Na nežinau, man vis tik atrodo, kad sąžinė vis tiek kada nors nubunda. vieniems ansčiau, kitiems vėliau, bet nubunda... na gal išskyrus mažas išimtis - žmones kurie nuo pat gimimo neturi jautrumo kitiems (t.y. sociopatai). Gal po dešimt metų, bet gailėsis... Vistiek, išduodamas šeimą, kurią nors kažkada mylėjai, negali jaustis kaip niekur nieko. kad ir kaip bandytum apgaut save ar forumo skaitytojus

Galų gale, jei jau tie nauji santykiai būtų tokie normalūs-neišdavikiški, kaip kad paskui bando įteikti neištikimasis, kam tuomet tie slapstymaisi? taigi tik iš baimės ir kaltės...
Juk būna, kad žmonės išsiskiria be išdavysčių - santykiai išblėsta, kuris nors ateina ir pasako: "sory, įsimylėjau kitą" - ir gražiai išsiskiria. Nes niekas nežaidžia slėpynių ir turi normalią savivertę. (Juk kai tave išduoda žmogus kuriam jausmai jau nėra patys karščiausi, kur kas labiau skaudina ne faktas, kad jis su kita, o tai, kad MANE apgavo, kad AŠ likau kaip DURNĖ nieko nežinanti ar kad gal AŠ kaip moteris NIEKO VERTA, juk jis susirado "geresnę"). Su vaiku mylintis tėvas net ir išsiskyręs norės bendrauti ir tikrai ras laiko ir būdų. O jei toks tėtis lakomas namie tik kad su vaiku bendrautų... Ir jei pats to ypatingai nenori... kaži ko vertas tas bendravimas... (taip greitai vaikui pradės trūkti tėčio net ir tėčiui esant namie, o tai dar baisiau...)
Aš iš esmės netikiu, kad įmanoma ramia sąžine "eiti į kairę".
Galų gale, jei žmogaus sąžinė negraužia, pats gyvenimas jį nubaus - anksčiau ar vėliau teks atsidurti "kitoj barikadų pusėj"