Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

ELITE1, yra nemažai mezgančių, gal tu pasižiūrėk Skelbimų lentoje, Rankdarbiuose 4u.gif

O mezgėjoms atnešu atskanuotą Neva3 naudojimo instukciją, deja, bet irgi rusų kalba.
NEVA3 instrukcija
Atsakyti
Niekaip nesusikalbu su savo naująja Brother 830. verysad.gif
Vis karts nuo karto bandau pamegzti su ažurine karieta, bet vis nesėkmingai. Man toks jausmas, kad ji tik adatas laužo. Ir vieną dieną tikrai jas sulaužys.
Be to, siūlai vis kabinasi už tų ragelių, kur tarp adatų. verysad.gif Žodžiu, galvoju atsiprašyt savo senutės Nevos. Paskutinė viltis - surasti mokytoja.

Mergaitės vilnietės, gal kuri sutiktų pamokyt kaip su ažūrine karieta dirbt? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 12 lapkričio 2008 - 07:29
QUOTE(Lauružė @ 2008 11 12, 08:28)
Niekaip nesusikalbu su savo naująja Brother 830.  verysad.gif
Vis karts nuo karto bandau pamegzti su ažurine karieta, bet vis nesėkmingai. Man toks jausmas, kad ji tik adatas laužo. Ir vieną dieną tikrai jas sulaužys.
Be to, siūlai vis kabinasi už tų ragelių, kur tarp adatų.  verysad.gif Žodžiu, galvoju atsiprašyt savo senutės Nevos. Paskutinė viltis - surasti mokytoja.

Mergaitės vilnietės, gal kuri sutiktų pamokyt kaip su ažūrine karieta dirbt?  blush2.gif

Na bandyk tikrinti, ar viskas gerai veikia: ar tinkama perfokorta? Ar nesusigulėjo porolonas? Nes ažūrinei ypatingai gero reikia, kitaip laužo adatas... Dar - ar pakankamai svarelių užkabini? Šeip kiek adatų tau išneša į priekį? Patikrink, ar nėra taip, kad kelios iš eilės pasislenka - tuomet tikrai perfokorta netinkama...Kadangi sakai, kad siūlai vis kabinasi, tai problema gali būti tiek minėtas porolonas, tiek svoriai: ar naudoji tuos "dantukus" ar šukas, kaip čia juos pavadinti, uždėdama akis? Kiek svorio kabini? Gal bandai megzti ažūrą su pūkuotais siūlais? Jei taip - pamiršk, š... gaunas su tokiais...
O dėl mokymo - paskambink mezgėjai Daliai, čia jos telefoniukas kažkur tikrai buvo, o jei nerasi - parašyk, atsinešiu ryt iš namų mirksiukas.gif
Atsakyti
Merisier,
ačiū, kad taip greit atsiliepei į pagalbos šauksmą 4u.gif
Su svareliais viskas ok, ne dėl jų ta problema. Man būna, kad karieta užkabina siūlą už toliau nuo mezginio krašto esančio ragelio. Ir ne vien moherinį siūlą kabina. Ir su kitais taip būdavo. Gaunasi tokia kaip kilpa mezginio krašte.
Porolonas irgi pakeistas.
Prie mašinos nebuvo ažūro perfokortų, tai dariausi pati. Turiu specialių ruošinių (tokių su skylutėm), punčerį. Tai iš interneto pasiėmus patį paprasčiausią ažūro raštelį pasigaminu pati.
Nu bandysiu ieškoti Dalios koordinačių... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 11 12, 08:59)
Merisier,
ačiū, kad taip greit atsiliepei į pagalbos šauksmą  4u.gif
Su svareliais viskas ok, ne dėl jų ta problema. Man būna, kad karieta užkabina siūlą už toliau nuo mezginio krašto esančio ragelio. Ir ne vien moherinį siūlą kabina. Ir su kitais taip būdavo. Gaunasi tokia kaip kilpa mezginio krašte.
Porolonas irgi pakeistas.
Prie mašinos nebuvo ažūro perfokortų, tai dariausi pati. Turiu specialių ruošinių (tokių su skylutėm), punčerį. Tai iš interneto pasiėmus patį paprasčiausią ažūro raštelį pasigaminu pati.
Nu bandysiu ieškoti Dalios koordinačių...  ax.gif

