Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2007 11 21, 12:08)
Turiu namie spausdintuva Canon MP510, skirtas nuotraukoms ( na bent jau instrukcijoj taip raso). Rodos pasijungiau, susijungiau, dazus susidejau kaip buvo parasyta instrukcijoj. Bet esu nepatenkinta nuotrauku kokybe - tiksliau spalvu. Visos spausdintos nuotraukos igauna pilkumo, yra lyg prigesintos, nera taip noreto ryskumo, nors vaizdas kompe atrodo pakankamai aiskus. Spalvos visur sRGB.
Kazi, ar cia taip ir turi but? Gal per daug tikiuosi is buitinio spausdintuvo?  g.gif

Kaip jau Vyšnia sakė: reikia kalibruoti ir monitorių, ir spausdintuvą.
Spausdintuvą teoriškai reiktų kalibruoti kiekviena karta pakeitus rašalą ar naudojant kitokį popierių.
Kalibruojama specialiais prietaisais.

Dar mačiau, kad Sajonara skundėsi, kad po Fotošopo jai spalvos „ne tokios“. Taip yra todėl, kad išsaugoji redaguotas nuotraukas Adobe RGB spalvų erdvėje. Reiktų išsaugoti kaip sRGB.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 21 lapkričio 2007 - 14:38
QUOTE(Opa @ 2007 11 21, 13:08)
as dar turiu klausimuka  ax.gif

Turiu namie spausdintuva Canon MP510, skirtas nuotraukoms ( na bent jau instrukcijoj taip raso). Rodos pasijungiau, susijungiau, dazus susidejau kaip buvo parasyta instrukcijoj. Bet esu nepatenkinta nuotrauku kokybe - tiksliau spalvu. Visos spausdintos nuotraukos igauna pilkumo, yra lyg prigesintos, nera taip noreto ryskumo, nors vaizdas kompe atrodo pakankamai aiskus. Spalvos visur sRGB.
Kazi, ar cia taip ir turi but? Gal per daug tikiuosi is buitinio spausdintuvo?  g.gif

Ar jus patenkinti savais, gal kas toki pat turit?

Užvakar pirkau panašų, Canon MP210, tai dar nespėjau normaliai pabandyt, bo vyras popieriaus pamiršo nupirkt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 20, 20:35)
as apsizioplinau... kazkaip isivaizdavau, kad dar savaite turim doh.gif

aš irgi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 21, 15:36)
Kaip jau Vyšnia sakė: reikia kalibruoti ir monitorių, ir spausdintuvą.
Spausdintuvą teoriškai reiktų kalibruoti kiekviena karta pakeitus rašalą ar naudojant kitokį popierių.
Kalibruojama specialiais prietaisais.

Fotolama, Fotolama, papasakok daugiau!!! arba nukreipk kur ir ka... As tik pirma karta sudejau rasala, dar nekeiciau, nes nedaug ir spausdinau, nes nepateisino lukesciu. Apskritai, ar gali prilygti toks, naminis spausdintuvas, iprastineje fotolaboratorijoje spausdinamu nuotrauku kokybe? Ir kas ten per prietaisai kalibravimui, gal kas tokia paslauga atlieka?

