Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmokas ir dirbantys tėvai

Iva, saunuole taviske clap.gif

Pazistu viena moteriske, kuri parvedineja vaikus is darzelio, nes tevai ilgai dirba, tai jai moka 3lt uz valanda, nes ji dar po to buna su mazaisiais ir kartais savaigaliais t.p. priziuri. Manau tai nebloga iseitis tiems, kuriu seneliai toli.
Atsakyti
nu super mergaite tavo Iveta!

maniskei irgi 6 metai, bet neisivaizduoju kaip reiktu ja palikti kokiai valandai... imtu bliauti dar man neisejus pro duris

nors jeigu zino, kad 'labai trumpam', pvz. i rusi, siuksles isnesti, iki kioskelio nueiti - pabuna be problemu... reiktu kazkaip papratinti iki mokyklos ?
Atsakyti
aciu aciu biggrin.gif bet itariu visi vaikai, na gal dauguma ju taip galetu, jeigu po biski pratinti ir t.t. ir dar kol ji viena namie tai kazkokia lyg vyresne jauciasi ir elgiasi atitinkamai, na gal seimininke save isivaizduoja, o kai kas nors namie tai kaip kudikis kartais. Zodziu daugiau vaikais pasitiketi reikia tikriausiai.

Mirtishe o tu nebandei kai iseini paaiskinti kur eini, kur ir kiek busi ir ka jai daryti reikes kol taves nebus? pas mus tai taip pradzioje buvo, paguldau ir iseinu kur reikia ir paaikinu:" jeigu pabusi ir manes nebus as busiu darbe/parduotuveje ir t.t. tu apsirenk, pazaisk as busiu veliausiai 6 val pvz." po kiek laiko pokalbis jau budavo toks. As :" jeigu pabusi ir manes nebus..." ji :"zinau zinau busi darbe man apsirengti ir pazaisti" tongue.gif
Atsakyti
maniškė neturėjo 5 kai palikdavau vieną trumpam (iki parduotuvės nulėkt). Bet buvo toks atvejis kai buvo palikta pusę dienos, nes man reikėjo egzaminą laikyti o tėtis dirbo. Iš vakaro susitarėm kad ji pabus viena, atsikels apsirengs ir galės žiūrėti tv, žaisti, valgyti palikau ant stalo ten kažko pagraužti.Turim nešiojamą telefoną, tai jai buvo užkoduota tėčio mob. numeris ir parodyta kas spausti jaigu norės paskambinti. Aišku tėtis dažnai skambino ir buvo viskas OK.
Atsakyti
as Emi jau dabar po truputi viena palieku, kad priprastu. Na dabar tai dar lengva - uztenka ijungti multikus ir gali buti rami,kad vaikas nuo kompo nepasitrauks. Taip ir zadu daryti - is pradziu kompas, o veliau mokinsiu, kad pats uzsiimtu ir be kompo kuo nors.
Atsakyti
As galiu jums pasakyti, kad jusu labai ramus vaikai. Kaip as savo bachuriuka palikciau, net neisivaizduoju. Jam 4 su trupuciu, bet kol as kitam kambary siurbiu kilima, jis sugeba su ugnele mano zieminius batus apdegint.... Nera vietos, kur jis nepasiektu ar nesugebetu uzlipti (dar vasara, kol nebuvo 4 metu, isikore i medi, o nemokedamas islipti taip sliauze kamiena apsikabines, kad pilvas visas kruvinas liko......) Ir kas is to, kad as jam pasakau: nelist prie ugnies!/degtuku!/elektriniu prietaisu!/rasalo!/batu tepalo!/peilio! ir t.t. Kas is to.... As negaliu normaliai pietu namie pasigaminti, nes turiu lakstyti ir ziureti, ar nekarpo su zirklemis kokiu nors rubu...
Mane apima panika, kai galvoju, kad reiks ji i mokykla isleist. pa-ni-ka. Na, leisiu tik 7 m., tai dar siek tiek laiko yra. Bet kad jis griztu tiesiai namo neapsukes viso kvartalo, tai butu utopija. Prazils motinele be laiko... dry.gif doh.gif
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif pavarei, cia mano tai rami? MANO? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

ne, ji toli grazu ne tokia wink.gif Mamene, taviskis paaugs truputi irgi puse velnio pasidarys
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 01 19, 13:35)
QUOTE (Lisa @ 2004 01 19, 22:28)
Todėl labai idomu būtų sužinoti, kiek mokama moteriškei, kuri parveda vaikučius iš mokyklos ir su jais pabūna iki tėvai grįš iš darbo. Taip pat įsisvaizduoju, kad ta pati moteriškė turėtų pabūti ir su vaiku, jei jis susirgtų, nes biuletenio negaliu imt. Taigi ir man krūva klausimų........

manau, kad apie 3lt. už valandą ir norinčių turėtų atsirasti wink.gif , gal laiptinėj net rasi kokią

blink.gif 3lt uz valanda, kad paziuretu dideli vaika? biggrin.gif biggrin.gif
Izvolte. Labai jau cia gerai.

