Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų pašalpos UK

QUOTE(Brooke @ 2008 01 11, 13:54)
Formos (atsisiunti ir atsispausdini, tada vieną dalį turi užpildyt darbdavys): http://www.workingin..._forms.html#WRS

man tai darbdavys dave forma ir uzpilde o as tik issisiunciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deivydukomama @ 2008 01 11, 15:06)
man tai darbdavys dave forma ir uzpilde o as tik issisiunciau  mirksiukas.gif

Ne visi, oi ne visi darbdaviai taip daro wink.gif Tik va jei pagauna juos, kad samdo be WR, tada jau pyksta.. Pažįstu žmonių, kuriems darbdaviai net sumoka už tą registraciją, bet tokių vienetai, manau..
Atsakyti
doh.gif
Atsakyti
Na ką.. Šiandien jau ruošiaus skambint dėl to savo Child Trust Fund čekiuko kaip gavau laišką su paaiškinimu, kad mano vaikui buvo atidaryta sąskaita, nes aš to nepadariau pati doh.gif Lyg būtų buvę kaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 01 14, 15:47)
Na ką.. Šiandien jau ruošiaus skambint dėl to savo Child Trust Fund čekiuko kaip gavau laišką su paaiškinimu, kad mano vaikui buvo atidaryta sąskaita, nes aš to nepadariau pati doh.gif Lyg būtų buvę kaip rolleyes.gif

na ir ka tau pasake del to cekiuko
Atsakyti
na kaip sekasi mamytem tvarkytis pasalpas as laukiu worcing taxsu niekas man nieko neatcako tiek ilgai jau nervina huh.gif
Atsakyti
sveikos, mamkos. gal mano klausimas siek tiek kvailas, bet tiek to, ka jau padarysi biggrin.gif taigis.. tuos visus child benefitus, tax creditus reikia susitvarkyt iki kol leliukui sueis 3men, tiesa? taigis.. cia reiskia, kad as turiu per tuos tris menesius paprasciausiai issiusti jiems ta forma, ar cia jau reikia per ta laika but grynai viska susitvarkius? na juk buna, kad jie ten tempia guma, siuntineja visokius laiskus su visokiom nesamonem, kad atseit reik to ir ano, ir taip tie trys menesiai praeina, o pasalpa galutinai nesutvarkyta.. doh.gif

p.s. tikiuos ka nors supratot biggrin.gif jei ne, tai tiek to, vis tiek kvailas klausimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidoose @ 2008 01 17, 14:29)
sveikos, mamkos. gal mano klausimas siek tiek kvailas, bet tiek to, ka jau padarysi biggrin.gif  taigis.. tuos visus child benefitus, tax creditus reikia susitvarkyt iki kol leliukui sueis 3men, tiesa? taigis.. cia reiskia, kad as turiu per tuos tris menesius paprasciausiai issiusti jiems ta forma, ar cia jau reikia per ta laika but grynai viska susitvarkius? na juk buna, kad jie ten tempia guma, siuntineja visokius laiskus su visokiom nesamonem, kad atseit reik to ir ano, ir taip tie trys menesiai praeina, o pasalpa galutinai nesutvarkyta.. doh.gif 

p.s. tikiuos ka nors supratot biggrin.gif  jei ne, tai tiek to, vis tiek kvailas klausimas biggrin.gif

Jei kalbi apie sure start grant £500, tai taip reike butinai jau but gavus atsakyma is HMRC kad jums mokes pinigelius ir kad jusu seimai priklauso higher element, nes kitaip jum tas sure start grant nepriklauso... jei gauni child tax and working tax credits, bet nera higher element tuomet sure start grant neprikauso, toi tax credit reward kai atsiunce ten buna parasyta ar jusu seimai skiremas higher element... ax.gif
Atsakyti
Na skaiciau skaiciau...net bloga pasidare,labai jau daug prirasyta,nebeturiu kantrybes,o ir kalba,rodos,sukas ne visai apie tai,ko man reiketu...
Jei ir buvo kur parasyta,gal pasikartosite,kuri nors...vasaros pradzioje mes su dukra(12m)ruosiames vykti i UK gyventi,o teveli zadame palikti Lietuvoje. Ar mums yra galimybe tvarkytis pasalpas ir ko is musu reikalautu,jei tetis Lietuvoje? Ar reiketu kazkokiu popieriu parodanciu jo uzdarbi Lietuvoje? NI ir Home Office as turiu. Gal galetume mes kazka susitvarkyti is anksto? Dar...nezinau,gal cia i kita tema reiketu eiti,bet labai domina,koks patekimo i mokykla kelias,ar labai sudetinga,ar ilgai reikia laukti vietos,ar gali buti,kad nuo vasaros pradzios iki rugsejo galime nepatekti i mokykla?
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 17, 15:49)
Na skaiciau skaiciau...net bloga pasidare,labai jau daug prirasyta,nebeturiu kantrybes,o ir kalba,rodos,sukas ne visai apie tai,ko man reiketu...
Jei ir buvo kur parasyta,gal pasikartosite,kuri nors...vasaros pradzioje mes su dukra(12m)ruosiames vykti i UK gyventi,o teveli zadame palikti Lietuvoje. Ar mums yra galimybe tvarkytis pasalpas ir ko is musu reikalautu,jei tetis Lietuvoje? Ar reiketu kazkokiu popieriu parodanciu jo uzdarbi Lietuvoje? NI ir Home Office as turiu. Gal galetume mes kazka susitvarkyti is anksto? Dar...nezinau,gal cia i kita tema reiketu eiti,bet labai domina,koks patekimo i mokykla kelias,ar labai sudetinga,ar ilgai reikia laukti vietos,ar gali buti,kad nuo vasaros pradzios iki rugsejo galime nepatekti i mokykla?

