QUOTE(ugnele_n @ 2009 08 19, 14:00)
norėjau pasiteirauti, kaip elgtis, jei kūdikis 2,5 mėn. jau kelintą parą išmiega visą naktį, t.y. nevalgo, o ryte mano krūtys sprogsta nuo pieno ir per dieną beveik neišvalgo jo vaikas, nors maitinu kas 2 - 2,5 val.
Ar žadint ir maitint, ar leisti lėliukui miegot?? Ir ar nesumažės pieno, jei naktį nemaitinčiau?
Man panašiai rytais būdavo, tai tiesiog nusitraukiu prieš eidama miegoti ir užšaldau arba į šaldytuvą kitai dienai. Bent jau man nenusitraukiant jau buvo uždegimas prasidėjęs, paskui buvo sunku toj pusėj pieną atstatyt ir taip ir liko jo kiek mažiau. O su nusitraukinėjimu tai bent jau man jokių problemų, pieno gamyba nepakito.
Papildyta:QUOTE(Isila @ 2009 08 19, 18:12)
Atrodo viskas, pavalgė, nustojo žįsti, užmigo. Perkeliu lovytėn, po 15min serenada, valgio reikalavimas ir vėl instensyvus žindimas 5-10 min.
Gal kartais gerai neatsirūgsta pavalgęs?
Mano būdavo taip užmiega, padedi į lopšį po 15 min gyvas vaikas, nes oras ramybės neduoda.
Papildyta:QUOTE(mamaRasa @ 2009 08 15, 15:36)
O kodėl bijote miegoti su vaiku? Jei dėl, kad miegant kartu galima užspausti vaiką, tai šis teiginys yra visiškai nepagrįstas. Na nebent mama būtų girta kaip lapas.
Na ne visai taip. Yra pagrindo manyti, jog miegojimas kartu didina ISDS(kūdikio staigios mirties sindromo) riziką, bent jau taip atrodo pagal statistinius duomenis. Kaip ir su migdymu ant nugaros, dėl to paties sindromo rizikos, spėjama, jog jeigu vaiko nosytė pakliūna į duobutę, jis ima kvėpuoti savo pačio iškvepiamu oru ir palaipsniui mažėjant deguonies kiekiui uždūsta. Kiek tas paaiškinimas pagrįstas galima ginčytis, bet statistika yra tokia, jog kartu miegant toje pačioje lovoje kūdikio mirties rizika yra didesnė. Dėl to ir rekomenduojama laikyti kūdikį tame pačiame kambaryje, bet ne savo lovoje.