Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

QUOTE(IngaInga @ 2007 07 19, 08:09)
4u.gif  aisku viskas bus gerai, deja siais laikais tos cistos labai jau daznos...  verysad.gif  bet issigydo mergaites ir viskas buna gerai. Neliudek!  mirksiukas.gif

ačiū, mergaitės, už palaikymą. tai tikrai svarbu... 4u.gif

aš kadangi tokia, kur mėgstu iš musės dramblį padaryti (ypač kai kuriose srityse). tai man po daktarės pasakymo , kad cista atsirado nes matyt yra ovuliacijos sutrikimas.. nevaldomai buvo užplūdę visokių minčių.. kaip kad aaaaaaaaaaaaaaaaaaa man ten negerai.... negalėsiu pastot...... negalėsiu išnešiot.... cray.gif bet tai labai džiaugiuosi kad turiu protingą vyrą, kuris tokias mintis sugeba išmušti iš mano galvelės vien žvilgsniu....o dar jei kokį sakinį pasako tai visai smile.gif

žodžiu gydomės ir laukiam leidimo startui bandyti 2.gif
Atsakyti
Saunuolis vyras thumbup.gif
sekmes, nepamirsk rasyt kaip sekas!
Atsakyti
smile.gif sveikos mergaites, vis gaudau savo O ir turiu klausymuka, jug jei o vyksta per mmm tai ciklas iseina kad turetu buti trumpas, negali jis buti 39 dienu ilgio a? g.gif Niu nezinau, kaip cia ja pagauti pagaliau.... doh.gif jau darausi pikta siuo klausymu nes kantrybe senka...
Atsakyti
QUOTE(meile @ 2007 06 22, 10:17)
Sveikos,gal galite placiau papasakoti apie tuos ovuliacinius testus.Kaip jie naudojami,kada naudojami,ar jie naudojami panasiai kaip nestumo testai su slapimu ir pan.?
Aprasykit apie juos ka esate girdejusios mirksiukas.gif .

va ka radau, gal kam pravers wink.gif

DAŽNIAUSIAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI APIE TESTUS OVULIACIJAI (VAISINGOMS DIENOMS) NUSTATYTI

--------------------------------------------------------------------------------

Kaip ovuliacijos testas veikia?

Prieš pat ovuliaciją moters organizme trumpam labai padaugėja liuteinizuojančio hormono. Tai vadinama Liuteinizuojančio Hormono banga. Ovuliacijos testas padeda Jums tiksliai nustatyti šią bangą ir numatyti ovuliaciją – vaisingiausią Jūsų ciklo periodą.

--------------------------------------------------------------------------------

Kaip vertinti tyrimo rezultatus? Ar taip pat, kaip nėštumo testo?

Ovuliacijos testas veikia kitaip nei nėštumo nustatymo testas.

Teigiamas testo rezultatas (rodantis LH bangą) yra tada, kai išryškėja 2 spalvotos vienodo intensyvumo juostelės (kontrolinėje `C` ir testo `T` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje tamsesnė už juostelę kontrolinėje `C` dalyje.

Neigiamas rezultatas, kai išryškėja tik 1 spalvota juostelė (tik kontrolinėje `C` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje šviesesnė už juostelę kontrolinėje dalyje.

Kokiu dienos metu geriausia atlikti ovuliacijos nustatymo testą?

Skirtingai nuo nėštumo testų, rytas (pirmas rytinis šlapimas) nėra geriausias laikas ovuliacijos testui atlikti. LH gaminasi Jūsų organizme anksti ryte, todėl Jūsų šlapime maksimalus jo kiekis aptinkamas po pietų. Idealiausias laikas tyrimui – apie 14-16 val., nors dažnai tikslūs rezultatai būna jau nuo 10 val. ryto iki vėlaus vakaro.

Ar turėčiau atlikti tyrimą tuo pačiu metu kiekvieną dieną?

Labai svarbu atlikti tyrimą kasdien tuo pačiu metu. 2 – 3 val. prieš tyrimą negerkite. Tai padidina hormonų koncentraciją šlapime.

Kada turėčiau pradėti tyrimą?

Prieš nuspręsdamos, kada turėtumėte pradėti tyrimą, nusistatykite menstruacinio ciklo trukmę ( t.y., dienų skaičius nuo kraujavimo pradžios iki sekančio kraujavimo pradžios minus 1 diena). Savo ciklo trukmę stebėkite keletą mėnesių. Tada pagal pateiktą lentelę nusistatykite, kada pradėti tyrimą. Tyrimas atliekamas kasdien, kol nustatoma LH banga.

Kada po LH bangos įvyks ovuliacija?

Paprastai ovuliacija prasideda 12 – 48 valandą po LH bangos (LH bangos nustatymui naudojant popietinį šlapimo mėginį). Vidutiniškai ovuliacija įvyksta 36 valandos po LH bangos.

Kai ovuliacijos testas yra teigiamas, kada turėtume pradėti lytiškai santykiauti?

Kad padidinti pastojimo tikimybę, lytiškai santykiauti turėtumėte LH bangos nustatymo dieną, taip pat ir kitas 3 dienas.

Ar bazalinės kūno temperatūros metodas nustato tą patį kaip ir ovuliacijos testas?

Bazalinė kūno temperatūra nurodo buvus LH bangą tada, kai ši jau būna pasibaigusi. Todėl bazalinės kūno temperatūros matavimas neleidžia nustatyti LH bangos. Ją labai tiksliai – tada, kai Jūsų šansas pastoti yra pats didžiausias — parodys ovuliacijos testas OneStep® LH.

Ar ovuliacijos testai gali būti naudojami kaip kontracepcijos priemonė?

