Įkraunama...
Įkraunama...

Įveikiau nevaisingumą

QUOTE(tlana @ 2007 11 25, 17:35)
Sveiki! 4u.gif Tikiuosi musu istorija suteiks vilties daugeliui besilaukianciu savo mazyliu.Kad stebuklai isties buna tikejau visada bet niekada negalvojau kad taip atsitiks mums.10metu laukem mazylio, pradejom tirtis, nustatytas vyro nevaisingumas del labai prastos spermos, nuusprendis buvo vienas tik dirbtinis apvaisinimas, labai laukem maziuko, paemem paskola banke, padarem dirbtini apvaisinima  ir stai mums pavyko is pirmo karto, auginame nuostabu suneli, kuriam 11menesiu.esame be galo laimingi tevai, gyvenome, dziaugemes mazyliu, ir stai uzsilaike mano dienos, silpna, bet minciu apie tai kad nescia.ne-ne-ne-, jog tai neimanoma, kai pamaciau teigiama testa, niekaip netikejau, beja ir vyras negalejo patiketi, kol nenuejau echoskopijos ir pamaciau savo stebukleli.Susidorojom su nevaisingumu, patys to nesitikejom.Iki siol atrodo jog tai sapnas, bet dabar tikrai zinau kai negalvoji, pamirsti dziaugesi gyvenimu, stai tau ir siurprizas.nors pagalvoju kad nepadarytumem mes IVF nebutu nei vieno maziuko.Tai gi linkiu visoms sekmes , ir jus tikrai uzpuls gandrai!!!! tongue.gif

Dziaugiuosi uz jus thumbup.gif
Atsakyti
Mergaičiukės, būkit geros perkelkit kur nors diskusijas apie savo bėdeles į kitas temas - čia pasakojamos jau laimingai pasibaigusios istorijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 27 lapkričio 2007 - 08:36
O buvo taip: apsivedėm, pagyvenom sau metelius ir pamažu pradėjom laukti Mažo. Mažo
nebuvo. Laukėm pamažu, neskubinom jo ir patys neskubėjom, bet jo nebuvo metus,
nebuvo antrus... Pradėjom tirtis. Pas vyrą viskas "geriau negu reikia", pas mane
taip pat didelių bėdų nebuvo, tik prolaktino daugoka, kiaušidėse cistos. Prirašė
parlodelio, viskas susireguliavo, bet nieko iš to. Stimuliavausi du
kartus, abu kartus "viskas ten vyksta", "sprogsta", "ateisi jau nėščia" - ir kitoks
gydytojos transliuojamas pozityvas. Deja... Geismas turėti kūdikį užvaldė ir
neapleisdavo nė akimirkai. Gaudžiau ir rijau laimingas istorijas forumuose visomis
kalbomis, kokiomis tik galėjau perskaityti. Kai prisimenu, net dabar nupurto, koks
tai sunkus buvo laikas: viltis ir nusivylimai,nebetikėjimas ir daugybė išskaitytų sėkmės pavyzdžių - su gydymu ir be jo.
Tačiau mus stebuklai aplenkdavo. Iš kitos pusės, mums stebuklo lyg ir nereikėjo -
viskas buvo lyg ir tvarkoj, ginekologė klausdavo: "kodėl nepastoji?" O nepastodavau.
Laukiau, skaičiau, bet jau nebetikėjau ir ligų nebeieškojau - nesigydžiau. Pradėjau
kalbėti apie įvaikinimą, vyras troško pirmiausia savojo... Galiausiai po ketverių
metų laukimo, džiugūs nėštumo testo rezultatai - nėščia. Džiaugsmui nebuvo galo,
vyras skubinosi baigti namo statybas. Aš skraidžiau padebesiais, nors giliai viduje jaučiau
kaupiantis ašaras. Keista ... tačiau tikriausiai jau tada buvo nuojauta... Ašarų
neprisileidau - stebuklas nutiko - plepėjau su vyru, svaigom kaip viskas bus.
Jaučiausi normaliai, nieko neskaudėjo, tik iš kur tas vidinis šaltis?..
Nuojauta ir baugūs sapnai,- nors ir kaip aš juos stūmiau į šalį ir kartojau, kad
viskas puiku, nuostabu, taip ir turi būti... ... - išsipildė:
dvyliktą savaitę nustatė, kad nėštumas nesivysto, savaime neišsivalys, būtina abrazija. Aš per ašaras
nemačiau kelio. Žlugau, praradau bet kokią viltį. Žliumbiau toliau nei mačiau, nieko
nebesitikėjau, piktžodžiavau ir dėjau tašką. Gyvenimas automatiškai tekėjo toliau: dirbau, mokiausi, dariau viską, ką ir turėjau daryti. Kai po trijų mėnesių nesulaukiau mėnesinių, nieko nesitikėdama pasidariau testą ir pamačiau teigiamą rezultatą, likau beveik abejinga. Sunku buvo patikėti, kad šį sykį sulaukiau malonės. Tačiau pasirodo, kad net netikintiems ji gali būti suteikta. Nėštumas buvo lengvas, o nuo šešioliktos savaitės ir pirmųjų judesių, kai sulaukiau „materialių įrodymų“ malonus ir džiugus. Gimdžiau sunkiai, bet lengvai, nes po tokios laukimo istorijos man (o turbūt ir jums visoms) jau niekas nebėra ir nebebus sunku – nei fiziniai skausmai, nei nemigos naktys... Taip yra ir dabar, kai mano stebuklui jau dešimt mėnesių, jie bando vaikščioti, visur lenda, krykštauja ir bamba, kanda man į ranką ir bando atimti kompiuterį. Sėkmės jums visoms, toms, apie kurių likimus kartais perskaitau forume, ir toms, kurios prilipusios prie ekranų skaitote, skaitote, skaitote.