Abo, siaip ir skaneris, ir kopijuoklis ir kaip spausdintuvas jis veikia neblogai, nu bet nuotraukoms truksta spalvu, jos tokios kaip pagesintos...
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 21, 19:15)
Abo, siaip ir skaneris, ir kopijuoklis ir kaip spausdintuvas jis veikia neblogai, nu bet nuotraukoms truksta spalvu, jos tokios kaip pagesintos...
nelabai ir tikėjaus, gal kokiai mamai įmest į laišką ir bus fainai, ar kokį kalendorių pamaketuot, bet kad būtų labai gera kokybė ir nesitikėjau... Tiesiog užkniso mane senas printeris, tai nusprendžiau tokį, kad galima būtų ir paskanuot ir pakopijuot, ir nuotrauką kokią padaryt. Bert popieriaus nusipirksiu, gal juoda balta normaliai gausis? Krykštavau iš laimės kai senas nuotraukas įkėliau į kompą biggrin.gif
Atsakyti
Mano patirtis su Canon Pixma MP150 yra labai bloga, šiuo metu jis neskenuoja, spausdina tepdamas, žodžiu... kopijavimo, spausdinimo funkcijos veikia, bet kaip rašau vidutiniškai... taigi, dabar nebepirkčiau tokio schmoll.gif o manau naminio spausdintuvo kokybė neatitiks laboratorijos kokybės..
Atsakyti
Labas graziosios mamytes smile.gif Del printeriuku (rasau is patirties): niekada multifunkcinis aparatas nebus geras. Jei norit kokybisku nuotrauku, vadinas rinkites fotoprinteri (as turiu Epson stylus PHOTO R800) . Nuotraukos superines( tik velniskai brangus dazai, nes yra 8 spalvos ir visos atskiros). Todel jei spausdinu , tai tik tokias nuotarukas kurios man atrodo labai fainos. O jei vienam aparate ir skaneris ir printeris ir dar, neduok dieve, FAXas.... doh.gif nieko nesigaus, neskit tada geriau i laboratorija. Beje, su geru printeriu padaryta fotonuotrauka visada bus geresne ,nei is laboratorijos. FAKTAS smile.gif
p.s. patarimas , jei perkat printeri, spalvotos kasetes turi but atskiros kiekvienai spalvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 21 lapkričio 2007 - 19:32
Aciu fotolama uz isaiskinima 4u.gif O del spalvu, tai pirmam puslapy idet reik, nes kiekvienoj temoj vis kas nors paklausia biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 21, 18:49)
Mano patirtis su Canon Pixma MP150 yra labai bloga, šiuo metu jis neskenuoja, spausdina tepdamas, žodžiu... kopijavimo, spausdinimo funkcijos veikia, bet kaip rašau vidutiniškai... taigi, dabar nebepirkčiau tokio schmoll.gif o manau naminio spausdintuvo kokybė neatitiks laboratorijos kokybės..

na musu naminio spausdintuvo nuotrauku kokybe lenkia mini laboratoriju, bet jis nera viskas viename - jis tik fotografinis mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 21, 20:29)
Labas graziosios mamytes smile.gif Del printeriuku (rasau is patirties): niekada multi funkcinis aparatas nebus geras. Jei norit kokybisku nuotrauku, vadinas rinkites fotoprinteri (as turiu Epson stylus PHOTO R800) . Nuotraukos superines( tik velniskai brangus dazai, nes yra 8 spalvos ir visos atskiros). todel jei spausdinu , tai tik tokias nuotarukas kurios man atrodo labai fainos. O jei vienam aparate ir skaneris ir printeris ir dar, neduok dieve FAXas....  doh.gif nieko nesigaus, neskit tada geriau i laboratorija. Beje, su geru printeriu padaryta fotonuotrauka visada bus geresne ,neiis laboratorijos. FAKTAS smile.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi tokį turiu ir pačios spausdintų nuotraukų kokybe esu labiau patenkinta nei iš eilinės fotolaboratorijos rolleyes.gif Bet tikrai brangi jų savikaina išeina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 21, 19:29)
Labas graziosios mamytes smile.gif Del printeriuku (rasau is patirties): niekada multifunkcinis aparatas nebus geras. Jei norit kokybisku nuotrauku, vadinas rinkites fotoprinteri (as turiu Epson stylus PHOTO R800) . Nuotraukos superines( tik velniskai brangus dazai, nes yra 8 spalvos ir visos atskiros). Todel jei spausdinu , tai tik tokias nuotarukas kurios man atrodo labai fainos. O jei vienam aparate ir skaneris ir printeris ir dar, neduok dieve, FAXas....  doh.gif nieko nesigaus, neskit tada geriau i laboratorija. Beje, su geru printeriu padaryta fotonuotrauka visada bus geresne ,nei is laboratorijos. FAKTAS smile.gif
p.s. patarimas , jei perkat printeri, spalvotos kasetes turi but atskiros kiekvienai spalvai.

o tu jau isspausdinai visus kartridzius? nes mes galvojam apie Continuous Ink System, negalvojai apie tokia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 21, 20:40)
o tu jau isspausdinai visus kartridzius? nes mes galvojam apie Continuous Ink System, negalvojai apie tokia? g.gif

As jau kelis kart keiciau, bet tik i originalus. O kas cia per "System"?
Atsakyti
Ar angliskai skaitai? nete daug info apie tai mirksiukas.gif cia tik pvz wink.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 21, 20:51)
Ar angliskai skaitai? nete daug info apie tai mirksiukas.gif cia tik pvz wink.gif

Skaitau.. na ne taip gerai kaip V. Adamkus..smile.gif O kokybe nenukencia nuo tokiu zarnu naudojimo? Sakykim galima sitam printeriui nupirkt ir kitokiu kartridzu, per pus pigiau, bet manau kad tokios kokybes nebeisgausi sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 21 lapkričio 2007 - 19:55