Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų pašalpos UK

QUOTE(Evi @ 2008 02 11, 14:28)
Internete raso, kad visokias pasalpas (child tax credit, working tax credit) moka tik jei WRS uzsiregistraves daugiau kaip 1 metus. O kaip, jeigu gimdysiu as po uzsiregistravimo WRS praejus 10 men,. kazin ar galiu prasyti pasalpu dar po 2 men? Is darbo neisejau, maternity leave man skaitosi, tai kaip suprantu WRS stazas nenutruksta…

Mano anytą juos gavo po biški daugiau kaip pusmečio buvimo UK ir kokių 4-5 mėnesių su WRS, kaimynai irgi panašiai, taigi, manau, kad tas įstatymas tik popieriuose, o realiai kartelė yra nuleidžiama.

QUOTE(deivydukomama @ 2008 02 11, 15:01)
tai reiskia home offis blush2.gif

Na čia buitinis pavadinimas, turbūt, būtų.. Ir office, ne offis, jei tiksliau 4u.gif

Atsakinėjant Evi ir man iškilo klausimukas.. Įstatymiškai, užsiregistravus WRS reikia metus išdirbt su juo, su ne didesne kaip mėnesio pertrauka. O vat aš galvoju, ką, jeigu užsiregistravus tuojau pastoji? Ką tada daryt? Gal kuri patyrus g.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 16 vasario 2008 - 22:52
g.gif g.gif g.gif iskilo didelis klausimas???????? Ar gali atimti sumoketus work ir child tax'us? g.gif Kazkur skaiciau, kartais jie permoka ir tada atskaiciuoja ta suma? g.gif g.gif gal kam taip nutiko? ar kas nors girdejo apie tai? Idomu suzinoti? aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laimucka13 @ 2008 02 19, 18:22)
g.gif  g.gif  g.gif iskilo didelis  klausimas???????? Ar gali atimti sumoketus work ir child tax'us? g.gif  Kazkur skaiciau, kartais jie permoka ir tada atskaiciuoja ta suma?  g.gif  g.gif gal kam taip nutiko? ar kas nors girdejo apie tai? Idomu suzinoti? aciu uz atsakyma 4u.gif

gali, jei jiems pasirodys, kad sumokejo daugiau nei priklauso, t.y., kiekvienais metais kovo pabaigoj visi gauna P60 forma, kur yra nurodyta, kiek zmogus per metus uzdirbo ir sumokejo tax, pagal tai ir yra skaiciuojama, kiek tau priklauso pasalpos.jei pajamos padidejo, gausi maziau, jei sumazejo, gausi daugiau.tik nz , ar pats turi pranesti apie pasikeitusia finansine padeti, ar jie patys naujus paskaiciavimus atsiuncia.man buvo permokeje housing benefit, tai teko grazinti doh.gif
Atsakyti
O as kiek suprantu, jei nescia nedirbai - tai Maternity allowance nepriklauso g.gif g.gif . Gal reiktu uzsiregistruot, kaip self-employed? Jei esat kuri su tuo susidurus, patarkit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laimucka13 @ 2008 02 19, 18:22)
g.gif  g.gif  g.gif iskilo didelis  klausimas???????? Ar gali atimti sumoketus work ir child tax'us? g.gif  Kazkur skaiciau, kartais jie permoka ir tada atskaiciuoja ta suma?  g.gif  g.gif gal kam taip nutiko? ar kas nors girdejo apie tai? Idomu suzinoti? aciu uz atsakyma 4u.gif

tikrai gali blush2.gif verysad.gif geriau,kad taip nenutiktu niekam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(noasta @ 2008 02 19, 19:19)
O as kiek suprantu, jei nescia nedirbai - tai Maternity allowance nepriklauso  g.gif  g.gif . Gal reiktu uzsiregistruot, kaip self-employed? Jei esat kuri su tuo susidurus, patarkit  blush2.gif

yra salygos, turi buti isdirbus bent 26 savaites is 66 iki vaiko gimimo dienos ir turi buti tavo atlyginimas bent 30 svaru per savaite smile.gif , jei patenki i sia kategorija maternity allowance gausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimucka13 @ 2008 02 19, 20:22)