Atsakyti
QUOTE(mikita @ 2007 11 30, 13:29)
O buvo taip: apsivedėm, pagyvenom sau metelius ir pamažu pradėjom laukti Mažo. Mažo
nebuvo. Laukėm pamažu, neskubinom jo ir patys neskubėjom, bet jo nebuvo metus,
nebuvo antrus... Pradėjom tirtis. Pas vyrą viskas "geriau negu reikia", pas mane
taip pat didelių bėdų nebuvo, tik prolaktino daugoka, kiaušidėse cistos. Prirašė
parlodelio, viskas susireguliavo, bet nieko iš to. Stimuliavausi du
kartus, abu kartus "viskas ten vyksta", "sprogsta", "ateisi jau nėščia" - ir kitoks
gydytojos transliuojamas pozityvas. Deja... Geismas turėti kūdikį užvaldė ir
neapleisdavo nė akimirkai. Gaudžiau ir rijau laimingas istorijas forumuose visomis
kalbomis, kokiomis tik galėjau perskaityti. Kai prisimenu, net dabar nupurto, koks
tai sunkus buvo laikas: viltis ir nusivylimai,nebetikėjimas ir daugybė išskaitytų sėkmės pavyzdžių - su gydymu ir be jo.
Tačiau mus stebuklai aplenkdavo. Iš kitos pusės, mums stebuklo lyg ir nereikėjo -
viskas buvo lyg ir tvarkoj, ginekologė klausdavo: "kodėl nepastoji?" O nepastodavau.
Laukiau, skaičiau, bet jau nebetikėjau ir ligų nebeieškojau - nesigydžiau. Pradėjau
kalbėti apie įvaikinimą, vyras troško pirmiausia savojo... Galiausiai po ketverių
metų laukimo, džiugūs nėštumo testo rezultatai - nėščia. Džiaugsmui nebuvo galo,
vyras skubinosi baigti namo statybas. Aš skraidžiau padebesiais, nors giliai viduje jaučiau
kaupiantis ašaras. Keista ... tačiau tikriausiai jau tada buvo nuojauta... Ašarų
neprisileidau - stebuklas nutiko - plepėjau su vyru, svaigom kaip viskas bus.
Jaučiausi normaliai, nieko neskaudėjo, tik iš kur tas vidinis šaltis?..
Nuojauta ir baugūs sapnai,- nors ir kaip aš juos stūmiau į šalį ir kartojau, kad
viskas puiku, nuostabu, taip ir turi būti... ... - išsipildė:
dvyliktą savaitę nustatė, kad nėštumas nesivysto, savaime neišsivalys, būtina abrazija. Aš per ašaras
nemačiau kelio. Žlugau, praradau bet kokią viltį. Žliumbiau toliau nei mačiau, nieko
nebesitikėjau, piktžodžiavau ir dėjau tašką. Gyvenimas automatiškai tekėjo toliau: dirbau, mokiausi, dariau viską, ką ir turėjau daryti. Kai po trijų mėnesių nesulaukiau mėnesinių, nieko nesitikėdama pasidariau testą ir pamačiau teigiamą rezultatą, likau beveik abejinga. Sunku buvo patikėti, kad šį sykį sulaukiau malonės. Tačiau pasirodo, kad net netikintiems ji gali būti suteikta. Nėštumas buvo lengvas, o nuo šešioliktos savaitės ir pirmųjų judesių, kai sulaukiau „materialių įrodymų“ malonus ir džiugus. Gimdžiau sunkiai, bet lengvai, nes po tokios laukimo istorijos man (o turbūt ir jums visoms) jau niekas nebėra ir nebebus sunku – nei fiziniai skausmai, nei nemigos naktys... Taip yra ir dabar, kai mano stebuklui jau dešimt mėnesių, jie bando vaikščioti, visur lenda, krykštauja ir bamba, kanda man į ranką ir bando atimti kompiuterį. Sėkmės jums visoms, toms, apie kurių likimus kartais perskaitau forume, ir toms, kurios prilipusios prie ekranų skaitote, skaitote, skaitote.

nuostabu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mikita @ 2007 11 30, 13:29)
Kai po trijų mėnesių nesulaukiau mėnesinių, nieko nesitikėdama pasidariau testą ir pamačiau teigiamą rezultatą, likau beveik abejinga. Sunku buvo patikėti, kad šį sykį sulaukiau malonės. Tačiau pasirodo, kad net netikintiems ji gali būti suteikta. Nėštumas buvo lengvas, o nuo šešioliktos savaitės ir pirmųjų judesių, kai sulaukiau „materialių įrodymų“ malonus ir džiugus.

Super thumbup.gif Sveikinu wub.gif
Atsakyti
Labai ilgai svarsčiau, rašyti ar ne, pasakoti savo istoriją ar pamiršti, kaip sapną. Visgi apsisprendžiu parašyti. Gal tai kam nors padės ir įkvėps taip reikalingo optimizmo.

Su vyru esam vedę daugiau nei dešimt metų. Visuomet norėjom susilaukti vaikų, tačiau neskubėjome. Ir ne dėl kokių nors konkrečių priežasčių, o tiesiog taip išėjo. Niekuomet nemanėm, kad susilaukti kūdikio gali būti sudėtinga. Juk visi aplink gimdė, tad kodėl turėjom galvoti, kad mums bus kitaip.

Bet buvo kitaip. Mūsų kelias buvo toks pats, kaip ir kitų porų susidūrusių su nevaisingumu. Pradžioje nustojome saugotis, vėliau pradėjom lankytis pas gydytojus. Tyrimai, vaistai. Laukimas. Ir vėl gydytojai. Pažangesni tyrimai, tobulesni vaistai, modernesni gydymo metodai. Ir vėl laukimas. Gyvenimas padalintas į 28 dienų ciklus.

Diena, kai prasidėdavo eilinės mėnesinės buvo liūdesio ir prarasto optimizmo diena. Kitą dieną atsibusdavai ir pradėdavai kovą iš pradžių. Tai siaubingai vargino. Pasiryžimo ir noro kovoti tai daugėjo, tai mažėjo. O aplink, kaip tyčia, vis nauja draugų pora džiaugėsi naujagimiu.

