Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labas, bandau išsamiau pakomentuot mane labai užkabinusias Sansaros nuotraukas.
Tai va, būsiu nepopuliari, man labiausiai patiko
1. Nes nuotraukoje yra gylis, žvilgsnis susišaukia su įlankėle nuotraukos pradžioje ir nuklysta toli toli į kažkokį objektą priešais ir šiek tiek į dešinę, įlankos pabaigoje, gerai pagautas rūkas, nes medžiai kairėj lyg ir būtų ryškūs, signalizuotų, jog rūko nėra, bet žvilgsnis juos fiksuoja kaip foną, neužkliūna už jų ir nueina tolyn, dešinėj, tarsi į kokią rūko karaliją.
2. Kliūva už akies kalniuko nuolydis, gal toks ir buvo sumanymas, bet toks jausmas, tarsi visas vaizdas virstų ant dešinio šono (ypač paskutinis medis), arba vargingai koptų į kalną. Šiaip gražiai išryškėję medžiai rūko fone. Beje, sepijos vaizdelyje tas virtimas sustabdytas, atsvertas ryškesniais dviem dešiniais antro fono medžiais, kurie j/b variante pasislepia už pagrindinio medžio. Taip kad aš už sepijos variantą.
3. Galbūt tikrai geriausia nuotrauka, jei norėta vaizduoti rūką, nes persikloja keli daugiau ar mažiau rūko dengiami sluoksniai, bet šioje man jau pradeda trukdyti į abi puses išeinantis vanduo - pakeitus fotografavimo kampą neliko priekinės įlankėlės ir galinio objekto sąšaukos, kažkur "nugaravo" didesnis nuotraukos gylis, atsirado daugiau plokštumo.

Apie portretus nieko negaliu pasakyt, nes nieko o nieko neišmanau apie jų fotografavimo ypatumus, tai man šiaip - tiesiog gražu 4u.gif

Dar dėl bitės Majos ūkanoto Vilniaus. 1, 2 nuotraukos man labai, gal dėl to, kad mėgstu ryškias architektūros nuotraukas, o 3 rūkas gerai pagautas, bet ar man vienai priekinio fono medžiai per smarkiai su juo kontrastuoja ryškumu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 25 lapkričio 2007 - 09:18
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 25, 02:14)
Oi merginos, kokie rukai 4u.gif

vakar befotografuodama apie tave pagalvojau hihihi.gif kad galėtum ir mus palepinti ūkanotojo Londono vaizdais ax.gif ir jokių atsikalbinėjimų schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2007 11 25, 09:16)
Dar dėl bitės Majos ūkanoto Vilniaus. 1, 2 nuotraukos man labai, gal dėl to, kad mėgstu ryškias architektūros nuotraukas, o 3 rūkas gerai pagautas, bet ar man vienai priekinio fono medžiai per smarkiai su juo kontrastuoja ryškumu?

čia spec dariau. tipo natūralus įrėminimas mastau.gif ką aš žinau... man visai nieko atrodo ... šiai dienai blush2.gif
Atsakyti
bitemaja, tu čia nuo gedimino kalno fotografuoji? g.gif aš tai vis bandau savo gimtą namą atkapstyt lotuliukas.gif bet vis neįtelpa lotuliukas.gif jaukios foto.

stripuli - kuo daugiau įvairių nuomonių, tuo geriau 4u.gif dėkui 4u.gif

ir mano šilkinis vanduo lotuliukas.gif perspėju, tikrai ne ypatingos foto, tiesiog techniką treniravau, o tai manau pavyko ir jau galima džiaugtis ax.gif
user posted image

user posted image
Papildyta:
jei kas atidarinėsit naują temą, pratrinkit apie kompoziciją tą visą straipsnį smile.gif ir įmeskit nuorodą.
http://fotografuojam.blogspot.com/
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 25, 09:53)
bitemaja, tu čia nuo gedimino kalno fotografuoji?  g.gif aš tai vis bandau savo gimtą namą atkapstyt  lotuliukas.gif bet vis neįtelpa  lotuliukas.gif jaukios foto.

ir mano šilkinis vanduo  lotuliukas.gif perspėju, tikrai ne ypatingos foto, tiesiog techniką treniravau, o tai manau pavyko ir jau galima džiaugtis  ax.gif

taip, nuo ten. tu kurioj pusėj gyveni? kitą kartą pasistengsiu įtraukt į kadrą lotuliukas.gif

visai gerai tau tas vanduo išėjo. man antroji labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Sansara, vanduo bigsmile.gif
Žemai lenkiu galvą thumbup.gif

p. s. gal kam atrodo, kad naujokei per įžūlu varyt tokius ilgus komentarus, bet tame nėra paslėptos minties, kad va aš tai padaryčiau geriau. Nebent mintis: man gyvenime bent panašiai neišeitų. Tik tiek, kad jei jau mokomės, tai komentarai - patinka, nepatinka nedaug duoda. Todėl sau ir leidau išsamesnį komentarą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 25 lapkričio 2007 - 10:15
Stripuli, ko tu čia dabar taip? taigis tavo komentarai labai korektiški drinks_cheers.gif tik komentuok į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 25, 11:29)
Stripuli, ko tu čia dabar taip? taigis tavo komentarai labai korektiški  drinks_cheers.gif tik komentuok į sveikatą.

Ai, buvo priepuolis pasijutimo nagla. Jei viskas okay, tada ir gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti
sulipdžiau ką tik panoramą unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Bite maja, sita tai tikrai nuo Gedimino kalno smile.gif
Turiu as tokia liga, kai tik matau koki Vilniaus vaizda, bandau iskart isrist is kur fotografuota blush2.gif
Stripuli, labai geri tavo komentarai. As taip minciu deliot nemoku, tai va skaitau, mokausi.
Sansara, aciu uz pastabas del nuotraukos. Del sviesos ir apkarpymo, tai tikra tiesa, bet kai as vakar ta nuotrauka ikeliau, ji tokia didele buvo, kad visa puslapi tampe, tai istryniau. Beje, tavo silkinis vanduo man patiko, reiks ir man pasimokyt (kai tik muiline pakeisiu smile.gif )
Atsakyti
Čia vėl mano gera draugė mirksiukas.gif . Ar labai nieko gero? unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Mieli zinovai, ka manot apie PENTAX K100D ?
Atsakyti
bitute, panorama thumbup.gif mano gimtas rajonas Užupis mirksiukas.gif šiaip nesu įsitikinus, kad matosi nuo gedimino k. tas namas, bet nuo kitų matos ax.gif dabar aš antakalnyje bazuojuos rolleyes.gif

elina nagi įdomi tavo draugės mirksiukas.gif nuotrauka. o čia ar triukšmas tuos taškiukus sukuria, ar kokį filtrą naudojai? vos patiesinti galima, nes pasvirus. šiaip žinok man labai žiūrisi. batų liežuvėlių net vidinė pusė priderinta prie už nugaros esančio pano. kiek akina ta saulė už nugaros.bet sumoj - man puikiai žiūrisi. tik triukšmo to žymiai mažiau norėtųsi g.gif
Atsakyti