Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmokas ir dirbantys tėvai

Pas mus tai prailginta grupė iki 17val. Bet tai vienintėlė išeitis mums verysad.gif
Atsakyti
Jo, ir mums. Gyvename beveik už miesto, o mokykla yra labai judriame rajone, taigi vaikas namo pats dar aiškiai neparsikrapštys. Seneliai už 180 km.

Imu atostogas/mamos dienas iki rugsėjo 7, nes prailgintos pirmą savaitę aiškiai dar nebus. Jei nebus 2 savaitės g.gif , reikės vežti į namus po mokyklos per pietų pertrauką ir palikti vieną, nors vaikas bijo pasilikti vienas kambaryj, ar prašyti vyrą, kuriam bus pats darbymetis.

Ar bandyt susikooperuot su žmonėm, kurie važinėja panašiais maršrutais... g.gif

Sekmės visom dirbančioms pirmokų mamoms! smile.gif
Atsakyti
Nereikia nė sakyti koks stresas pirmokėlių tėvams rugsėjo pradžioje. Vėliau, kai viskas susireguliuoja - kas į prailgintą grupę, kas su kaimyne namo, viskas lyg ir gerai. Bet pati pradžia įtariu bus sunki - prailginta grupė dar nedirbs, vaikai vienas kito nepažinos.

Leidžiam savo pirmokėlę šiemet į mokyklą, bet įtariu, kad nebus pradžia labai lengva. doh.gif
Atsakyti
O maniske praeitais metais i pirma klase pradejo eiti, siemet jau i antra tongue.gif Jai tada 6,5 m. buvo, tai zinokit irgi siek tiek pergyvenau, del gatviu, del namuose buvimo, ji pas mane judri mergaite, tai bijojau, kad ko neprisigalvotu, kad neprisidirbtu baiku...bet, nepatikesit, bet supratau viena, kad kol salia vaiko yra tevai jis atsakomybe uz bet koki veiksma perleidzia jiems, o kai lieka vienas, tai priisima ta atsakomybe...Zodziu jokuu problemu, visus metus vaikas kuo puikiausiai nueidavo ir pareidavo is mokyklos, kaip tik tais metais darbo labai daug buvo, toks sunkus periodas, tai vakare grisdavau tik apie 20-21 val., dukra budavo ir valgyti pasisildziusi mikrobangej ir pamokas pasidariusi, as tik gristu patikrinu pamokas, paklausiu kaip mokykloje sekesi, pasakele pries miega paseku ir viskas... doh.gif blush2.gif ir i bureli pati uzsirase, paskambino ir sako "mama, as susitariau, kad lankysiu toki ir toki bureli, reiks tik tavo paraso, kad sutinki... doh.gif ", nieko sau- galvoju, viska pati susitvarko, net i bureli uzsiraso, va taip... biggrin.gif Buvo ir tokia baika, paskambina man i darba ir sako- "mamyte, o kiek laiko reikia ta sriubyte sildyti", o as- "Kokia????", ji sako "na ta kur raudona ir su bulvem reikia valgyti" (pamirso kaip vadinasi), as- "Saltibarscius???, ju sildyti nereikia" doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , niu geras, tokio absurdo nesitikejau....o jau jiuokiausi su visais bendradarbiais puse dienos... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai va, leiskit savo vaikuciams but savarnkiskiems ir viskas bus ciki piki, pamatysit, nuo visko vistiek neapsaugosit, svarbiausia, kad turetu telefona ir galetu visada su jumis susisiekti, jei kokia nelaime ar neaiskumai iskiltu...
Atsakyti
Cia ko gero pati aktualiausia tema artejant rugsejui...
Mano panele irgi jau keliaus i 1 klase. Turim tokia pacia problema kaip ir daugelis...abu dirbam ilgiau nei veikia mokykla...Ka daryti?
Tiesiog jau nuo vasaros mokome pacia atsirakinti duris,naudotis mobiliuoju telefonu,mikrobangu krosnele...O kas belieka...? Pamokos iki 12.30,prailginta grupe su visais bureliais iki 16.30....valanda reikes buti vienai...Susitarem su kaimyne,tokia sena moteriske,kad ji pakontroliuos ,kad atsirakintu duris ir pavalgytu...Visa laime,kad nera gatviu iki mokyklos,nes kitaip tai tikriausiai is proto iseiciau...
Mano manymu pats laikas po truputi pasitiketi savo vaikais ir leisti jiems mokyits savarankiskumo... Juk ir pacios kazkaip uzaugom...smile.gif svarbiausia isaiskinti visus tykancius pavojus jei tik neklausys kas yra sakoma...Jie supratingi tie vaikai tik mes jais nepasitikim...smile.gif
Atsakyti
Visu pirma ka as grieztai prisakiau, kad po pamoku tiesiai namo, jokiu ten sutikau drauge, mociute ar dar ka...viena diena sutiko mano dukryte mano mama, mama ir sako einam pas mane pabusi, o ji sako "Ne, man mama neleidzia...", zodziu, paskambino man mama i darba ir klausia kas cia dabar, o as jai ir sakau, taip tokia tvarka po mokylos tiesiai namo, taigi man ramu, nes jau ne viena karta patikrinau, kad tikrai namo tiesiai eina, o ne pas drauges, ant supyniu ar dar kur....zodziu daugelis nesupranta kas cia per draudimai, bet cia teisiog elementariausia kontrole. Sekanti taisykle, tai i mikrobange nekisti jokiu metaliniu daiktu....dar kita iskart kai pavalgo pietus daryti pamokas...kas liecia prailginta grupe, tai as irgi ja buvau uzrasiusi, bet jis atsisake... lotuliukas.gif niu to dar nera buve, sako ne- neeisiu, jai ta mokytoja nepatiko... tongue.gif Per gatve isvis tvarkingai eina, nes dar viena taisykle eiti tik per perejas, jokiu ten greiciau ar ten kelia rumpinti, kirsti ir t.t. Zodziu viena karta uz rankos parodziau kelia kuriuo turi nueiti ir pareiti, bet dabar tai jau viska ismaisiusi yra, net savo draugem aiskina kaip joms iki namu dasigauti, kaip iki kokios parduotuves, i koki troleibusa lipti, na ir t.t. Zodziu, vaikai greitai prisiderina prie esamos situacijos, pasitikekit vaiku ir jis pats savimi pasitikes!!! Beje kaip jau minejau bus visko, va dukra man andien paskambino i darba ir sako- "mamyte ar zinai ka as padariau?", sakau- "ka?", o ji- "As tau langa virtuvej nuvaliau", siaubas galvoju, o ji tokia patenkinta, sako- "taves laukiu is darbo pargriztant..", o man vien nuo minties silpna darosi kai pagalvoju, jog ji ant palanges atviru langu stovejo...zinoma paklabejau, kad langus geriau as pati kolkas sveisiu, bet vaikai yra vaikai, visko dar bus ir per viska reiks pereiti, viska reiks isgyventi, patirtis labai svarbi kiekvienam is musu tik jos deka mes judame i prieki, tobulejame....
Atsakyti
teko patekti i keista situacija.as savo pirmoke palieku prailgintoje grupeje. dirbu pamainomis. kai dirbu popietineje, ja paima mociute,kuri gyvena netoli mokyklos. musu namai gana toli,reikia visom.transportu vaziuoti su persedimais per visa miesta.mokykla sia pasirinkome todel,kad darbas mano pakeliui,ir,zinoma del mociutes. viena popiete,atejusi pasiimti vaiko, neradau. mokytoja paaiskino,kad j uzsimane pas mociute,tad ja palydejusi per gatve.....bet mociutes ta diena neturejo buti namie.laimei ji grizo ir rado dukra kieme belaukiancia.mielos mamos,kaip jus butumete pasielge tokioje situacijoje? ar gali mokytoja praig.grupes isleisti pirmoka viena anksciau laiko[t.y.iki 17val.].? o gal jau mokykla ne darzelis tikra siu zodziu prasme. g.gif
Atsakyti
mano vaikas irgi pirmokas,ir žinai kaip išsprendžiau stresinę problemą-ogi nupirkau telefoną ir žinau kada baigė mokslus ir kur ką daro,nes namo tenka mokykliniu autobusiuku važiuot
Atsakyti
QUOTE(sonsa @ 2007 09 22, 20:31)
teko patekti i keista situacija.as savo pirmoke palieku prailgintoje grupeje. dirbu pamainomis. kai dirbu popietineje, ja paima mociute,kuri gyvena netoli mokyklos. musu namai gana toli,reikia visom.transportu vaziuoti su persedimais per visa miesta.mokykla sia pasirinkome todel,kad darbas mano pakeliui,ir,zinoma del mociutes. viena popiete,atejusi pasiimti vaiko, neradau. mokytoja paaiskino,kad j uzsimane pas mociute,tad ja palydejusi per gatve.....bet mociutes ta diena neturejo buti namie.laimei ji grizo ir rado dukra kieme belaukiancia.mielos mamos,kaip jus butumete pasielge tokioje situacijoje? ar gali mokytoja praig.grupes isleisti pirmoka viena anksciau laiko[t.y.iki 17val.].? o gal jau mokykla ne darzelis tikra siu zodziu prasme. g.gif

