Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labas rytas 4u.gif

Desiree, nieko nerasiau apie tavo balioneli, nes net nezinau - viskas super. Portretas - puikus, noreciau ir as tureti tokiu savo portretu, ale kad manes nieks nefotkina doh.gif
O nuotaikingiausia man ta su vaikuciais ir suniuku - naturali ir tikroviska, nesurezisuota.

Californiagirl, anksciau rasiau, bet matyt nepastebejai. As kiek bandziau fotografuoti RAW ir paskui su Canono programa koreguot nuotrauka, toje programoje ji atrodo super, bet kai issaugau, ji praranda kokybe - tampa neryski, lyg butu sudrebeta fotografuojant. Kaip tu issaugai? gal as cia ka nors ne taip darau g.gif
A balius ten matyt dabar paciam ikarsty biggrin.gif

Aveda, ne joks ne kicas, man grazu wub.gif Tiesa, o ten viskas kirpta ir klijuota, ar taip sumaketavai su kompu? Gal turi dar kokiu pavyzdziu scrapbook'o? Ir kaip jie paskui bus - jungsi i albuma, ar paliksi atsirus lapus?

Stripuli, nepatinka man vabalai ir bites doh.gif, tai labai atsiprasau, nepakomentuosiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 17, 07:52)
Labas rytas  4u.gif

Stripuli, nepatinka man vabalai ir bites  doh.gif, tai labai atsiprasau, nepakomentuosiu  blush2.gif

Ai, ne bėda smile.gif Man irgi ne per labiausiai patinka, bet peržiūrėjau tų dalykų, kuriuos patinka fotkinti, nuotraukas, tai visos tiek "neprofesionalios", kad baisu darosi ir čia dėt neina...
Prasėdėjau kiaurą naktį prie ankstesnių šios temos dalių, kol kas trečią įpusėjau, konspektuojuosi, škia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 17 lapkričio 2007 - 07:57
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 17, 07:06)

Labai gražu 4u.gif Išraiška gerai pagauta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 17 lapkričio 2007 - 09:34
Ačiū už gražius žodžius nuotraukoms 4u.gif

Californiagirl, pavėluotai bet sveikinu jūsų zuikyti su tortadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O, Wyshnia, naujiena. Kažkaip negalvojau, kad ir tu ne Lietuvoje. Kai skaičiavau nuotraukas, kurias reikės į užsienį siųst, tavęs nepriskaičiavau ax.gif

Zuveliuk, gražių portretukų mums įdėjai. Tose su plastelinu tik gal apšvietimas nedėkingas, paakiuose šešėliai. Bet man patinka tokios, na nesuvaidintos. Tiesiog užfiksuoti momentai. (ir ačū už idėją apklijuoti buteliuką plastelinu smile.gif dabar skolinuosi aš ax.gif )
Atsakyti
Potretas g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 16, 23:10)
fainai, kad ir jum patiko  smile.gif Kai praeidinėjau pro šalį jau nufotografavus, mergytė man liežuvį rodė  smile.gif  bet jau nebeišdrįsau dar kartelį fotografuoti.

dar vienas portretas. gal jau nusibosiu. Fotografuota ligoninėje.

user posted image

Na va bent viena portretine foto turinti apšvietimą. O dar ir klasikinį. Viena pusė apšviesta, kitoje pusėje apvieštas trikampiukas ant skruosto su akim.
Portretas įgauna formą, apimtį.
Na juk svarbu tas pašvietimas fotografijoje ar ne? smile.gif
Papildyta:
Va žiūriu kaip tik du portretai dabar įsidėliojo vienas po kitu, na ir galite palyginti ką fotografijai duoda apšvitimas, viršutinis visiškai plokščiais, o apačioje tūrinis.
Juk yra skirtumas ar ne?

O dar viršuje matau berniuko fotgrafiją. Kompozicija gera, nepriekaištinga, o va apšvietimas... Berniukas atrodo tarsi su "fanarais" po akimis.
Kai fotografuojama vaikus, dažniausiai išryškiname būtent akis. Jei fotografuojame studijoje tai iš viso jas padaro, kad tiesiog blizgėtų.
Akys pas vaiką patčios išraiškingiausios, o čia nugesintos, šešėliuose, negyvos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Narajana: 17 lapkričio 2007 - 10:50
QUOTE(Narajana @ 2007 11 17, 11:46)
Va žiūriu kaip tik du portretai dabar įsidėliojo vienas po kitu, na ir galite palyginti ką fotografijai duoda apšvitimas, viršutinis visiškai plokščiais, o apačioje tūrinis.
Juk yra skirtumas ar ne?

