Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

QUOTE(Lauružė @ 2008 02 14, 09:39)
Pakeist is geru i blogas galima nebent nuemus mezgini ir apsukus vel ji uzdeti ant adatu. Matyt taip ir padarei. Mezgant visada priekyje bus blogosios akys (lyg isvirkscioji puse butu i tave atsukta).
Jei nori pakeisti is geru i blogas pirmiausia pasiimk pagalbini siula (gali buti bet koks kitas siulas geriausia kitokios spalvos ar fakturos, kuri veliau galesi nuardyti) ir su juo pramegzk keleta eiliu(gal 10). Tuomet perbrauki su karieta ir mezginys nukrenta, tada apsuki ir uzdedi paskutines tavo mezginio eiles akis ( pagalbiniu siulu megztos eiles lieka neuzkabintos). O pagalbini siula nuardai.

Tataigis, taip ir buvo lotuliukas.gif Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Moshe,
klausimas tikriausiai tau bus - tu pas mus azuru zinove. 4u.gif
Jau atrodo perkandau principa, kaip reikia megzt azurus. Bet ziuriu, kad perkeldama akis karieta vis siula uzkabina uz tu rageliu, kur tarp adatu, arba ne visas siulo gijas permeta ant kitos adatos. Ir kiekvienoje eileje turiu tikrinti visas akis ir taisyti situs trukumus. Zodziu, panasu, kad megzdama pati paprasta rasteli as uztrunu tiek pat, kiek su Neva g.gif
Ar cia kazkas su mano azuro karieta blogai, ar mezgeja netikusi? Nepatartum ko nors? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gerai, kad jus radau biggrin.gif ! As taip pat turiu mezgimo masina, nefangine "Toyota". Pries gerus metus numezgiau abiems savo mergytems po megztuka, puikiai gavosi rezultate. Taciau prasidejo keisti dalykai, buna mezgi, trauki ta vadinama" karieta" per mezgini, o ji sast ir numeta visas akis nuo adateliu schmoll.gif . Kvieciausi meistra, toks neblogas, nusimanantis pasitaike, apziurejo, kaip ir viskas tvarkoje. Ir aisku kiaulystes desnis: kol prie jo mezgu sau, kaip ir viskas tvarkoje, kai tik jis per duris, sast ir numeta... g.gif , mistika kazkokia.Siap mezgu virbalais, bet labai uzejo noras vel prisesti prie mezgimo masinos, tai gal kuri gali man patarti, ka daryti, kad nenumetinetu mezginio nuo adateliu? verysad.gif Siulas tikrai neitemptas, tiesa reiks pasitikrinti dar ar adateles nespiruokliuoja, bet jei ir cia tvarka, tai jau neisivaizduoju, kas dar galetu buti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 02 16, 13:01)
Moshe,
klausimas tikriausiai tau bus - tu pas mus azuru zinove.  4u.gif
Jau atrodo perkandau principa, kaip reikia megzt azurus. Bet ziuriu, kad perkeldama akis karieta vis siula uzkabina uz tu rageliu, kur tarp adatu, arba ne visas siulo gijas permeta ant kitos adatos. Ir kiekvienoje eileje turiu tikrinti visas akis ir taisyti situs trukumus. Zodziu, panasu, kad megzdama pati paprasta rasteli as uztrunu tiek pat, kiek su Neva  g.gif
Ar cia kazkas su mano azuro karieta blogai, ar mezgeja netikusi? Nepatartum ko nors?  blush2.gif

Laba diena biggrin.gif
Na, man taip irgi būna-gali būti,kad tiesiog siūliukai pūkuoti arba per stori g.gif Jei ne - tada ar tikrai pakankamai prispaustos adatos? Dar-ar ne per greitai brauki? Ar pakankamai svarelių prikabinta? Nes jei per mažai, tai visokių šou būna... Su karieta jei būtų blogai, manau, visas akis mėtytų ir laužytų adatas pačias, ne tik už keleto kabliukų kliūtų g.gif
Bandyk patikrinti, ką surašiau, jei ne - galvosim toliau,kas čia gali būti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TOFFI @ 2008 02 19, 14:37)
Sveikos merginos, gerai, kad jus radau biggrin.gif ! As taip pat turiu mezgimo masina, nefangine "Toyota". Pries gerus metus numezgiau abiems savo mergytems po megztuka, puikiai gavosi rezultate. Taciau prasidejo keisti dalykai, buna mezgi, trauki ta vadinama" karieta" per mezgini, o ji sast ir numeta visas akis nuo adateliu schmoll.gif . Kvieciausi meistra, toks neblogas, nusimanantis pasitaike, apziurejo, kaip ir viskas tvarkoje. Ir aisku kiaulystes desnis: kol prie jo mezgu sau, kaip ir viskas tvarkoje, kai tik jis per duris, sast ir numeta...  g.gif , mistika kazkokia.Siap mezgu virbalais, bet labai uzejo noras vel prisesti prie mezgimo masinos, tai gal kuri gali man patarti, ka daryti, kad nenumetinetu mezginio nuo adateliu? verysad.gif Siulas tikrai neitemptas, tiesa reiks pasitikrinti dar ar adateles nespiruokliuoja, bet jei ir cia tvarka, tai jau neisivaizduoju, kas dar galetu buti verysad.gif

