Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2007 11 22, 11:45)
Latoya, esu suzaveta  wub.gif  Man labai patiko orchideja... O gali parodyt spalvota?  ax.gif

aciu wub.gif tiesa sakant parodyt negaliu, nebeturiu nieko ( kol kas tikiuosi), bet spalvotai netaip man ziurisi, ta kur daug ziedu rausva is tikro, o ta nuvytus balta...kai atgausiu nuotraukas (labai tikiuosi kad atgausiu, nes su mainais tada man sakes doh.gif ) parodysiu...
aciu uz balsus labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 22, 10:46)
kas zinot - ar labai sunku ismokti rankiniu budu fokusa nustatynet? Jeigu ant savo Nikon40 uzdesiu 50mm objektyva, autofokuso, kaip suprantu, neturesiu. Ar tada isvis apsimoka pirkt ta objektyva, ar tik vargas man bus papildomas?

Laba 4u.gif
Na, išmokti tai vieni niekai. Tik kai kurioms situacijoms nelabai gali spėt nustatinėt ryškumą, pvz., kai reikia fotkinti greitai, daug, .. Su manualiniu fokusu man dažnai geriau ryškumas susiveda, bet pasiruošimas fotkinti užtrunka - kol susireguliuoji prisimerkusi biggrin.gif
Papildyta:
latoya, puikios orchidėjos wub.gif Papasakok, kokį apšvietimą naudojai, kaip su PS sutvarkei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 22 lapkričio 2007 - 11:24
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 21, 20:50)
vienas is paskutiniuju..apsvietimas lango..

man patiko... tokia kietai minksta (lovyte ir veidelis sukuria tai), sunkiai lengva (o cia galbut visko sutalpinimas i nedideli kadra) foto 4u.gif
tas veidelio iremimas man labai ji pagyvina, nes matosi toks erdvinis ir gyvas...
seseliai graziai krenta... zodziu mane kabina wub.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 11 21, 22:05)
"Fragmentas". reikia nufotografuoti bet kokio daikto, pastato, kūrinio, gyvio ar nesvarbu ko fragmentą. gali būt ir makro foto, ir namo, upės, krūmo, lapo... na žodžiu pafantazuokit  mirksiukas.gif tiesiog, kad tai ne visas daiktas, o kažkuri dalelė, įdomi, fotogeniška, gal netikėta, gal būdingiausia tam objektui

labai sveikinu nugalejus!

o va su tema tai mastau.gif atrodo bet ka gali iamzint, bet bet ko nesinori...
tai vakar perskaicius net uzmigt negalejau, tiek galvoj sukosi, bet niekas neprisisuko rolleyes.gif tikiuosi sulaukti kokios genealios idejos blush2.gif

QUOTE(Elina @ 2007 11 21, 22:33)
Aš tikrai niekad neišlaušiu tokios kokybės

niekada nesakyk niekada mirksiukas.gif nors ir man buna dienu kai ta pati galvoju blush2.gif bet vyks salin mintis ir kibk i darba...
tiesa tavo foto daznai panasios viena i kita, pabandyk kazka pakeisti.. objekta, kampa, apsvietima, dydi... na kazka... gal atrasi taip kazka naujo... aisku lengva kalbeti, bet pabandyk.... blush2.gif as bandau nors dar nelabai gaunas cool.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 11 22, 00:03)
Patiko vvvvv debiutas ND thumbup.gif 

dyyyydelis aciu 4u.gif

QUOTE(Opa @ 2007 11 22, 06:10)
O pati kol kas neturiu galimybes viena su dviem vaikais svetimoj saly igyvendint savo minciu... Tai laukiu savo laiko

uf.. kai perskaiciau, pagalvojau kada is vis speji fotoaparata i rankas paimt doh.gif
stipri motera esi wub.gif saunuole thumbup.gif

