Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(julys @ 2007 11 23, 09:36)
Labas, gal galetu kas nors pagelbeti, ar cia neisileidziate naujoku 4u.gif
Jau anksciau prasiau, kad paaiskintumet kodel tokios neaiskios nuotraukos smile.gif
Dar karta ikeliu blogas nuotraukas, ka ne taip padariau, prasau paaiskinti ax.gif

jei ką, aš jau buvau paaiškinus. Bet jei naujokai neskaito...
Atsakyti
Soriux, kaskaip pasiklydau tarp puslapiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(julys @ 2007 11 23, 09:45)
Soriux, kaskaip pasiklydau tarp puslapiu blush2.gif

kad labai neklaidžiotum pasikartosiu - jei nori geresnės kokybės nefotografuok nusistačius ant Auto ir nenaudok ISO didesnio nei 200.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 23, 09:50)
kad labai neklaidžiotum pasikartosiu - jei nori geresnės kokybės nefotografuok nusistačius ant Auto ir nenaudok ISO didesnio nei 200.

O tai kokiu tikslu naudojami didesni ISO skaiciai, nusipirkau kaip kvailele toki fotika, o nieko nemoku verysad.gif
Atsakyti
klausykit, gal vertėtų mums kokį "blogą" susikurti šio skyrelio g.gif tiesiog pirmas postas kiekvienos temos tampa vis didesnis. vis daugiau norisi sutalpinti vienoje vietoje... vat vėl straipsniuką vieną pavertaliojau, bet jau nesinori pirmosios žinotės plėsti iki begalybės g.gif o ieškot po visas temas - irgi ne išeitis. pasimes amžiams. turėtume nuorodą, pirmam puslapyje įmetam ir kas nori pasiskaito, kas nori įdedą ką vertingo, kokią nuorodą praktišką (vat kaip apie naktinę foto bitėmaja įmetė čia), straipsniuką, kokį pamokymą kaip ką daryt, vertingą informaciją... g.gif gal ir nusišneku, gal viskas yra jau čia ir nieko nebereik, bet paskutiniu metu pati kol atrandu kokią kito žmogaus įmestą nuorodą, prasiknisu pusvalandį net vienos temos ribose... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 23, 11:03)
klausykit, gal vertėtų mums kokį "blogą" susikurti šio skyrelio  g.gif tiesiog pirmas postas kiekvienos temos tampa vis didesnis. vis daugiau norisi sutalpinti vienoje vietoje...

manau kad tai SUPER IDEJA thumbup.gif

p.s. Sansara, didziausi sveikinimai laimejus 4u.gif (vis pamirstu apsveikinti blush2.gif )

Pupeliuk, man abi nuotraukytes labai mielos smile.gif ir ypac antra (kaip matai kiekvienam pagal skoni wink.gif ) Tik idomu kas ten per triuksmas? Ar man vaidenasi, ar ten kokios dulkes? ar dar kas....? O gal nusisneku doh.gif

Is naktiniu foto labiausiai patiko pirma ir paskutine, aisku idomu kaip Tu fotografavai be statyvo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 23 lapkričio 2007 - 10:15
QUOTE(julys @ 2007 11 23, 10:00)
O tai kokiu tikslu naudojami didesni ISO skaiciai, nusipirkau kaip kvailele toki fotika, o nieko nemoku verysad.gif

naudojamas kai tamsu, ir reikia trumpo išlaikymo, bet jei fotografuoji su šituo fotoaparatu apie ISO užkėlimą geriau pamiršk. (Aš turiu praktikos su senesniu modeliu S3, bet nemanau, kad S5 bus labai patobulėjęs šiuo atveju.)

Sansara puiki idėja. Nes kartais tikrai tenka ilgai ieškoti paminėtos kažkada nuorodos.
Atsakyti
De Nada, tu tikrai esi teisi, dėl to kad tos nuotroks galbūt visai nieko kietiem nesako smile.gif pati labai spirgėjau jas įkelti, nes pasiėmiau atspausdintas juostines nuotraukas ir man labai įstrigo, kaip Bitelė jau pastebėjo, rūbų susiderinimas su aplinka (tikrai to nedariau specialiai biggrin.gif ) ir gavosi viena šiltų spalvų, kita šaltų spalvų nuotrauka... neryškumas dėl spausdinimo ant matinio popieriaus ir po to skenavimo su prastoku skeneriu, kompe nieko nedariau su jom..

O kad aš dalyvauju meninės fotografijos pamokose, tai nedaro mano nuotraukų automatiškai nuostabių mirksiukas.gif aš irgi dar viesai neseniai pradėjau fotografuoti ir mokausi pažvelgti į fotografiją šiek tiek giliau..

Sansara, liux idėja drinks_cheers.gif

Opa, man pirmoji patiko ir paskutinė, tik paskutinė kiek peršviesi, ekspozicijos manau reikėjo vos trumpesnės, bet šiaip žiūrisi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 23, 10:11)
naudojamas kai tamsu, ir reikia trumpo išlaikymo,  bet  jei fotografuoji su šituo fotoaparatu apie ISO užkėlimą geriau pamiršk. (Aš turiu praktikos su senesniu modeliu S3, bet nemanau, kad  S5 bus labai patobulėjęs šiuo atveju.)
Sansara  puiki idėja. Nes kartais tikrai tenka ilgai ieškoti paminėtos kažkada nuorodos.

Labai, labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(julys @ 2007 11 23, 10:00)

Kuo didesnis ISO, tuo pixeliai yra jautresni sviesai. Galima naudoti trumpesni islakyma. Taciau kuo yra didesnis ISO (jei imti didesni nei 400-500) atsiranda nuotraukoje triuksmas. Prie viso to reikia derinti ir diafragma.
Aisku, jei nera pas tave rankinio valdymo, kazin ar kazka geriau isgausi. Sport rezimu yra pakankamai trumpas islaikymas ir su juo gausi neblogas nuotraukas fotografuodama lauke.
Kiek zinau fotoparatas automatiskai parenka ISO naudojant automatini rezima.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Sansara, sveikinu nugalėjus ND 4u.gif Pavėlavus aš čia su sveikinimais blush2.gif , nes dabar toks periodas pas mane - reikalai reikaliukai. Tai viską darau prabėgom ir primiršdama kai ką.

Opa, man kažkaip nei vienas naktinis vaizdas neįstrigo ax.gif Stovo neturi? Ar tingėjai imti..
Išlepinot su pritrenkiančiomis naktinėmis nuotraukomis, tai dabar kabinėjuosi smile.gif

Pupeliuk, man abi patiko. Antroji tai kaip prieš dvidešimt metų daryta wub.gif Nuleidau garą dėl juostinio verysad.gif Per anksti dar man, nepribrendau iki jo... Atidėjau šitą malonumą metams.
Atsakyti
Laba,

dekui uz komentarus. Stovo as neturiu, ir nusipirksiu geriausiu atveju tik metu gale. Vakar beveik 3 valandas pravazinejom ieskodami graziu vietu. Tiesa sakant arba mes ju nezinom, arba siame mieste ju nera blink.gif

O fotografavau su uzraktu (kaip nervavo tos 10s doh.gif ), fotika padejus ant masinos stogo blush2.gif , todel beveik visas teko apkarpyt ir istiesint. O paskutine fotografuota ant kalno, guliau ant zemes ir laikiau doh.gif blush2.gif
Papildyta:
Pupeliuk, man tavo nuotraukos kaip is mano vaikystes albumo. Pirma labiau.

O del blogo - pritariu, ale visai nieko apie tai neismanau blush2.gif
Atsakyti