Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(jul-ija @ 2008 11 17, 09:48)
Sveikos, na va truputį išsiaiškinau kaip reikia megzti su mezgimo mašina thumbup.gif
Patarkit prašau kokį pirmą gaminį nusimegzti, kad pradžiai nebūtų perdaug sudėtinga? blush2.gif

O ką čia patarinėti - nuspręsk, ko tau reikia ir pirmyn. O kai prireiks patarimų - klausk, visos padėsim. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu biški baisu pradėti daryti tai, ko niekada nedariau, bet pamėginsiu 4u.gif
tikiuosi labai daug klausimų nekils ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos mezgėjėlės! Senai nerašiau šioj temoj, bet netikėtai užtikau štai tokį raštą http://club.osinka.ru/files/3_215.jpg , bet nelabai suprantu kaip jį išmegzti. gal kuri bandėte? Čia aprašymas rusų kalba:
Каретка с правой стороны, делаем разбор игл 3 в переднем нерабочем положении 7 игл в заднем нерабочем положении, 3 в ПНП и 7 в ЗНП и так далее по всей ширине фантуры. Петлеуловителем косичкой набираем петли, где иглы стоят в заднем нерабочем положении я провязываю 5 воздушных петель.
Правые 3 иглы ставим в рабочее положении и провязываем на них 6 рядов, обвивая иглу, стоящую в ПНП с левой стороны(как при вязании пяток и мысков), потом ставим следующую группу из 3 игл, стоящих слева и провязываем ряд с права на лево , обвивая крайнюю иглу с лева следующей группы 3 игл, с права группу из 3 игл выдвигаем в ПНП провязываем с лева на право, обвивая крайнюю иглу с права, и так, обвивая иглы , вяжем ещё 4 ряда. И так далее, до последней группы из 3 игл, на них мы провязываем 13 рядов и идем теперь с лева направо, также обвивая по порядку по очереди все группы игл.

Gal kuri galėtų žmoniška kalba paaiškinti kaip megzti. man labiausiai neaišku apie apsukimą apie adatą.
Laukiu atsiliepimų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusiukas: 20 lapkričio 2008 - 08:11
QUOTE(Dusiukas @ 2008 11 20, 09:07)

Gal kuri galėtų žmoniška kalba paaiškinti kaip megzti. man labiausiai neaišku apie apsukimą apie adatą.
Laukiu atsiliepimų. 4u.gif

Dusiuk, sveikute 4u.gif
Del apsukimo aplink adatą, tai manau čia tas atvejis, kai mezgant dirba tik dalis adatų, o kitos išstumtos į priekį. Tai tuomet kad nesigautų skylė pramezgus eilę siūlas užkabinamas už pirmos į priekį išstumtos adatos.
Bet raštelį suradai tai pasaka wub.gif Būtinai reiks pabandyt išmegzt.
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 11 20, 09:16)
Dusiuk, sveikute  4u.gif
Del apsukimo aplink adatą, tai manau čia tas atvejis, kai mezgant dirba tik dalis adatų, o kitos išstumtos į priekį. Tai tuomet kad nesigautų skylė pramezgus eilę siūlas užkabinamas už pirmos į priekį išstumtos adatos.
Bet raštelį suradai tai pasaka  wub.gif Būtinai reiks pabandyt išmegzt.

Sveika Lauruže! 4u.gif Smagu, kad patiko raštelis. Atrodo paprastas, bet kuo aš toliau gilinuos, tuo jis man sudėtingesnis atrodo.
Štai čia rodo kaip atrodo ant mašinos
http://club.osinka.r...8243?&start=930
Gal kas nors jums išaiškės ir tuo pačiu man paaiškinsite blush2.gif
Atsakyti
Dusiuk, koks raštelis wub.gif Nesanei mačiau taip numedztą šalį, tai pardavėjas aiškino, kad ten kažkokiu kabliu megzta, bet taip ir įtariau, kad nežino ką šneka.

QUOTE(Lauružė @ 2008 11 20, 08:16)
Tai tuomet kad nesigautų skylė pramezgus eilę siūlas užkabinamas už pirmos į priekį išstumtos adatos.