sveika tu tikriausiai neissiskyrusu nu bet gali sakyt kad gyveni viena nes tavo vyras pasiliks lietuvoje gali bandyt prasyt pasalpos ziuresi ka tau atrasys,o del mokyklu tai cia greit priima anksciau reikejo laukt menesi.du o dabar greit priima nes kiek pazystu draugiu kur greit vaikai pradejo lankyt mokyklas
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 17, 14:49)
vasaros pradzioje mes su dukra(12m)ruosiames vykti i UK gyventi,o teveli zadame palikti Lietuvoje. Ar mums yra galimybe tvarkytis pasalpas ir ko is musu reikalautu,jei tetis Lietuvoje? Ar reiketu kazkokiu popieriu parodanciu jo uzdarbi Lietuvoje? NI ir Home Office as turiu.

Galėsit tvarkytis pašalpas, jei neklystu, kone visas tas su vaikais susijusias - Child Benefit, Child Tax Credit ir Working Tax Credit.. Dar ir dėl Housing Benefit ir sumažinto Council Tax'o galėsi applyint, manau, laisvai. Dėl tėvo net nežinau kaip jie čia tą "single mother" vertina, ar kai tėvas išvis nerastas, ar kai jis neprisideda prie vaiko išlaikymo, ar kai tiesiog negyvena kartu g.gif Manau, kad kai negyvena kartu, bet bijau pameluot.. Žinok, bijau, kad neteisingai mane suprasi, tai pasakosiu pavyzdį: mano anyta dabar su nepilnamečiu vaiku gyvena UK ir skaitos kaip "single parent". Visose Benefit'ų formose įrašėm, kad ji vaiką augina viena ir niekas jokio įrodymo neprašė.. schmoll.gif Na, jos vaiko tėvas iš tiesų niekada su jais negyveno ir neprisidėjo prie vaiko išlaikymo, bet gimimo liudijime jis tėvą turi, tai mano supratimu, turėjo bent įrodymo apie alimentų gavimą/negavimą paprašyt.. Bet nieko neprašė.

Gal galetume mes kazka susitvarkyti is anksto?

Šito nežinau.. Ir taip mąsčiau ir anaip ir vistiek tiksliai nežinau. Man atrodo, jeigu UK jau esi buvus, tai gali, bet čia dar kiti faktoriai daug lemia. Pvz. kaip senai išvykai iš UK, ar dabar ten skaitais bedarbė, ar esi atostogose, ar kas.. Šiaip aš tau patarčiau atvykus nueit į Citizens Advice Bureau ir jie ten tau tiksliau pasakys, ar tu skaitais "single" ar ne. Tiesa, nepasikliauk jais aklai, pasidomėk ir kitur, nes kartais jie nussišneka. Štai mums su MB pasakė, kad negalim UK gaut net Child Benefit ir išvis esam pusiau nelegalai, nors visi popieriai buvo tvarkingi biggrin.gif

Dar...nezinau,gal cia i kita tema reiketu eiti,bet labai domina,koks patekimo i mokykla kelias,ar labai sudetinga,ar ilgai reikia laukti vietos,ar gali buti,kad nuo vasaros pradzios iki rugsejo galime nepatekti i mokykla?

Nežinau į kokį miestą vykstat. Jei į kokį Londoną, tai gal ten kitaip, tačiau mažesniuose miestuose problemų su patekimu nėra, jei ir reikia laukti tai savaitę kitą, na mėnesį.. Patekimas gan paprastas: nueini su gimimo liudijimu, užpildai registracijos formą ir dažniausiai jau kitą dieną gali vesti vaiką šviestis wink.gif Klasę paskirs pagal amžių.
Atsakyti
Sveikutes,mano situacija tokia esu self employed,gaunu child &working tax creditus, pasalpa numatyta iki siu metu 04.11 . Noreciau paklausti kaip reikia paskui vel prasitesti ta pasalpa, ar vel viska kaip pirma karta pildyti formas ar antra karta jau viskas paprasciau? Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti