Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl maitinimo mišinuku ir vit. D

Laba diena,

mums dabar yra 23 dienos, dėl tam tikros priežasties vaikelis nuo gimimo maitinasi tik mišinuku NAN1. Ant mišinuko pakuotės nurodyta, kad tokio amžiaus vaiką maitinti 5 kartus po 120 ml., tačiau mano vaikui tiek per mažai - jis prašosi daugiau ir per dieną vietoj reikiamu 600 ml. suvalgo iki 720 ml (t.y. plius dar vienas papildomas maitinimas). Ar tai nieko blogo?
Taip pat norėjau paklausti ar maitinant mišinukais reikia vaikiui papildomai duoti gerti arbatas? Ar iki 6 mėn. pakaks tik mišinuko?
Ir dėl vit. D. Gyd. liepe nuo2 sav. sugirdyti vaikui 2 lašus vit. D. Tačiau ant mišinuko pakuotės perskaičiau, kad jame yra 40 TV/I.U. vit. D - 100 ml mišinuko. Tai ar tikrai reikia papildomai dar lašinti po 2 lašus vit. D per dieną, ar tai nepakenks?
Atsakyti
Tik pats kūdikis, vaikas gali spręsti kiek ml kiekvieno maitinimo metu jam suvalgyti. Vieną kartą jis gali suvalgyti daugiau, kitą kartą mažiau ir tai yra norma. Pieno mišinys yra gaminamas tik taip, kaip nurodyta gamintojo. Jokios arbatos, vandenys, sultys neturi maistinės vertės ir jų duoti nereikia. Arbatų gamintojai gali aiškinti, kad jos yra naudingos. Tačiau dera prisiminti, kad jas galima duoti tik tuomet, kai reikia šalinti kokį tai negalavimą. Ar iki 6 mėn. imtinai užteks vien tik mišinių pasakys kūdikio gydytoja, kas 1 mėn. įvertindama jo fizinį augimą. Mišiniai yra duodami priklausomai nuo kūdikio amžiaus. Profilaktinė vitamino D3 dozė parai svyruoja nuo 400 TV/IU iki 1000 TV/IU. Kiek vitamino D3 TV/IU parai duoti sprendžia kūdikio gydytoja, įvertinusi jo būklę. Atsiradus rachito požymiams vitamino D3 dozė parai yra didinama. Vitamino D3 1 laše gali būti 500 TV/IU ir 700TV/IU – neaišku kokį vitamino D3 tirpalą duodate. Žinodamos kiek vitamino D3 TV/IU gauna su mišiniu ir kiek jo yra kokiame tai tirpalo laše, paskaičiuokite, kad per parą kūdikis gautų 1000 TV/IU vitamino D3.
Atsakyti