Tikrai gali va man dabar visus metus atskaitineja po £40 nes pasirodo permokejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuasta @ 2008 02 19, 23:06)
Laba diena,
Tvarkantis Airijoj dėl pašalpų kokių dokumentų reikia iš LT?
-verstų gimimo liudijimų
-versto santuokos liudijimo?(ar reikia?)
-atsisakyti čia pašalpų
-iš kažkur išsiimti dokumentą, kad vaikai gyvena Lietuvoj su motina?
Ar taip supratau  g.gif . Skaičiau skaičiau ir pasimečiau  doh.gif .Ar dar kokių nors dokumentų reikia?

g.gif
Atsakyti
QUOTE(noasta @ 2008 02 19, 21:19)
O as kiek suprantu, jei nescia nedirbai - tai Maternity allowance nepriklauso  g.gif  g.gif . Gal reiktu uzsiregistruot, kaip self-employed? Jei esat kuri su tuo susidurus, patarkit  blush2.gif

As buvau prisiregistravus ir gavau maternity alowance. Jei jau esi nescia gali uzsiregistruot atbuline data tris men,jei daugiau bauda 100svaru. Kas tris men tau reikes susimoket incuranc contribusina 28 svarus ir gale metu deklaruot uzdirbtus pinigus,per metus turi uzdirbt ne maziau ~ 4500.Jei registruosies pati tai jei klaus kuom dirbi sakyk,kad namus valai,atlyginimas nepastovus mazdaug 70-100 per savaite mirksiukas.gif

QUOTE(zuasta @ 2008 02 20, 11:56)

Bent jau UK nieko tokio nereikia tik pasalpu LT turi atsisakyt ir dar nesupratau tai tavo vaikai LT ar Airijoj?
Atsakyti
QUOTE(Githa @ 2008 02 20, 01:17)
Tikrai gali va man dabar visus metus atskaitineja po £40 nes pasirodo permokejo  verysad.gif

4u.gif na jei nesupyks niekas,tai as pakomentuosiu is savo patirties. ko gero taip ur yra,kad jums atskaiciuoja permoketus pinigelius.siaip tai jie po nauju metu gi visiems pradeda siuntineti laiskus ir klausia ar nepasikeite jusu pajamos,jei jos pasikeite reikia jiems pasiskambinti ir pasakyti,kiek mazdaug siemet bus pajamu,tada jie perskaiciuoja pagal jusu nurodytas pajamas ir atsiuncia laiskely su naujais paskaiciavimais. ir jame tikrai yra parasyta kiek dar tau turi sumoketi siais metais ir kiek planuoja moketi nuo 2008 04 menesio.o paskui kiek suprantu atsius vel formikes,kad patiksilntum savo pajamas,kai jos bus deklaruotos ar kaip cia ishsireiskus. g.gif
na tikiuosi supratot ka norejau pasakyti ir bent kazkiek galejau padeti susigaudyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 02 20, 12:28)
As buvau prisiregistravus ir gavau maternity alowance. Jei jau esi nescia gali uzsiregistruot atbuline data tris men,jei daugiau bauda 100svaru. Kas tris men tau reikes susimoket incuranc contribusina 28 svarus ir gale metu  deklaruot uzdirbtus pinigus,per metus turi uzdirbt ne maziau ~ 4500.Jei registruosies pati tai jei klaus kuom dirbi sakyk,kad namus valai,atlyginimas nepastovus mazdaug 70-100 per savaite  mirksiukas.gif
Bent jau UK nieko tokio nereikia tik pasalpu LT turi atsisakyt ir dar nesupratau tai tavo vaikai LT ar Airijoj?

Dar Lietuvoj,bet ruošiamės išvažiuot. Tai noriu viską susirinkt
Atsakyti
O as va norejau pasidometi kaip atidaret vaiko vardu saskaita(turiu omeny kaip idejot ta 250svaru vaucheri?)nes as jau viska gavau ir ta ceki ir knyga kazkokia,bet kaip ir ka ten daryti info jokios neradau,arba bent jau likau nesupratus g.gif
ACIU 4u.gif
Atsakyti