Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2007 11 22, 21:09)
Pirma karta fotografuoju nakti, be stovo...

man patiko pirma ir paskutine.... svarbiasia neisplauke ir idomiai ziurisi...
manau kaip pirmam kartui su naktiniu fotografavimu tai puikiai padirbeta 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 22, 23:37)
labs, įdedu porą juostinių kadrų:

na tavo nuotraukos visada kazka tokio turi... tokios kontrastingos, tokios israiskingos, visada jauciasi nuotaika, net gi visose yra kazkokia paslepta mintis bei ideja... gal pats vaikutis be galo israiskingas, o gal siaip profesionali akis mokanti iamzinti buitinius dalykus nebuitiskai....
sios mane taip pat apzavejo..... tikrai jauciasi silto ir salto priespriesa.....
tas suderinamumas rubeliu su aplinka ir ne tik rubeliu, bet ir ju paskirties.... pvz.. pizama prie zydro raminancio, migdancio fono, pagalvele, lovyte....
tik norejau paklaust, o vaikas cia ne centre gaunasi? kazkaip visiem kliuna tas centras pastoviai tai ir uzklausiau, kad zinot kaip yra siose foto rolleyes.gif gal tie salia esantys objektai padaro ji nebe centre???
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 23, 10:30)
Kuo didesnis ISO, tuo pixeliai yra jautresni sviesai.

Šiaip jau pikseliai nuo to ne jautresni. Jie vienodai jautrūs visuose jautrumuose. Skirtumas tarp ISO100 ir ISO1600 yra tas, kad kai ISO 1600 signalas, gautas iš matricos pikselio yra keliskart smarkiau sustiprinamas (kartu, deja, sustiprinami ir triukšmai).

Jei išeitų keisti pikselių jautrumą, tai su triukšmais neturėtume tokių problemų...
Atsakyti
Sansaros mintis absoliuciai fantastiska ir dar visa kokia 4u.gif
Sia tema uzvedant norejau sumesti ir savo turimas nuorodas - kopijuojuos jas i viena vieta (bet darbe), o namie visko neturejau. Galiu apsiimti perrinkti musu visu nuorodas ir tada nuspresim kaip tai geriau ir labiau prieinamai visiems padaryt (visvien visas temas turiu perskaityt, nes per velai prisijungiau blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 23 lapkričio 2007 - 11:20
Sansara, sveikinu!!! Tavo darbas tikrai be konkurencijos.

Pagaliau parsibeldziau namo, taigi tikiuosi dazniau apsireiksti cia.
Atsakyti
QUOTE(julys @ 2007 11 23, 09:36)
Labas, gal galetu kas nors pagelbeti, ar cia neisileidziate naujoku 4u.gif
Jau anksciau prasiau, kad paaiskintumet kodel tokios neaiskios nuotraukos smile.gif
Dar karta ikeliu blogas nuotraukas, ka ne taip padariau, prasau paaiskinti ax.gif
user posted image
Cia su SPORT rezimu
user posted image

g.gif ko tokios mazos isikelia, nu zodziu nemoksa verysad.gif

Neįsižeisk, bet tokio dydžio nuotraukose nieko nesimato, tad ir patarti nelabai ko yra.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 23, 10:03)
klausykit, gal vertėtų mums kokį "blogą" susikurti šio skyrelio  g.gif

ši mintis ir man sukasi galvoj g.gif sudėtume straipsnelius, nuorodas, ND nugalėtojo nuotraukas. nes dabar daug informacijos tiesiog dingsta.
Atsakyti
Vvvv, akys yra pagrindinis objektas šioje nuotrokoje, jos ne centre, o trečdalių susikirtimo taške, bet ne tai svarbu, tiesiog nėra vaikui kur kitur būti, nėra pagrindo - jei būtų žvilgsnis kur nors kitur - tuomet taip, reiktų žvilgsniui palikti vietos, šiuose kadruose vaikas žiūri tiesiai, tiesiog nėra pagrindimo kitokiam kadravimui, mano nuomone... gal tarkim Narajana ar kiti galėtų pasakyti kitaip, mano pačios nuomonė tokia, o jų gali būti įvairių..
Bet šiaip žiūriu, kad vėl gaunasi vienodos nuotraukos su vienoda išraiška doh.gif kaip ir bėdavojau, kuomet vaikas nesedėjo ir nesivartė... ech... verysad.gif

Tiesa, vakar biški nusivyliau Kodako prolabu verysad.gif taisė mano nuotraukas - šviesino tamsias.. sunervino, tai kam aš sėdžiu prie kompo ir taisau kontrastus, tamsumus, o jie ima viską ir ištaiso, yptingai sunervino dėl vienos nuotraukos, kur fotografavau prieš saulę forumuose, gavosi kolonų siluetai, dangus neišdegęs, net matėsi saulės, paslėptos už kolonų, aureolė, o jie čia ėmė iššviesino iki tiek kad matosi kolonų raštas, dangus išdegintas verysad.gif nu žodžiu, susinervinau, kitą sykį būtinai reiks pasakyt, kad nekoreguotų nieko..
Atsakyti
Ačiū ajas, kad be užsakymo atsiuntė nuotrauką koregavimui...biski pajudėjau ir labai džiaugiuos, atai baigiu užrudyt visom prasmėm, o daryt kad būtų kitaip įkvėpimas neparskrenda sad.gif Žodžiu labai ačiū, tikrai labai apsidžiaugiau, kai kažkas atsiminė, nors užmirštama leidžiuos pati. biški užsitęsusiai bloga su nuotaikom sad.gif , nors stengiuos vaizduot, kad su tuo apsipratau...praeis aišku. Apskritai į forumą grįžau dėl šio skyrelio, bet va kaip tik jame ir nebelabai būnu, blaškausi bile kur..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 23 lapkričio 2007 - 12:29
QUOTE(off topic @ 2007 11 23, 12:24)

biški užsitęsusiai bloga su nuotaikom sad.gif , nors stengiuos vaizduot, kad su tuo apsipratau...praeis aišku. Apskritai į forumą grįžau dėl šio skyrelio, bet va kaip tik jame ir nebelabai būnu, blaškausi bile kur..

