Lauruže, šalis labai gražus. Toks lengvas lengvas, kaip pienės pūkas, atrodo.
Norėjau paklausti: kai numezgu stačiakampį ir nuimu nuo adatų jis pradeda "suktis", t. y. pasidaro kaip lygiagretainis ir kai susiuvu pvz. megztinio priekį ir nugarą, tai siūlės eina "ratu". (mezgu su Neva-5) Ar galima kaip nors šitą reikalą pataisyti? (Ta prasme, be to, kad kad išlyginti su lygintuvu )
QUOTE(smilga246 @ 2008 06 06, 13:48)
Lauruže, šalis labai gražus. Toks lengvas lengvas, kaip pienės pūkas, atrodo.
Norėjau paklausti: kai numezgu stačiakampį ir nuimu nuo adatų jis pradeda "suktis", t. y. pasidaro kaip lygiagretainis ir kai susiuvu pvz. megztinio priekį ir nugarą, tai siūlės eina "ratu". (mezgu su Neva-5) Ar galima kaip nors šitą reikalą pataisyti? (Ta prasme, be to, kad kad išlyginti su lygintuvu )
Nelabai supratau, ka reiskia, kad siules eina ratu? Ar kad susisuka kaip vamzdeliai? Tai ir mano irgi, as tada imu dvi detales, pvz. priekio ir nugaros, sudedu gerosiomis pusemis i vidu, ir sudaigstau mazdaug taip / / / / / / / / / / , t.y. kai adata bedi is vienos mezginio puses, istrauki, perkeli per mezginio virsu ir vel bedi is tos pacios puses. Tikiuosi iseina isivaizduoti, kaip tai darau. O kai sudaigstai, tuomet susiuvi (ar sumezgi, kaip kad as darau), bet netoli nuo krasto. Na ir lai sau sukasi tuomet, kai ner is ko suktis
O mezgant shali, tai cia toks rastas jo, kad is krastu megztos 6 geros akys, tuomet 4 akys tuscios (adatos nedarbinej padeti), dvi geros. Visas mezginys megstas 2x4. Nu ir tas krastelis susisuko bet gavosi toks nestoras vamzdelis. Tai nieko tokio. Dar kad nesiraitytu - as apneriu (arba apmezgu) krastus, tuos, kuriu ner su kuo susiuti.
Va taip ir sukuosi.
Ačiū už atsakymą, bet aš ne tai turėjau omenį. Įdedu nuotrauką:
Čia matosi kairėje pusėje siūlė eina įstrižai. Ir tai dėl to, kad audinys iš stačiakampio deformuojasi į lygiagretainį
Labiausiai deformuojasi, kai mezgu iš medvilninių ar lininių siūlų. Gal aš ką ne taip darau?
Čia matosi kairėje pusėje siūlė eina įstrižai. Ir tai dėl to, kad audinys iš stačiakampio deformuojasi į lygiagretainį
Labiausiai deformuojasi, kai mezgu iš medvilninių ar lininių siūlų. Gal aš ką ne taip darau?
QUOTE(smilga246 @ 2008 06 06, 16:26)
Man taip niekad nebuvo, bet as niekad ir nemezgiau masina is medvilniniu siulu. Paskambinau net mamos paklausiau - ji mezgeja su stazu. Tai sake, kad visad is medvilniniu ir lininiu siulu audinys istrizuoja. Sake viskas nuo siulu susukimo priklauso. Ji numezgus tiesiog istampydavo ant lyginimo lentos mezgini, tada atgarindavo. Kito recepto nezinau.
Gi turim ir cia eksperciu, gal kuri atsilieps ir pakomentuos
Tai ir aš "garinu". Jei mezgu iš pusvilnonių ar pan., tai ir man beveik nesikraipo, o vat iš medvilnės...
Numezgiau puseserei kostiumėlį vasarinį iš lino: bliuskelė ir siauras sijonas, bliuskelė megzta su raštu truputį sukosi, tai atgarinau. Sijonas - vien lygiuoju mezgimu - tai ko tik mes nedarėm... vis tiek, tik užsideda, 5 minutės ir nusisuko siūlė. O ant sijono tai kaip matos
Ačiū už atsakymą. Dar palauksiu, gal dar kas atsilieps.
Sveikos merginos, skubiai reikia Jusu pagalbos , gelbekit! man zut but reikia is kur nors iskasti mezgimo masinos "Veritas 360" instrukcija. Kazkada jau kreipiausi i jus...zmogus, is kurio gavau sia masina kol kas niekaip neranda instrukcijos, nors ji kazkur turi buti. O man taip norisi megzti, kad negaliu. , bet arba as ziopla ir praziurejau, arba istikruju niekur nera aprasymo apie sia masina. Padekit, padekit , labai prasau!
Turiu ir aš Neva 5 mezgimo mašiną, bet nemoku aplamai ja naudotis. Gal yra koks puslapiukas, kuriame galima pasimokyti naudotis tokiu šedevru? Noriu išmokti megzti mašina.
Jei skaitai rusiškai, tai http://lenusya.com/index.html. O čia ne tik apie Neva5: http://masterica-knit.narod.ru/
Dekui uz nuorodas, bet ten mezgimo masina" Veritas" nuoroda neaktyvuota, o kitu instrukcijas perskaiciau...vel ne tas... Kas nors, auuuu... patarkit...
QUOTE(smilga246 @ 2008 06 24, 21:07)
Jei skaitai rusiškai, tai http://lenusya.com/index.html. O čia ne tik apie Neva5: http://masterica-knit.narod.ru/
Ačiukas!!! Dabar jau trauksiu savo mezgyklę ir bandysiu ką nors su ja kuprti.
QUOTE(TOFFI @ 2008 06 25, 14:45)
Dekui uz nuorodas, bet ten mezgimo masina" Veritas" nuoroda neaktyvuota, o kitu instrukcijas perskaiciau...vel ne tas... Kas nors, auuuu... patarkit...
O ar labai Veritas skiriasi nuo kitu masinu? As nemaciau ir nezinau, bet galvoju, kad pagrindinius mezgimo principus juk galima pritaikyti.
QUOTE(Lexana @ 2008 06 27, 22:31)
Ačiukas!!! Dabar jau trauksiu savo mezgyklę ir bandysiu ką nors su ja kuprti.
O, tai jau trauk, o mes palauksim rezultatu. Nes kazko nieks cia nebesirodo su savo mezginiais. Vasarai matyt masinas i garazus pastate mezgejos
Labas mezgėjėlės
kad visai tema nepradingtų, ir kad parodyt, jog mašinos ne visai "garaže", įdedu kelis paskutinius darbelius, megztus su Neva.
Tiesa, kas dėl skersavimosi, tai aš manau, kad tik siūlai kalti
kad visai tema nepradingtų, ir kad parodyt, jog mašinos ne visai "garaže", įdedu kelis paskutinius darbelius, megztus su Neva.
Tiesa, kas dėl skersavimosi, tai aš manau, kad tik siūlai kalti