Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Avedos scrapbuko nuotraukos kazkaip uzstrigo - gal kiekviena atskirai ir nera nuostabi, bet visuma sukuria toki labai miela vaiko "vaizdeli"

4u.gif
mano scrapbooking'o puslapiai visi daryti mano ranku. Nors turiu PS, mano sugebejimai menkiausi tenai. Tik pataisyt nuotraukas siek tiek.
Kas domisi "digital scrapbooking" yra cia nuoroda 50 rinkinuku uz dyka...gal kas susidomes?, pazais su jais ir ivertins?
50 Digital Kits
Atsakyti
kur dėt nuotrauka pakoreguotą? Drumbacelei siųsti? g.gif
juk šiaip patys galim sudėt į ND variacijų folderį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 18 lapkričio 2007 - 10:16
sukūriau folderį Variacijose su Drumbaceles foto. sudėkit, kas turit paredaguotus variantus mirksiukas.gif ir manau, kad slaptažodžio nebūtina ten dėt, jei nuotraukose nėra kažkokio artimo žmogaus g.gif tik vargas suvedinėt kas kartą doh.gif
Atsakyti
Bite maja, man patiko katinukai mirksiukas.gif antra gal tamsoka trupuciuka bet uztai koks kampas bigsmile.gif pirmoji tokia lyriska... smile.gif

QUOTE(de Nada @ 2007 11 17, 20:07)
as pasigedau smile.gif ir naujas pacios avataras  4u.gif

labai malonu ax.gif
avataras is namu darbu smile.gif dabar kai negaliu fotkinti tai vieninteliais namu darbais dziaugiuosi doh.gif o ir anas jau pabodo...

ta proga idesiu nedideli reportaza is UK ax.gif
pagulejo nuotraukos ir atrinkau tas, kurios patinka...
sicia vaziavome i rusisku motociklu sboreli, labai nedidukas renginys, bet grazioje gamtoje, vaziuoti teko siaurais keliukais kalnuose, aplink ganesi avys... smile.gif vaziavau kaliaskeje, visa kelia purske dulksna o ir nakvojome palapinese...tokie ispudziai isgrynina siela biggrin.gif
sia pirmaja fotografavo kitas zmogus tai be gailescio nupjove rata biggrin.gif o juk reikejo tik zingsneli atgal paejet...
user posted image

user posted image

sioje turbut kas antram uzklius virsus o as ji cia specialiai ikomponavau, man patiko toks sprendimas...nezinau kiek jis teisingas...
user posted image

va stai tokie keliukai wub.gif akmenines tvoreles krastuose surestos be jokiu cementu tam, kad judant gruntui nesutruktu...bet kai pamatai kiek kilometru ju ten pridaryta...tikras mastabas...
na ir cia jau oras buvo grazesnis tai ir spalvos iskart siltesnes smile.gif
user posted image

na cia vel ne as fotkinau biggrin.gif gal reikejo nesimaivyt, butu isejusi visai nebloga nuotrauka smile.gif
user posted image
Atsakyti
kitas nedidelis reportazas is Dr. Green koncerto Manchesteryje smile.gif idomu buvo tiek jiems tiek mums susitikti toli nuo namu biggrin.gif
anglu pankai...biskeli parketiniai...nebuvo jokio siautulio per visa triju grupiu koncerta, Lietuvoje undergroundas kur kas naturalesnis smile.gif
user posted image

Dr. Green
user posted image

cia prikibsit prie vokalisto rankos (kurios nera) biggrin.gif uztat gitarista italpinau biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

interjeras smile.gif
user posted image
Atsakyti
Peppi, ta antra nuotrauka, su motociklu... man labai grazi.
Gerbiami fotografai, gal kuris nepagailes man trupucio laiko su patarimais. 4u.gif Skaitineju jusu skyreli jau koks pusmetis, viska seku ir konspektuoju, bandau pritaikyt pagal savo galimybes. taciau paasikejo, kad mano muiline ne ka tepaveza. truksta jai spartos, optinio priartinimo, ekranas kaip nykstyts, na zodziu - viska man neitinka. Gal galetumet patart - pirkti kiek brangesni kompaktini, ar prie maniakisko paziurio i fotografija (bandau susirast hobi) pirkti kiek brangesni veidrodini (pradinukui). Fotografuoju labai daug, bet sau; dazniausia kelionese, bet ir i rali nespjaunu. Meninems nuotraukoms aiskiai per anksti. Ka patartumet?
HELP! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solar @ 2007 11 18, 19:55)
Skaitineju jusu skyreli jau koks pusmetis, viska seku ir konspektuoju, bandau pritaikyt pagal savo galimybes. taciau paasikejo, kad mano muiline ne ka tepaveza. truksta jai spartos, optinio priartinimo, ekranas kaip nykstyts, na zodziu - viska  man neitinka. Gal galetumet patart - pirkti kiek brangesni kompaktini, ar prie maniakisko paziurio i fotografija (bandau susirast hobi) pirkti kiek brangesni veidrodini (pradinukui). Fotografuoju labai daug, bet sau; dazniausia kelionese, bet ir i rali nespjaunu. Meninems nuotraukoms aiskiai per anksti. Ka patartumet?
HELP!  4u.gif