Ovuliacijos testai yra sukurti pastojimo tikimybei padidinti. Kaip kontracepcijos priemonė jie yra nerekomenduojami.

Ar šviesi juostelė testo `T` dalyje ir tamsesnė juostelė kontrolinėje `C` dalyje reiškia teigiamą rezultatą?

Ovuliacijos testas veikia ne taip kaip nėštumo testas. Ypač tai sakytina kalbant apie rezultatų vertinimą. LH testo rezultatas teigiamas tik tada, kai išryškėja 2 spalvotos vienodo intensyvumo juostelės (kontrolinėje `C` ir testo `T` dalyje) arba juostelė testo `T` dalyje tamsesnė už juostelę kontrolinėje `C` dalyje.

Mano tyrimo rezultatas buvo teigiamas ir vakar, ir šiandien. Ar tai reiškia, kad kažkas yra negerai?

Toks rezultatas gali rodyti LH bangą, kai ji kyla ir vėl leidžiasi.

Bazalinės temperatūros matavimo metodas parodė temperatūros kaitą, tačiau ovuliacijos testas buvo neigiamas. Ar taip gali būti?

Taip galėjo nutikti, jei testą atlikote po LH bangos pasirodymo.

Taip pat testas galėjo neaptikti LH bangos, jei rezultatą vertinote nepraėjus 5 minutėms arba Jūsų šlapime buvo per maža LH koncentracija dėl didelio neseniai suvartotų skysčių kiekio.

Atsakyti
smile.gif sveikos, norejau dar karta pasiklausti jusu, ar yra kam buve kad po O iki mmm visa ta laikotarpi jauciu maudima desniajame sone? ir kodel taip buna gal zinote? 4u.gif aciu
Atsakyti
man panasiai...truputi vienam sone dilgcioja, po to pilvo apacioj... as jau prisisvaigau, kad nestuke.gif
bet ne! lotuliukas.gif gal cia toks pms?... g.gif
Atsakyti
žodžiu gydomės ir laukiam leidimo startui bandyti 2.gif
[/quote]

O tai tavo ta cistute kokio dydzio??? Ir ji ten piktybine ar kaip g.gif Nesuprantu ko taip pergyveni, jei ji nedidele, nera polinkio i piktuma, tai ji juk ir be vaistu gali isnykti, va mano sesutei buvo 5X6 tai jau net citologini dare, bet kita men patikrino ir ji pati isnyko tik duphast pagerus, tai cia nieko blogo, juk duphast israso net tada kai esi nescia, jei kazkas ne taip. Na zodziu stiprybes smile.gif nepergyvenk console.gif vikas bus gerai, pamatysi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(valdusia @ 2007 07 19, 22:13)
smile.gif  sveikos, norejau dar karta pasiklausti jusu, ar yra kam buve kad po O iki mmm visa ta laikotarpi jauciu maudima desniajame sone? ir kodel taip buna gal zinote?  4u.gif  aciu

man buna lygiai taip pat drinks_cheers.gif ir jau kelis kartus buvau prisiga;vojus kad cia jau nestuke.gif , bet nea unsure.gif Reikia kenteti ir tiek doh.gif
Papildyta:
QUOTE(valdusia @ 2007 07 19, 10:52)
smile.gif  sveikos mergaites, vis gaudau savo O ir turiu klausymuka, jug jei o vyksta per mmm tai ciklas iseina kad turetu buti trumpas, negali jis buti 39 dienu ilgio a?  g.gif Niu nezinau, kaip cia ja pagauti pagaliau....  doh.gif  jau darausi pikta siuo klausymu nes kantrybe senka...

Nelabai isivaizduoju kokiu budu o gali vykti per mm g.gif Dar tokio ciudo negirdejau schmoll.gif
Atsakyti
Buna tokiu ciudu...bet retai... tik gal ne pati O per mmm buna, o iskart po ju, tai per mmm gaunasi vaisingos dienos.. blink.gif
Tik kaip cia tai biologiskai paaiskint as nesuprantu irgi schmoll.gif
Yra skyrelis "per mmm ir iskart po ju" ar panasiai...ten siulyciau pasiskaitineti 4u.gif
Atsakyti
Būna visko g.gif Žinau, kad mmm gali slėpti vaisingas gleives, bet dėl ciklo ilgio - neturėtų būti ilgas.

VALDUSIA, sveika sugrįžusi 4u.gif Viskas bus gerai, pamatysi, tik reikės palaukti, tikek - neilgai 4u.gif Jei dar negeri, pagerk vitaminų nesčiosioms (tinka ir planuojančioms, ir maitinančioms), bent aš pradėjau gerti 3 mėn. prieš ax.gif
Atsakyti
sveikos, nelabai suoprantu kada pvz pas mane ovuliacija. Ka daryt, kai pas mane nereguliarios? tai kaip nusistatyt? g.gif
Atsakyti
Reikia sekti vaisingas gleives (skaidrios tasios, daug)ir ovuliacinius skausmelius, bet juos ne visos jaucia (apie tai daug papasakota sitoje temoje-reikia viska perskaityti jei domiesi cool.gif ), o geriausia matuoti bazine temperatura (BT matavimas yra tema)
Papildyta:
http://www.supermama...showtopic=42599
va cia trumpai ir labai aiskiai paaiskinta kaip matuot BT - tai kogero geriausias budas issiaiskinti kada kas vyksta kai ciklas nereguliarus 4u.gif
Atsakyti
o man pvz ir gleives buna tokios kokios reikia ir skausmelius jauciu, na ovuliacijos testai truputi gryba pjauna, arba as ju vis neperprantu, na zodziu regis ovuliacija ivyksta kazkur 22 c.d., bet kaip nieko taip nieko cry.gif
Atsakyti