Lisa, paprastesnis sprendimas - susirasti koki vaiko bendraklasi su panasia problema, ir juos abu perduoti tos aukles prieziurai, mokant po 200lt, kas sudaro 400lt per menesi uz tai, kad vaikai sau puse dienos (pamokos paprastai baigiasi 11-12 val) ramiai draugiskai zais, ruosh pamokas, pietaus ir net pavakarieniaus.

O jau ligu atveju galima ieskoti ir uz 3 lt/val. ...
Atsakyti
QUOTE (exKara @ 2004 01 29, 02:15)
3lt uz valanda, kad paziuretu dideli vaika? biggrin.gif biggrin.gif
Izvolte. Labai jau cia gerai.

Nu aš irgi galvoju, kad 3 lt/val. yra slishkom. LEliukus užtiek žiūri, bet juk vaikui 7 metai, su juo reiktų tik namie pasedėti ir užmest akį, kad šunybių neprikrėstų, tik tiek. Manau, kad tiek perdaug būtų. Aš dabar moku auklei 500 lt/mėn, o dirba 10val per diena, tai išeina po 2,5 lt/val.
Atsakyti
artėja atostogos mokyklinukams kovo 1-5 ir balandžio 5-16d., o dar visa vasara prieš akis, galvojau nusišausiu blink.gif , senelių nėr, auklei daug mokėt unsure.gif g.gif , pas vyrą naujas darbas, negali imt atostogų, o aš irgi neseniai ėmiau dėl sesijos, dar reikės rudenį tam reikalui, o dar jei kas nenumatyto, o kas mėnesį gi neimsi atostogų mad.gif , tai išsprendžiau taip, paprašiau darželio vedėjos, kad priimtų maniškę į seną grupę, na, labai jau laužėsi ji, buvo nustebusi, bet susitarėm rolleyes.gif , balandį pati paimsiu atostogas, užkniso tas darbas, bus daugiau laiko pasimokyt ir patinginiaut rolleyes.gif , birželį vėl savaitę paimsiu, tada jau ir vyras galės savaitę ar kiek paimt, buvusysis rolleyes.gif biggrin.gif , o liepą , rugpjūtį vėl leis maniškę į darželį clap.gif
Atsakyti
Mano taip pat si rudeni pradejo eiti,buvo baisu pagalvoti kaip bus.Planavau pastoti ir pasigimdyti,tad butu nebuve problemos,bet taip neisejo.
O dabar eina jis i mokykla ir vienas grysta thumbup.gif (nors kartais taip ilgai eina,kol visko neapziuri,neisnagrineja),nors netolimas kelias.O prailginta grupe pas mus mokykloje tik iki 4 valandu,o paskui kur nori dek,taip liaudiskai pasakius.
O bel bureliu tai per daug negali jo apkrauti,jis lanko toje pacioje mokykloje tik esamus burelius,o i kitus saua kai paugsi ir proto igausi tai galesi lankyti.
Atsakyti
QUOTE(nesta-g @ 2004 02 20, 12:29)
Mano taip pat si rudeni pradejo eiti,buvo baisu pagalvoti kaip bus.Planavau pastoti ir pasigimdyti,tad butu nebuve problemos,bet taip neisejo.
O dabar eina jis i mokykla ir vienas grysta thumbup.gif (nors kartais taip ilgai eina,kol visko neapziuri,neisnagrineja),nors netolimas kelias.O prailginta grupe pas mus mokykloje tik iki 4 valandu,o paskui kur nori dek,taip liaudiskai pasakius.
O bel bureliu tai per daug negali jo apkrauti,jis lanko toje pacioje mokykloje tik esamus burelius,o i kitus saua kai paugsi ir proto igausi tai galesi lankyti.

na nieko sau, kur iki 16.00...kur iki 18.00......kur kaip? doh.gif
Atsakyti