Dariau vakar salocikes su kepta sonine.Naudojau pirktini padaziuka,tai man kazkaip cesnako truko,bet vistiek labai skanu buvo .Neuzilgo su lasisa darysiu butinai itreksiu cesnako.
QUOTE(daliuka @ 2009 04 02, 11:14)
Dariau vakar salocikes su kepta sonine.Naudojau pirktini padaziuka,tai man kazkaip cesnako truko,bet vistiek labai skanu buvo .Neuzilgo su lasisa darysiu butinai itreksiu cesnako.
Prisiskaiciau juu receptuku ir kad uzsimaniau cezario salotu , leksiu i Maxima ieskoti ingredientu
Atšuoliuoju su Cezario salotom Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios
Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.
Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 23, 15:48)
Atšuoliuoju su Cezario salotom Nu negaliu nepasigirti, kad labai labai labai skanios
Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.
Cezario salotos
romėninių salotų
baltos duonos skrebučių
parmiggiano reggiano (tiks ir parmezano tipo sūris, pvz. "Džiugas")
Padažui:
2 skiltelės česnako (sutrintos)
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos sultys
50 ml + 2 v.š. alyvuogių aliejaus
6 - 8 lašai Vusterio (Worcestershire) padažo
50 g parmiggiano reggiano (arba "Džiugo")
druskos
šviežiai maltų pipirų
Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti juos stambesniais gabalėliais. Pasiruošti skrebučius (beje, puikias instrukcijas kaip juos pasigaminti galima rasti pas Elžbietą).
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite Vusterio padažą, citrinos sultis, sutrintas česnakų skilteles (lengviausia ir paprasčiausia pasiruošti padažą - viską sutrinti el. smulkintuvu). Atsargiai ir nuolat maišant, plona srovele supilti aliejų ir maišyti kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą parmezano tipo sūrį (tik neplakite blenderiu) pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Lėkštėje išdėlioti salotų lapus, pabarstyti tarkuotu sūriu, užpilti padažu ir užberti duonos skrebučius. Padažą galima patiekti ir atskirai.
o kiausinius dedi zalius ar biski paverdi
QUOTE(mmartaa @ 2009 04 27, 16:06)
o kiausinius dedi zalius ar biski paverdi
žalius, bet prieš tai gerai juos nuplaunu apykarščiu vandeniu.
As skaiciau, dar kitoki varianta, kad kiausinius paverda apie puse minutes ir tada padaza daro gal taip ir saugiau siek tiek nei su visiskai zaliais
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 28, 10:01)
As skaiciau, dar kitoki varianta, kad kiausinius paverda apie puse minutes ir tada padaza daro gal taip ir saugiau siek tiek nei su visiskai zaliais
tai taip ir reikia daryti, 45 s idėti į verdantį vandenį, vadinamasis egg curdle, nežinau kaip išversti..
Bet aš tingiu terštis
radau dar toki cezario salotu padaza:(saltinis "The New Professsional Chef"-The Culinary Institute of America):
Caesar-style dressing
Anciuviu file-85g
Svelnios garstycios-15g
cesnako skilteles, sutraiskytos-3
Worcesterio padazas-1 v.s.
Raudonojo vyno actas-180ml
Pipirai-1a.s.
Svieziai spaustos citrinu sultys-30ml
Parmezano suris-60g
Tabasco-1/2 a.s.
Alyvuogiu aliejus-540ml
visus ingredientus sumaisyti, iskyrus alyvuogiu alieju.Aliejus imaisomas pilant plona srovele, palaipsniui.
paciu salotu receptas:
Caesar salad:
romaine salotos-240-285 g
cesnakas-2skilteles
ancuviu file-2-3
citrinu sultys:-30ml
Extra virgin alyvu aliejus-60ml
pipirai-1/2a.s.
Parmezano suris-225g
Trupiniai-170g
1.Suplesyti salotas i galbaliukus
2istrinti salotu dubeni cesnaku ir ji sutraiskyti
3Blenderyje istrinti anciuvius, imaisant citrinu sultis ir alieju-padazui
4.Ipadaza imaisyti suri
5.Ant salotu lapu ispilti padazair ismaistyi tolygiai. kad pasidengtu lapai
6.Ant salotu virsaus uzberti trupinius ir pipirus
Siuo metu zalio kiausinio jau atsisakoma, del infekcijos pavoju. Arba (kitose knygose siuloma kiausini virti 60 sek arba keisti jo pakaitalais)
Caesar-style dressing
Anciuviu file-85g
Svelnios garstycios-15g
cesnako skilteles, sutraiskytos-3
Worcesterio padazas-1 v.s.
Raudonojo vyno actas-180ml
Pipirai-1a.s.
Svieziai spaustos citrinu sultys-30ml
Parmezano suris-60g
Tabasco-1/2 a.s.
Alyvuogiu aliejus-540ml
visus ingredientus sumaisyti, iskyrus alyvuogiu alieju.Aliejus imaisomas pilant plona srovele, palaipsniui.
paciu salotu receptas:
Caesar salad:
romaine salotos-240-285 g
cesnakas-2skilteles
ancuviu file-2-3
citrinu sultys:-30ml
Extra virgin alyvu aliejus-60ml
pipirai-1/2a.s.
Parmezano suris-225g
Trupiniai-170g
1.Suplesyti salotas i galbaliukus
2istrinti salotu dubeni cesnaku ir ji sutraiskyti
3Blenderyje istrinti anciuvius, imaisant citrinu sultis ir alieju-padazui
4.Ipadaza imaisyti suri
5.Ant salotu lapu ispilti padazair ismaistyi tolygiai. kad pasidengtu lapai
6.Ant salotu virsaus uzberti trupinius ir pipirus
Siuo metu zalio kiausinio jau atsisakoma, del infekcijos pavoju. Arba (kitose knygose siuloma kiausini virti 60 sek arba keisti jo pakaitalais)
taip taip, as irgi bijodama infekciju kiausini paverdu 30 - 40 sekundziu. kaip tik einu darytis siu salotu
Norejau patarimo del mesytes, kuria kartais deda i Cezario salotas: ten turetu buti paprasta pakepta sonine ar rukyta bekoniena?
Cia vienos mamytes atsakymas,kai as to paties klausiau:
QUOTE(mmartaa @ 2009 03 31, 21:40)
NE,tik ne zalia,geriausiai karsto rukymo sonine,bent jau as kur valgiau bare,tai buvo tokia sonine,o ir atpjauti reikia labai labai plonai,zalia net sunku butu atpjauti