Mano supaprastintas kasdienis receptas: salotos, krotonai, kepta vištiena, virtas kiaušinis, padažas kaip kada, bet dažniausiai paprastas majonezas niam niam
QUOTE(arste @ 2010 09 23, 12:36)
Skaniausios cezario salotos Kaune mums su vyru Miesto sode.
sveiki, ir man MIESTO SODE sezario salotos liuks. kai studentavau tai beveik kiekviena dieenle uzsukdavau pasmaliziauti siu saloteliu
o man skaniausios restorane "Svarstyklese" petrasiunuose,ten esme yra padaze,gal kas zinot kaip ta padaza pasidaryti?
Dirbu vyninėje ir mūsų cezario salotos tokios: šviežių salotų mišinys, vyšniniai pomidorai, cezario padažas, skrudinta šoninė, krutonai, tarkuotas sūris. Padažiuką jau kažkas ankščiau parašė kaip gaminti pamiršau dar paminėti, kad ant viršaus dedame grilyje keptą vištienos iešmelį
QUOTE(gremliniuke @ 2011 08 24, 10:33)
Dirbu vyninėje ir mūsų cezario salotos tokios: šviežių salotų mišinys, vyšniniai pomidorai, cezario padažas, skrudinta šoninė, krutonai, tarkuotas sūris. Padažiuką jau kažkas ankščiau parašė kaip gaminti pamiršau dar paminėti, kad ant viršaus dedame grilyje keptą vištienos iešmelį
Kokioje vyninėje dirbate? Labai jau skaniai receptas nuskambėjo, užsuktume paragauti
o as vakar cia prisiskaiciius irgi pasidariau namie. nezinau kuri dalyve rekomendavo, bet gavosi fantastika:
kaip ir beveik visur- aisbergo salotos, pomidorai, batonas (labai gerai tosteryje paskrudinti ir supjaustyti kubeliais - greita), priskrebinau rukytos sonines gabaleliu, dziugo surio ir padazui i paprasta majoneza ispaudziau cesnako, ir ipyliau kelis saukstus balzamiko acto. pasaka padaziukas gavosi
grazu paskaityti apie padazu gaminimus su kiausiniu tryniais ir t.t. ir tikiu kad jie labai skanus, bet man kazkaip laiko gaila. megstu tai kas greita ir paprasta.
kaip ir beveik visur- aisbergo salotos, pomidorai, batonas (labai gerai tosteryje paskrudinti ir supjaustyti kubeliais - greita), priskrebinau rukytos sonines gabaleliu, dziugo surio ir padazui i paprasta majoneza ispaudziau cesnako, ir ipyliau kelis saukstus balzamiko acto. pasaka padaziukas gavosi
grazu paskaityti apie padazu gaminimus su kiausiniu tryniais ir t.t. ir tikiu kad jie labai skanus, bet man kazkaip laiko gaila. megstu tai kas greita ir paprasta.
Vinchenso vynine, po baltuoju tiltu Vilnius
QUOTE(gremliniuke @ 2011 08 27, 14:51)
Vinchenso vynine, po baltuoju tiltu Vilnius
Man ten skaniausios mieste cezario salotos
QUOTE(gremliniuke @ 2011 08 27, 13:51)
Vinchenso vynine, po baltuoju tiltu Vilnius
QUOTE(Neo_laura @ 2011 08 27, 15:46)
Man ten skaniausios mieste cezario salotos
Kai tik būsiu Vilniuje, būtinai užsuksiu, jei jau taip sakot
Kaip smagu girdeti aciu!
QUOTE(minik @ 2008 02 24, 23:14)
Na as irgi esu didele megeja Cezario salotu su vistiena (ir butinai su majoneziniu padazu, bet be jokio anciuvio) . Tik skaitydama sia tema, suzinojau, kad gaminamas ir bemajonezinis Cezario padazas, kuris kaip paaiskejo veliau man benarsant internete, ir yra originalusis sefo Cesare Cardini sukurto cezario padazo variantas (beje, ne tik be majonezo, bet ir be anciuviu). Kas skaito angliskai, imesiu originalaus padazo recepta:
Ingredients according to the Hotel Caesar's recipe from about 2006: [12]
romaine lettuce
olive oil
mustard powdered or prepared
fresh crushed garlic - often in olive oil
salt
fresh-ground black pepper
wine vinegar
lemon juice or lime juice - fresh squeezed
Worcestershire sauce
raw or coddled egg yolks
freshly grated Parmesan cheese
freshly prepared croutons
Recipe according to Julia Child's description of her 1970's telephone interview with Rosa Cardini, 4 servings:
1/2 cup day-old bread, cubed
3/4 cup garlic oil*, divided use
2 small heads romaine lettuce
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 eggs, coddled (boiled in the shell for 1 minute)
Juice of 2 medium lemons
8-10 drops of Worcestershire sauce
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
* = Quote: "To prepare the garlic oil, place 4-5 cloves of garlic, peeled and quartered, in a good quality (e.g. Extra Virgin) olive oil and let it stand at room temperature several hours or even up to 5 days."
Widely accepted, but unlikely to be original (Populiarus, bet mazai tiketina, kad originalus ingredientai):
mayonaise
anchovies
variations of lettuce
chicken
capers
Romano cheese
Ingredients according to the Hotel Caesar's recipe from about 2006: [12]
romaine lettuce
olive oil
mustard powdered or prepared
fresh crushed garlic - often in olive oil
salt
fresh-ground black pepper
wine vinegar
lemon juice or lime juice - fresh squeezed
Worcestershire sauce
raw or coddled egg yolks
freshly grated Parmesan cheese
freshly prepared croutons
Recipe according to Julia Child's description of her 1970's telephone interview with Rosa Cardini, 4 servings:
1/2 cup day-old bread, cubed
3/4 cup garlic oil*, divided use
2 small heads romaine lettuce
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 eggs, coddled (boiled in the shell for 1 minute)
Juice of 2 medium lemons
8-10 drops of Worcestershire sauce
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
* = Quote: "To prepare the garlic oil, place 4-5 cloves of garlic, peeled and quartered, in a good quality (e.g. Extra Virgin) olive oil and let it stand at room temperature several hours or even up to 5 days."
Widely accepted, but unlikely to be original (Populiarus, bet mazai tiketina, kad originalus ingredientai):
mayonaise
anchovies
variations of lettuce
chicken
capers
Romano cheese
va va, man priimtinos tik originalios cezario salotos, visos kitos ne ne ne.. tikiu, kad skanios, bet jau ne cezario salotos
Padažą retai darau pati, nes užtruktų tikrai daug laiko, tai dažniausiai perku jau paruoštą. Aš šiuo metu gyvenu Nyderlanduose, tai Lietuvoje tokio neteko matyti. Lietuvoje pirkdavau Marks & Spencer paruoštą padažą Cezario salotoms. Anksčiau jis man buvo labai skanus, o prieš porą metų pasikeitė. Tas jų dabartinis man labai šiaip sau toks.