Nenoriu kalbėti apie mūsų šeimos nevaisingumo priežastis. Aš labai daug galvojau, kas kaltas dėl mano skausmo. Aišku, kaltinau save, bet nevilties akimirkom labiausiai kaltinau savo vyrą. Nesvarbu, kad mylėjau, nesvarbu, kad mums buvo gera drauge, tuo metu svarbu buvo tik tai, kad aš kenčiu. Reikėjo daug jėgų, kad nustočiau kaltinti jį. Iš tiesų tai niekas nekaltas. Tiesiog taip jau nutiko mūsų porai.

Mes gydėmės, laukėm, tris kartus buvo atsiradus viltis, kuri kaskart baigdavosi ligoninės operacinėje. Buvo labai daug ašarų, nevilties, liūdesio. Tačiau sunkiausia buvo tai, kad apie šias savo problemas ir išgyvenimus niekam negalėjau papasakoti. Kažkodėl apie sunkumus, susijusius su sunkumais susilaukti kūdikio, vis dar labai retai kalbama. Bet jau pradedama. Ir dėkui toms drąsuolėms.

Galų gale, po kokių 8 kovos metų aš pasidaviau. Ne todėl, kad nebenorėjau girdėti kūdikio juoką, o todėl, kad gyvenimas orientuotas į vieną tikslą labai išvargino. Nusprendžiau, kad ir neturėdama vaikų aš galiu džiaugtis gyvenimu, būti graži, pasiekti savo tikslų. Ir iš tiesų, gyvenimas pradėjo gerėti ir gražėti. Aš pradėjau darytis egoiste, mėgautis laisve, džiaugtis galimybe nuo nieko nepriklausyti. Gyvenimas man pradėjo patikti. Tikriausiai, šio jausmo man ir tereikėjo. Reikėjo atsipalaiduoti, pradėti gyventi ir džiaugtis, o ne graužtis ir kentėti.

Taip jau nutiko, kad prasidėjus eilinėms atostogoms aš nesulaukiau mėnesinių. Nesureikšminau to, kadangi buvo labai karšta, mes daug keliavom, keitėsi klimatinės sąlygos. Vėliau mėnesinės lyg ir prasidėjo, bet kažkokios keistos. Pradėjo kirbėti nerimas, nes aš jau buvau patyrusi tris persileidimus. Pasibaigus atostogoms bėgte nubėgau pas gydytoją. Man akyse net nušvito, kai echoskopo ekrane pamačiau mažytę gyvybę plakančia širdele. Nėštumas mane džiugino, viskas buvo puiku, jaučiausi pakylėtai. Sveikata buvo puiki, šeima džiaugėsi, kolegos rūpinosi. Vaikelis augo, spurdėjo, vartėsi. Aš vis sakiau, kad šis puikiai besiklostantis nėštumas tai tarsi atpildas už visas kančias. Bet tai buvo tyla prieš audrą. Tą pačią dieną, kai prasidėjo mano gimdymo atostogos aš apsilankiau pas gydytoją. Ir čia prasidėjo. Paaiškėjo, kad gimdos kaklelis atsivėręs 1,5 – 2 cm ir reikia skubiai gultis į ligoninę. Lovos režimas, jokio streso ir rūpestis savo ir vaikelio sveikata. Toks buvo gydytojų priesakas.

Man labai pasisekė, kad likimas suvedė su nuostabia gydytoja Diana Ramašauskaite. Visi dėkingumo žodžiai negalėtų išreikšti mano pagarbos ir padėkos šiai gydytojai nuo Dievo.

Viskas prasidėjo nuo gydytojų gąsdinimo ir niūrių prognozių. Pradžioje buvo lyg ir pikta, bet vėliau supratau, kad tai padėjo suvokti savo atsakomybę prieš mano vaikelį ir visą padėties rimtumą. Aš suaugusi ir atsakinga, todėl vykdžiau visus gydytojų nurodymus ir viltis pagimdyti sveiką vaikelį su kiekviena diena vis stiprėjo. Nepasakosiu, kad gulėti nebuvo lengva, kad skaudėjo ir nugarą ir šonus, kad net ir kojos pradėjo skaudėti. Gulėti teko penkias savaites. Per tą laiką gydytojai spėjo subrandinti vaikelio plaučius, jis pats gerokai paaugo, subrendo ir beveik pasiruošė kelionei į šį pasaulį.