labukas,mano dukra jau 2kl.,bet ir dabar ir kiek žinau iki 4kl. be mūsų skambučio,ar kol ne ateis tevai,iš mokyklos ne paleis.aš manau,kad be tevų leidimo išleisti vaiką negalima!!!o jeigu ne paslaptys,kokia pas jus mokykla?
Atsakyti
Musu mokykloje tam, kad vaika isleistu namo viena (mums to reikia) reikejo rasyti prasyma... kitaip neleidzia veniems iseiti- as patarciau pakalbeti su direktore 4u.gif
Atsakyti
Vat ir as suku galva, ka man reiks su mano busima pirmoke daryti.
Mokykla kuri mums priklauso pagal gyvenamaja vieta neperarciausiai. Susisiekimas - ne pats patogiausias. Ir galiausiai as pati dirbu uz 100 km nuo namu. Nei i mokykla islideti, nei is mokyklos pasiimti, jei kartais nebutu prailgintos grupes.
Atsakyti
Mamytes,jei del ilgu darbo valandu nepavyksta vaiku paimti is mokyklos - bandykite ieskoti kuo arciau namu, kad mazylis pats pareiti galetu. Pirmu laiku bus baisu, bet greit priprasite - juk yra telefonai, galima sukontroliuoti ar vaikui viskas gerai. Be to vaikas mokosi savarankiskumo mirksiukas.gif
Atsakyti