vvvvv, pritariu bitės nuomonei - priekinis ornamentas atitraukia dėmesį. taip save ir pagavau bežiūrinčią - 1)apžvelgiau bendrą vaizdą 2)apžiūrėjau ornamentą priekyje 3) pamačiau, kad jis susiderinęs su grotelių ornamentu, 4)vėl grįžau prie bendro vaizdo. Reziume : pagrindiniai herojai liko nuošalyje
Elina, pagauni įdomius vaizdus, rakursus. Bet nuotraukoms labai trūksta kokybės. PS nelabai gelbsti, mano nuomone
latoya, faina nuotraukytė su dryžiuku Šiukšlės man netrukdo. Bet trūksta kontrastingumo.
Labradoriuke, man nelabai tavo svajoklio nuotraukytė. Todėl, kad norisi matyti daugiau apšviestų vietų. Juk tikiu, kad realybėje atrodė kitaip. Todėl ir nuotraukos norėtųsi tikroviškesnės
Desiree, va čia tai Šitam kadrui tik ir būti J/B
Ar kada studijavai meną? Ar atradai save tik fotografuodama? Taip, kaip tu matai pasaulį ir mums jį parodai - manau yra įgimtas bruožas. Talentas
bite maja, puriena6, latoya
na bandau... tik 10x15 jau nebeisgaunu kadro be to sono...
nusikerpa dalis lango... bandau daryt nestandartini kadravima, gal labiau ziuresis be tos juostos
Desiree, ir vel sustingau...................
ir vis vyniojau klausima... kiek metu reikejo tokiem rezultatam pasiekt?
to paties ir Sillwio norejau paklaust
na bandau... tik 10x15 jau nebeisgaunu kadro be to sono...
nusikerpa dalis lango... bandau daryt nestandartini kadravima, gal labiau ziuresis be tos juostos
Desiree, ir vel sustingau...................
ir vis vyniojau klausima... kiek metu reikejo tokiem rezultatam pasiekt?
to paties ir Sillwio norejau paklaust
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 19, 12:53)
Desiree, va čia tai Šitam kadrui tik ir būti J/B
Ar kada studijavai meną?
Ar kada studijavai meną?
oi kaip gražiai parašei, net išraudau
Tiesą sakant turiu tik mažytį popierėlį, kuris liudija apie trumpučių studijų baigimą... O šiaip ką išmokau tai iš foto būrelio vadovės, dar vaikystėje, vėliau iš vyro..
O meniškų sielų šioje temoje netrūksta.
Vvvvv, galėtum ir pati tokią pat padaryti nuotrauką. Pakaktų jūros (na, čia vandenynas), dryžuotai apvilkto vaikučio ir foto aparato. Juk nieko įmantraus šioje foto nėra. Tarkim fotografuojant vaikus. Kažkiek padeda ir drabužių pasirinkimas, žaidimas spalvomis.
QUOTE(Elina @ 2007 11 19, 13:11)
aciukas Elina, apie technine puse - cia pas tave diafragma uzdaryta iki 11 bandyk kita karta atidaryt kuo daugiau - iki 3.5 arba 4 ISO irgi stenkis daugiau, kaip 800 nedaryt, nes jei tik neteisingai parinksi ekspozicija (konkreciai pertamsinsi nuotrauka), sviesinant labai pasimatys grudas. Dar namie vakare pries fotografuojant nusistatyti teisinga WB - skaityk instrukcija ir susireguliuok custom WB pamatysi, iskart bus geriau grazus modeliukai, bet va technine puse tai dirbt ir dirbt ir dirbt
ziuriu i savo j/b ir matau siurkscia grubia foto...
o vat pasiziuriu i Desiree.... ji tokia gyva, tviskanti, tarsi jau padaryta ant blizgaus popieriaus....
ech.. rankos svyra FS knygos negaunu, o tai badant nerandu nei curves, nei leveliu nei nieko
sorry, truputi issiliejau.. tiesiog vaikui trecia diena 40 temperatura tai ir nuotaikos pesimistiskos
o vat pasiziuriu i Desiree.... ji tokia gyva, tviskanti, tarsi jau padaryta ant blizgaus popieriaus....
ech.. rankos svyra FS knygos negaunu, o tai badant nerandu nei curves, nei leveliu nei nieko
sorry, truputi issiliejau.. tiesiog vaikui trecia diena 40 temperatura tai ir nuotaikos pesimistiskos
QUOTE(Desiree @ 2007 11 19, 13:59)
Vvvvv, galėtum ir pati tokią pat padaryti nuotrauką. Pakaktų jūros (na, čia vandenynas), dryžuotai apvilkto vaikučio ir foto aparato. Juk nieko įmantraus šioje foto nėra. Tarkim fotografuojant vaikus. Kažkiek padeda ir drabužių pasirinkimas, žaidimas spalvomis.
oi nesutinku - kad turi gyslele tai jau nesigincyk noreciau as taip moket pasauli parodyti vienas dalykas yra nufotografuoti taip, kad pazistamiems ir artimiems butu oho, kitas gi kad nepazistamas zmogus noretu tavo darba kabint ant sienos
as vis dar tikiuosi prareget viena diena
tiesa, as taip pat jau zinau, kam siusiu savo nuotrauka aciu desiree
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 19, 14:08)
vienas dalykas yra nufotografuoti taip, kad pazistamiems ir artimiems butu oho, kitas gi kad nepazistamas zmogus noretu tavo darba kabint ant sienos
kaip visada labai teisingai pasakyta....
na ka einu toliau mokintis..
