QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 15:48)
Atšuoliuoju su Cezario salotom
Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios
Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.
hmm, tai pacios skaniausios salotos, kurias as pastaruoju metu labai daznai gaminu
receptukas ir mano, kaip ir allexandros, tik as dar kiausinukus iki 1min paverdu, just in case kaip sakant
hmmm, jau zinau, ka snd gaminsiu vakarienei
Papildyta:
beje, padaziuko, kuri pasigaminu sioms salotoms, net nera ka lyginti, su tuo, pirktiniu, pastarasis man, asmeniskai, labai neskanus