Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(lailalalaila @ 2009 02 02, 16:32)
As norejau paklaust kokius siulus naudojat megzt su mezgimo masinom?  g.gif Tokiu kaip ir virbalais ar specialus kokie yra,na pvz. tutom susukti?Noriu ir as pradet megzt.

na mano patirtis labai skurdi dar, bet as prisipirkau skirtingu mezgimo siulu (ir "babinom" ir siaip ) ir isbandinejau visaip. tai is visu nusipirktu su pora man nesigauna visiskai, o su kitais tai visai normaliai.visi siulai skrti megzti su virbalais nr 2-3,5.
siuo metu mezgu liemene is merino soft vilnos. super mezgasi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(zvirble @ 2009 02 02, 16:21)
merginos!!! clap.gif  ismokau ir as su senute NEVA pagaliau megzti, nu tokia esu patenkinta, pati ir pazastis su vaseliu isemiau blush2.gif , nu zodziu, mezgimo masina-nerealus dalykas bigsmile.gif vakar per valanda nusimezgiau megztuko prieki  thumbup.gif  kai pirmaji mezgini nusimegziu-butinai pasirodysiu 4u.gif

kaip fainai bigsmile.gif bent jau as nekantriai lauksiu, kol pabaigsi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 02 vasario 2009 - 17:09
O kaip pazastis su vaseliu isimt? Gal kas paaiskins ax.gif
As labai daug skaiciau instrukciju,kaip nuimt akis,nu bet niekaip man nedaeina doh.gif .Prideti tai ismokau,o nuimt niekaip. Isigudrinau iki pazastu numegzt,o po to viska nuimu ir pabaigineju virbalais, tipo kitokiu rastu ir t.t. kad tik savo nemoksiskuma uzmaskuot.
Atsakyti
Na jei jau taip sudėtinga ir iš instrukcijų niekaip niekaip, tai galima gi tiesiog akis nuo adatų nuimti, ant žiogelio suverti ir toliau megzti. O jau kai užbiagsi medzti visą dalį ir nuo adatų nuimsi, tai "uždarysi" kaip ir visas kitas "uždarai", kurios nuo adatų nusiima mirksiukas.gif
Žiogelio pvz:
user posted image
Atsakyti
Sveikos mezgėjėlės, skaitinėju jau kurį laiką šį forumą ir žaviuosi mezginiais. Nusprendžiau ir aš prisijungti prie jūsų, mat sumąsčiau išsitraukt mamos mašinytę iš rūsio. Turim tokią senieną, STUDIO vadinasi, kažkada mezgaliojom biskį. Dabar iš naujo bandau isikirst ką įmanoma su ja nuregzt. Viena supratau, kad trūksta ažūro karietos, o kaip suprantu tie visi fantastiški kiauraraščiai būtent su ta karieta ir mezgami??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliux @ 2009 02 02, 20:12)
Sveikos mezgėjėlės, skaitinėju jau kurį laiką šį forumą ir žaviuosi mezginiais. Nusprendžiau ir aš prisijungti prie jūsų, mat sumąsčiau išsitraukt mamos mašinytę iš rūsio. Turim tokią senieną, STUDIO vadinasi, kažkada mezgaliojom biskį. Dabar iš naujo bandau isikirst ką įmanoma su ja nuregzt. Viena supratau, kad trūksta ažūro karietos, o kaip suprantu tie visi fantastiški kiauraraščiai būtent su ta karieta ir mezgami??? g.gif

Nebūtinai. Dar galima ir rankytėmis kilnoti akis biggrin.gif
Atsakyti
o tai mezgant su ažūro karieta reikia perfokortų ar kaip tada ji tuos raštus išmezga? Aš čia kaip iš mėnulio iškritus, bet instrukcijose kažkaip praktinės informacijos nelabai yra. Pagal instrukciją prie šitos mašinos lyg ir turėjo būti ta karieta ir perfokortos, raštų pavyzdžiai yra nufotkinti, bet kadangi mašina ne pirmos jaunystės pas mus atsirado, tai nieko ir nėra...
Atsakyti
QUOTE(lailalalaila @ 2009 02 02, 16:32)
As norejau paklaust kokius siulus naudojat megzt su mezgimo masinom?  g.gif Tokiu kaip ir virbalais ar specialus kokie yra,na pvz. tutom susukti?Noriu ir as pradet megzt.