Lauruže, gal galėtum įpatingai bukiems dar kartą paaiškinti šitą sakinį. Nelabai aš suprantu, kažkaip nesusidūriau su tokia atveju. Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(_Smilga_ @ 2008 11 20, 11:37)
Lauruže, gal galėtum įpatingai bukiems dar kartą paaiškinti šitą sakinį. Nelabai aš suprantu, kažkaip nesusidūriau su tokia atveju. Ačiū iš anksto.

Sunku bus paaiškinti. Pabandyk pati. Tiesiog lygiuoju mezgimu pamegzk kiek. Tuomet išstumk pusę adatų i priekinę nedarbinę padėtį ir pamegzk keletą eilučių ant likusiu adatų. Pamatysi kaip mezgasi.
O pabandyk megzt, ir kai karieta užvažiuoja ant nedirbančių adatų siūlą užkabink iš apačios aplink paskutinę išstumtą į priekį adatą - vėl kitaip.
Arba pamegzk kaip kojinės kulniuką. Jei neužkabinsi siūlo už paskutinės nedirbančios adatos - susidūrimo vietoje gausis skylutė.
Atsakyti
Su į priekį išstumtom adatom tai aš mezgiau. Ir šiuo metu mezgu tokį šalį (kai numegsiu parodysiu) labai panašiai kaip čia
user posted image

Bet čia man kažkaip nedašuto. Aš taip supratau tavo paaiškinimą: kai būna išstumtos adatos į priekį, tai jų nemezga, tik per jas su karieta pervažiuoja iš pvz dešinės į kairę, paskiu kai grįžti iš kairės į dešinę, tai siūlą reika užkabinti už pirmosios išlindusios adatos ir ant ištrauktų adatų susidaro tikia kaip kilpa. Ar taip supratau?

Nepyk, tupa aš. blush2.gif O kojinių niekada nemezgiau su mašina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smilga_: 20 lapkričio 2008 - 11:46
QUOTE(_Smilga_ @ 2008 11 20, 12:33)
Bet čia man kažkaip nedašuto. Aš taip supratau tavo paaiškinimą: kai būna išstumtos adatos į priekį, tai jų nemezga, tik per jas su karieta pervažiuoja iš pvz dešinės į kairę, paskiu kai grįžti iš kairės į dešinę, tai siūlą reika užkabinti už pirmosios išlindusios adatos ir ant ištrauktų adatų susidaro tikia kaip kilpa. Ar taip supratau?

Nepyk, tupa aš.  blush2.gif  O kojinių niekada nemezgiau su mašina.

Nu ir kam čia save taip blogai vadini? tongue.gif Ir jokios kilpos nesidaro mirksiukas.gif

||||````
Tarkim čia yra adatos. Tos, kur ilgi brūkšniukai - tai išstumtos į priekį. O tos, kur trumpi brūkšniukai - tai dirbančios adatos.
Mūsų karieta važiuoja iš dešinės į kairę.
Mezga tik trumpi brūkšniukai.
Karieta užvažiuoja ant ilgųjų brūkšniukų.
Tada imam siūlą ir jį prakišam iš apačios tarp dviejų kraštinių nedirbančių adatų dešinėje pusėje (tų, kur arčiausiai trumpųjų brūkšniukų).
Ir tada jau karieta važiuoja atgal į dešinę.
Gaunasi, kad siūlas kaip ir apkabino arčiausiai trumpųjų brūkšniukų esančią nedirbančią adatą.

Kaip dabar? Ar aiškiau?

Dar pažiūrėjau toj skanuotoj Nevos instrukcijoj, kur esu idėjus, 20 ps. 28 paveikslėlyje yra parodyta kaip turi eiti siūlas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 20 lapkričio 2008 - 13:03
Ačiū, atrodo aišku, reikės pabandyt, kai baigsiu šalį megzt biggrin.gif
aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti kur galima Vilniuje nusipirkti Maxi mezgimo maluna?
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 11 20, 14:00)
Dar pažiūrėjau toj skanuotoj Nevos instrukcijoj, kur esu idėjus, 20 ps. 28 paveikslėlyje yra parodyta kaip turi eiti siūlas.

Lauruže, ar galėtumėt tą nevos instrukcijos paveiksliuką imesti, nes tos skanuotos instrukcijos negaliu parsisiūsti. blush2.gif
Ot jaučiasi, kad senai mašimą rankose čiupinėjau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusiukas: 20 lapkričio 2008 - 15:50