As tiesiog dievinu cezario salotas su anciuvio padazu...tokias valgau "Prie svarstykliu". Tik va nezinau kaip gaminti anciuviu padaza Gal kuri turit receptuka? Pasidalinkit
QUOTE(zozulia @ 2007 05 08, 10:26)
o kaip atrodo tas maximos padažas?
Va šitas, aišku ne naminis, bet irgi labai skanus
Labai skanios Cezario salotos IKI parduotuvėje salotų skyriuje, ten jos su vištiena.
Na as irgi esu didele megeja Cezario salotu su vistiena (ir butinai su majoneziniu padazu, bet be jokio anciuvio) . Tik skaitydama sia tema, suzinojau, kad gaminamas ir bemajonezinis Cezario padazas, kuris kaip paaiskejo veliau man benarsant internete, ir yra originalusis sefo Cesare Cardini sukurto cezario padazo variantas (beje, ne tik be majonezo, bet ir be anciuviu). Kas skaito angliskai, imesiu originalaus padazo recepta:
Ingredients according to the Hotel Caesar's recipe from about 2006: [12]
romaine lettuce
olive oil
mustard powdered or prepared
fresh crushed garlic - often in olive oil
salt
fresh-ground black pepper
wine vinegar
lemon juice or lime juice - fresh squeezed
Worcestershire sauce
raw or coddled egg yolks
freshly grated Parmesan cheese
freshly prepared croutons
Recipe according to Julia Child's description of her 1970's telephone interview with Rosa Cardini, 4 servings:
1/2 cup day-old bread, cubed
3/4 cup garlic oil*, divided use
2 small heads romaine lettuce
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 eggs, coddled (boiled in the shell for 1 minute)
Juice of 2 medium lemons
8-10 drops of Worcestershire sauce
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
* = Quote: "To prepare the garlic oil, place 4-5 cloves of garlic, peeled and quartered, in a good quality (e.g. Extra Virgin) olive oil and let it stand at room temperature several hours or even up to 5 days."
Widely accepted, but unlikely to be original (Populiarus, bet mazai tiketina, kad originalus ingredientai):
mayonaise
anchovies
variations of lettuce
chicken
capers
Romano cheese
Ingredients according to the Hotel Caesar's recipe from about 2006: [12]
romaine lettuce
olive oil
mustard powdered or prepared
fresh crushed garlic - often in olive oil
salt
fresh-ground black pepper
wine vinegar
lemon juice or lime juice - fresh squeezed
Worcestershire sauce
raw or coddled egg yolks
freshly grated Parmesan cheese
freshly prepared croutons
Recipe according to Julia Child's description of her 1970's telephone interview with Rosa Cardini, 4 servings:
1/2 cup day-old bread, cubed
3/4 cup garlic oil*, divided use
2 small heads romaine lettuce
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 eggs, coddled (boiled in the shell for 1 minute)
Juice of 2 medium lemons
8-10 drops of Worcestershire sauce
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
* = Quote: "To prepare the garlic oil, place 4-5 cloves of garlic, peeled and quartered, in a good quality (e.g. Extra Virgin) olive oil and let it stand at room temperature several hours or even up to 5 days."
Widely accepted, but unlikely to be original (Populiarus, bet mazai tiketina, kad originalus ingredientai):
mayonaise
anchovies
variations of lettuce
chicken
capers
Romano cheese
mano MB megstamiausios yra Cezario salotos, tai as noredama pamaloninti, jas retkarciais pagaminu, tai paskutini k. baisiai isgyre, sake, kad tokiu niekur negausi Pdaza pyliau pirktini american, kur auksciau buvo nuotrauka ideta. Visa nieko, bet buna ir geresniu
perskaiciau visus sitos temos puslapius ir supratau, kad padazas gali buti majonezinis ir nemajonezinis. bet visi jusu receptai parasyti tik su majoneziniais padazais . gal kazka praleidau
kuris is ju yra ne majonezinis?
kuris is ju yra ne majonezinis?
QUOTE(siule @ 2008 03 27, 17:51)
perskaiciau visus sitos temos puslapius ir supratau, kad padazas gali buti majonezinis ir nemajonezinis. bet visi jusu receptai parasyti tik su majoneziniais padazais . gal kazka praleidau
kuris is ju yra ne majonezinis?
kuris is ju yra ne majonezinis?
tai tas anciuviu padazas ir bus nemajonezinis
QUOTE(Apvalute @ 2008 03 30, 02:29)
tai tas anciuviu padazas ir bus nemajonezinis
bet i ta padaza dedama aliejus ir kiausinio trynys, jei neklystu . o tai ir yra produktai is kuriu gaunasi majonezas
QUOTE(siule @ 2008 04 01, 11:41)
bet i ta padaza dedama aliejus ir kiausinio trynys, jei neklystu . o tai ir yra produktai is kuriu gaunasi majonezas
na, taip, bet tada kitokio padazo nzn ir nesu girdejusi
Cezario salotas gaminu pagal šį receptą. Atidžiai paskaitykit, gal tada dėl tų padažų aiškiau bus
O aš padažą dažniausiai darau taip :
4 kupini valgomi šaukštai natūralaus jogurto, įspaudžiu 2 skilteles česnako, įberiu 0,5 nubraukto a.š. druskos, ant peilio galo juodųjų pipirų, 1a.š. provanso žolių mišinio, 3 v.š. citrinos sulčių, tada po truputį įpilu 100 g alyvų aliejaus, gerai išmaišau, jei tirštoka įpilu vandens. Aišku nuolat ragauju ir pagal skonį paskui reguliuoju
Ruošiu stiklainiukyje, tada patogu gerai išplakti užsukus dangtelį. Drožles sūrio beriu iškart į salotas. Nemaišau su padažu. Padažas ypač skanus pastovėjęs kelias valandas šaldytuve, prieskoniai geriau atsiskleidžia
O aš padažą dažniausiai darau taip :
4 kupini valgomi šaukštai natūralaus jogurto, įspaudžiu 2 skilteles česnako, įberiu 0,5 nubraukto a.š. druskos, ant peilio galo juodųjų pipirų, 1a.š. provanso žolių mišinio, 3 v.š. citrinos sulčių, tada po truputį įpilu 100 g alyvų aliejaus, gerai išmaišau, jei tirštoka įpilu vandens. Aišku nuolat ragauju ir pagal skonį paskui reguliuoju
Ruošiu stiklainiukyje, tada patogu gerai išplakti užsukus dangtelį. Drožles sūrio beriu iškart į salotas. Nemaišau su padažu. Padažas ypač skanus pastovėjęs kelias valandas šaldytuve, prieskoniai geriau atsiskleidžia
Per išeigines valgiau Cezario salotas su vištieną kavinėje "Double Coffe"
Tai buvo tik salotų lapai, skrebutis ir vištiena, o padažas buvo majonezas sumaišytas su kirenais
Tai buvo tik salotų lapai, skrebutis ir vištiena, o padažas buvo majonezas sumaišytas su kirenais
QUOTE(Miledi.N @ 2008 04 02, 11:52)
Per išeigines valgiau Cezario salotas su vištieną kavinėje "Double Coffe"
Tai buvo tik salotų lapai, skrebutis ir vištiena, o padažas buvo majonezas sumaišytas su kirenais
Tai buvo tik salotų lapai, skrebutis ir vištiena, o padažas buvo majonezas sumaišytas su kirenais
na, cia tie krienai - tai is viso lietuviska improvizacija