latoya, ujuj.. bet labai dažnai išgelbėja failus.. mums kokius 3 kartus taip buvo..
paaiškinkit man, žaliai. PS'e nuotraukos spalvos vienos, o pabaigus dirbti PS - visai kitos (šlyyykščios). kų daryc? bo nervina. anksčiau taip nebuvo..
QUOTE(latoya @ 2007 11 20, 12:00)
Juodos dienos visiskai viskas nesiseka.....uzluzo man hardas su visom fotkem visom visom, atostogu, katik gimusio vaikio ir t.t. nezinau ar galima bus isgelbeti, bandysim, bet nu vis zadejau i kompaktus susirasyti, atideliojau
eina sau. nenusimanau šituose dalykuose, bet labai labai linkiu, kad kaip nors pavyktų išsaugoti nuotraukas.
Aciu uz uzuojauta...nu aisku as taip nepaliksiu visko, pati nelabai gaudaus, bet vyras skambinosi su kompiuterastu, sake pabandys kazka padaryt, bet neaisku ar pavyks....nu bet lyg kazkas is auksciau nenori kad fotografuociau tai fotoaparata pavogia, tai nuotraukos jopppp...
QUOTE(latoya @ 2007 11 20, 12:27)
Aciu uz uzuojauta...nu aisku as taip nepaliksiu visko, pati nelabai gaudaus, bet vyras skambinosi su kompiuterastu, sake pabandys kazka padaryt, bet neaisku ar pavyks....nu bet lyg kazkas is auksciau nenori kad fotografuociau tai fotoaparata pavogia, tai nuotraukos jopppp...
Jei tik pavyks, labai linkiu, iškart sėsk ir surašyk visas nuotraukad į dvd ar cd.
O iš viršaus tau tik išbandymus siunčia. Nori, kad fotografuotum, nori.
QUOTE(latoya @ 2007 11 20, 13:27)
Latoya , man ir fotika pavoge va nauja nusiirkau, ir ka dabar..... Viskas bus ciki pikki, galva aukstyn ir pirmyn, foto tavo grazios, iki siol stovi tos akytes foto
Latoya, neduok dieve viskas dings... esu girdejus kad ir gerai baigiasi ir blogai...
tikekimes viskas bus gerai ir issaugosi toooki grozi
tikekimes viskas bus gerai ir issaugosi toooki grozi
QUOTE(latoya @ 2007 11 20, 14:27)
...ir aš laikysiu kumščius, kad viskas gerai pasibaigtų
QUOTE(bite maja @ 2007 11 19, 16:30)
taip, taip... tik ryžai dryžuotas veislės kaip mano
aha, biški dryžių yra
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 19, 22:41)
įdomi idėja. Galbūt norėtusi šiek tiek "pasendinti" seną knygą, o šiaip liux.
Pati turiu D40
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 19, 22:48)
norėtusi ne tokio spiginančio baltumo fono
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 20, 00:17)
įdomi priešprieša
aciu dar karta
Beje vvvvv tavo tikrai idomus bandymai as visai nieko pries slaptazodzio davima matosi nuosirdus zmogus, gal dar spes i situs nd?kaip manot a?
Beje vvvvv tavo tikrai idomus bandymai as visai nieko pries slaptazodzio davima matosi nuosirdus zmogus, gal dar spes i situs nd?kaip manot a?
QUOTE(latoya @ 2007 11 20, 13:27)
latoya, aš iš savo patirties žinau, jei ateina mintis "laikas nuotraukas įsirašyt", tai tuoj pat ir turiu tai daryt, nes jau ant dienų nutinka kažkas, dėl ko atsiranda grėsmė prarasti viską mano vyras programuotojas, tai sutvarkęs programiškai, kad staiga neprarasti visko... bet nuo fizinio hardo gedimo niekas neapsaugotas, o tada jau sudie viskam beveik be abejonių... mes darom po kelias DVD kopijas, kad duomenys persiklotų bandom, kad ne vienoj vietoj būtų info, bet ir tai - nenuskaito vieno DVD su pirmu mažiaus pabuvimu prie jūros pernai spalį, o kaip tyčia ta vieta nepersiklojo kituose geriausias foto saugau ftp serveryje didžiausiu dydžiu. net jei viskas nuluš namie, ten liks po kiekvieno mėn kelias geriausias foto bet kad jų serveris nenuluš irgi nėra garantijų
patikėk, kad ne iš aukščiau kažkas nenori, o tiesiog technika toks dalykas... laikysiu kumščius, kad atstatytų jūsų duomenis
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 20, 12:19)
na po tokiu zodziu naujokams tampa nejauku
teisingai parasei "gaila Narajana nieko nepakomentavo"....
