As taip pat dievinu Cezario salotas, kiek isbandziau man skaniausios Pizza Jazz, gal kas zinot receptuka?
QUOTE(wow @ 2007 05 09, 16:01)
na va laikau rankoj buteli pabandysiu nupaskot, nes dabar neturiu galimybes foto ikelt,
Stiklinis butelis 500 ml tai nemazas, zalias uzsukumas dangtelis, etikete irgi tokia salotines spalvos, o ant jos uzrasyta: Salatfix, American Caesar
Stiklinis butelis 500 ml tai nemazas, zalias uzsukumas dangtelis, etikete irgi tokia salotines spalvos, o ant jos uzrasyta: Salatfix, American Caesar
O as perku maximoj specialiai cezario salotoms padaza, bet jis ne stikliniam buteliuke kaip kad cia nupasakota, o maiselyje, pavadinimas Calve padažas Cezario salotoms ( parašyta rusiskai) jo buna prie majonezu. Skonis nerealus na bent jau man.
QUOTE(siule @ 2008 04 01, 10:41)
bet i ta padaza dedama aliejus ir kiausinio trynys, jei neklystu . o tai ir yra produktai is kuriu gaunasi majonezas
kiek zinau, dedasi anciuviai, aliejus alyvuogiu ir citrina spaudziama.
Dažnai darau kažką panašaus į Cezario salotas, šiek tiek "pakoreguotas" tik
Suplėšau salotų lapus, iškloju jais lėkštę. Pakepinu paprieskoniuotą ir nedidukais kubeliais pjaustytą vištieną. Sudedu ant salotų lapų. Tuomet dedu nestambiai pjaustytą pomidorą. Pakepinu kubeliais pjaustytą batoną - sudedu į lėkštę. Įpjaustau juodų alyvuogių (nes tik tokias mėgstu). Apšlakstau viską alyvuogių aliejumi ir apibarstau tarkuotu parmezanu.
Visiems, kas valgė, buvo labai skanu
Suplėšau salotų lapus, iškloju jais lėkštę. Pakepinu paprieskoniuotą ir nedidukais kubeliais pjaustytą vištieną. Sudedu ant salotų lapų. Tuomet dedu nestambiai pjaustytą pomidorą. Pakepinu kubeliais pjaustytą batoną - sudedu į lėkštę. Įpjaustau juodų alyvuogių (nes tik tokias mėgstu). Apšlakstau viską alyvuogių aliejumi ir apibarstau tarkuotu parmezanu.
Visiems, kas valgė, buvo labai skanu
Dievinu Cezario salotas, šiandien pabandžiau pasigaminti namie pati.
Naudojau Lietuvos Ryte rasta receptą:
Cezario salotos su kepta vištiena (Restoranas Vanagupė, virtuvės meistras Mindaugas Rekašius)
Sudėtis
40 g romaninių salotų,
10 g rūkytos kiaulienos šoninės,
10 g granapadano,
10 g baltos skrudintos duonos,
20 g vyšninių pomidorų,
80 g keptos vištienos filė,
30 g savo gamybos majonezo su ančiuviais.
Padažui
0,5 vnt. kiaušinio trynio,
10 g garstyčių,
1 g česnakų,
5 g ančiuvių,
5 g vyno acto,
50 g alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Virtuvės meistrui Mindaugui Rekašiui labiausiai patinka Cezario salotos, gaminamos su lašišomis arba vištiena. Tad pastarųjų ir siūlome paskanauti.
Pirmiausia pasigaminkite padažą. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynį su garstyčiomis, tuomet plona srovele pildami alyvuogių aliejų maišykite šluotele, kol sutirštės. Sudėkite smulkintus ančiuvius, įspauskite česnako, įpilkite vyno acto ir dar kartą gerai išmaišykite.
Į dubenį sudėkite stambiai suplėšytus salotų lapus, keptuvėje skrudintą kiaulienos šoninę, orkaitėje apkeptus baltos duonos gabalėlius, pusiau perpjautus vyšninius pomidorus. Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant grotelių. Iškeptą vištieną supjaustykite griežinėliais. Paruoštas salotas sudėkite į lėkštę, uždėkite karštą keptą vištieną, pabarstykite sūriu ir apšlakstykite gardžiuoju padažu.
Rezultatas man nepatinka. Smarkiai jaučiasi garstyčios, per kartu, net nemoku pasakyti, kas ne taip...