Vieną ramų vakarą, žiūrint kažkokį kvailą serialą ir gulint lovoje pradėjo tekėti vandenys. Aišku, kai jau prieš penkias savaites gimdos kaklelis buvo pasirengęs gimdymui, nereikėtų nustebti bėgančiais vandenimis, tačiau aš išsigandau ir nustebau. Puoliau skambinti gydytojai ir krautis daiktus. Ligoninėje pasakė, kad kaklelis atsidaręs jau 4 cm, tačiau vandenys dar ne visi nubėgę, todėl pasiūlė laukti. Su bėgančiais vandenimis aš dar pragulėjau keturias dienas. Nerimas stiprėjo, atrodė, kad ir vaikelis jau mažiau juda ir aš kuo toliau tuo blogiau jaučiuosi. Bet personalas ramino, kad jei gydytoja Diana pasakė, reiškia reikia laukti. Ji turi nuojautą. Ir aš laukiau.

Kai mažyliui suėjo lygiai 35 savaitės, aš pagimdžiau. Tik tos moterys, kurios laukė gimdymo daug metų supras, kad net ir gimdymo skausmas gali teikti malonumą. Aišku, man skaudėjo, bet tas skausmas teikė tokį laimės ir pilnatvės jausmą, kad net sunku apsakyti. Pagimdžiau greitai. Buvau labai laiminga. Jaučiau, kad paskubėjęs į šį pasaulį vaikelis bus sveikas ir džiugins savo tėvus linksmu juoku.

Bet kai pirmą kartą pamačiau savo vaikelį labai išsigandau. Aš buvau pasiruošusi pamatyti mažytį naujagimį, bet mano sūnelis nebuvo toks jau mažas. Kiti pilnai išnešioti mažyliai būna mažesni. Bet mane išgąsdino visi laidai, kurie buvo apraizgę mano mažylį. Jis nemokėjo pats kvėpuoti ir valgyti, gydytojai nuolat stebėjo jo širdies ir plaučių veiklą. Pirma diena buvo siaubinga, antra jau lengvesnė, o trečią dieną nuėmė jau visus laidus ir paliko tik širdies veiklos monitorių. Ketvirtą jau ir jo nereikėjo. Jis sparčiai stiprėjo ir augo. Šiandien mano vaikeliui jau beveik dešimt mėnesių. Jis sveikas, vystosi pagal visas normas. Mes jį labai labai mylim.
Atsakyti
kokia grazi ir optimistiska istorija wub.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif skaičiau ir net šiurpuliukai lakstė, bet džiaugiuosi, jog nebeverkiu kaip anksčiau skaitydama laimingas istorijas wub.gif
Atsakyti
wub.gif Trūksta žodžių wub.gif
Atsakyti
Labai graži istorija, o svarbiausiai, kad su laiminga pabaiga. Aukite stiprūs, sveiki ir laimingi. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukutis7 @ 2007 12 06, 14:28)
Labai ilgai svarsčiau, rašyti ar ne, pasakoti savo istoriją ar pamiršti, kaip sapną. Visgi apsisprendžiu parašyti. Gal tai kam nors padės ir įkvėps taip reikalingo optimizmo.

Su vyru esam vedę daugiau nei dešimt metų. Visuomet norėjom susilaukti vaikų, tačiau neskubėjome. Ir ne dėl kokių nors konkrečių priežasčių, o tiesiog taip išėjo. Niekuomet nemanėm, kad susilaukti kūdikio gali būti sudėtinga. Juk visi aplink gimdė, tad kodėl turėjom galvoti, kad mums bus kitaip.