Vvvvv, sunku išgauti tokius juodai baltos fotografijos rezultatus su skaitmeniniu fotoaparatu. Didelė dalis mano nuotraukų darytos į juostelę. Nors skanuojant kiek kokybės dingsta, bet vistiek juodai balta neprilygsta skaitmeninei juodai baltai. Gal ir galima su Photoshopu artimesnius rezultatus išgauti, bet reikia tikriausiai labai gerai valdyti tą programą.
Todėl nenukabink nosies Pasaulis juk spalvotas į juodai baltą versk tik jei jauti, kad būtent ta foto turėtų būti juodai balta, arba jei tiesiog nesusitvarkai su spalvom, dėl kokios klaidos nustatymuose befotografuojant.
Todėl nenukabink nosies Pasaulis juk spalvotas į juodai baltą versk tik jei jauti, kad būtent ta foto turėtų būti juodai balta, arba jei tiesiog nesusitvarkai su spalvom, dėl kokios klaidos nustatymuose befotografuojant.
QUOTE(Desiree @ 2007 11 19, 14:20)
Vvvvv, sunku išgauti tokius juodai baltos fotografijos rezultatus su skaitmeniniu fotoaparatu. Didelė dalis mano nuotraukų darytos į juostelę. Nors skanuojant kiek kokybės dingsta, bet vistiek juodai balta neprilygsta skaitmeninei juodai baltai. Gal ir galima su Photoshopu artimesnius rezultatus išgauti, bet reikia tikriausiai labai gerai valdyti tą programą.
aciu uz optimizmo ikvepima
turiu veidrodinuka Nikoniuka... aisku be profesionalaus objektyvo, be bliksciu ir pan.... bet kaip jau ne vienas sake, svarbu ne tik fotoaparatas, ne tik PS, bet ir sugebejimai, pasaulio matymas kitu kampu....
na kaip nors.... tikiuosi cia besilankydama pajudeti i prieki....
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 19, 14:08)
o kodėl aš nežinau, kam siųsiu. Pašnibždėk vardą ir man, Desiree. O dabar nzn ar jau pradėt panikuoti...
QUOTE(Edvinas0613 @ 2007 11 19, 09:17)
Įdedu kelias savo, bandau šviesą "pagauti". Tik nelabai sekasi.
Edvinai, išties pagautas geras momentas. Su vaikučiu man patinka. Tik ryškumo daugiau išties norėtusi..
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 19, 10:16)
Labradoriuke, man patinka bet pažiūrėsiu dar vakarop. Nes dabar saulė šviečia į monitorių...
QUOTE(Elina @ 2007 11 19, 11:24)
Vakar vėlai fotkinau mezgėją, naudojau lempas kokias turėjau , o šiandien vėl žaidžiu su PS ( dėjau filtrą, spalvas, curvinau ir t.t.) . Ar labai nepavyko?
Elinaaaaaaa Visų pirmą daugiau pasitikėjimo savimi
Originale mat4si, kad kiek su spalvom nesusitvarkyta. Aišku ne pats geriausias variantas fotografuoti kai dega lemputės.... Žinai, šioje nuotraukoje man norėtusi daugiau ervės aplink, ir siūlų kamuoliuko. Kiek suspausta viskas. Tikriausiai veidą norėjai akcentuoti, bet galima buvo ir patį veiksmą. Ir tikrai, mačiau Wzshnia jau rašė patarimus. O aš tai patarsiu jais pasinaudoti, kad reikėtų kuo mažiau PS darbo.
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 19, 12:05)
pasirode idomesne foto... kazkaip kompoziciskai ireminta... lyg izvelgiu ir ramia nuotaika...
[
[
Vvvvv vaizdas įdomus, Tėtis ir vikutis, susidomeja žiūri pro langą... Galbūt norėtusi kitokio fotografavimo kampo
QUOTE(latoya @ 2007 11 19, 12:12)
pirma karta mato jura gaila tiek slamsto ant smelio.
O man patinka ir su tom "gėrybėm" ant smėlio. Išvis, dryžuoti drabužiai fotografuojant yra jėga
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 19, 12:16)
Dar toks klausimukas iš nuotraukų apsikeitimo temos
Ar kitoje nuotraukos pusėje rašome autorių, palinkėjimus ir pan., ar tiesiog pridedame prie nuotraukos
Ar kitoje nuotraukos pusėje rašome autorių, palinkėjimus ir pan., ar tiesiog pridedame prie nuotraukos
užrašyti autorių būtų faina. Tik nežinau kaip geriau tai padaryti
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 11 19, 13:36)
o kodėl aš nežinau, kam siųsiu. Pašnibždėk vardą ir man, Desiree. O dabar nzn ar jau pradėt panikuoti...
Žinau kam siųsi, bet dar neturiu to žmogaus adresiuko
QUOTE(Desiree @ 2007 11 19, 14:39)
užrašyti autorių būtų faina. Tik nežinau kaip geriau tai padaryti
Na as nezinau kaip jus, o as noreciau ant man atsustos nuotraukos autoriaus ir palinkejimo (jei bus noras ka nors linket ) piestuku kitoje fotografijos puseje uzrasyto