Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis maitinimas (II tema)

QUOTE(AusraR @ 2009 11 18, 00:55)
as bandau migdyti neduodama papulio vakare..tiksliau duodu pavalgyti, bet neleidziu zysti ilgiau nei 20 min...rekia jau sestas vakaras. Negana to rekti pradeda ja nesamas i miegamaji....manau mano vaikui tikrai neuztektu dvieju naktu jeigu sugalvociau nebemaitinti nakti.....
ir deja ne visos mamytes gali pasitelkti teti i pagalba tokiu atveju....

tai ten todel ir buvo toks zodelis dazniausiai...
na is mano pazystamu ratelio su leliukais(o jis tikrai labai gausus), dar nei vienai mamai neteko ilgiau nei 3 naktis kankintis:))
jei vaikas priprates uzmigti su papuliu todel jis ir priesinasi:)) o ka jus zinot kaip butu, gal jis viena nakti paverktu o kita jau miegotu kaip angelelis, o gal is vis beveik nesipriesintu...ne visad suprognozuosi, pas kai kurias drauges vaikai tikrai gana neramus, ir mamos su siaubu galvodavo apie naktini atjunkyma, o vaikas labai ramiai sutiko tai... doh.gif smile.gif
zinau kad ne visos, ir labai gaila del to verysad.gif
Atsakyti
Sakykite, kada jau galeciau ir kada butu geriau vaikui nutraukti naktini maitinima? 4u.gif
Juk nakty reikia miegoti, o ne niam niam daryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 21, 02:11)
Sakykite, kada jau galeciau ir kada butu geriau vaikui nutraukti naktini maitinima? 4u.gif
Juk nakty reikia miegoti, o ne niam niam daryti bigsmile.gif

Dideliems miegot, nors ir tarp jų pasitaiko naktipiečių mėgėjų mirksiukas.gif
MP iki metų- pagrindinis ir svarbiausias maistas.
Naktinis pienukas- dieninio pienuko garantas (naktinio maitinimo metu gausiausia išsiskiria hormononas, atsakingas už pieno gamybą -prolaktinas)
Nuo pusmečio, pradėjus susipažint su maistu galima nuimti VIENĄ naktinį maitinimą.
Vaikai skirtingi, skirtingai ir elgias. Yra tokių, kurie nuo kelių mėnesių naktį išmiega, yra kad valgo daug ir dažnai.
Gerai, kai mama įsiklauso į vaiko natūralius poreikius. Naktinis maitinimas- vienas iš jų mirksiukas.gif
Atsakyti
jo jo, as tikejausi kad puses metu nebevalgys naktim. Valge. Tada galvojua kad kai sueis metukai , nebeduosiu nakti. Persigalvojau. Dabar galvoju kad kai isdygs visi dantys, nustos keltis naktimis taip daznai....Nojui liko 4 dantys, Arijui 8....laukiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 11 21, 11:43)
jo jo, as tikejausi kad puses metu nebevalgys naktim. Valge. Tada galvojua kad kai sueis metukai , nebeduosiu nakti. Persigalvojau. Dabar galvoju kad kai isdygs visi dantys, nustos keltis naktimis taip daznai....Nojui liko 4 dantys, Arijui 8....laukiu smile.gif

ojoj paguodei, mano mazius dar nei vieno dantuko neturi (mums jau 11 men) tai teks iki mokyklos maitint, jei su tokia intencija lotuliukas.gif nes dicke i pirma klase ejo, o dar ne visi dantys buvo isdyge, truko ten poros kruminiu, jai ir pirmieji dantukai tik metu ir 3 menesiu isdygo ax.gif ale maitinu ir viskas, ir naktim keliuosi jau net neskaiciuoju kiek kartu, kadangi jau kaip ir pagal ta programa pradejau, kad MP pagal poreiki - taigi pagal poreiki ir maitinu ne tik diena, bet ir nakti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2009 11 21, 18:17)
ojoj paguodei, mano mazius dar nei vieno dantuko neturi (mums jau 11 men) tai teks iki mokyklos maitint, jei su tokia intencija  lotuliukas.gif nes dicke i pirma klase ejo, o dar ne visi dantys buvo isdyge, truko ten poros kruminiu, jai ir pirmieji dantukai tik metu ir 3 menesiu isdygo  ax.gif ale maitinu ir viskas, ir naktim keliuosi jau net neskaiciuoju kiek kartu, kadangi jau kaip ir pagal ta programa pradejau, kad MP pagal poreiki - taigi pagal poreiki ir maitinu ne tik diena, bet ir nakti bigsmile.gif