Ir aš turiu nefanginę, bet Neva-5. Maniškė numeta mezginų nuo adatų tada, kai per karietą neina siūlas (t. y. ten yra toks lyg ir kablys, per kurį praeina siūlas iš kamuolio į mezginį - nežinau ar supranti apie ką aš, bet tų terminų aš nežinau). Tai va, jei siūlas per mažai įtemtas arba eina ne per tą kablį, tai adatos jo nepakabina. Maniškėj taip ir yra - jei nori nuimti mezginį nuo adatų tereikia "pravažiuoti" su "tuščia" karieta.
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2008 02 19, 15:46)
Laba diena biggrin.gif
Na, man taip irgi būna-gali būti,kad tiesiog siūliukai pūkuoti arba per stori g.gif Jei ne - tada ar tikrai pakankamai prispaustos adatos? Dar-ar ne per greitai brauki? Ar pakankamai svarelių prikabinta? Nes jei per mažai, tai visokių šou būna... Su karieta jei būtų blogai, manau, visas akis mėtytų ir laužytų adatas pačias, ne tik už keleto kabliukų kliūtų g.gif
Bandyk patikrinti, ką surašiau, jei ne - galvosim toliau,kas čia gali būti 4u.gif

Moshke, kaip smagu,kad atsiliepei bigsmile.gif
Kaip tavo mezginiai? Jau galvojau nesirodai cai, tai matyt tik mezgi ir mezgi mirksiukas.gif Bet kazkodel nesigiri darbais mirksiukas.gif
O dabar del tu azuru... Siulai nestori - siaip jais gal reiketu megzti kokiu 5 tankumu, bet kadangi taikausi megzt is moheros, tai bandau reciau - 9 tankumu.
Ar pakankamai prispaustos adatos, net nezinau kaip paziureti, bet keiciau ta porolona vos nupirkus brotheri. Na atrodo tai gerai, kai mezgu su paprasta karieta nemeto akiu.
Braukiu labai letai, nes bijau adatas sulauzyt. Svareliai? Uzkabintas apacioj vienas svoris (ilgas), ant jo galu tie maziukai (kaip parodyta instrukcijoj).
Dar buna, kad kartais adata permeta ir sukabina su gretima. Ir kartais nepadaro skylutes kaip priklausytu pagal rasta.
Zodziu, kolkas galvoju, kad su Neva ta pati padaryciau, ir tiek pat laiko uzimtu azurui akuciu kilnojimas. verysad.gif

Na o kolkas mezgu lygiai (beveik) tongue.gif Ka tik pabaigiau, ir skubu pasigirt.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2008 02 19, 21:48)
Moshke, kaip smagu,kad atsiliepei  bigsmile.gif
Kaip tavo mezginiai? Jau galvojau nesirodai cai, tai matyt tik mezgi ir mezgi  mirksiukas.gif Bet kazkodel nesigiri darbais  mirksiukas.gif
O dabar del tu azuru... Siulai nestori - siaip jais gal reiketu megzti kokiu 5 tankumu, bet kadangi taikausi megzt is moheros, tai bandau reciau - 9 tankumu.
Ar pakankamai prispaustos adatos, net nezinau kaip paziureti, bet keiciau ta porolona vos nupirkus brotheri. Na atrodo tai gerai, kai mezgu su paprasta karieta nemeto akiu.
Braukiu labai letai, nes bijau adatas sulauzyt. Svareliai? Uzkabintas apacioj vienas svoris (ilgas), ant jo galu tie maziukai (kaip parodyta instrukcijoj).
Dar buna, kad kartais adata permeta ir sukabina su gretima. Ir kartais nepadaro skylutes kaip priklausytu pagal rasta.
Zodziu, kolkas galvoju, kad su Neva ta pati padaryciau, ir tiek pat laiko uzimtu azurui akuciu kilnojimas.  verysad.gif