taip ji bene vienintele, kuri labai objektyviai ir protingai cia viska gali vertinti....
bei dar keli asmenys.... o kas kitiems? tylet jei jie tiek neismano kiek ismanantieji?
tad as ir toliau vertinsiu pagal savo isprusimo ir sugebejimu laipsni, o jis foto srityje nera pats auksciausias, tad foto giriu, nes man jos vertos pagiru
teisingai parasei "gaila Narajana nieko nepakomentavo"....
taip ji bene vienintele, kuri labai objektyviai ir protingai cia viska gali vertinti....
bei dar keli asmenys.... o kas kitiems? tylet jei jie tiek neismano kiek ismanantieji?
tad as ir toliau vertinsiu pagal savo isprusimo ir sugebejimu laipsni, o jis foto srityje nera pats auksciausias, tad foto giriu, nes man jos vertos pagiru
Taip kiekvieno valia girti ar negirti, vertinti taip, kaip jiems patinka. Bet vis gi skyrelio pavadinimas rodo, kad žmonės čia kaip ir mokytis atėjo. Yra skyrelis pvz. fotografuojame toliau. Ten siunčiamos foto ir galima liaupsinti jas jei jos patinka...
O čia liaupsinti ne visada išeina jei jau norima, kad žmogus progresuotų, kad pasiektų tam tikrą fotografavimo lygį (čia jau nuo kiekvieno asmeniškai priklauso, ko jis siekia). Bet net ir savo asmeniniame albumuke, visai ne pro šalį turėti gerų fotografijų, kurias galima būtų su pasididžiavimu ir kitiems parodyti...
Taigi kartais komentarai čia neduoda jokių rezultatų, maža to gali net klaidinti žmogų ką tik naujai pasirodžiusį.
Pavyzdžiui buvo atsiųsta fotografija, kur mergaitė bėga per vandenį. Na ir visi komentarai buvo tik tokie, kad būtų gerai (kaip čia labiausiai mėgstama) šitą nuotrauką apkarpyti. Ir buvo dar ir apkarpymo variantas pateiktas.
Bet tos fotografijos didžiausia klaida yra ta, kad rodome mergaitės dinamiką, o ji yra pačio kadro centre. O objektai centre visada statiški, tad tam, kad pabrėžtume judesį negalima talpinti objekto į centrą, jį reikia slinki kairėn ar dešinėn. Kairėje, objektas atrodo lengvesnis, dešinėje sunkesnis. Galimas variantas "išėjimas iš kadro", kai judantis objektas yra šalia kadro krašto... Bet tai reikia jau daryti labai pagrįstai.
Dažniausia daugiau vietos paliekame ten į kurią pusę juda objektas...
O iškadruotame variante, objektas buvo likęs ten pat - centre...
Tad naudos toks patarimas tikrai nedavė.
Geriausia išmokti iš karto komponuoti į kadrą, o ne jį po to karpyti. Mes turim išmokti mąstyti fotografuojant, o ne po to kankintis kaip galima būtų tą kadrą ištaisyti...
Anksčiau darydavo fotografijas net su kadro juodais krašteliais, būtent kad autorius parodytų, kad tai yra pilnas kadras,o ne iškadruotas...
Žodžiu, jei būtų duotas patarimas dinaminėje fotografijoje objekto netalpinti centre, tai žmogus kitą kartą ir netalpintų. O ką duoda kadravimas šiuo atveju? Visiškai nieko, klaida kaip buvo taip ir liko...
Galima būtų dar pridurti, kad dinamikai pabrėžti dažnai naudojama diagonalinė kompozicija ir t.t.
Sveiki visi foto megejai As cia naujoke, bandau kaska fotkinti, bet nelabai gaunasi Tai va, gal galetu man kas nors duoti patarimu del Canon PowerShot S5 IS naudojimosi. Is kokiu 100 nuotrauku tik 5 normalios, nesvarbu ar lauke ar patalpoje visos nuotraukos atrodo kaip per migla. Idesiu keleta pavyzdeliu.
Prasau, help
Cia buvo apniukus diena, na bet vis tiek kaskas cia netaip
Cia patalpoje ijungus sport rezima
Prasau, help
Cia buvo apniukus diena, na bet vis tiek kaskas cia netaip
Cia patalpoje ijungus sport rezima