Nėr už ką, bile padėtų 4u.gif
A, dėl kilpos ir aš bedų turiu nuolat doh.gif Bandyk megzdama prilaikyti siūlą iš viršaus, ta prasme bėda yra tame, kad kažkodėl dažnai, ypač mezgant su plonesniais siūlais, tas siūlų įtempiklis nesugeba taip gerai siūlo atgal įtempti. Gal pabandyk padidinti viršutinį įtempimą? Man kartais padeda...
O dėl adatų - pažiūrėk vis dėlto jų prispaudimą - tiesiog patikrink, ar bent kiek spyruokliuoja adata, ją paspaudus. Jei taip - bandyk keist poroloną 4u.gif

Sekmės ir pranešk,kaip sekasi 4u.gif
Atsakyti
Adatas patikrinsiu, bet tos mezgėjos koordinačių taip ir neradau, nors visą temą perverčiau.
Merisier, jei rastum jos telefoniuka, bučiau dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 11 12, 10:30)
Adatas patikrinsiu, bet tos mezgėjos koordinačių taip ir neradau, nors visą temą perverčiau.
Merisier, jei rastum jos telefoniuka, bučiau dėkinga.  4u.gif

Oki, paieškosiu namie, turiu užsirašius tikrai 4u.gif
Atsakyti
Na štai ir susitariau su Dalia, kitą savaitę susitiksim ir ji man pademonstruos kaip veikia ažūrinė karieta. Ačiū, mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Bijau, kad gausiu nuo jūsų barti už tai, kad neatidžiai skaitau blush2.gif bet tikrai skaičiau visas tris temas ax.gif
tai va pas mane labai senutė Neva 5, aš visiškai nemoku su ja megzti doh.gif turiu rusišką instrukciją, bet nesuprantu kaip pradėti patį mezgimą verysad.gif
įpatingai neaiškus šitas sakinys Нить, идущую к каретке, заправить под первый от крайней иглы крючок
manau jei jai pradžią išmokčiau padaryti teisingai tai gal koks ir pavyktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2008 11 13, 10:55)
Laba diena 4u.gif
Bijau, kad gausiu nuo jūsų barti už tai, kad neatidžiai skaitau  blush2.gif  bet tikrai skaičiau visas tris temas ax.gif
tai va pas mane labai senutė Neva 5, aš visiškai nemoku su ja megzti doh.gif  turiu rusišką instrukciją, bet nesuprantu kaip pradėti patį mezgimą  verysad.gif
įpatingai neaiškus šitas sakinys Нить, идущую к каретке, заправить под первый от крайней иглы крючок
manau jei jai pradžią išmokčiau padaryti teisingai tai gal koks ir pavyktų blush2.gif

Nu ir išknisai sakinį lotuliukas.gif Siūlau atsisiųsti šitame lape pirmame poste įdėtą instrukciją. Ten paveiksliukas yra kur reikia pritvirtinti siūlo galą. mirksiukas.gif Yra tokie spaustukai po adatomis, tai uzkisti galima siūlą, kad nesipainiotų 4u.gif
Atsakyti
o labai ačiū dabar biški aiškiau 4u.gif nors vistiek nelabai kas aišku, bet kai gryšiu iš darbo tai eisiu žiūrėti kur ten kas smile.gif
Atsakyti
Sveikos, na va truputį išsiaiškinau kaip reikia megzti su mezgimo mašina thumbup.gif
Patarkit prašau kokį pirmą gaminį nusimegzti, kad pradžiai nebūtų perdaug sudėtinga? blush2.gif
Atsakyti