Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmokas ir dirbantys tėvai

Gerai, kol viskas gerai baigiasi. Mano vieni pazistami, gyvenantys Vilniuje irgi labai didziavosi savo savarankiska pirmoke, kuri pati pareina is mokyklos.Tik viskas baigesi tuo, kad kazkas isiverze ir apvoge buta, o vaikui prireike psichologo ir ilgam. Smulkmenu nezinau, bet istorija pamokanti. As savo pirmoke visus metus veziojau, kadangi mokykla nelabai toli, tai savo pietu pertrauka aukodavau.Aisku labai vargina, tas amzinas lekimas, bet nieko nepadarysi.Kiti sprendzia sita problema samdydami ka nors, kad parvestu namo. Nors is esmes tokiu, kurie taip vargsta nera daug. Kai apsidairai, tai daug mamu nedirba, arba turi mociutes, senelius.
Atsakyti
Butus apvagia ir kai suaugę būna namie, nuo to niekas neapdraustas g.gif
Bet vaikas , jeigu gyvena šalia mokyklos, tikrai gali ir pats pareiti namo. Tą įvertinau, kai išsikraustėme, o mokyklos keisti nenorime, ir tenka dabar važinėti. O anksčiau parlėkdavo pats, ir jam smagu buvo, ir man patogu bigsmile.gif Nedaug liko laukti, kai bus penktokas, ieškosim mokyklos prie namų thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, esu naujokė. Ir susidūriau su tokia pat problemą.Vaikas eis į pirmą klasę, bet net nežinau ar visuose mokyklose pailginta grupė pradeda veikti kažkur po savaitės ar gali būti ir nuo rūgsėjo pirmos? cry.gif cry.gif
Atsakyti
Laba diena,
man ši problema buvo aktuali prieš tris metus, kai dukrą ruošėme į pirmą klasę. Šiais metais pirmokėlis mūsų mažėlis brolis. Aš darbovietėje pasinaudojau darbo kodekso lengvata mamai, turinčiai du ir daugiau vaikų iki 12 metų (papildomai viena diena per mėnesį laisva). Ją paskirščiau per mėnesį po pusvalandį, o penktadieniais visi (tikriausiai...) dirba trumpiau. Man vaikų mokykla netoli darbo, (beje taip ir rinkausi mokyklą- kuri geresnė ir kuri arčiau darbo), per penkiolika minučių pasiekiu tikslą, nors kartais kamštyje tenka ir nelabai pagal eismo taisykles pravažiuoti. Ryte palieku iki pamokų likus pusei valandos(t.y. 7.30), bet neturiu išeities, nes kaip ir visi sėdžiu kamštyje puse valandos, nors iki darbo galėčiau nuvažiuoti per 5-7 minutes be jokių "manevravimų", jei valdžios vyrai bent truputį pajudintų smegenis. Dukra iki 16.45 būna prailgintoje grupėje, suspėja aplankyti visus būrelius( 4 lanko), paruošti pamokas ir išsikrauti su vaikais. Be to mokykloje yra poilsio kambarėlis, kuriame, paruošę pamokas, gali pasižiūrėti filmukus. O grupė visada prasideda nuo antros rugsėjo savaitės. pirmą savaitę tenka pavargti. Lekiu per pietus, parvežu namo(gyvename užmiestyje) ir vėl į darbą. Žinau kelias mamytes, kurios buvo suradusios močiutes parvesti pirmokėlį namo. Mėnesį pavedžioja, o paskui pats pareina. Mūsų atveju taip neišėjo, tai kankinsiuosi kol patys galės parvažiuoti mikroautobusu. Iki mūsų namų nuo mokyklos apie 25 km. Sėkmės ieškant sprendimų!
Atsakyti
Mes ieškojom mokyklos su prailginta grupe-nedaug tokių, bet radom, grupė veikia iki 18, ten ir būreliai, ir pamokas paruošia, ir poilsio kambarys..
Dar susikoperavom su kaimynais-tai vieni parveža, tai kiti, taip ir sukamės..
Pradinėse klasėse ir toliau taip gyvensim-nesinori dar paleist po miestą klaidžiot..
Atsakyti
Mano pirmokas po poros mėnesių vedžiojimo į mokyklą pradėjo savarankiškai nueiti ir pareiti. Didžiausia problema buvo ne gatvės ir mašinos, o ta, kad užrakintų duris. Keletą kartų pasitaikė, kad rakino, bet neužrakino. Todėl, tėveliams, pirmaisiais mėnesiais patariu būti budriems ir nepalikti namie vertingų daiktų, kuriuos galima laikyti ne namie.
Atsakyti
Skaitau ir stebiuosi,kaip jūsų pirmokėliai patys pareina namo iš mokyklos g.gif Mus,tėvelius, mokyklos susirinkime iš anksto įspėjo,kad pirmokų be suaugusiųjų priežiūros namo neišleis. Manau,kat tai protinga,nes visgi vaikas tik septynmetis...

