Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario salotos

QUOTE(eglaite2 @ 2009 05 29, 11:46)
Norejau patarimo del mesytes, kuria kartais deda i Cezario salotas: ten turetu buti paprasta pakepta sonine ar rukyta bekoniena? ax.gif  g.gif

skaniau butu su rukyta bekoniena arba rukyta sonine mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daliuka @ 2009 05 29, 15:12)
Cia vienos mamytes atsakymas,kai as to paties klausiau:


QUOTE(Nerytė @ 2009 05 29, 15:46)
skaniau butu su rukyta bekoniena arba rukyta sonine  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
Cezario salotos

Reikės:

Vištienos krūtinėlės (rinkitės savo mėgstamiausią-virtą, keptą keptuvėje arba ant griliaus)
Salotų lapų (geriausia būtų aisbergo salotos)
Baltos duonos
Parmezano

Padažui:

80ml citrinų sulčių
80ml balto acto
80ml vandens
0,25 stiklinės smulkinto parmezano
2,5 stalo šaukšto garstyčių
1 arbatinio šaukštelio česnakinės pudros (tiks ir smulkiai pjaustytas česnakas)
Žiupsnelio juodų pipirų
4 stalo šaukštų baltojo „Daumantų“ padažo

1. Supjaustykite duoną mažais kubeliais, jei norite, galite juos pabarstyti itališkų prieskonių mišiniu.
2. Įkaitinę orkaitę iki 200C, paberkite duonos kubelius ant skardos ir palaikykite orkaitėje apie 10 minučių – jie turi šiek tiek apskrusti ir tapti traškūs.
3. Kol skrunda duona, pagaminkite padažą, tiesiog sumaišę visus padažo ingredientus.
4. Pagamintą vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
5. Padarykite parmezano „drožles“, sutarkuokite jį stambia tarka. Tik būkite labai atsargūs ir nenusitarkuokite pirštų (čia jau iš asmeninės patirties...), nes sūris kietas bei slidus, tarkuojasi sunkiai.
6. Paimkite didelį dubenį ir sudėkite į jį salotų lapus, vištieną bei padažą ir gerai išmaišykite.
7. Ant viršaus užberkite duonos kubelius ir parmezano drožles.
8. Paimkite šakutę, peilį ir valgykite, su niekuo nesidalindami. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 15:48)
Atšuoliuoju su Cezario salotom smile.gif Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios smile.gif

Cezario salotos

romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")

Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų

Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).

Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.

Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.

user posted image


hmm, tai pacios skaniausios salotos, kurias as pastaruoju metu labai daznai gaminu 4u.gif receptukas ir mano, kaip ir allexandros, tik as dar kiausinukus iki 1min paverdu, just in case kaip sakant blush2.gif hmmm, jau zinau, ka snd gaminsiu vakarienei essen.gif
Papildyta:
beje, padaziuko, kuri pasigaminu sioms salotoms, net nera ka lyginti, su tuo, pirktiniu, pastarasis man, asmeniskai, labai neskanus doh.gif
Atsakyti
zinoma, kad nera ka lyginti pirktinio su naminiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Chouchou @ 2009 05 10, 20:12)
Siuo metu zalio kiausinio jau atsisakoma, del infekcijos pavoju. Arba (kitose knygose siuloma kiausini virti 60 sek arba keisti jo pakaitalais) 4u.gif


Va dėl to nesaugumo šių salotų aš ir nedarau, nors laaabai mėgstu..



Ką kulinarės man patars, jei kiaušinio visai nedėčiau į padažą..? g.gif Ar galima būtų jį kažkuom pakeisti? help.gif help.gif
Atsakyti
Skaniausios salotos man thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
As cezario salotoms padaza toki darau: naturalus jogurtas, 1 a.s. balto vyno acto, 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, 2 cesnako skilteles, suris dziugas smulkiai tarkuotas ir druskos pagal skoni. Viska sumalu trintuve.Pilu tik patiekiant salotas. Nepykit jei pasikartojau blush2.gif
Atsakyti
mmm, reiks ir si padaziuka isbandyti 4u.gif
Atsakyti
man Cezario salotos pacios skaniausios, artimiausiu metu reikes pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti
Uij per naujuosiu pridariau siu salotu, tai pacios pirmos nuo stalo dingo lotuliukas.gif
Dariau kaip jus cia ir rasot, tik su vistiena ir be kiausinio 4u.gif mmmmm thumbup.gif ir su Salatfix, American Caesar... Buvo skanu ax.gif reikes kada pasigamintu su naminiu padaziuku itariau daug skaniau turetu buti karsta.gif ploja.gif
Atsakyti
o man skaniausiio cezario salotos tai Pomodoro mhhhh wub.gif , todel darau pagal ta recepta:
ivairiu salotu lapai suplesomi
ridikeliai griezineliais supjaustomi
kartais dedu mazuju pomidoriuku pjaustytu griezineliais
kas dar g.gif ...senai dariau tai nlb pamenu
bet zinoma orkaiteje pakepinta rykyta sonine
taip pat orkaiteje pakepinu baltos duonos skrebucius
parmezano suris
ir pdaza darau labai paprasta bet jis man super skanus
riebi grietine sumaisoma su sauksteliu garstyciu ir slakeliu citrinos sulciu, bei siek tiek prieskoniu
tikrai skanu thumbup.gif
p.s darau visada su sonine, nes su vistiena man schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izaa: 05 sausio 2010 - 15:17