Bet buvo kitaip. Mūsų kelias buvo toks pats, kaip ir kitų porų susidūrusių su nevaisingumu. Pradžioje nustojome saugotis, vėliau pradėjom lankytis pas gydytojus. Tyrimai, vaistai. Laukimas. Ir vėl gydytojai. Pažangesni tyrimai, tobulesni vaistai, modernesni gydymo metodai. Ir vėl laukimas. Gyvenimas padalintas į 28 dienų ciklus.

Diena, kai prasidėdavo eilinės mėnesinės buvo liūdesio ir prarasto optimizmo diena. Kitą dieną atsibusdavai ir pradėdavai kovą iš pradžių. Tai siaubingai vargino. Pasiryžimo ir noro kovoti tai daugėjo, tai mažėjo. O aplink, kaip tyčia, vis nauja draugų pora džiaugėsi naujagimiu.

Nenoriu kalbėti apie mūsų šeimos nevaisingumo priežastis. Aš labai daug galvojau, kas kaltas dėl mano skausmo. Aišku, kaltinau save, bet nevilties akimirkom labiausiai kaltinau savo vyrą. Nesvarbu, kad mylėjau, nesvarbu, kad mums buvo gera drauge, tuo metu svarbu buvo tik tai, kad aš kenčiu. Reikėjo daug jėgų, kad nustočiau kaltinti jį. Iš tiesų tai niekas nekaltas. Tiesiog taip jau nutiko mūsų porai.

Mes gydėmės, laukėm, tris kartus buvo atsiradus viltis, kuri kaskart baigdavosi ligoninės operacinėje. Buvo labai daug ašarų, nevilties, liūdesio. Tačiau sunkiausia buvo tai, kad apie šias savo problemas ir išgyvenimus niekam negalėjau papasakoti. Kažkodėl apie sunkumus, susijusius su sunkumais susilaukti  kūdikio, vis dar labai retai kalbama. Bet jau pradedama. Ir dėkui toms drąsuolėms.

Galų gale, po kokių 8 kovos metų aš pasidaviau. Ne todėl, kad nebenorėjau girdėti kūdikio juoką, o todėl, kad gyvenimas orientuotas į vieną tikslą labai išvargino. Nusprendžiau, kad ir neturėdama vaikų aš galiu džiaugtis gyvenimu, būti graži, pasiekti savo tikslų. Ir iš tiesų, gyvenimas pradėjo gerėti ir gražėti. Aš pradėjau darytis egoiste, mėgautis laisve, džiaugtis galimybe nuo nieko nepriklausyti. Gyvenimas man pradėjo patikti. Tikriausiai, šio jausmo man ir tereikėjo. Reikėjo atsipalaiduoti, pradėti gyventi ir džiaugtis, o ne graužtis ir kentėti.

Taip jau nutiko, kad prasidėjus eilinėms atostogoms aš nesulaukiau mėnesinių. Nesureikšminau to, kadangi buvo labai karšta, mes daug keliavom, keitėsi klimatinės sąlygos. Vėliau mėnesinės lyg ir prasidėjo, bet kažkokios keistos. Pradėjo kirbėti nerimas, nes aš jau buvau patyrusi tris persileidimus. Pasibaigus atostogoms bėgte nubėgau pas gydytoją. Man akyse net nušvito, kai echoskopo ekrane pamačiau mažytę gyvybę plakančia širdele. Nėštumas mane džiugino, viskas buvo puiku, jaučiausi pakylėtai. Sveikata buvo puiki, šeima džiaugėsi, kolegos rūpinosi. Vaikelis augo, spurdėjo, vartėsi. Aš vis sakiau, kad šis puikiai besiklostantis nėštumas tai tarsi atpildas už visas kančias. Bet tai buvo tyla prieš audrą. Tą pačią dieną, kai prasidėjo mano gimdymo atostogos aš apsilankiau pas gydytoją. Ir čia prasidėjo. Paaiškėjo, kad gimdos kaklelis atsivėręs 1,5 – 2  cm ir reikia skubiai gultis į ligoninę. Lovos režimas, jokio streso ir rūpestis savo ir vaikelio sveikata. Toks buvo gydytojų priesakas.