Aš žadu palikti savąją prailgintoje grupėje,kuri veikia iki 18 val.Na, o jei kartais ten dukrai būtų blogai,aukosiu pietų pertrauką ir parvešiu namo. Namie vieną vaiką ne taip baisu palikti,lyginant su tuo,kai būdama darbe galvočiau-va dabar jinai eina viena per miestą,stovi prie gatvės ir pan. unsure.gif
Atsakyti
tai va as praejau, bet daugiau nenoriu schmoll.gif pirmoje klaseje bent 3 kartus raktus pamete, teko lekti is darbo ir ileisti i namus, keisti spyna ir t.t.o tokio kaip parvesti namo darbo metu neturejau galimybes verysad.gif pati iseidavo is namu viena o ziema budavo tamsu, tai mes telefonu budavo kalbames o ji rakina duris, kai pagalvoju net dabar graudu darosi bet...ka tu lietuvoj ispesi juk niekam nerupi kad vaikai mazi, gerai kad i rugsejo 1-aja isleido biggrin.gif visi skalambina, kad telefono vaikam neduot ir t.t. bet as duodavau toki prasta, madu nesivaikom biggrin.gif o jei ne telefonas nezinau kaip buciau istverusi as ta PIRMAJA KLASE doh.gif
Atsakyti
mes iš anksto ruošėmės pirmai klasei ir suplanavom antrą vaikutį.rugsėjį vedžiodavau kasdien pati, o kai gimė mažoji- vedžiodavo tėtis.po 2 mėn. pati pirmokė jau nueidavo ir grįždavo,ir pačiai būdavo ramu.gyvenam provincijoje, iki mokyklos 5-7 min. kelio pėsčiom ir vistiek man neramu iš pradžių buvo.net neįsivaizduoju kaip reikėtų išleisti vieną septynmetį mieste..
Atsakyti
QUOTE(jolka1224 @ 2008 09 02, 00:04)
mes iš anksto ruošėmės pirmai klasei ir suplanavom antrą vaikutį.rugsėjį vedžiodavau kasdien pati, o kai gimė mažoji- vedžiodavo tėtis.po 2 mėn. pati pirmokė jau nueidavo ir grįždavo,ir pačiai būdavo ramu.gyvenam provincijoje, iki mokyklos 5-7 min. kelio pėsčiom ir vistiek man neramu iš pradžių buvo.net neįsivaizduoju kaip reikėtų išleisti vieną septynmetį mieste..

o kai vesit antraji tai irgi ruosites is anksto ir suplanuosit treciaji?
Atsakyti
Mamytes
Turiu klausima.Mano drauges suneliui pirmokeliui mokytoja uzdave tokia uzdotele.
Reikia sukurti kazak tokio grazaus pirmos klases pabaiktuvem tai yra 100d kai lieka iki mokslu pbaigos.savotiskas simtadienis.Kad tas grazus turetu simta daiktu.Pvz. medis su simta ziedu ir t.t.Cia buvo mokytojos ideja.Man fntazija tokeis klausimais neverda,o ji dar ir naujgimia turi tai labai sunku uz vaikus darbus dirbiti
Gal kas turite kokiu ideju.Busiu jums lbai dekinga
Atsakyti
QUOTE(Deima33 @ 2009 01 05, 19:44)
Mamytes
Turiu klausima.Mano drauges suneliui pirmokeliui mokytoja uzdave tokia uzdotele.
Reikia sukurti kazak tokio grazaus pirmos klases pabaiktuvem tai yra 100d kai lieka iki mokslu pbaigos.savotiskas simtadienis.Kad tas grazus turetu simta daiktu.Pvz. medis su simta ziedu ir t.t.Cia buvo mokytojos ideja.Man fntazija tokeis klausimais neverda,o ji dar ir naujgimia turi tai labai sunku uz vaikus darbus dirbiti
Gal kas turite kokiu ideju.Busiu jums lbai dekinga

tai gali būti ežiukas su 100 spygliukų, ar kokia vyšnia su 100 vyšnaitėmis. Čia tik porą pavyzdėlių šovė man staiga į galvą smile.gif .

Sėkmės kūryboje biggrin.gif
Atsakyti