Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

QUOTE(Evlin @ 2008 02 01, 09:24)
o man ivairiai, viena menesi jauciu ta maudima, o buna kad isvis nieko  unsure.gif

Man tai kiekviena menesi pamaudzia silpniau arba stipriau. Kartais tik viena diena tejauciu ta maudima, o kartais ir 2-3 dienas.
Atsakyti
Sveikos, mano ciklas ilgas 31 d.- 32 d., tai pagal skaiciuokle prisimink.lt man ovuliacijos diena iseina 19 c.d. bet ta diena jau nera jokiu gleiviu, nes gleives buna daug anksciau. Tai ar gali be gleiviu diena buti vaisinga?
Atsakyti
QUOTE(marce777 @ 2008 02 01, 12:47)
Sveikos, mano ciklas ilgas 31 d.- 32 d., tai pagal skaiciuokle prisimink.lt man ovuliacijos diena iseina 19 c.d. bet ta diena jau nera jokiu gleiviu, nes gleives buna daug anksciau. Tai ar gali be gleiviu diena buti vaisinga?

g.gif tai gal kai buna gleives tai tada ir buna vaisinga, sunku pasakyt cia gal ginekologe pamatytu
Atsakyti
QUOTE(marce777 @ 2008 02 01, 12:47)

Pats intymiausias vaisingumo požymis, atliekantis labai svarbų vaidmenį. Gleivės gaminasi gimdos kalelio nišose. Gleivės kinta viso mėnesinio ciklo metu, priklausomai nuo estrogenų kiekio kraujyje. Kai estrogenų kiekis kraujyje mažas (ANF ir VNF metu) gleivės tirštos, lipnios, neskaidrios. Jos tarsi klijai sandariai užklijuoja gimdos kaklelį ir apsaugo moters įsčias nuo infekcijos. Šiose gleivėse įklimpsta bei gana greitai žūva ir spermatozoidai. Didėjant estrogenams, t.y prasidėjus vaisingumo fazei - gleivės skaidrėja, tįsta gausėja ir pasirodo išorėje. Jei sutuoktinio lytinės ląstelės patenka į žmonos lytinius takus vaisingos fazės metu kol kiaušialąstė dar nesubrendusi, jie laikinai „apsigyvena “ atsivėrusio gimdos kaklelio nišose laukdami kol subręs kiaušialąstė. Tik vaisingų gleivių dėka net iki 6 parų vyriškosios lytinės ląstelės išsaugo savo sugebėjimą apvaisinti kiaušialąstę. Nepriklausomai nuo to, ar moters ciklas reguliarus, ar ne, maitina ji krūtimi, ar yra premenopauzėje, gleivių buvimas ir jų išvaizda pasako moteriai apie jos vaisingumą.

Va gal kiek aiskiau bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marce777 @ 2008 02 01, 13:47)

mano ginė sako, kad tokie skaičiavimai gali nieko nereikšti, nes ovuliacija visai nebūtinai vyksta pačiam ciklo vidury ir nebūtinai kas kartą tuo pačiu metu... Taigi, gleivės svarbiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oceane @ 2008 02 01, 20:21)
mano ginė sako, kad tokie skaičiavimai gali nieko nereikšti, nes ovuliacija visai nebūtinai vyksta pačiam ciklo vidury ir nebūtinai kas kartą tuo pačiu metu... Taigi, gleivės svarbiau biggrin.gif

O as manau, kad reikia ir gleives stebeti ir BT matuoti ax.gif Siaip jau O tikrai gali buti nebutinai ciklo viduryje. Man planuoklis nepasitvirtino schmoll.gif
Atsakyti
tai va as ir pradejau daryt ir ta ir kita. Stebiu savo istekas lotuliukas.gif ir matuoju BT, ziuresiu kas gausis g.gif gal ismoksiu ir man pavyks nestuke.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2008 02 02, 19:34)
tai va as ir pradejau daryt ir ta ir kita. Stebiu savo istekas  lotuliukas.gif  ir matuoju BT, ziuresiu kas gausis  g.gif  gal ismoksiu ir man pavyks  nestuke.gif  blush2.gif  ax.gif

4u.gif Pavyks ir keliausim pas pilvuzes nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 02 03, 02:11)
4u.gif Pavyks ir keliausim pas pilvuzes  nestuke.gif

kad tik tavo zodziai nukeliautu kur reikia 4u.gif atlekciau pas pilvuzus su vejeliu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(marce777 @ 2008 02 01, 13:47)

sveika, mano ciklas irgi 31-32d. ir O pas mane vyksta irgi 19CD. O gleivių pikas 17CD. Manau kad tai normalu. Nepergyvenk console.gif Labai daug literatūros perskaičiau šia tema, vaisingiausia merginos diena cikle yra ne Ovuliacijos, o būtent gleivių piko diena. Taip kad į ją ir orientuokis hihihi.gif
Atsakyti
Tai as dabar biski susipainiojau g.gif norint pastoti gleives svarbiau? g.gif o tai kaip OO??? ji jau nieko nereiskia?
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2008 02 05, 00:58)
Tai as dabar biski susipainiojau  g.gif  norint pastoti gleives svarbiau?  g.gif  o tai kaip OO??? ji jau nieko nereiskia?

g.gif na OO irgi labai svarbu. esmė tame , kad spermiukai išgyvena tik vaisingose gleivėse. jei gleivių nėra, rūgštinė makšties terpė juos užmuša ax.gif
nežuvę ir patekę ten kur reikia vyriukai gali tyliai OO palaukti tose gleivėse tūnodami. nežinau ar supratai blush2.gif
Atsakyti