QUOTE(latoya @ 2007 11 22, 10:24)
mano orchidejos

bigsmile.gif mane jos laaabai suzavejo.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 22, 10:45)
Gal kas pamenat, kurioj temoj buvo kalbeta apie fotografavima nakti. Ketinu islekti naktini miesta pafotografuot. Is kart sakau ACIU uz pagalba. 4u.gif

na, kaip tyčia vakar radau apie naktinį fotografavimą mirksiukas.gif
http://aphex.wordpre...afavimas-nakti/
Atsakyti
Zuvialia, man irgi vaikiuko foto labai patiko wub.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 11 22, 10:49)
Galima susirasti tuos, kurie turi kalibravimo techniką. Nebepamenu tiksliai, bet man atrodo, kad ar tai ajas ar tai vyšnia turi.

Aš neturiu schmoll.gif , o pačiai reikėtų, nes turim du kompus ir pati nežinau, kuris teisybę rodo unsure.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 22, 11:46)
kas zinot - ar labai sunku ismokti rankiniu budu fokusa nustatynet? Jeigu ant savo Nikon40 uzdesiu 50mm objektyva, autofokuso, kaip suprantu, neturesiu. Ar tada isvis apsimoka pirkt ta objektyva, ar tik vargas man bus papildomas?

Čia matyt priklauso, koks objektyvas g.gif Mano Nikkor AF 50 mm 1.8 autofokusina thumbup.gif

Aš irgi prisidedu prie sveikinimų ir pagyrų Sansarai 4u.gif Nuotraukos tikrai įsimintinos!
Priešprieša su orchidėjom mano akimis irgi super bigsmile.gif

Beje, gal kažką praleidau, bet kieno nuotrauką dabar koreguojam? Aš irgi galėčiau pasiūlyti vieną iš savo nevykusių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajas: 22 lapkričio 2007 - 12:31

Nesunku, tik akis geras raik turet bigsmile.gif o kodel rasai, kad 50mm netures autofokuso? g.gif koki cia objektyva zadi pirkt g.gif

mes turim kalibratoriu, bet mes ne LT 4u.gif

Latoya pagirsiu dar karta tavo orchideja 4u.gif

o mazai darbu buvo, nes gi daug kas susipainiojo, kad jau 2 savaites praejo doh.gif
Atsakyti

Teisingai supranti. Negi niekas tau nesakė: nepirk Nikon D40 ir D40x nes labai greitai juose pasigesi tai vieno, tai kito...
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 22, 12:27)
Nesunku, tik akis geras raik turet bigsmile.gif o kodel rasai, kad 50mm netures autofokuso? g.gif koki cia objektyva zadi pirkt g.gif

Nikon D40 ir D40x yra su labai smarkiai apkarpytu funkcionalumu. Tame tarpe juose nėra autofokuso varikliuko. Todėl autofokusas su D40 ir D40x veiks tik tada, kai autofokuso varikliukas yra objektyve, t.y. su Nikkor AF-S bei Sigma HSM objektyvais. Deja, daugelis šviesių fiksuoto zidinio objektyvų, skirtų Nikon, neturi varikliuko ir uždėjus juos ant D40 arba D40x autofokuso nebus (bet jis kuo puikiausiai veiks su visais kitais Nikon fotoaparatais).
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 22, 12:53)
Teisingai supranti. Negi niekas tau nesakė: nepirk Nikon D40 ir D40x nes labai greitai juose pasigesi tai vieno, tai kito...
Nikon D40 ir D40x yra su labai smarkiai apkarpytu funkcionalumu. Tame tarpe juose nėra autofokuso varikliuko. Todėl autofokusas su D40 ir D40x veiks tik tada, kai autofokuso varikliukas yra objektyve, t.y. su Nikkor AF-S bei Sigma HSM objektyvais. Deja, daugelis šviesių fiksuoto zidinio objektyvų, skirtų Nikon, neturi varikliuko ir uždėjus juos ant D40 arba D40x autofokuso nebus (bet jis kuo puikiausiai veiks su visais kitais Nikon fotoaparatais).