Na as tai uz veidrodini smile.gif jei jau hobintis tai hobintis smile.gif tiesa del optinio priartinimo cia jau nuo objektyvo priklausys - taip pat prie svorio ir ziurejimo per akute priprast reiks, bet jei yra galimybes ir noras, manau veidrodinis tiks labiau g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solar @ 2007 11 18, 18:55)
Gal galetumet patart - pirkti kiek brangesni kompaktini, ar prie maniakisko paziurio i fotografija (bandau susirast hobi) pirkti kiek brangesni veidrodini (pradinukui). Fotografuoju labai daug, bet sau; dazniausia kelionese, bet ir i rali nespjaunu. Meninems nuotraukoms aiskiai per anksti. Ka patartumet?
HELP!  4u.gif

Net nežinau ką patart. Aš pati neseniai keičiau į veidrodinį. Prieš tai turėjau gerą muilinuką biggrin.gif Bet nesigailiu, nes visus metus nešiojausi kuprinėje vieną daikčiuką kuriuo ir fotografavau ir trumpus video registravau. Todėl užfiksavau pirmą apsivertimą ant pilvuko, pirmą šypseniuką, ropojimą, žingsniukus. O dabar džiaugiuosi veidrodiniu.
Bet jei fotografavimui - tai už veidrodinį ir aš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 18 lapkričio 2007 - 21:07
QUOTE(Desiree @ 2007 11 16, 23:10)
dar vienas portretas. gal jau nusibosiu. Fotografuota ligoninėje.

aciu uz nerealu pavyzdi! dabar matau kas yra erdvinis vaizdas (tavo ideto portreto) ir kas plokscias doh.gif

QUOTE(AVEDA @ 2007 11 17, 00:25)
O as atvirksciai, man graziausias, silciausias nuotraukas iskart atspausdinu, ir puolu aprasyti, uzklijuoti ant popieriaus, pagrazinti jei reik to ir i albumus sukisu. Cia keleta pavyzd. scrapbooking'o mano darbeliu

na saunuole! kiek darbo ideta wub.gif
man pasirode foto ir ju pateikimas be galo siltas.... toks motiniskas... tikrai vaikui uzaugus tevams bus be galo miela vartyti taip iamzintus prisiminimus...... wub.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 17, 10:46)
Na va bent viena portretine foto turinti apšvietimą. O dar ir klasikinį. Viena pusė apšviesta, kitoje pusėje apvieštas trikampiukas ant skruosto su akim. 
Portretas įgauna formą, apimtį.
Na juk svarbu tas pašvietimas fotografijoje ar ne? smile.gif

labai aciu uz neikainojama pamoka 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 11 17, 14:56)
Patiktų man tarkim kokia diskusijų tema, kurioje aptarinėtume nuotraukas. Na kad ir tarkim prie namų darbų. Įdedama viena nuotrauka ar nuoroda į ją, nesvarbu savo, ar žymių fotografų. Savaitę laiko diskutuojam apie tą nuotrauką. Manau galima pasimokyti šitaip. Pažvelgti į tą patį darbą kitų akimis. Galbūt taip lavėtų ir komentavimo gabumai...

as uz.. nes ziuriu kad zodynas be galo skurdus... doh.gif nebent kas idetu foto su pampersais lotuliukas.gif juokauju zinoma blush2.gif bet lauksim ir daugiau pasysakymu UZ mirksiukas.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 17, 15:14)
Vėl truputėlį žaidžiau auto su vaikiuku, šį kartą kokybė patenkinama kad būtų gerai spalvota smile.gif komentarai? jaučiu šviesa vėl negerai doh.gif

Pupeliuk, as ziuredama judvieju portretuka nurimau.... jis mane veike labai raminanciai... apsvietimas kaip ir daug kas minejo labai i pakausi isireme, bet kaip sakau nuotaika nugalejo viska.. bent jau man ax.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 11 17, 15:39)
paskutiniai tavo portretai:

na va o sakai su komentarais nekas

QUOTE(bite maja @ 2007 11 17, 16:28)
kad visai nepamirščiau kaip fotografuot, pagainiojau katinus šiandien. gaila, kad tamsu už lango. su apšvietimu visai ne kas unsure.gif

dabar matau kaip reikia kysia fotografuot, kad butu idomu, patrauklu ir galiausiai grazu wub.gif pirmoj tas israiskingas zvilgsnis, tas diding poza.... antroj kampas... zodziu labai liux! 4u.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 11 17, 19:30)
na ir mano kašaras.

na tikrai juoda yra juoda... nelengva fotkint....

