžio 2008 - 14:22
kadangi mokausi skaityti fotografiją, tai atradau seną, gerai pamirštą, nuorodą.
esu skaičius Lapin pirmąją knygą Fotografija kak... tiesa senokai ir įsigilinti neišėjo dėl gyvenimo ypatybių tuo metu, bet labai patiko ši knyga. man kaip biologei patiko visų nuotraukos skaitymo procesų aiškinimas natūraliais žmogaus regos suvokimo procesais. turiu ir antrą jo knygą Baltas kvadratas e-variante, bet dar neprisėdu.
čia surinkti visos jo aptartos knygoje nuotraukos ir vienoje vietoje pateikta jų analizė. sukramčiau su malonumu šį saldainiuką.

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 08, 14:44)
kadangi mokausi skaityti fotografiją, tai atradau seną, gerai pamirštą, nuorodą.
esu skaičius Lapin pirmąją knygą Fotografija kak... tiesa senokai ir įsigilinti neišėjo dėl gyvenimo ypatybių tuo metu, bet labai patiko ši knyga. man kaip biologei patiko visų nuotraukos skaitymo procesų aiškinimas natūraliais žmogaus regos suvokimo procesais. turiu ir antrą jo knygą Baltas kvadratas e-variante, bet dar neprisėdu.
čia surinkti visos jo aptartos knygoje nuotraukos ir vienoje vietoje pateikta jų analizė. sukramčiau su malonumu šį saldainiuką.

Sansara, aciu uz gerai pamirsta nuoroda. Gerai issireiskiai "nuotraukos skaitymo procesų aiškinimas natūraliais žmogaus regos suvokimo procesais" biggrin.gif Man, kaip inzinieriui, tai irgi aktualu.

Ziu apie modern'a diskutuoti mums nesiseka. Gal pameginam ka nors dar?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 04 08, 15:52)

dar ką nors tai apie moderną turi omeny ar ką nors kitką g.gif

Aš tai šiandien vis dar pažiūrinėdavau Mapplethorpe fotografijas. Turbūt neįmanoma rasti tokio autoriaus, kad patiktų visi darbai, bet yra nemažai tokių , kurios vis tik palieka pakankamai gilų įspūdį unsure.gif Norėčiau kada nors pamatyti jo parodą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 08 balandžio 2008 - 21:22
Nežinau, gal kam bus įdomu Čia Radau sau visai įdomių dalykų, gal čia daugiau Amerikos fototogrfų minima, bet yra ir moderno atstovų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 04 08, 14:52)

man ir nesmagu, kad nesigauna diskutuot doh.gif
mane pvz. laaabai asmeniškai domina architektas Antoni Gaudí. tiesiog matyt jis maksimaliai pasistengė, kad pastatai neišsiskirtų iš aplinkos.. smile.gif ypač domina, kaip jam kilo idėja pastatyti Sagrada Familia. tikrai unikalų pastatą pasaulyje. jei leis aplinkybės, galiu pristatyt jį ir jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 09, 08:36)
tikrai unikalų pastatą pasaulyje. jei leis aplinkybės, galiu pristatyt jį ir jums  4u.gif

pristatyk mirksiukas.gif labai įdomu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 08, 21:22)
dar ką nors tai apie moderną turi omeny ar ką nors kitką  g.gif

Turiu omeny ką nors kitką. Gal paisknisam Lietuvos fotografijoje?

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 08, 23:17)
Nežinau, gal kam bus įdomu Čia Radau sau visai įdomių dalykų, gal čia daugiau Amerikos fototogrfų minima, bet yra ir moderno atstovų  smile.gif

Ačiū už nuorodą. Labai įdomu.

QUOTE(Sansara @ 2008 04 09, 07:36)
man ir nesmagu, kad nesigauna diskutuot  doh.gif
mane pvz. laaabai asmeniškai domina architektas Antoni Gaudí. tiesiog matyt jis maksimaliai pasistengė, kad pastatai neišsiskirtų iš aplinkos.. smile.gif ypač domina, kaip jam kilo idėja pastatyti Sagrada Familia. tikrai unikalų pastatą pasaulyje. jei leis aplinkybės, galiu pristatyt jį ir jums  4u.gif

Sansara, laukiam pristatymo smile.gif Labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 04 09, 13:29)
Turiu omeny ką nors kitką. Gal paisknisam Lietuvos fotografijoje?

aš tai nieko prieš drinks_cheers.gif

nors moderną irgi norėtųsi kažkaip apibendrinti kiek įmanoma unsure.gif
Atsakyti
Antoni Gaudi (pilnas vardas Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet)
user posted image