Bet kaip lauke, atsitiktinai apšviesti veidą verysad.gif g.gif ? Desiree fotkino patalpoje unsure.gif. Man irgi labai patinka Desiree portretas. Toks tikras tikriausias thumbup.gif. Su savuoju net nelyginu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 lapkričio 2007 - 10:50
QUOTE(Elina @ 2007 11 17, 10:49)
Bet kaip lauke, atsitiktinai apšviesti veidą verysad.gif  g.gif ? Desiree fotkino patalpoje unsure.gif. Man irgi labai patinka Desiree portretas. Toks tikras tikriausias thumbup.gif. Su savuoju net nelyginu schmoll.gif

Lauke yra tam yra saulė, yra šešėliai krentantys nuo namų yra pagaliau reflektorius, kurį galima pasiimti.
ir fotografuoti reikia, kai tam tinkamos sąlygos tinkamas apšvietimas. jei nori tikrai padaryti fotografiją, o ne šiaip užfiksuoti vaizdą.
Tuom fotografija ir skiriasi.
Visi mano, kad pasiėmiau fotoaparatą nuspaudžiau mygtuką ir jau gavau fotografiją, bet tai toli gražu taip nėra.
Fotografija nesusideda vien iš vaizdelio fiksavimo, joje turi būti viskas: kompozicija, apšvietimas, nuotaika, charakteris. Va tuomet tai bus fotografija, o ne vaizdelis...

paklauskit bet kurio Lietuvos peizažisto, kiek laiko jie važinėja ir laukia apšvietimo. Manot nuvažiuoja paspaudžia mygtuką ir jau yra? Toli gražu...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 17, 11:55)

paklauskit bet kurio Lietuvos peizažisto, kiek laiko jie važinėja ir laukia apšvietimo. Manot nuvažiuoja paspaudžia mygtuką ir jau yra? Toli gražu...

Jooo, man dar toli kaip iki mėnulio, kad padaryčiau normalias foto doh.gif . Turiu prisipažinti, kad nepykšteliu neapgalvotai blush2.gif , bandau, sukiojuosi, tūpčioju smile.gif .... bet va kas gaunasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 lapkričio 2007 - 10:59
QUOTE(Elina @ 2007 11 17, 11:34)

Gal apšvietimo ir nesigavo, užtat iš Narajanos paminėtų nuotaika yra. Ir kompozicija lyg ir, kiek bent skaitinėjau - žvilgsniui erdvės palikta, veidas ne centre... Man gražu.
Ir gal dėl tos nuotaikos veža labiau nei Desiree portretas.
Nors va dabar žiūrau žiūrau - gal kas geriau išmanantis pakomentuos - išlaikyta čia auksinio pjūvio taisyklė ar ne? Įtariu, daug dar laiko praeis, kol akį ant to atmušiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 17 lapkričio 2007 - 11:19
QUOTE(stripulis @ 2007 11 17, 11:16)
Gal apšvietimo ir nesigavo, užtat iš Narajanos paminėtų  nuotaika yra. Ir kompozicija lyg ir, kiek bent skaitinėjau - žvilgsniui erdvės palikta, veidas ne centre... Man gražu.
Ir gal dėl tos nuotaikos veža labiau nei Desiree portretas.
Nors va dabar žiūrau žiūrau - gal kas geriau išmanantis pakomentuos - išlaikyta čia auksinio pjūvio taisyklė ar ne? Įtariu, daug dar laiko praeis, kol akį ant to atmušiu  g.gif

O kur čia nuotaika? Šaltas, nieko nereiškiantis žvilgsnis yra nuotaika? Juolab, kad atrodo dirbtinis, nenetūralus.
O va ten posūkis, dinamika, pagautas žvilgsnis...
Kad įverintume kas yra blogai, o kas gerai, vartykit daug albumų, vartykit geriausių pasaulio autorių albumus ir viskas pasidarys aišku.
"Kūdra" tikrai nėra vieta iš kurios galima būtų mokytis. Neapsiribokit ir pamatysit, kaip visi pradės progresuoti, ir atsiras ir šiame skyrelyje daugiau fotografijos, o ne tiesiog vaizdų smile.gif
Atsakyti
Žvilgsnis nėra visai nieko nereiškiantis blush2.gif , matyt, nepavyko pagauti nuotaikos. Jis stovi netoli bėgių, traukinys atvažiuoja. Žinoma, nuotaika neperteikta, nes nereikėtų aiškinti verysad.gif, turėtų iš nuotraukos matytis . Mokysimės toliau 4u.gif
Apskritai to žmogaus nebefotkinsiu smile.gif , jis toks labai santūrus, retai kada net realiai įmanoma suprasti jo nuotaikas. Veidas neišduoda. Menkai emocingas. Vat mane kas pafotkintų tokią strakalą bigsmile.gif , emocijos kinta kas minutę ir tą aiškiai parodau akimis, mimikomis biggrin.gif . O jis- ganėtinai šaltas, labai uždaras. Matyt, ir modelį reikia rinktis tinkamą....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 17 lapkričio 2007 - 12:25