Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

QUOTE(kycia @ 2007 07 28, 18:00)
BT pakyla 1-3 dienas PO Ovuliacijos. 4u.gif

sveikos. atsiprasau, kad kisuos, bet man atrodo kad BT pakila pries O ir laikosi kazkur 3 dienas. o po to ji krenta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sonatarin @ 2007 08 02, 19:45)
sveikos. atsiprasau, kad kisuos, bet man atrodo kad BT pakila pries O ir laikosi kazkur 3 dienas. o po to ji krenta  blush2.gif

schmoll.gif schmoll.gif

"Ovuliacijos dieną taip pat galima nustatyti matuojant bazalinę temperatūrą. Bazalinė temperatūra matuojama natūraliose organizmo angose (makštis, tiesioji žarna, po liežuviu) anksti ryte, tik pabudus ir dar neatsikėlus iš lovos. Pirmojoje ciklo pusėje kūno temperatūra būna apie 36,5°C, po ovuliacijos ji pakyla virš 37°C . Tokia vieno ciklo bazinės temperatūros kreivė vadinama bifazine, ir ji rodo, jog ovuliacija įvyko. Jei moteriai neprasideda mėnesinės ir bazalinė temperatūra nekrinta, t.y., būna virš 37°C, moteris yra pastojusi. Jei moters kūno temperatūra padidėjusi dėl kitų įvairių priežasčių, šis metodas negali būti patikimu."

BT pakilimas parodo tik vaisingos fazės pabaigą. Vaisingoje fazėje, po ovuliacijos, geltonkūniui pradėjus išskirti progesteroną, BKT pakyla 0,2° - 0,4° C ir tokia išlieka iki kitų menstruacijų. Apie 30 proc. visų ciklų prieš pakilimą būna nedidelis temperatūros sumažėjimas

Plačiau čia Bazalinės temperatūros matavimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Maja*: 02 rugpjūčio 2007 - 22:01
QUOTE(kycia @ 2007 08 02, 12:00)
nu pastoti yra tikimybe tik 1 diena PO ovuliacijos, maxumum, gi kiausinelis 12-24 val gyvybingas tik  g.gif  o del tu isskyru, tai pvz man O buvo 8-9 ciklo diena, t.y. 3 diena po to, kai baigiau sirgti, ir se tau kad nori:)

As viska suprantu smile.gif As lyg ir neminejau, kas pastoti tikimybe yra tik viena diena. As sakau, kad pradedant pasirodineti vaisingu dienu isskyroms, reik pult myletis lotuliukas.gif Nes spermiukai isgyvena 3-5 dienas, o per vaisingas dienas jiems daug lengviau ten isgyventi smile.gif Tad nemanau, kad reiktu butent taikyti ant O arba po jos ta diena.

O del ovuliacijos, tai kiekvienai skirtingai. Nes man O buvo 13 c.d. t.y. 8 diena, kai baigiau sirgti smile.gif

Tikiuosi, kad pagavai ta lemtingaji lithuania.gif biggrin.gif
Atsakyti
kad buvau pagavusi, tai kazkaip jauciu, bet kad jis issialike- nelabai...
Atsakyti
QUOTE(krisstukas @ 2007 08 03, 08:39)
Nes spermiukai isgyvena 3-5 dienas

Pataisysiu: 2-3 dienas.
Atsakyti
sakoma, kad isimtinais atvejais iki 5-7 dienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2007 08 03, 17:43)

drinks_cheers.gif sutinku. Laaabai išimtinais atvejais 5-7 dienas, o šiaip iki 5 dienų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2007 08 03, 18:43)

Na, bet kai vaikutis intensyviai planuojamas, kaži ar pakaktų to kas 5-7 dienas doh.gif tongue.gif
Bet informacija man nauja. Dabar žinosiu. Maniau, jog tik iki 2-3 dienų unsure.gif Ačiū ax.gif
Atsakyti
niu mergyckos, fertilityje radau pasirinkima:
dry- kaip suprantu, sausos. Tai ta prasme ju isvis ner?
sticky- lipnios. Tai tos ne tasios, bet tik lipnios? kokiu periodu ju tureti buti pas sveika moteri?
creamy- kremines, kaip suprantu tokios tirstos, gal net drebuciu pavidalo, kaip cia kazkas sake. taip?
eggwhite- berods tai ir yra tos vaisingos? tasios ir tokios kaip kiausinio zalas baltymas? (kaip snarglys ) blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
watery- vandeningos....ar gerai suprantu, kad jos turi buti skystos, bet netasios?

nesuprantu, kokios pas mane dabar... truputi gelsvos, netasios, tirstos vos vos, tai cia gal creamy? g.gif Isvis ju tik biskis, tai sunku nustatyt.... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2007 08 02, 20:35)
...nevisai...man atrodo buvau uzkibusi, o gal dar ir esu (bet dar anksti galutinai spresti, dar tik 11 DPO)....

bet manau kad labai didele tikimybe  4u.gif

Sveikute, o kaip tu jauti, kad buvai uzkibus ir kad nebesi? Kokiais pozymiais uzkibimas pasireiskia? Nes as irgi manau, kad uzkibau, bent jau labai tikiuosi, tik va pozymiu nesuprantu, vis kazko prisigalvoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BusyBee @ 2007 08 12, 21:50)
Sveikute, o kaip tu jauti, kad buvai uzkibus ir kad nebesi? Kokiais pozymiais uzkibimas pasireiskia? Nes as irgi manau, kad uzkibau, bent jau labai tikiuosi, tik va pozymiu nesuprantu, vis kazko prisigalvoju  smile.gif

labas, nu zinok pirma, o gal antra karta gyvenime nuo ovuliacijos dienos jauciau maudima pilvo sonuose ir paskui apacioj, kruti viena skaudejo(paprastai skaudedavo 5 dienas iki mmm, o si karta- 2 savaites iki mmm, tai tikrai neiprastai). Be to, pilvas labai apsunkes buvo visas tas 2 savaites, jauciausi tragiskai, na ir visokiu kitokiu smulkiu pasikeitimu. Negalejau normaliai vaikscioti, kazkaip nemalonus pojuciai buvo...myletis net nelabai galejau, nesupratau net kodel....ir BT labai auksta buvo... 37,4 net. Intuicija sake, kad pastosiu iskart po wub.gif labai stipriai pajutau, O paskui viena diena staiga emiau ir atsibudusi pajutau, kad esu tuscia viduj, toks tustumos jausmas.... ta diena vakare pradejo teplioti ir nakti susirgau....
Atsakyti
Sveikutes,
Noreciau prisijungti prie planuojanciu pasnekesiu. As tai nelabai jauciu gleiviu pokycius pries ir po ovuliacijos. Per pacia ovuliacija (speju, kad ji tada vyksta) man labai suskausta desiniji sona apacioj, duria, tada staiga skausmas praeina ir ta pacia diena ar kita diena pastebiu vienkartini toki gleivinga kartais su sviesiom kraujo priemaisom kresuli (kaip kiausinio baltymas butu istekejes) blush2.gif
Atsakyti