Na o kolkas mezgu lygiai (beveik)  tongue.gif Ka tik pabaigiau, ir skubu pasigirt.
user posted image

Laaaaaaaaaaabai labai gražus darbelis wub.gif thumbup.gif
O dabar dėl ažūro - na žinok, gal pabandyk įtempimą padidinti g.gif nes jei per laisva, tai irgi gali būti, kad krenta g.gif
Dėl svarelių-tikrai mažai dedi, aš pati atkasiau, kad instrukcijoje pieva parodyta schmoll.gif mažiausiai reikia dėti 3 - du iš šonų ir vieną per viduriuką, standartiškai aš dedu dar daugiau ir sunkesnių, tų nuo riberio 4u.gif
O mano mezginiai stovi vietoje, nes mokausi labai daug ir dirbu ne ką mažiau... Kol kas apsiriboju, kad mamą ir močiutę pamokau šiek tiek biggrin.gif
Atsakyti
Lauruže, darbelis superinis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , o kaip tą raštelį išmezgei g.gif , su Neva turbūt neišeitų toks ? Gal gali stambesniu planu planu "parodyt" ir papasakot ax.gif
Atsakyti
Aciu uz pagyrimus 4u.gif 4u.gif Megztinis visiskai paprastas. Lygiai taip pat sekmingai mezgamas ant Nevos. Uztat vis dar kankinuosi abejonese, ar nepasielgt man kaip Limuzei, ir negryzus ant senos geros Nevos... g.gif
Rastelis
user posted image
Mes apie ji kazkada diskutavom. Einu ieskoti kur...

Radau cia
O Kladez zurnaliukus turi, Laimuze? Buvau idejus nuorodas. Nes rastelis is jo.

Va cia buvo nuorodos i zurnaliukus :
nuorodos i kladez
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 20 vasario 2008 - 09:12
QUOTE(Lauružė @ 2008 02 20, 09:00)
Aciu uz pagyrimus  4u.gif  4u.gif Megztinis visiskai paprastas. Lygiai taip pat sekmingai mezgamas ant Nevos. Uztat vis dar kankinuosi abejonese, ar nepasielgt man kaip Limuzei, ir negryzus ant senos geros Nevos...  g.gif
Rastelis
user posted image
Mes apie ji kazkada diskutavom. Einu ieskoti kur...

Radau cia
O Kladez zurnaliukus turi, Laimuze? Buvau idejus nuorodas. Nes rastelis is jo.

atsimenu, kad apie tą raštelį kalbėjom, bet man jis pasirodė toks sunkus, kad net nepamėginau blush2.gif , o ar ilgai užtrukai vieną rankogalį numegzt g.gif
Ir iš kokių siūliukų patį megztinį mezgei ?
Atsakyti
Laimuze,
as Vernito pusvilnes gerbeja, tai mano visi pastarieji mezginiai is jos ax.gif
Ir pigus, ir gerai nesiojasi, silti siulai. Ir lengvai mezgasi tiek su Neva, tiek su Brotheriu thumbup.gif

O numezgiau visa megztini per viena diena, susiuvau ir apmezgiau - per kita smile.gif
Nesunkus visai tas rastelis. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 20 vasario 2008 - 09:17
QUOTE(Lauružė @ 2008 02 20, 09:15)
Laimuze,
as Vernito pusvilnes gerbeja, tai mano visi pastarieji mezginiai is jos  ax.gif
Ir pigus, ir gerai nesiojasi, silti siulai. Ir lengvai mezgasi tiek su Neva, tiek su Brotheriu  thumbup.gif

O numezgiau visa megztini per viena diena, susiuvau ir apmezgiau - per kita smile.gif
Nesunkus visai tas rastelis.  schmoll.gif

Bet šitie siūlai iš babinų ? Jei taip, tai iš kelių šakų mezgei ?
o prieky kaklo iškirptę kada pradėjai išiminėt - labai dailiai atrodo thumbup.gif
jau suintrigavai mane, ko gero mėginsiu ir aš tą raštelį išmegzt g.gif
Atsakyti