Aš pasimečiau dabar irgi. O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Galvojau apie Vidūną vaiką leisti, bet jei tikrai paskui bus sunku gimnazijoj?
O ką Jūs galvojate, ar Vidūno ar Dacho mokykla (nepardinė)?
QUOTE(Klaipėdiete @ 2009 11 19, 13:54)
Aš pasimečiau dabar irgi. O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą.
Žiūrint kokio lygio mokykloje jis baigė tas pradines klases. Juk jei mokykla priskiriama prie prastesnių, žemesnio lygio, tai išėjęs į stiprią tas gerai mokosi, gali pasirodyt tik mokosi šiaip sau Reikia neatmesti dar ir tokio dalyko, kad vaikui perėjus į 5 klasę, kad ir toje pačioje mokykloje, kurioje baigė pradinę, pažymiai kiek suprastėja, bo daug kas keičiasi.
Lyginant Vydūno ir S.Dacho mokyklas parengimo atžvilgiu, man regis jos stovi panašioj vietoj
Aš pasimečiau dabar irgi. O jei vaikas pradinėse gerai mokosi, neaišku kaip mokysis išėjas į 5-tą klasę į visai kitą mokyklą. Galvojau apie Vidūną vaiką leisti, bet jei tikrai paskui bus sunku gimnazijoj?
Į penktą klasę patekt bus sunku tiek toj, tiek toj mokykloj... Dachas tai išvis ne pagal rajoną nesiteikia priimt
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 12:26)
Kita vertus, kiek vaikų iš visų mieste besimokančių, pajėgūs lankyti gimnaziją? Ne už pinigus, tėvų pakištukus, ale va taip va, tiesiog labai gabūs mokslams? A..?
Tikrai daugiau nei tu galvoji. beje, gimnazijoje nebūtna mokytis vien 9-10. O už pinigus įstojusių tikrai apmažėjo, nes nebėra stojamųjų į gimnazijas, stojama pagal pažymius (nebent vėl kas nors keitėsi per pastaruosius metus). Bet vėl bet... Vat ateina iš vienos mokyklos su 8, o iš kitos su 7. Ir tas su 8 smunka iki 4-5, o 7 ir lieka 7. Kuris vaikas patirs traumą? Aš manau, kad jei jau vaikas su menine pakraipa, tai geriau tegu ir baigią tokią mokyklą, kur pradėjo, kad patys tėvai nesimėtytų.
QUOTE(Vendetta @ 2009 11 19, 12:35)
Nu visai pasimečiau... tai visos gerosios mokyklos pietiniame rajone?
Nežinau, čia paskaičius man susidaro įspūdis, kad tik vienintelė Vydūno yra gera.
Kaip ir sakaiu, viena laimė, kad man nereikia galvoti ir dvejoti, kur leisti vaiką, kai reikės.
Vydūnas 12-metė, kam po 8 eit į gimnaziją?
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 14:09)
Tikrai daugiau nei tu galvoji.
Iš kur žinai, kiek aš galvoju? Maniškiai du yr bebaiginėjantys vidurinę. Iš kiekvieno klasės į gimnaziją išėjo vos po kelis, vienos rankos pirštų užtektų. Nereik nei galvot...
Pagaliau paskaičiuokim, kiek Klaipėdoje yra gimnazijinių klasių ir kiek bendrojo lavinimo. Bus viskas aišku
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:25)
Iš kur žinai, kiek aš galvoju? Maniškiai du yr bebaiginėjantys vidurinę. Iš kiekvieno klasės į gimnaziją išėjo vos po kelis, vienos rankos pirštų užtektų. Nereik nei galvot...
Pagal tavo sakinio konstrukciją, manau, kad mažai.
Šiaip, ne visi stiprūs iš vidurinių išeina į gimnazijas.
QUOTE(ezra @ 2009 11 19, 14:09)
Sutinku.
Aš labai už Vidūną už meninę pakraipą, bet jei vaikas nieko nesies gyvenime su menu, ką tada daryti? O tikslieji, ar užsienio kalbos bus paruošimas lygu 5?
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:25)
Pagaliau paskaičiuokim, kiek Klaipėdoje yra gimnazijinių klasių ir kiek bendrojo lavinimo. Bus viskas aišku
kai maniskiam reikes eiti i 11 kl, nebebus viduriniu (bent jau pagal dabartini plana).
Na, VDG yra 11 klases iki f raides klasiu zinoma cia jie ne 11-tokai
Dachas ne pagal rajona irgi priima (kartais)
QUOTE(ČIČI @ 2009 11 19, 14:44)
kai maniskiam reikes eiti i 11 kl, nebebus viduriniu (bent jau pagal dabartini plana).
Specializuotos liks.
Faktas, kad yra gerų mokyklų ir neblogų, ir šiaip sau... Bet kiekvienas ieškom geriausio, ane Ir tą geriausia kiekvienas suprantam savaip, kiekvienas taikom prie savo ir savo vaiko poreikių.
Tai, kad šitoj temoj apie Vydūną dažnai kalbama kaip apie geriausią, verčia susimąstyt. O mąstyt vėlgi, kaip kam išeina...
Tai, kad šitoj temoj apie Vydūną dažnai kalbama kaip apie geriausią, verčia susimąstyt. O mąstyt vėlgi, kaip kam išeina...
QUOTE(jėga @ 2009 11 19, 14:45)
Faktas, kad yra gerų mokyklų ir neblogų, ir šiaip sau... Bet kiekvienas ieškom geriausio, ane Ir tą geriausia kiekvienas suprantam savaip, kiekvienas taikom prie savo ir savo vaiko poreikių.
Gal cia susirinko daugiausiai mamyciu leidzianciu i buten ta mokykla