Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario salotos

Dariau vakar salocikes su kepta sonine.Naudojau pirktini padaziuka,tai man kazkaip cesnako truko,bet vistiek labai skanu buvo essen.gif .Neuzilgo su lasisa darysiu butinai itreksiu cesnako.
Atsakyti
QUOTE(daliuka @ 2009 04 02, 11:14)
Dariau vakar salocikes su kepta sonine.Naudojau pirktini padaziuka,tai man kazkaip cesnako truko,bet vistiek labai skanu buvo  essen.gif .Neuzilgo su lasisa darysiu butinai itreksiu cesnako.


Prisiskaiciau juu receptuku ir kad uzsimaniau cezario salotu thumbup.gif , leksiu i Maxima ieskoti ingredientu smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Atšuoliuoju su Cezario salotom smile.gif Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios smile.gif

Cezario salotos

romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")

Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų

Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).

Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.

Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 15:48)
Atšuoliuoju su Cezario salotom smile.gif Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios smile.gif

Cezario salotos

romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")

Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų

Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).

Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.

Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.

user posted image

o kiausinius dedi zalius ar biski paverdi
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 04 27, 16:06)
o kiausinius dedi zalius ar biski paverdi


žalius, bet prieš tai gerai juos nuplaunu apykarščiu vandeniu.
Atsakyti
reiks kazkada isdrysti ir paciai pasigaminti,nes as salotas darau su pirktiniu padazu
Atsakyti
As skaiciau, dar kitoki varianta, kad kiausinius paverda apie puse minutes ir tada padaza daro ax.gif gal taip ir saugiau siek tiek nei su visiskai zaliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 28, 10:01)
As skaiciau, dar kitoki varianta, kad kiausinius paverda apie puse minutes ir tada padaza daro ax.gif gal taip ir saugiau siek tiek nei su visiskai zaliais g.gif


tai taip ir reikia daryti, 45 s idėti į verdantį vandenį, vadinamasis egg curdle, nežinau kaip išversti..
Bet aš tingiu terštis smile.gif
Atsakyti
radau dar toki cezario salotu padaza:(saltinis "The New Professsional Chef"-The Culinary Institute of America):


Caesar-style dressing

Anciuviu file-85g
Svelnios garstycios-15g
cesnako skilteles, sutraiskytos-3
Worcesterio padazas-1 v.s.
Raudonojo vyno actas-180ml
Pipirai-1a.s.
Svieziai spaustos citrinu sultys-30ml
Parmezano suris-60g
Tabasco-1/2 a.s.
Alyvuogiu aliejus-540ml


visus ingredientus sumaisyti, iskyrus alyvuogiu alieju.Aliejus imaisomas pilant plona srovele, palaipsniui.

paciu salotu receptas:

Caesar salad:

romaine salotos-240-285 g
cesnakas-2skilteles
ancuviu file-2-3
citrinu sultys:-30ml
Extra virgin alyvu aliejus-60ml
pipirai-1/2a.s.
Parmezano suris-225g
Trupiniai-170g
1.Suplesyti salotas i galbaliukus

2istrinti salotu dubeni cesnaku ir ji sutraiskyti

3Blenderyje istrinti anciuvius, imaisant citrinu sultis ir alieju-padazui

4.Ipadaza imaisyti suri

5.Ant salotu lapu ispilti padazair ismaistyi tolygiai. kad pasidengtu lapai

6.Ant salotu virsaus uzberti trupinius ir pipirus

Siuo metu zalio kiausinio jau atsisakoma, del infekcijos pavoju. Arba (kitose knygose siuloma kiausini virti 60 sek arba keisti jo pakaitalais) 4u.gif




Atsakyti
taip taip, as irgi bijodama infekciju kiausini paverdu 30 - 40 sekundziu. kaip tik einu darytis siu salotu rolleyes.gif
Atsakyti
Norejau patarimo del mesytes, kuria kartais deda i Cezario salotas: ten turetu buti paprasta pakepta sonine ar rukyta bekoniena? ax.gif g.gif
Atsakyti
Cia vienos mamytes atsakymas,kai as to paties klausiau:

QUOTE(mmartaa @ 2009 03 31, 21:40)
NE,tik ne zalia,geriausiai karsto rukymo sonine,bent jau as kur valgiau  bare,tai buvo tokia sonine,o ir atpjauti reikia labai labai plonai,zalia net sunku butu atpjauti essen.gif

Atsakyti