Man labai pasisekė, kad likimas suvedė su nuostabia gydytoja Diana Ramašauskaite. Visi dėkingumo žodžiai negalėtų išreikšti mano pagarbos ir padėkos šiai gydytojai nuo Dievo.
Viskas prasidėjo nuo gydytojų gąsdinimo ir niūrių prognozių. Pradžioje buvo lyg ir pikta, bet vėliau supratau, kad tai padėjo suvokti savo atsakomybę prieš mano vaikelį ir visą padėties rimtumą. Aš suaugusi ir atsakinga, todėl vykdžiau visus gydytojų nurodymus ir viltis pagimdyti sveiką vaikelį su kiekviena diena vis stiprėjo. Nepasakosiu, kad gulėti nebuvo lengva, kad skaudėjo ir nugarą ir šonus, kad net ir kojos pradėjo skaudėti. Gulėti teko penkias savaites. Per tą laiką gydytojai spėjo subrandinti vaikelio plaučius, jis pats gerokai paaugo, subrendo ir beveik pasiruošė kelionei į šį pasaulį.

Vieną ramų vakarą, žiūrint kažkokį kvailą serialą ir gulint lovoje pradėjo tekėti vandenys. Aišku, kai jau prieš penkias savaites gimdos kaklelis buvo pasirengęs gimdymui, nereikėtų nustebti bėgančiais vandenimis, tačiau aš išsigandau ir nustebau. Puoliau skambinti gydytojai ir krautis daiktus. Ligoninėje pasakė, kad kaklelis atsidaręs jau 4 cm, tačiau vandenys dar ne visi nubėgę, todėl pasiūlė laukti. Su bėgančiais vandenimis aš dar pragulėjau keturias dienas. Nerimas stiprėjo, atrodė, kad ir vaikelis jau mažiau juda ir aš kuo toliau tuo blogiau jaučiuosi. Bet personalas ramino, kad jei gydytoja Diana pasakė, reiškia reikia laukti. Ji turi nuojautą. Ir aš laukiau.

Kai mažyliui suėjo lygiai 35 savaitės, aš pagimdžiau. Tik tos moterys, kurios laukė gimdymo daug metų supras, kad net ir gimdymo skausmas gali teikti malonumą. Aišku, man skaudėjo, bet tas skausmas teikė tokį laimės ir pilnatvės jausmą, kad net sunku apsakyti. Pagimdžiau greitai. Buvau labai laiminga. Jaučiau, kad paskubėjęs į šį pasaulį vaikelis bus sveikas ir džiugins savo tėvus linksmu juoku.

Bet kai pirmą kartą pamačiau savo vaikelį labai išsigandau. Aš buvau pasiruošusi pamatyti mažytį naujagimį, bet mano sūnelis nebuvo toks jau mažas. Kiti pilnai išnešioti mažyliai būna mažesni. Bet mane išgąsdino visi laidai, kurie buvo apraizgę mano mažylį. Jis nemokėjo pats kvėpuoti ir valgyti, gydytojai nuolat stebėjo jo širdies ir plaučių veiklą. Pirma diena buvo siaubinga, antra jau lengvesnė, o trečią dieną nuėmė jau visus laidus ir paliko tik širdies veiklos monitorių. Ketvirtą jau ir jo nereikėjo. Jis sparčiai stiprėjo ir augo. Šiandien mano vaikeliui jau beveik dešimt mėnesių. Jis sveikas, vystosi pagal  visas normas. Mes jį labai labai mylim.

Panasi istorija i manaja ax.gif
As isgulejau lovoje nepasikelus 11 savaiciu, pagimdziau 33 sav. ir vis dar dabar braukiu asara is laimes, kad turiu savaji stebukla. Kvieciu apsilankyti i neisnesiotuku foruma 4u.gif Mažyliai, paskubėję į gyvenimą, Neišnešiotukai
http://www.supermama...?...0058&st=504
Atsakyti
Be galo graži kartu kupina daug išgyvenimų tavo istorija smile.gif
Svarbiausia, kad atpildas vieną dieną atėjo 4u.gif
Aukit didučiai ir sveikučiai rolleyes.gif
Atsakyti