Nu kad turbūt bile kokie tinka, svarbu, kad nesunkiai vyniotųsi ir kad ne per stori būtų. Aš asmeniškai paskutinį kartą pirkausi Ditekse, Vilniuje Merinos vilną su akrilu. Fantastiškai atrodo, o megztiniui dideliam siūlai kainavo apie 30 litų tik thumbup.gif Pas juos siūlai babinose, bet sie persuka į atskirą babiną tiek, kiek nori pirkti - jei turi savo špūlę, tai nieko nekainuoja, o jai iš jų imi - tai litas smile.gif
Turi jie ten daug ko, dabar daugiausia pasirinkimo vilnos, pusvilnes, mocheros, merinosu..Vasara esu vestuvinei sukniai pirkusi italiska viskozę, liureksą...

QUOTE(norwa @ 2009 02 02, 17:53)
Mokytis anglu kalbos  blink.gif  neeeee jau metai ne tie,snekama kalba biski ikandu o ten instrukcijoj  doh.gif  Na esu ziopla jus tik nesijuokit kad as taip klausineju,ten reikia kazkokiu ploksteliu  kad galetum rastus megzt,gal intike reik ieskot nusipirkt?Su virbalais mezgu viska nu cia tai nzn kaip ismoksiu  g.gif

Tai yra vadinamos perfokortos. Klausyk, o tu nenori pasiieškoti žmogaus,kuris tave bent pagrindų pamokytų? nes lietuviškas instrukcijas kotais abejoju, kad rasi verysad.gif
Atsakyti
as mezgu su paprastais siulais, ne su specialiais, tik labai nervina kamuoliukas besiridenantis po visa kambari, reikia kazka sugalvoti, kad jis taip nesimakaluotu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2009 02 03, 14:17)
as mezgu su paprastais siulais, ne su specialiais, tik labai nervina kamuoliukas besiridenantis po visa kambari, reikia kazka sugalvoti, kad jis taip nesimakaluotu g.gif

Blogai, kai kamuoliukai visur makaluojasi. Gaunasi netolygus siūlo įtempimas ir matosi nevienodos akys. Reikėtų įsigyti tokius specialiai siūlams sukti skirtus sukeklius (ar kaip juos pavadinti). Arba vynioti siūlų kamuoliukus ant tūtelės, kad vėliau ją išėmus galėtumet imti siūlą iš kamuoliuko vidaus.
Jei šitos priemonės neprieinamos, tiesiog reikia labai prižiūrėti įtempima, kad visad vienodas būtų.
Atsakyti
QUOTE(_Smilga_ @ 2009 02 02, 19:47)
Na jei jau taip sudėtinga ir iš instrukcijų niekaip niekaip, tai galima gi tiesiog akis nuo adatų nuimti, ant žiogelio suverti ir toliau megzti. O jau kai užbiagsi medzti visą dalį ir nuo adatų nuimsi, tai "uždarysi" kaip ir visas kitas "uždarai", kurios nuo adatų nusiima  mirksiukas.gif
Žiogelio pvz:
user posted image

Aciu
O tai is karto reikia nuimti tiek akiu,kokio gylio pazastis bus ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2009 02 03, 13:17)

Dėk kamuoliukus į emaliuotą puodą ar aukštais kraštais dubenį,( tik sunkesnį) ir jie nepabėgs mirksiukas.gif Taip mane mokino kažkada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2009 02 03, 18:56)
Dėk kamuoliukus į emaliuotą puodą ar aukštais kraštais dubenį,( tik sunkesnį)  ir jie nepabėgs mirksiukas.gif Taip mane mokino kažkada  ax.gif

Nu aš tai dedu į stiklinę vazą gėlėms tokią plačią. Irgi nepabėga, bet vistiek siūlas trūkčioja ir kai mezgi lygiu mezgimu matosi, kad kai kurios akys didesnės, kai kurios mažesnės.
Atsakyti