pasnigs ir praeis mirksiukas.gif man irgi rankos svyra, bet prisiverčiu kažką nuveikt tik vaiko dėka. šiaip gulėčiau ir į lubas žiūrėčiau. dar virusas per šeimą prasinešė, tai ir fizinė savijauta kelias dienas buvo "už kojų ir į sieną" doh.gif bet viskas praeina, praeis ir tai mirksiukas.gif neliūdėk 4u.gif

ok. dėl "blogo" sukūrimo matau visi palaiko. nes savanorių padėt aptvarkyti nuorodas yra ir panašiai thumbup.gif tai gal ten kur desiree sukūrė savo reikia galvot g.gif photoblogs labai tinkama mums įdėja blush2.gif o gal kas geresnių žino? aš tai iki šiol tik skaičiau juos, o kažkaip kurti nesiruošiau blush2.gif tai nesigilinau kur geri, blogi, patogūs doh.gif tai paieškosiu ko po pietų 4u.gif einam siaubt virtuvės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 23, 12:20)
Tiesa, vakar biški nusivyliau Kodako prolabu  verysad.gif taisė mano nuotraukas - šviesino tamsias.. sunervino, tai kam aš sėdžiu prie kompo ir taisau kontrastus, tamsumus, o jie ima viską ir ištaiso, yptingai sunervino dėl vienos nuotraukos, kur fotografavau prieš saulę forumuose, gavosi kolonų siluetai, dangus neišdegęs, net matėsi saulės, paslėptos už kolonų, aureolė, o jie čia ėmė iššviesino iki tiek kad matosi kolonų raštas, dangus išdegintas verysad.gif nu žodžiu, susinervinau, kitą sykį būtinai reiks pasakyt, kad nekoreguotų nieko..

o klausyk, aš ten kaip tik ruošiuos nešt spausdint mainų nuotrauką. kokiu formatu nešei? tiff kaip jie pageidauja ar jpg? o jie spausdina nestandartinį dydį?

QUOTE(Sansara @ 2007 11 23, 12:35)
ok. dėl "blogo" sukūrimo matau visi palaiko. nes savanorių padėt aptvarkyti nuorodas yra ir panašiai  thumbup.gif tai gal ten kur desiree sukūrė savo reikia galvot  g.gif photoblogs labai tinkama mums įdėja blush2.gif o gal kas geresnių žino? aš tai iki šiol tik skaičiau juos, o kažkaip kurti nesiruošiau  blush2.gif tai nesigilinau kur geri, blogi, patogūs  doh.gif tai paieškosiu ko po pietų  4u.gif einam siaubt virtuvės  thumbup.gif

kuriam, kuriam drinks_cheers.gif ... ten tas kur desiree sukūrė, man ir patinka savo forma. mums bus kaip tik. kaip užvadinsim savo blog'ą?
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 22, 21:09)

Abo, o tu kazka nustatinejai? Na nezinau, as gal tikejausi geresnes kokybes. Bandysiu ryt atspausdint keleta nuotrauku, paziuresiu dar karta.

Vyras nustatinėjo, aš truputį užsikasus, nelabai išbandžiau doh.gif Tiesiog iš interneto atsispausdinau pora nuotraukų, na, ir likau apakus, ypač tamsesnių spalvų gama, pilkos, mėlynos... bent su kompu labai dera, nematau praktiškai skirtumo...
Atsakyti
Sveiki, žiūrau, kad daugiau kol kas nuotraukų iš savo nufotografuotų nėra tinkamų, tai nieko ir nekeliu. Ir dar pradėjau bijot komentuot, užsidrovėjau.
Tai kol kas šiaip su dviem klausimais atsibeldžiu - gal kas žinot, kur fotike (skaitmeninėj "muilinėj" būna WB nustatymai? Pagal aprašymą mano fotoaparate yra rankinis tų dalykų valdymas, bet niekaip nesurandu, meniu perknisau, rodos, viską perknisau, gal kokių idėjų turit?
Ir dar - turiu vieną idėją nuotraukų serijai, bet ar lauke tokiu niūriu apniukusiu oru gali gautis kas gero, susireguliavus ekspozicijas ir pan. (turėtų būti architektūra plius dar šis bei tas), ar geriau tuščiai nesiardyt ir palaukt geresnių dienų? Saulėtesnių?

Beje, Opa, naktinės nuotraukos tavo žavios, jei tikrai pirmą kartą darei, pirma labiausiai patiko, o paskutinė patiktų, jei kaip akcentas liktų ta apšviesta bažnyčia ar kas ten kairėj apačioj. Nes gerai pagauta, bet dabar ji pasimeta tarp kitų vietų.
Atsakyti