QUOTE(Elina @ 2007 11 17, 19:52)
Bandžiau su lempom ir šešėliais. Nepavyko, ania? unsure.gif

na vis tiek lyginant su Desiree portretu pas mumi dar plokscia kaip ant lentos gaunas doh.gif
Atsakyti
wyshnia. mano vyras prisėdo prie kompo, o aš palikus SM buvau. pamatė tavo avatarą, sako "oho, kokia graži wyshnia pas jus" mirksiukas.gif
vėl kašarą priremiau prie sienos, ale po kelių kadrų vėl išnešė kūdašių doh.gif

peppi, faina kelionė thumbup.gif mane draugė airijos vaizdais užverčia, tai seilę varvinu į tuos pilkus peizažiukus su senovinėm pilim, keliukais aptvertais, avytėmis ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
Peppi, smagu buvo ir mums koncerte sudalyvaut tavo nuotraukomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 18, 06:34)
1. Zodziu as uz tavaja ideja,kad mokintumemes komentuoti vieni is kitu.

2. stripuli,ka pati matai sioje fotografijoje?man truksta akcento.Pavadinciau apkrautu sakom kadru..

1. Man irgi norėtųsi, kad būtų viena nuotrauka, kurią visi komentuotume, aišku, geriau, jei iš kur nors paimta, ne vienos mūsų, kad skeltume ką galvojame nedailindamos...
2. Bėda su mano fotografijom ta, kad neturiu "vaizdinio" mąstymo, turiu sakykim "pasakojamąjį". Todėl savo fotografijoj matau pasakų kampelį su nežinia kur tekančiu upeliuku, su paslaptingu tilteliu, irgi neaišku, kokias pasaulio vietas sujungiančiu, ir viskas paslėpta tarp šakų, tarsi būtų ne kiekvieno akiai, tarsi tik aš būčiau tas žmogus, kuriam pavyko tą vietą pamatyti... Iš tiesų tai ten Palangos botanikos sodas, žmonių knibždėlynas, ančių knibždėlynas smile.gif
Turbūt fotografuojant reikia, kad nuotrauka iš karto pasakotų kažkokią istoriją ar pan? O ne kad žiūrint į kažką kaip į pagrindą kiekvienas galėtų ją interpretuot savaip?
O iš kitos pusės įdomu, ar iš tokios nuotraukos dar galima kažką padaryt pagal taisykles? Čia bandžiau šakų kiekį sumažint g.gif
user posted image

Narajana rašė, kad visokios taisyklės dar ne viskas, kad padarytum gerą nuotrauką. Tai kas be ko. Manau, gera nuotrauka kaip tik yra kažkur sulaužyta taisyklė, nežymiai, bet savaip, su savo stiliuku. Tačiau: mano galva, mokantis visgi reikia išmokti pagrindines taisykles (kompozicija, apšvietimas, nuotaika, dar kas nors, ko net nežinau), padaryt bent po 100-300 nuotraukų pagal kiekvieną taisyklę, ir tik tada pradėt ieškot kažko savo... Na, jei nuo dievo duota, tada viskas, ką parašiau, negalioja. Bet bent jau man vaizdinis matymas tikrai neduotas unsure.gif, yra viltis jo išmokti. Žiūrėsim, kaip čia bus. Blogiausiu atveju bent jau išmoksiu naudotis fotiku rankiniu būdu, o ne kaip muiline smile.gif Technines žinias, manau, įsisavinti skirta visiem.

QUOTE(peppi @ 2007 11 18, 14:54)

va stai tokie keliukai wub.gif akmenines tvoreles krastuose surestos be jokiu cementu tam, kad judant gruntui nesutruktu...bet kai pamatai kiek kilometru ju ten pridaryta...tikras mastabas...
na ir cia jau oras buvo grazesnis tai ir spalvos iskart siltesnes smile.gif
user posted image

Ir vėl mano komentaras kol kas ne apie kompoziciją ar apšvietimą... smile.gif Na, bet kadangi nedėstau fotografijos, tai leisiu sau pasisakyt apie nuotaiką - va tokie nežinia kur einantys keliukai mane tikrai veža. Mėgstu, kai lieka vietos fantazijom smile.gif O jei visgi bandyt apie kompoziciją, tai tas kalnas dešinėj kažkaip pjaunasi su apatiniu mažiuku... Kas ten žino, gal taip ir turi būt? Čia ne tas atvejis, kur nuotraukų pusės skirtingo svorio?

Atsakyti