Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų pašalpos UK

sveikos smile.gif

na as cia ne apie benefitus, bet vis apie ta popierizma doh.gif (nenorejau gi atskiros temos daryt blush2.gif )

gal galite pasakyti kurios esate susidurusios su vaiko gimimo liudijimo legalizavimu tai ant kurio ten lapo reikia tos apostiles? as kaip suprantu ne ant pagrindinio, o ant tokio zalio, kur adresas uzrasytas ir tevu vardai rolleyes.gif

dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 01 18, 13:46)
Galėsit tvarkytis pašalpas, jei neklystu, kone visas tas su vaikais susijusias - Child Benefit, Child Tax Credit ir Working Tax Credit.. Dar ir dėl Housing Benefit ir sumažinto Council Tax'o galėsi applyint, manau, laisvai. Dėl tėvo net nežinau kaip jie čia tą "single mother" vertina, ar kai tėvas išvis nerastas, ar kai jis neprisideda prie vaiko išlaikymo, ar kai tiesiog negyvena kartu g.gif Manau, kad kai negyvena kartu, bet bijau pameluot.. Žinok, bijau, kad neteisingai mane suprasi, tai pasakosiu pavyzdį: mano anyta dabar su nepilnamečiu vaiku gyvena UK ir skaitos kaip "single parent". Visose Benefit'ų formose įrašėm, kad ji vaiką augina viena ir niekas jokio įrodymo neprašė.. schmoll.gif Na, jos vaiko tėvas iš tiesų niekada su jais negyveno ir neprisidėjo prie vaiko išlaikymo, bet gimimo liudijime jis tėvą turi, tai mano supratimu, turėjo bent įrodymo apie alimentų gavimą/negavimą paprašyt.. Bet nieko neprašė.
Šito nežinau.. Ir taip mąsčiau ir anaip ir vistiek tiksliai nežinau. Man atrodo, jeigu UK jau esi buvus, tai gali, bet čia dar kiti faktoriai daug lemia. Pvz. kaip senai išvykai iš UK, ar dabar ten skaitais bedarbė, ar esi atostogose, ar kas.. Šiaip aš tau patarčiau atvykus nueit į Citizens Advice Bureau ir jie ten tau tiksliau pasakys, ar tu skaitais "single" ar ne. Tiesa, nepasikliauk jais aklai, pasidomėk ir kitur, nes kartais jie nussišneka. Štai mums su MB pasakė, kad negalim UK gaut net Child Benefit ir išvis esam pusiau nelegalai, nors visi popieriai buvo tvarkingi biggrin.gif
Nežinau į kokį miestą vykstat. Jei į kokį Londoną, tai gal ten kitaip, tačiau mažesniuose miestuose problemų su patekimu nėra, jei ir reikia laukti tai savaitę kitą, na mėnesį.. Patekimas gan paprastas: nueini su gimimo liudijimu, užpildai registracijos formą ir dažniausiai jau kitą dieną gali vesti vaiką šviestis wink.gif Klasę paskirs pagal amžių.

Labai aciu, moterytes, uz paaiskinimus. 4u.gif As neissiskyrus,todel maniau,kad gal jie gali reikalauti kokiu nors popieriu apie uzdarbi is Lietuvos. As isvaziavau is UK rugpjucio pabaigoj,nes dukrai i mokykla reikejo.Nezinau,kas as skaitausi - gal bedarbe,nes dirbau per agentura,paprasciaisiai pasakiau,kad isvaziuoju ir grisiu negreit. Jau 3 metus taip darau,nuvaziuoju po 9 men.ir vel dirbu.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2008 01 18, 12:28)
sveikos smile.gif

na as cia ne apie benefitus, bet vis apie ta popierizma  doh.gif  (nenorejau gi atskiros temos daryt blush2.gif )

gal galite pasakyti kurios esate susidurusios su vaiko gimimo liudijimo legalizavimu tai ant kurio ten lapo reikia tos apostiles? as kaip suprantu ne ant pagrindinio, o ant tokio zalio, kur adresas uzrasytas ir tevu vardai  rolleyes.gif

dekoju is anksto  4u.gif

apostile dedama ant to pilno gimimo liudijimo. tai a4 formato lapas, kaip diplomas toks, su jusu vardais, specialybem, adresu. o tas mazesnis popierelis (nepilnas gimimo liudijimas)niekam nenaudingas isskyrus tada, kai prasot child benefit.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Noreciau paklausti gal kuri zinote ar cia UK gali buti kokia pasalpa bedarbystes g.gif Labai ydomu,gal kuriai teko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(*elle* @ 2008 01 21, 15:24)
Sveikos mamytes 4u.gif Noreciau paklausti gal kuri zinote ar cia UK gali buti kokia pasalpa bedarbystes g.gif Labai ydomu,gal kuriai teko susidurti?

taip yra jeigu tu esi vienisa ir augini iki 2m.vaikiuka vadinasi incam suport
Atsakyti
QUOTE(*elle* @ 2008 01 21, 15:24)

taip.income support,cia turi eiti i artimiausia job centra ,pirmiausia tau duos tel,kuriuo turesi skambint ir atsakyti apie 40-50klausimu,tada tau atsius pastu tuos lapus su klausimais ir atsakymais ir apointmenta kada eiti interviu ax.gif
Atsakyti
mes jau skambinomes,teiravomes.Ir deja negausim,nes esu ne vienisa mama,esam vede. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*elle* @ 2008 01 22, 12:52)
mes jau skambinomes,teiravomes.Ir deja negausim,nes esu ne vienisa mama,esam vede. wub.gif

nu jo nes tu esi nevienisa ir negausi incam suport schmoll.gif
Atsakyti
O tai bedarbio pašalpa neegzistuoja g.gif? Kažką lyg girdėjau, kad yra tokia.. unsure.gif Ar susapnavau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 22 sausio 2008 - 17:17
QUOTE(*elle* @ 2008 01 22, 11:52)

QUOTE(deivydukomama @ 2008 01 22, 12:04)
nu jo nes tu esi nevienisa ir negausi incam suport schmoll.gif

kuo cia susije santuoka,nesantuoka ir income support??jei pajamos neatitinka nustatytu normu,gali but vedes,ar nevedes,vienisas tetis ar mama-income support turetu gauti...kiti niuansai-ar ja duos-tam reikia i tam tikras nuostatas tilpt.tem reikia eit i jobcentre,uzsirasyt vizitui ir issiaiskinsit...tik nesvaikit apie vedusius nevedusius..cia ne Lietuva..nevede turi lyygiai tiek pat teisiu,kaip ir vede..
kita kalba,jei nedirbama ir norima tos pasalpos,o esmej vyras uzdirba tiek,kad ta pasalpa nepriklauso..vuo cool.gif
Atsakyti
Va, moterys: http://www.direct.go...n...C&cre=Money wink.gif
Income Support negausit ne todėl, kad vedus, o todėl, kad jūsų (šeimos, ne jūsų vienos) pajamos yra pakankamai didelės, jog išgalėtumėt pasirūpint savim ir vaikais. Jei būtumėt vieniša (mama aar ne mama jau nėra didelio skirtumo) situacija atitinkamai kistų, nes būtumėt likusi be pagrindinių ar išvis jokių pajamų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 22 sausio 2008 - 19:20
QUOTE(Brooke @ 2008 01 22, 18:05)
O tai bedarbio pašalpa neegzistuoja g.gif? Kažką lyg girdėjau, kad yra tokia.. unsure.gif Ar susapnavau?

cia gal ta Jobseeker's Allowance? g.gif
Atsakyti