labai smagu kad pas mus yra tokiu mamyciu ir ne viena taip galvojanciu kaip tu thumbup.gif
Atsakyti
As irgi maitinu pagal poreiki .. ir visai nesvarbu diena ar naktis.. ax.gif
Atsakyti
O tai ka daryti jeigu mano maze visa nakti parpia??? Ar vertetu nakti bent karteli pamaitinti, kad pienelio pas mane padaugetu? Ar vis tik maitinti pagal poreiki ir nakti nesikelti??
Labai prasau patarkit 4u.gif Mano maziulei eina ketvirtas menesiukas
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2009 11 24, 13:05)
O tai ka daryti jeigu mano maze visa nakti parpia??? Ar vertetu nakti bent karteli pamaitinti, kad pienelio pas mane padaugetu? Ar vis tik maitinti pagal poreiki ir nakti nesikelti??
Labai prasau patarkit 4u.gif  Mano maziulei eina ketvirtas menesiukas

nekelkit, lai parpia, kiek ilgiausiai ismiega, gi nemiega ji nuo 9 vakaro iki 9 ryto, cia tas kelimas pirmiems menesiems kol isisuka pienuko gamyba, o paskui jau pagal paklausoso pasiulos desni, laiminga Jus mama, maniskiui uz puses menesio metai, o keliasi dar po kelis kartus plius daba ryztingai nusiteikes pasipraso i lova, sianakt MB paneisojo uzmigde pagulde i lovyte kokiam pusvalandziui, prabudo, atsistojo ir mamam paimk, pasiguldziau salia ir parpem 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, o jei noriu nuimti naktini maitinima tai reikia absoliuciai visus naktinius maitinimus nuimti is karto ar po truputi nuimant po viena naktini maitinima?
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2009 11 25, 09:46)
Sveikos, o jei noriu nuimti naktini maitinima tai reikia absoliuciai visus naktinius maitinimus nuimti is karto ar po truputi nuimant po viena naktini maitinima?

po truputi manau bus mazesnis stresas ir jums, ir vaikui, tiesiog nusistatykit, kad va nakti duosiu du karft ir nedaugiau, paskui viena, mano draugaite taip ir nustojo maitint nakti, paliko tik rytinis pienelis kokia 6 val., nes ji jau laukiasi antro ir pastovus kabojimas maziaus ant papulio labai vargino 4u.gif o as vis dar kazkaip nesiryztu, lai pliumpia, pagyvensim pamatysim, gal kaip nors pats ilgeliau prades miegot, o gal ir ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Odna @ 2009 11 24, 13:05)
Labai prasau patarkit 4u.gif  Mano maziulei eina ketvirtas menesiukas

Tikrai leisk mažylei miegot ir pati miegok , jau kaip Deganti minėjo, juk nemiega vaikas po 12 val mirksiukas.gif , svarbiausiai matinti tada, kai vaikas nori ir kiek nori 4u.gif

QUOTE(amaliute @ 2009 11 25, 09:46)

visai nutraukdama naktinius maitinimus suteiksi vaikui daug streso, o ir pienbaris gali predėt eit iš proto, jei jau nusprendei mažint naktinius valgymus, tai daryk pamažu ir palaipsniui 4u.gif kol pasieksi norimo rezultato, o kai mažylis atsikels ir prašys pienelio gali pasiūlyt atsigert vandenuko ar arbatėlės, čia vietoj to naikinamo maitinimo, ilgainiui turėtų nebesikelt visiškai.
Atsakyti