Supratau... Nezinojau - aciu uz paaisknimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 22, 12:26)
latoya, puikios orchidėjos wub.gif Papasakok, kokį apšvietimą naudojai, kaip su PS sutvarkei?

aciu 4u.gif apsvietimas nuo lango, su ps tiesiog jb ir sviesinta, antroje dar smartsharpen, kad pabrezti "senatves rauksles" biggrin.gif gal irpersisrengiau:)

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 22, 13:11)
bigsmile.gif mane jos laaabai suzavejo....  wub.gif

QUOTE(ajas @ 2007 11 22, 13:20)
Priešprieša su orchidėjom mano akimis irgi super  bigsmile.gif

Beje, gal kažką praleidau, bet kieno nuotrauką dabar koreguojam? Aš irgi galėčiau pasiūlyti vieną iš savo nevykusių  doh.gif

aciu 4u.gif tai gal atsiusk...raimarom@gmail.com, arba gal per skypa geriau?

QUOTE(wyshnia @ 2007 11 22, 13:27)
Latoya pagirsiu dar karta tavo orchideja 4u.gif

aciu 4u.gif

o kas del autofokuso, tai kai reikejo rinktis canon ar nikon, butent todel canon ir pasirinkau smile.gif
Atsakyti
sveiki,
Sveikinimai Sansarai. 4u.gif Nauja tema velgi nelengva,bet tikiuosi sudalyvaut..
Latoya tavasias orchidejas nuziurejau ir as..nespejau prabalsuot.velnias.
Dar labai Purienos ysiminiau medelius,kur su lapais be lapu.Liuks ideja.Su kaktusu,irgi liuks ideja,tik vietoj baliono noretusi kazkokio minksto ir svelniai pukuoto daikto.
vvvv tavuju knygu ideja labai patiko.Tik buciau galbut emus is arciau jas,nors ir netilptu visa knyga,bet tas pvz senos knygos senumas toks tikresnis butu buves.Lapai patrese..O naujos tas naujumas.Zodziu buciau emus kazkaip daugiau is arti su 2.8 diafragma,kad visa kita dalis knygos butu issiliejus.Nu zodziu nezinau,ar supratai.

Desirees dailininkai irgi super.Tik kazin,ar ten priespriesos.Ar del to,kad mazas didelis?man ten daugiau panasumai.Nepaisant to fotografijos kompoziciskai labai gerai ziuris,o spalvos nepriekaistingos.

Smagu,kad ne man vienai mazojo pro lovytes 'stakietus' foto patiko,bet tikejausi kritikos..ypac del apsvietimo.Aciu uz gerus zodzius.Einu trint lauk..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 22 lapkričio 2007 - 16:41
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 22, 16:35)
vvvv tavuju knygu ideja labai patiko.Tik buciau galbut emus is arciau jas,nors ir netilptu visa knyga,bet tas pvz senos knygos senumas toks tikresnis butu buves.Lapai patrese..O naujos tas naujumas.Zodziu buciau emus kazkaip daugiau is arti su 2.8 diafragma,kad visa kita dalis knygos butu issiliejus.Nu zodziu nezinau,ar supratai.

aciu uz patarimus 4u.gif tikrai supratau... ir bandysiu kada pazaist mirksiukas.gif
is ties labai skubejau padaryt darbeli, tad nelabai pagalvojau kaip geriau, tiesiog iamzinau ir tiek blush2.gif
na va.. gavosi kaip pasiteisinimas doh.gif o is tiesu juk nematau dar pasaulio kitomis akimis.... bet tikiuosi kada nors pamatyti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 22 lapkričio 2007 - 17:05
QUOTE(latoya @ 2007 11 22, 16:16)
aciu  4u.gif tai gal atsiusk...raimarom@gmail.com,

Išsiunčiau tau ir kitiems, kurių emailus radau blush2.gif Tikiuosi nieks nesupyks unsure.gif
Jei kas nors negavęs irgi norėtų bandyti nuotrauka koreguoti su PS, tuomet parašykit kur siųsti smile.gif

O į ND albumą sukelsim kiekvienas pats? g.gif
Atsakyti