Gimė nedideliame Katalonijos mietelyje Reus, 1852 m. birželio 25 d. Nuo pat vaikystės jis buvo ligotas, sirgo reumatu, todėl negalėjo žaisti kartu su kitais vaikais. Praleisdavo ir daug pamokų pradžios mokykloje, tačiau turbūt dėl to, turėjo pakankamai laiko natūraliai studijuoti gamtą, stebėti gyvūnus, augalus, jūrą, dangų ir akmenis. Liga jį lydėjo visą gyvenimą.
Antoni buvo labai religingas.
Dar mokydamasis mokykloje, Gaudi ėmė iliustruoti mokyklos leidžiamą laikraštuką ir kurė dekoracijas mokyklos teatrui.
1868 metais Gaudi persikraustė į Barseloną, trejus metus lankė architektūros kursus Barselonos Provincijos mokykloje, vėliau dvejus metus Mokslų koledže. Pabaigęs šiuos mokslus jis galėjo stoti į aukštesniąją techninė Architektūros mokyklą, kurią ir baigė.
Dar mokydamas Provincijos mokykloje, jis ėmė domėtis Filosofija, Istorija, Ekonomika, kitais socialiniais mokslais. Gaudi manė, kad architektūros stiliai visais laikais mažiausiai priklausė nuo grožio suvokimo, estetinių idėjų ir labai stipriai nuo socialinio ir politinio žmonių gyvenimo.
A.Gaudi nebuvo pažangus studentas, bet architektūrą tikrai išmoko puikiai. Dar besimokydamas yra gavęs du diplomus už paruoštus projektus. Pirmąjį už sukurtus vartus į kapines. Mokyklos direktorius įteikdamas jam už šį darbą diplomą pasakė, kad Gaudi arba dvasiškai ligotas, arba genijus. Šis apibūdinimas A.Gaudi lydėjo visą gyvenimą.
ankstyvuoju kūrybos laikotarpiu, jo kūrybai įtakos turėjo Barselonos architektūra, o taip pat ispanų architekto Martorelo kūrybą. Šiame laikotarpyje pastatomi keli A.Gaudi suprojektuoti pastatai, priskiriami ankstyvajam modernui.
Vincens namas:
user posted image

El Capricho
user posted image

Casa Calvet (beje tai vieninelis A.Gaudi sukurtas pastatas, kuris patiko ir kurį pamilo Barselonos gyventojai dar esant jam gyvam)
user posted image

Visas A.Gaudi gyvenimas pasikeitė, kai jis sutiko Eusebi Guell Bacigalupi. Šis tekstilės magnatas buvo labai turtingas ir ėmė globoti jaunąjį architektą, nors šis dar neturėjo garsaus vardo ir didelės patirties. Nuo dabar A.Gaudi tapo menininku, kuriam nebereik dairytis į darbų samatas, galvoti apie kasdieninius rūpesčius ir galėjo realizuoti savo pačias drąsiausias idėjas.
Jis šiam savo globėjui jis sukuria nuostabius pavilionus vilai Finca Guell, vyno rūsių projektą Garrafo miestelyje, varpinę ir kriptas Guellio gimines kapams.
Ir labai drąsų bei fantastišką Guelio parką.
user posted image

Po šio laikotarpio A.Gaudi visiems laikams atsisako tiesių linijų ir visą savo kūrybą perkelia į kreivų paviršių karaliją, sukurdamas savo unikalų stilių, kurį visada gali atpažinti jo darbuose.
Pirmuoju jo tokiu darbu laikomas namas pastatytas savo mecenatui Guell'iui Barselonoje "Palau de Guell"
nuotraukų galerija čia
Prieš statant jį, jis buvo beveik nežinomas architektas, o baigus - architektas, kurio projektai tapo praktiškai neįperkama prabanga.

Jis stato vis keistesnius ir įvairesnius namus Barselonos turtingiesiems. Juose erdvė išsiplėčia, persikreipia, vingiuoja ir banguoja kaip gyva materija, arba primena fantastinę būtynę. Patys ryškiausi jo darbai:
pvz. Mila namas (Casa Mila")
user posted image

Batlo namas (Casa Batllo)
user posted image

Kai A.Gaudi tebuvo vos per 30 m. (1891 m). Švento Juozapo sekėjų draugija, jam pasiūlė baigti, jau 1882 m pradėtą statyti bažnyčią Sagrada Familia. Šios bažnyčios statybai A.Gaudi paskyrė visus likusius savo gyvenimo metus.
Kurdamas Sagrada Familia (Šventoji šeima) bažnyčią, jis svajojo sukurti "XX a. šventyklą", kurioje įprasmintų visas savo architekto žinias su sudėtinga simbolika ir vizualiu tikėjimo tiesų aiškinimu. Ši idėja jį apsėdo visam gyvenimui. Jis tikėjo, kad tai yra jo misija bažnyčiai, tikėjimo įprasminimas. Gyveno atsiskyrėlio gyvenimą tiesiog statybos aikštelėje pastatytame vagonėlyje ir tik laikas nuo laiko išeidavo prašinėt paaukot bažnyčios statymui pas turtinguosius (kad bažnyčia buvo taip ilgai statoma ir nulėmė tai, kad ji buvo statoma tik iš suaukotų pinigų). A.Gaudi kūrė ir vėl pertvarkinėjo savo eskizus. Pats spėjo pamatyt užbaigtą tik vieną bokštą, šventykla statoma iki šiol.
A.Gaudi žuvo 1926 m liepos 7 d. pakliuvęs po tramvajumi. Jį palaidojo kriptoje po Sagrada Familia bažnyčia.
user posted image

Jis niekada nenorėjo sukurti naujo architektūros mokslo, Antoni Gaudi kūrė taip, kaip jautė ir suprato, kas tai yra harmoninga architektūra. Jis norėjo "statyt taip, kaip stato gamta". Žmogus, kurio veidą nedaug kas pažinojo, sukūrė visiškai naują veidą Barselonos miestui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 09 balandžio 2008 - 15:07