Sveikos merginos. Nusprendžiau ir aš parašyti mūsų angelėlio atsiradimo istoriją. Susituokę su vyru nusprendėm su vaikais dar neskubėti, o pasidžiaugti vienas kitu, pasaulio truputį pamatyti. Tačiau laikas bėga greitai ir po pusantrų metų pajutom, kad jau laikas. Nesisaugojom metus laiko, tačiau gandrai mūsų aplankyti neskubėjo. Po metų nusprendžiau apsilankyti pas ginekologę profilaktiškai, o vizito metu įsišnekėjom apie galimą problemą. Taip po truputį įsitraukiau į tyrimų grandinę. Iš pradžių temperatūrų matavimai, vaisingų dienų sekimas, ovuliacijos stebėjimas ultragarsu ir pan. Tik atlikus gimdos nuotrauką paaiškėjo, kad kairysis kiaušintakis yra nepraeinamas. Po truputį gydytoja pradėjo įtarinėti endometriozę ir kad šį įtarimą patvirtinti arba paneigti siūlė diagnostinę laparaskopiją. Operacijos metu nustatė II-III laipsnio endometriozę. Paskyrė 3 Zoladex ampules. Visi guosdavo, kad po šių vaistų per pusmetį turėčiau pastoti. Deja... Nuo tada pradėjau draugauti su gyd.Tvarijonavičiene iš VK. Jos nuomone endometriozė nėra kliūtis pastoti, tačiau ir 3 IUI buvo nesėkmingi. Gydytoja vis pasiūlydavo pailsėti nuo bandymų, tačiau tik kažką darant aš truputį nusiramindavau ir viltis sugrįždavo. Taigi, trauktis jau nebuvo kur ir abu su vyru pasiryžom IVF. Buvo sunku, nes žinojom, kad nepavykus šiai procedūrai toliau jau nelabai yra kur. Laukimas rezultatų slinko amžinybę. Tačiau nėštumo testas parodė I juostelę
(( Po pusvalandžio vėl žvilgtelėjus į testa pamačiau kaip ir neryškią antrą juostelę, o pridavus kraują HCG rodiklis buvo 24. Jau lyg ir norėjau džiaugtis, tačiau gydytoja pristabdė, kad kažkas čia negerai. Taip ir buvo. Nėštumas buvo negimdinis
, o endometriozė jau buvo IV laipsnio. Sunku nupasakoti, kaip tada jaučiausi, tačiau jutau didelį vyro palaikymą, kad kada nors vis tiek viskas bus gerai. Tai buvo praeitų metų gegužę. Nusprendėm tais pačiais metais jau nebandyti kartoti IVF, o truputį atsigauti morališkai ir fiziškai. Per vasarą išbandžiau ir alternatyviąją mediciną - gėriau maisto papildus, įvairias arbatas, gydžiausi net dėlėmis. Sakoma, kad skęstantysis ir už šiaudo griebiasi
) Turbūt tikra tiesa, nes kažkaip jaučiau kad tai turėtų padėti. Ir jau rudeniop, kelionės po Turkiją metu pajutau, kad jei ne dabar tai kada? Jaučiausi gerai pailsėjusi ir sustiprėjusi. Todėl jau spalį pradėjau ruoštis antrajam IVF. Ir vėl namai pilni švirkštų, vaistų ir naujos vilties. O nėštumo testas vėl parodė tik vieną juostelę. Todėl, kai sužinojau, kad kraujo tyrimas rodo 153, t.y. nėštumą žemė slydo iš po kojų.
Nėštumas buvo lengvas, o dabar mūsų angelėliui jau beveik 4 mėnesiai. Aš dar dabar žiūrėdama į miegantį sūnelį dažnai verkiu iš laimės. Vis prisimindavau Mikutavičiaus laidą, kur berods Eglės Marijonas klausė ar ji sutiktų paaukoti savo ranką vardan to, kad turėtų mažylį. Aš vis svarstydavau ar aš galėčiau... Dabar jau neabejodama žinau, kad taip. Džiaugiuosi kad mudu su vyru padarėm viską, kad mažas angelėlis apsigyventų mūsų namuose.