Naudojau Lietuvos Ryte rasta receptą:
Cezario salotos su kepta vištiena (Restoranas Vanagupė, virtuvės meistras Mindaugas Rekašius)
Sudėtis
40 g romaninių salotų,
10 g rūkytos kiaulienos šoninės,
10 g granapadano,
10 g baltos skrudintos duonos,
20 g vyšninių pomidorų,
80 g keptos vištienos filė,
30 g savo gamybos majonezo su ančiuviais.
Padažui
0,5 vnt. kiaušinio trynio,
10 g garstyčių,
1 g česnakų,
5 g ančiuvių,
5 g vyno acto,
50 g alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Virtuvės meistrui Mindaugui Rekašiui labiausiai patinka Cezario salotos, gaminamos su lašišomis arba vištiena. Tad pastarųjų ir siūlome paskanauti.
Pirmiausia pasigaminkite padažą. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynį su garstyčiomis, tuomet plona srovele pildami alyvuogių aliejų maišykite šluotele, kol sutirštės. Sudėkite smulkintus ančiuvius, įspauskite česnako, įpilkite vyno acto ir dar kartą gerai išmaišykite.
Į dubenį sudėkite stambiai suplėšytus salotų lapus, keptuvėje skrudintą kiaulienos šoninę, orkaitėje apkeptus baltos duonos gabalėlius, pusiau perpjautus vyšninius pomidorus. Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant grotelių. Iškeptą vištieną supjaustykite griežinėliais. Paruoštas salotas sudėkite į lėkštę, uždėkite karštą keptą vištieną, pabarstykite sūriu ir apšlakstykite gardžiuoju padažu.
Rezultatas man nepatinka. Smarkiai jaučiasi garstyčios, per kartu, net nemoku pasakyti, kas ne taip...
QUOTE(Zazza;) @ 2008 05 30, 21:56)
as naudoju irgi pirktini padaza, tik tokiam stikliniame butelyje, specialiai cezario salotom. maciau, tik maximoje jo yra..mmm..man jis toks skanus..
reikės pabandyt
ups, romanines salotos??? kur tokiu rasti, ar galima pakeisti paprastom is darzo???
Aš Cezario salotas darau taip:
Iceberg salota
Virtas smulkiai tarkuotas kiaušinis
Krutonai (skrudinu orkaitėj)
Tarkuotas Džiugo sūris
Salotų prieskoniai
Juodi malti pipirai
Kartais dar dedu keletą vyšninių pomidoriukų, pjaustytų per pusę (kartą netyčia įdėjau, nes dariau svečiams ir spalvos labai trūko tai salotos gavosi gaivesnės)
Viską užpilu šituo padažu (pati tingiu daryt)
Ant salotų viršaus uždedu keptą vištienos file
Gaunasi geri, sotūs pietūs
Tokių salotų galima rasti Maximoj, atrodo taip:
Bet gali naudoti ir kitas, nors ar salotos iš daržo tiktų abejoju, bet gal tik man jos neskanios ir salotose netinka, nes sukrenta labai, beformės tokios
Asmeniškai man Iceberg salotos idealiausios bet kokioms salotoms- traškios, sultingos
Iceberg salota
Virtas smulkiai tarkuotas kiaušinis
Krutonai (skrudinu orkaitėj)
Tarkuotas Džiugo sūris
Salotų prieskoniai
Juodi malti pipirai
Kartais dar dedu keletą vyšninių pomidoriukų, pjaustytų per pusę (kartą netyčia įdėjau, nes dariau svečiams ir spalvos labai trūko tai salotos gavosi gaivesnės)
Viską užpilu šituo padažu (pati tingiu daryt)
Ant salotų viršaus uždedu keptą vištienos file
Gaunasi geri, sotūs pietūs
QUOTE(juperi @ 2008 07 20, 13:01)
ups, romanines salotos??? kur tokiu rasti, ar galima pakeisti paprastom is darzo???
Tokių salotų galima rasti Maximoj, atrodo taip:
Bet gali naudoti ir kitas, nors ar salotos iš daržo tiktų abejoju, bet gal tik man jos neskanios ir salotose netinka, nes sukrenta labai, beformės tokios
Asmeniškai man Iceberg salotos idealiausios bet kokioms salotoms- traškios, sultingos
QUOTE(mmartaa @ 2009 03 11, 15:31)
O SITO PADAZO KUR YRA PIRKTI?
pasidairyk didziosiose maximose, rimi ar iki
QUOTE(mmartaa @ 2009 03 11, 15:31)
O SITO PADAZO KUR YRA PIRKTI?
Aš pirkau Maximoj, bet manau galima rast bet kokioj didelėj parduotuvėj