QUOTE(Mind @ 2008 01 17, 14:49)
vasaros pradzioje mes su dukra(12m)ruosiames vykti i UK gyventi,o teveli zadame palikti Lietuvoje. Ar mums yra galimybe tvarkytis pasalpas ir ko is musu reikalautu,jei tetis Lietuvoje? Ar reiketu kazkokiu popieriu parodanciu jo uzdarbi Lietuvoje? NI ir Home Office as turiu.
Galėsit tvarkytis pašalpas, jei neklystu, kone visas tas su vaikais susijusias - Child Benefit, Child Tax Credit ir Working Tax Credit.. Dar ir dėl Housing Benefit ir sumažinto Council Tax'o galėsi applyint, manau, laisvai. Dėl tėvo net nežinau kaip jie čia tą "single mother" vertina, ar kai tėvas išvis nerastas, ar kai jis neprisideda prie vaiko išlaikymo, ar kai tiesiog negyvena kartu
Manau, kad kai negyvena kartu, bet bijau pameluot.. Žinok, bijau, kad neteisingai mane suprasi, tai pasakosiu pavyzdį: mano anyta dabar su nepilnamečiu vaiku gyvena UK ir skaitos kaip "single parent". Visose Benefit'ų formose įrašėm, kad ji vaiką augina viena ir niekas jokio įrodymo neprašė..
Na, jos vaiko tėvas iš tiesų niekada su jais negyveno ir neprisidėjo prie vaiko išlaikymo, bet gimimo liudijime jis tėvą turi, tai mano supratimu, turėjo bent įrodymo apie alimentų gavimą/negavimą paprašyt.. Bet nieko neprašė.
Gal galetume mes kazka susitvarkyti is anksto?
Šito nežinau.. Ir taip mąsčiau ir anaip ir vistiek tiksliai nežinau. Man atrodo, jeigu UK jau esi buvus, tai gali, bet čia dar kiti faktoriai daug lemia. Pvz. kaip senai išvykai iš UK, ar dabar ten skaitais bedarbė, ar esi atostogose, ar kas.. Šiaip aš tau patarčiau atvykus nueit į Citizens Advice Bureau ir jie ten tau tiksliau pasakys, ar tu skaitais "single" ar ne. Tiesa, nepasikliauk jais aklai, pasidomėk ir kitur, nes kartais jie nussišneka. Štai mums su MB pasakė, kad negalim UK gaut net Child Benefit ir išvis esam pusiau nelegalai, nors visi popieriai buvo tvarkingi
Dar...nezinau,gal cia i kita tema reiketu eiti,bet labai domina,koks patekimo i mokykla kelias,ar labai sudetinga,ar ilgai reikia laukti vietos,ar gali buti,kad nuo vasaros pradzios iki rugsejo galime nepatekti i mokykla?
Nežinau į kokį miestą vykstat. Jei į kokį Londoną, tai gal ten kitaip, tačiau mažesniuose miestuose problemų su patekimu nėra, jei ir reikia laukti tai savaitę kitą, na mėnesį.. Patekimas gan paprastas: nueini su gimimo liudijimu, užpildai registracijos formą ir dažniausiai jau kitą dieną gali vesti vaiką šviestis
Klasę paskirs pagal amžių.